Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-05-15
Jaworze: Dostawa wraz z transportem mięsa i przetworów mięsnych
Numer ogłoszenia: 75849 - 2009; data zamieszczenia: 15.05.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy , ul. Pałacowa 1, 43-384 Jaworze, woj. śląskie, tel. 0-33 8172172, faks 0-33 8172172.
- Adres strony internetowej zamawiającego: bip.silesia-region.pl/mowjaworze
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wraz z transportem mięsa i przetworów mięsnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wraz z transportem mięsa i przetworów mięsnych w ilości określonych poniżej Mięso i przetwory mięsne L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Schab zk kg 111 2 Łopatka bk kg 114 3 Karczek bk kg 100 4 Udka z kurczaka kg 168 5 Filet z kurczaka kg 81 6 Mięso mielone Kg 20 7 Wątroba wieprzowa kg 87 8 Serca wieprzowe kg 36 9 Kiełbasa toruńska kg 84 10 Kiełbasa zwyczajna kg 105 11 Pasztetowa kg 33 12 Polędwica drobiowa kg 33 13 Kiełbasa kminkowa kg 30 14 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 38 15 Boczek wędzony bk kg 41 16 Kiełbasa biała kg 72 17 Parówka śląska kg 150 18 Kiełbasa mortadela kg 20 19 Baleron kg 9 20 Szynka wieprzowa Kg 111 21 Mielonka wieprzowa kg 35 22 Pieczeń rzymska kg 63 23 Słonina wędzona kg 30 24 Kabanosy wieprzowe kg 6 25 Krupniok - kaszanka kg 54 26 Porcje rosołowe kg 276 27 Boczek faszerowany kg 25 28 Kiełbasa śląska wieprzowa kg 50 29 Kiełbasa żywiecka kg 30 30 Kości wołowe kg 18 31 Boczek świeży bk kg 17 32 Żeberka wieprzowe kg 50 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z a. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225, oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b. Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, c. Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80590EWG i 89109EWG, d. Rozporządzeniem WE nr 852 2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r. e. Rozporządzeniem WE nr 853 2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r. f. Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych Dz. U. Nr 220, poz. 1856 z 2002r.z późn. zm g. Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. tekst jednolity: Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm. 3. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia a. Dostawa przedmiotu zamówienia do magazynu żywnościowego Zamawiającego transportem Wykonawcy i na jego koszt. b. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym transportem, zgodnie z obowiązującymi przepisami. c. Dostawy odbywają się po telefonicznym lub pisemnym zgłoszeniu przez Zamawiającego ilości oraz asortymentu każdej dostawy. W imieniu Zamawiającego działa magazynier . d. Pisemne zgłoszenie kolejnego zamówienia może być przekazywane przedstawicielowi Wykonawcy podczas bieżącej dostawy. Ewentualne zmiany dotyczące zamówienia będą odbywać się w formie telefonicznej. e. Wykonawca gwarantuje Zamawiającemu, że przedmiot zamówienia będzie wolny od wad jakościowych. f. Termin przydatności do spożycia od chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż 3/4 okresu w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną w dokumencie HDI Handlowy Dokument Identyfikacyjny - dotyczy produktów pochodzenia zwierzęcego, na opakowaniu lub w Polskiej Normie..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.22.10 - 15.11.22.10 15.11.40.00 - Podroby .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 7.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Nie dotyczyIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy 1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. a. W celu potwierdzenia uprawnień Wykonawca musi prowadzić działalność gospodarczą adekwatną do przedmiotu zamówienia. b. Stosować system HACCP. c. Wykonawca składa oświadczenie, że nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - załącznik nr 6 do niniejszej SIWZ. 1.2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. a. Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w ciągu ostatnich 3 lat minimum 2 porównywalne dostawy, a jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie. b. Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. Wykonawca jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, iż spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i nie podlega wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 wg wzoru. Należy złożyć druk, będący załącznikiem nr 1 do SIWZ. UWAGA! W przypadku złożenia oferty wspólnej konsorcjum, spółka jawna, cywilna itp.oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 składa każdy wykonawca oddzielnie. 2. Ocena spełniania ww warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia , w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt XII niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww warunki Wykonawca spełnił. 3. Nie spełnienie ww warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. 4. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę . 5.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: a. Wykonawcy występujący wspólnie konsorcja muszą ustanowić pełnomocnika lidera do reprezentowania lub do reprezentowania i zawarcia umowy w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie pełnomocnikiem liderem konsorcjum, b. W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzący w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, 6. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty, z zastrzeżeniem art. 93 ust. 4 ustawy..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia a wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 2 do SIWZ b. wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 3 do SIWZ c. pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie d. aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; e. oświadczenie potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu załącznik nr 6. f. wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie nie dłuższym niż ostatnie 3 lata, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie dwóch (max. 6), odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu zamówienia, dat wykonania i odbiorców oraz dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie załącznik nr 4 do SIWZ g. oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1,2 Ustawy prawo zamówień publicznych - załącznik nr 1 do SIWZ. h. potwierdzenie stosowania przepisów żywnościowych Rozdz. III pkt. 3ujętych w załączniku nr 7 do SIWZ oraz systemu HACCP w jednej z następującej formie - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju - zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad systemu HACCP - oświadczenie - załącznik nr 7 do niniejszej SIWZ. 2. Dokumenty dołączone do oferty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę tj. przez osobę y upoważnioną e do reprezentowania Wykonawcy. 3. Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych dokumentów spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt 3. 4. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeśli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. 5. Stosowne zastrzeżenie Wykonawca winien złożyć na formularzu ofertowym. W przeciwnym razie cała oferta zostanie uznana za jawną. 6. Informacje zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorstwa powinny być przez Wykonawcę złożone w oddzielnej kopercie z oznakowaniem tajemnica przedsiębiorstwa lub spięte zszyte oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.silesia-region.pl/mowjaworze.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Jaworzu ul. Pałacowa 1.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.05.2009 godzina 10:00, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Jaworzu ul. Pałacowa 1 sekretariat Ośrodka.
IV.3.5) Termin związania ofertą: do 23.06.2009.
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.
INNE PRZETARGI JAWORZE
więcej: przetargi JAWORZE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności do Warsztatów Szkolnych i Internatu Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie w 2026 r. - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, wędliny
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka w Pile w okresie od 02.01.2026r. do 23.12.2026 r.
- Dostawa artykułów i produktów mięsnych pochodzenia drobiowego, wieprzowego oraz wołowego
- Dostawa mięsa, podrobów, drobiu i wyrobów wędliniarskich dla Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk" im. Stanisława Hadyny w Koszęcinie
- Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznej Szkoły Podstawowej Nr 4 z klasami sportowymi im. Ireny Szewińskiej w Pułtusku w podziale na 9 części
- Dostawa mięsa, drobiu i wędlin na 2026 rok do stołówki szkolnej
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





