Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-05-16
Elbląg: DOSTAWA WARZYW
Numer ogłoszenia: 78605 - 2013; data zamieszczenia: 16.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. 12 Lutego 4a, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 611-21-09, faks 55 611 21 79.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA WARZYW.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Buraki ćwikłowe, szacunkowa roczna ilość [kg] -7500, PN - 72/R - 75360, kod CPV - 03221111-7 2.Cebula, szacunkowa roczna ilość [kg] -5000, PN - 87/R - 75357, kod CPV -03221113-1 3.Kalafior, szacunkowa roczna ilość [kg] -600, PN - 72/R - 75361, kod CPV -03221420-6 4.Kapusta biała, szacunkowa roczna ilość [kg] -8500, PN - 72/R - 75362, kod CPV -03221410-3 5.Kapusta czerwona, szacunkowa roczna ilość [kg] -3000, PN - 72/R - 75362, kod CPV -03221410-3 6.Kapusta pekińska, szacunkowa roczna ilość [kg] -500, PN - 72/R - 75362, kod CPV -03221410-3 7.Kapusta włoska, szacunkowa roczna ilość [kg] -350, PN - 72/R - 75362, kod CPV -03221410-3 8.Koper nać świeża, szacunkowa roczna ilość [kg] -150, PN - R - 75380, kod CPV -03221300-9 9.Marchew, szacunkowa roczna ilość [kg] -9000, PN - 84/R - 75358, kod CPV -03221112-4 10.Ogórek świeży, szklarniowy, szacunkowa roczna ilość [kg] -1200, PN - 85/R - 75359, kod CPV -03221270-9 11.Ogórek świeży, gruntowy, szacunkowa roczna ilość [kg] -300, PN - 85/R - 75359, kod CPV -03221270-9 12.Papryka, szacunkowa roczna ilość [kg] -300, PN - 74/R - 73563, kod CPV -03221230-7 13.Pieczarki, szacunkowa roczna ilość [kg] -600, PN - 75/R - 75078, kod CPV -03221260-6 14.Pietruszka nać świeża, szacunkowa roczna ilość [kg] -150, PN - R - 75381, kod CPV -03221300-9 15.Pietruszka korzeń, szacunkowa roczna ilość [kg] -1200, PN - R - 75370, kod CPV -03221110-0 16.Pomidory, szacunkowa roczna ilość [kg] -400, PN - 91/R - 75368, kod CPV -03221240-0 17.Por, szacunkowa roczna ilość [kg] -1200, PN - R - 75521, kod CPV -03221110-0 18.Seler, szacunkowa roczna ilość [kg] -600, PN - R - 75371, kod CPV -03221110-0 19.Szczypior, szacunkowa roczna ilość [kg] -30, PN - R - 75381, kod CPV -03221300-9 20.Ziemniaki jadalne, szacunkowa roczna ilość [kg] -42000, PN - 75/R - 74450, kod CPV -03212100-1 21.Ziemniaki jadalne wczesne, szacunkowa roczna ilość [kg] -13000, PN - 75/R - 74453, kod CPV -03212100-1 22.Fasola drobna biała, szacunkowa roczna ilość [kg] -900, PN - 75/R - 65031, kod CPV -03221210-1 23.Groch cały, szacunkowa roczna ilość [kg] -350, PN - 81/R - 65032, kod CPV -03212213-6 24.Groch łuskany, połówki, szacunkowa roczna ilość [kg] -350, PN - 81/R - 65032, kod CPV -03212213-6.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczeń
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczeń
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczeń
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczeń
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczeń
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 i o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 5
- 2 - Najwyższy zaoferowany upust liczony od średnich cen brutto produktów publikowanych przez Rolno - Spożywczy Rynek Hurtowy Giełda Elbląska S.A. - 95
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.06.2013 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a - sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ELBLĄGA
- Wykonanie robót termomodernizacyjnych budynku Przedszkola nr 21 przy ul. Wiejskiej 6 w Elblągu w ramach zadania pn.: "Poprawa efektywności (...)
- ŚWIADCZENIE USŁUGI DOZORU I OCHRONY TERMINALU PRZEŁADUNKOWO - SKŁADOWEGO Z OBSŁUGĄ PORTIERNI WRAZ Z OBSŁUGĄ PARKINGU NIESTERZEŻONEGO DLA SAMOCHODÓW CIĘŻAROWYCH NA TERMINALU PRZEŁADUNKOWO - SKŁADOWYM
więcej: przetargi w Elblągu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Przedszkola Samorządowego im. Misia Uszatka w Nowym Mieście
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026
- Dostawa warzyw i owoców świeżych ZP 33/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





