Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-05-26
Zabrze: Mięso i Wedliny
Numer ogłoszenia: 80357 - 2009; data zamieszczenia: 26.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Sądowa 1, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 032 2713966, faks 032 2711411.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka penitencjarna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Mięso i Wedliny.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: GRUPA I - Mięso 1 Mięso mielone wieprzowo-wołowe - 1900kg; 2 Mięso wołowe gulaszowe - 2300kg; 3 Mięso wieprzowe gulaszowe - 1700kg; 4 Mięso wołowe pieczeniowe II - 50kg; 5 Karczek wp. b/k - 250kg; 6 Łopatka wp. b/k - 250kg; 7 Kurczaki świeże - 900kg 8 Udka z kurczaka - 250kg; 9 Serca wp. - 700kg; 10 Wątroba wp. - 500kg; 11 Żeberka paski 1000kg; II GRUPA II -Wędliny 12 Kiełbasa śląska ( waga 1 szt. 100g ) - 1000kg; 13 Boczek wędzony - 300kg; 14 Kiełbasa parówkowa - 1400kg; 15 Kiełbasa biała parzona ( waga 100g) - 800kg; 16 Kiełbasa kminkowa 50kg; 17 Kiełbasa krakowska pieczona - 600kg; 18 Kiełbasa kanapkowa - 1200kg; 19 Kiełbasa szynkowa - 150kg; 20 Kiełbasa toruńska - 800kg; 21 Kiełbasa wiejska - 1000kg; 22 Kiełbasa zwyczajna - 1800kg; 23 Metka cebulowa - 500kg; 24 Mielonka (Luncheon - Meat) - 900kg; 25 Parówki śląskie (cienkie) - 800kg; 26 Podgardle wędzone 400kg; 27 Szynka dębicka - 50kg; 28 Szynka mielona - 1200kg; 29 Szynka zielonogórska - 200kg; 30 Kiełbasa litewska - 800kg; 31 Kiełbasa popularna - 800kg; 32 Kiełbasa węgierska - 800kg; 33 Kiełbasa górska - 800kg; 34 Smaczek (Mielonka w galarecie) - 800kg; 35 Kiełbasa śniadaniowa - 800kg; 36 Szyneczka - 600kg; GRUPA III Wędliny podrobowe 37 Kaszanka - 800kg; 38 Pasztetowa wiejska - 50kg; 39 Salceson wiejski - 800kg; 40 Salceson ozorkowy - 800kg; GRUPA IV - Wędliny drobiowe 41 Szynka drobiowa - 400kg; 42 Polędwica drobiowa - 100kg; 43 Kabanos drobiowy - 50kg; 44 Kiełbasa biała drobiowa - 700kg; 45 Kiełbasa senatorska drobiowa - 1200kg; 46 Kiełbasa oławska - 1200 kg; 47 Kiełbasa żywiecka - 100kg; 48 Parówki drobiowe - 1400kg; 49 Pieczeń drobiowa - 1400kg; 50 Mortadela drobiowa - 800kg; 51 Mielonka drobiowa - 800kg; 52 Pasztetowa drobiowa ( waga 100g) - 1200kg; 53 Kotlet mielony drobiowy mrożony - 100kg; 54 Szynka z indyka baton - 800kg; 55 Kiełbasa drobiowa - 400kg; 56 Przysmak drobiowy - 400kg; 57 Szynkówka drobiowa - 800kg; 58 Parówki firmowe - 400kg; 59 Salceson drobiowy - 800kg GRUPA V - Konserwy mięsne 60 Smalec z mięsem 100-130g - 300kg; 61 Pasztet drobiowy 100-130g - 700kg; 62 Konserwa turystyczna 300g - 1100kg; 63 Konserwa tyrolska 300g - 600kg;.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.10.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy: 1.spełnią warunki art. 22 ust. 1 pkt. 1-3, 2.nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności. 3.spełnią następujące warunki szczegółowe: posiadają opinię Sanepidu dopuszczająca samochód (którym realizowane będą dostawy) do transportu żywności. 4.posiadają wprowadzony system HACCP Sposób oceny spełniania warunków: Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w pkt IX SIWZ, dołączonych do oferty. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń musi jednoznacznie wynikać, iż Wykonawca spełnia wymienione warunki. Uzupełnienie wymaganych dokumentów będzie możliwe po upływie terminu składania ofert, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu, Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy (Załącznik nr 1) Cena oferty (Załącznik nr 2) Oświadczenie Wykonawcy (Załącznik nr 3) Wzór umowy (załącznik nr 4) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; koncesji, zezwolenia lub licencji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem publicznym, zwanym dalej zamówieniem; opinia Sanepidu dopuszczająca samochód (którym realizowane będą dostawy) do transportu żywności. potwierdzenie wprowadzenie HACCP.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy
ul. Sądowa 1
