eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tczew › PN/1/2009 - Catering

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2009-03-30

Tczew: pn/1/2009 - catering
Numer ogłoszenia: 81962 - 2009; data zamieszczenia: 30.03.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 42626 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Rehabilitacyjny i Opieki Długoterminowej s.p.z.o.z., ul. 1 Maja 2, Tczew, woj. pomorskie, tel. 058 5313072, faks 058 5313072.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: pn/1/2009 - catering.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa - przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia (śniadania, obiady i kolacje) dla pacjentów Szpitala Rehabilitacyjnego i Opieki Długoterminowej S.P.Z.O.Z w Tczewie, przy ulicy 1-go Maja 2. a) Każdy posiłek podstawowy (śniadanie, obiad i kolacja) musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych oraz dodatek warzyw lub owoców. Wartość kaloryczna obiadu powinna mieścić się w przedziale 805 - 920 kcal z dodatkiem: Dla posiłków: śniadanie - należy przewidzieć kawę mleczną, zupę mleczną, obiad - kompot, kisiel płynny itp. kolacja - należy planować herbatę wraz z cukrem. b) Posiłki gorące, dostarczane muszą być w temp.: zupy 75 0C, II danie 63 0C, surówki 4 0C. c) Przygotowywanie posiłków odbywać się musi z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu Rehabilitacyjnym, oraz zgodnie z zleceniami lekarzy, wg zamówień z poszczególnych oddziałów (wykaz stosowanych diet w załączniku nr 3). d) Zamawianie posiłków na dany dzień realizowane będzie przez uprawnionych pracowników Szpitala. e) Posiłki należy dostarczać wg ustalonego harmonogramu, w osobnych naczyniach (termosach) z oznaczeniem oddziału dla którego jest dostawa i ilością porcji. Termosy wraz z wkładami zabezpiecza Wykonawca. f) Indywidualne naczynia i sztućce nie są wymagane, jednakże Zamawiający może zwrócić się z prośbą do Wykonawcy o dostarczenie naczyń i sztućców jeśli zaistnieje taka potrzeba. g) Wykonawca musi liczyć się z ewentualnością nieprzewidzianego dostarczenia dodatkowej porcji wyżywienia, o ile zajdzie potrzeba nagłego przyjęcia pacjenta do szpitala czego wcześniej Zamawiający nie mógł przewidzieć. Wykonawca zostanie o tym poinformowany telefonicznie. h) Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania dekadowych jadłospisów w oparciu o aktualne przepisy prawne obowiązujące przy ustalaniu racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności - Szpitale. i) Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji Zamawiającego z 4 dniowym wyprzedzeniem. Należy uwzględnić przygotowywanie posiłków tradycyjnych w okresach świątecznych. j) Do Wykonawcy należało będzie prowadzenie ewidencji wydawanych posiłków (dokument WZ) z podziałem na diety oraz oddziały, potwierdzane każdorazowo imiennie przez uprawnione osoby, Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności rachunków z ewidencją tych posiłków. k) Zakupy surowców Wykonawca realizował będzie w punktach, które zapewniają ich wysoką jakość, zupy powinny być przygotowywane na bazie produktów naturalnych bez użycia półproduktów (np. zupy w proszku). l) W przypadku zastosowania innych technologii produkcji posiłków niż wymagane lub zalecane stosownymi przepisami Wykonawca musi uzyskać zgodę Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej na ich stosowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. m) Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich wykonanych i dostarczonych posiłków każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. n) Obowiązkiem Wykonawcy będzie utylizacja odpadków żywnościowych. o) Obowiązkiem Wykonawcy będzie dostarczanie posiłków do pomieszczenia dystrybucji w Szpitalu. p) Obowiązkiem Wykonawcy będzie mycie termosów we własnym zakresie, wraz z wkładami po wydaniu posiłków. r) Maksymalna odległość na jaką Zamawiający dopuszcza dowożenie posiłków od Wykonawcy do siedziby Zamawiającego nie może przekroczyć 40 km. s) Do oferty należy dołączyć przykładowy jadłospis dekadowy dla diety ogólnej wraz z gramaturą. - Ilość oddziałów do których będą dostarczane posiłki - 3 - Ilość posiłków (średnia) w oddziałach: Oddział Rehabilitacyjny - 43 Oddział Hospicyjny - 10 Zakład Opiekuńczo - Leczniczy - 20 Ilość posiłków (średnio) dziennie ogółem: - 73 Posiłki dla pacjentów muszą być dostarczone do Szpitala o ściśle określonych porach dnia, w związku z ustalonymi godzinami ich podawania : - śniadanie dostarczyć do 7:30 , podanie 8:00 do 8.30 - obiad dostarczyć do 11:30 podanie 12.30 kolacja dostarczyć do 16:30 lub dostarczyć razem z obiadem, podanie 17.00 UWAGA: kolacja może zostać dostarczona razem z obiadem. Średnia planowana ilość posiłków na rok - 27.156 CPV 55520000-1; 55523000-2.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.30.00 - Usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw lub instytucji .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 296000.40 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.03.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • WYKONYWANIE POSIŁKÓW KOCIEWIANKA MARIOLA KISICKA, GDAŃSKA 23, 83-140 GNIEW, kraj/woj. pomorskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 10.90
  • Oferta z najniższą ceną: 10.90 oferta z najwyższą ceną: 16.00
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.