Ogłoszenie z dnia 2016-04-04
Poznań: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w 2016 roku, z podziałem na części
Numer ogłoszenia: 75564 - 2016; data zamieszczenia: 04.04.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego, al. Niepodległości 34, 61-714 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 61 626 70 80, faks 61 626 70 81.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w 2016 roku, z podziałem na części.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków. Warunki realizacji zamówienia są określone w Istotnych postanowieniach umownych (załącznik nr 3 do SIWZ) oraz w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia (SOPZ) stanowiącym kolejno załącznik: nr 4A i 4B do SIWZ.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: WRPO 2014 +, Oś priorytetowa 10. Pomoc Techniczna Projekt: Informacja i promocja WRPO 2014-2020 w latach 2015-2023 - IZ; Program Operacyjny Pomoc Techniczna na lata 2014-2020, projekt: Wsparcie dla programów rewitalizacji gmin w ramach perspektywy finansowej 2014-2020.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w 2016 roku., z podziałem na części
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.03.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Tomasz Hercka, ul. Marcelińska 90, 60-324 Poznań, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 31500,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 32000,00
Oferta z najniższą ceną: 32000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 42853,72
Waluta: PLN .
Część NR: 2
Nazwa: sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w 2016 roku., z podziałem na części
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.03.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
VIP CATERING URSZULA KACZMAREK, JANUSZ KACZMAREK S.C.
jakie przetargi wygrała firma
VIP CATERING URSZULA KACZMAREK, JANUSZ KACZMAREK S.C.
- VIP CATERING Urszula Kaczmarek i Janusz Kaczmarek, ul. Św. Marcin 87, 61-808 Poznań, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35800,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 26700,00
Oferta z najniższą ceną: 26700,00 / Oferta z najwyższą ceną: 40150,00
Waluta: PLN .
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Specyfika przedmiotu zmówienia oraz potrzeby Zamawiającego w zakresie odpowiedniego i należytego wykonania usługi cateringowej przez Zamawiającego powodują, iż zapytanie o cenę wydaje się najbardziej korzystnym trybem udzielenia zamówienia. Charakter i wartość zamówienia odpowiadają treści przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych, które wskazują na przesłanki umożliwiające udzielenie zamówienia w zapytaniu o cenę. Mianowicie zgodnie z art. 70 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na postawie art. 11 ust. 8 wyżej wymienionej ustawy. W ocenie Zamawiającego, w odniesieniu do przedmiotowego zamówienia, zaszły wszystkie przesłanki z powyższego przepisu
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- ZP-12/PP/2025 Przygotowane połaci dachowej budynku mieszkalnego wielorodzinnego przy ul. Konfederackiej 4CDE w Poznaniu, przed wykonaniem instalacji PV.
- Przebudowa ciągów komunikacyjnych i placów w związku z potrzebą dostosowania infrastruktury do nowo wprowadzanego SpW
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
- Kompleksowa dostawa energii elektrycznej obejmująca sprzedaż oraz świadczenie usługi dystrybucji lub przesyłu energii dla potrzeb KOWR OT Poznań w okresie od 01.01.2026r. do 31.12.2026r.
- Usługa opracowania projektu modernizacji i rozbudowy serwerowni GPD1, GPD2, GPD3, PD3 w ramach zadania inwestycyjnego.
- Projekt i wykonanie robót dla zadania pn. "Budowa rampy do odśnieżania pojazdów ciężarowych na ternie MOP Niwiska i Ochędzyn przy drodze ekspresowej S8 w woj. łódzkim"
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej wraz z wynajęciem sal konferencyjnych, z podziałem na III części
- Realizacja międzynarodowej konferencji EuroSteel2026
- Zapewnienie cateringu całodziennego dla 105 osób podczas konferencji międzynarodowych i spotkań networkingowych w 2025r. dla CTK AGH dla projektu NAWA UNIVEREH Plus! - DE-dzp.272-419/25
- Zapewnienie noclegów wraz ze śniadaniami i kolacjami oraz miejscami parkingowymi dla wystawców wydarzenia pn. Festiwal Uczelni - Małopolska Przyszłości w 2025 r.
- Kompleksowa organizacja oraz realizacja pięciu 3-dniowych szkoleń stacjonarnych pn. "Praca z osobami uwikłanymi w przemoc domową"
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.