41-800 Zabrze.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.06.2009 godzina 08:00, miejsce: Areszt Śledczy ul. Sądowa 1 41-800 Zabrze.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mięso mielone wieprzowo-wołowe - 1900kg; 2 Mięso wołowe gulaszowe - 2300kg; 3 Mięso wieprzowe gulaszowe - 1700kg; 4 Mięso wołowe pieczeniowe II - 50kg; 5 Karczek wp. b/k - 250kg; 6 Łopatka wp. b/k - 250kg; 7 Kurczaki świeże - 900kg 8 Udka z kurczaka - 250kg; 9 Serca wp. - 700kg; 10 Wątroba wp. - 500kg; 11 Żeberka paski 1000kg;.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 12 Kiełbasa śląska ( waga 1 szt. 100g ) - 1000kg; 13 Boczek wędzony - 300kg; 14 Kiełbasa parówkowa - 1400kg; 15 Kiełbasa biała parzona ( waga 100g) - 800kg; 16 Kiełbasa kminkowa 50kg; 17 Kiełbasa krakowska pieczona - 600kg; 18 Kiełbasa kanapkowa - 1200kg; 19 Kiełbasa szynkowa - 150kg; 20 Kiełbasa toruńska - 800kg; 21 Kiełbasa wiejska - 1000kg; 22 Kiełbasa zwyczajna - 1800kg; 23 Metka cebulowa - 500kg; 24 Mielonka (Luncheon - Meat) - 900kg; 25 Parówki śląskie (cienkie) - 800kg; 26 Podgardle wędzone 400kg; 27 Szynka dębicka - 50kg; 28 Szynka mielona - 1200kg; 29 Szynka zielonogórska - 200kg; 30 Kiełbasa litewska - 800kg; 31 Kiełbasa popularna - 800kg; 32 Kiełbasa węgierska - 800kg; 33 Kiełbasa górska - 800kg; 34 Smaczek (Mielonka w galarecie) - 800kg; 35 Kiełbasa śniadaniowa - 800kg; 36 Szyneczka - 600kg;.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wędliny podrobowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 37 Kaszanka - 800kg; 38 Pasztetowa wiejska - 50kg; 39 Salceson wiejski - 800kg; 40 Salceson ozorkowy - 800kg;.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wędliny drobiowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 41 Szynka drobiowa - 400kg; 42 Polędwica drobiowa - 100kg; 43 Kabanos drobiowy - 50kg; 44 Kiełbasa biała drobiowa - 700kg; 45 Kiełbasa senatorska drobiowa - 1200kg; 46 Kiełbasa oławska - 1200 kg; 47 Kiełbasa żywiecka - 100kg; 48 Parówki drobiowe - 1400kg; 49 Pieczeń drobiowa - 1400kg; 50 Mortadela drobiowa - 800kg; 51 Mielonka drobiowa - 800kg; 52 Pasztetowa drobiowa ( waga 100g) - 1200kg; 53 Kotlet mielony drobiowy mrożony - 100kg; 54 Szynka z indyka baton - 800kg; 55 Kiełbasa drobiowa - 400kg; 56 Przysmak drobiowy - 400kg; 57 Szynkówka drobiowa - 800kg; 58 Parówki firmowe - 400kg; 59 Salceson drobiowy - 800kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Konserwy miesne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 60 Smalec z mięsem 100-130g - 300kg; 61 Pasztet drobiowy 100-130g - 700kg; 62 Konserwa turystyczna 300g - 1100kg; 63 Konserwa tyrolska 300g - 600kg;.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ZABRZA
- Dostawa cewników do wkłuć centralnych
- Dostawa sprzętu i narzędzi do pracowni zawodowych w szkołach zawodowych w Zabrzu w ramach projektu "Kurs na zawód" z podziałem na części c.d. w Sekcji IX pozostałe informacje
- Zakup czujników SpO2 jednorazowych oraz wielorazowych wraz z osprzętem na okres 36 miesięcy
- Ochrona osób i mienia - poprzez bezpośrednią ochronę fizyczną oraz zabezpieczenia techniczne - na obszarach użytkowanych przez Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
- Usuwanie drzew oraz interwencyjne prace w drzewostanie na terenie Miasta Zabrze w latach 2026-2027
- Utrzymanie i konserwacja sygnalizacji świetlnych oraz urządzeń sygnalizacyjnych na terenie miasta Zabrze
więcej: przetargi w Zabrzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa mięsa i kości oraz wędlin dla Internatu Zespołu Szkół Technicznych w Płocku w 2026 roku (powtórzone)
- Sukcesywna dostawa mięsa i kości oraz wędlin dla Internatu Zespołu Szkół Technicznych w Płocku w 2026 roku
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych -7 części (P80Gdańsk)
- Dostawy żywności na potrzeby jednostek oraz komórek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej we Wrocławiu - z podziałem na zadania.
- Dostawa żywności dla Domu Pomocy Społecznej w Tursku - produkty mięsne i wędliny
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





