eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdynia › sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 18 w Gdyni

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-03-12

Gdynia: sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 18 w Gdyni
Numer ogłoszenia: 75242 - 2012; data zamieszczenia: 12.03.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 18 , ul. Krasickiego 28, 81-385 Gdynia, woj. pomorskie, tel. 58 6206943, faks 58 6617655.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp18.gdynia.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.sp18.gdynia.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 18 w Gdyni.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa art.żywnościowych z podziałem na 6 części: cz.1)mięso i wędliny cz.2)art. spożywcze cz.3) ryby cz.4)warzywa i owoce świeże i mrożone oraz jaja cz.5) świeże dania gotowe cz.6) produkty mleczarskie szczegółowe zestawienia asortymentowe w załącznikach.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.10-9, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3, 15.89.43.00-4, 15.50.00.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 20.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • spełnia /nie spełnia na podstawie na podstawie aktualnych zaświadczeń i oświadczeń

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie z art 22 PZP spełnia / nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie z Aart. 22 PZP spełnia / nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp18.gdynia.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 18 81-385 Gdynia ul. Krasickiego 28.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.03.2012 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Szkoły Podstawowej nr 18 w Gdyni ul. Krasickiego 28.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso i wędliny z.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zestawienie asortymentowe LP Nazwa i opis artykułu Szacunkowa ilość 1 Mięso wołowe szponder z kością z minimalną ilością tłuszczu(do 4%) 90 kg 2 Mięso wieprzowe szynka bez kości i bez skóry. Zawartość tłuszczu do 4% 400 kg 3. Mięso wieprzowe łopatka bez kości i bez skóry zawartość tłuszczu do 4% 450 kg 4 Schab bez kości i bez warkocza zawartość tłuszczu do 4% 400 kg 5. Filet z indyka zawartość tłuszczu do 2% bez lodu 650 kg 6. Filet z kurczaka bez chrząstek i polędwiczek zawartość tłuszczu do 2% be.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.10-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: art. spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: II Zestawienie asortymentowe Lp Nazwa towaru Szacunkowa ilość 1 Mąka pszenna typ 650 170 kg 2 Skrobia ziemniaczana 40 kg 3 Makaron świderki 3 kolory, niesklejający się, opakowanie 2-3 kg 130 kg 4 Makaron świderki niesklejający się Opakowanie2- 3 kg 130 kg 5 Makaron łazanki nie sklejający się opakowanie 2-5 kg 45 kg 6 Makaron kolanka niesklejający się opakowanie 2-5 kg 35 kg 7 Makaron spaghetti niesklejający się opakowanie 2-5 kg 170kg 8 Makaron nitka niesklejający się Opakowanie2- 5 kg 90 kg 9 Makaron, piórka niesklejający się opakowanie 2-5 kg 250 kg 10 Makaron gwiazdki niesklejający się opakowanie2- 5 kg 18 kg 11 Makaron kokardki niesklejający się opakowanie 2-5 kg 18 kg 12 Kasza jęczmienna wiejska opakowanie 1 kg 40 kg 13 Kasza pęczak opakowanie 1 kg 140 kg 14 Kasza gryczana prażona, opakowanie 5 kg 320 kg 15 Kasza jaglana, opakowanie 400 g 13 kg 16 Kasza manna opakowanie 1 kg 13 kg 17 Kwasek cytrynowy, opakowanie 500 g 3 kg 18 Cukier biały kryształ 1 kg 270 kg 19 Ryż długoziarnisty biały 40 kg 20 Ryż preparowany termicznie zapewniający sypkość po ugotowaniu 480 kg 21 Tymianek zioła suszone 100% op. nie mniej niż100g 1kg 22 Bazylia, zioła suszone100% opakowanie nie mniej niż 100g 1kg 23 Zioła prowansalskie suszone 100% opakowanie nie mniej niż 100g 1kg 24 Pieprz czarny mielony opakowanie nie mniej niż 500 g 6kg 25 Papryka słodka mielona opakowanie nie mniej niż 500g 3 kg 26 Majeranek, zioła suszone 100% opakowanie nie mniej niż 200g 3 kg 27 Sól spożywcza jodowana opakowanie 1 kg 170 kg 28 Oregano ,zioła suszone 100% opakowanie nie mniej niż 100g 2 kg 29 Musztarda zwykła , słoik 200g 40 szt 30 Majonez, słoik 700 g 30 szt 31 Żur w butelce 0,5 l 50 szt 32 Czosnek granulowany opakowanie nie mniej niż 500g 4 szt 33 Przyprawa magi 1 L 70 L 34 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 5L 520 L 35 Oliwa 1 L 15 L 36 Przyprawa do drobiu - sypka , opakowanie 600g 8 szt 37 Przyprawa do mięsa wieprzowego sypka opakowanie nie mniej niż 500g 8 szt 38 Marynata do mięsa wieprzowego sypka opakowanie nie mniej niż 500g 6 szt 39 Sos pieczarkowo-borowikowy opakowanie nie mniej niż 250g 15 szt 40 Sos sałatkowy, opakowanie nie mniej niż 250g 6szt 41 Sos myśliwski ,opakowanie nie mniej niż 250g 15 szt 42 Sos bolonesse, opakowanie nie mniej niż 250g 18 43 Liść laurowy 1 kg 44 Ziele angielskie 1 kg 45 Cynamon opakowanie 20 g 30 szt 46 Bułka tarta 100% suchego pieczywa 130 kg 47 Bulion grzybowy instant , opakowanie 1 kg 4 kg 48 Syrop do rozcieńczenia butelka 680 ml 900 szt 49 Rosół z kury instant , opakowanie nie mniej nie 250g 6 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: III. ZESTAWIENIE ASORTYMENTOWE LP Nazwa i opis artykułu Szacunkowa ilość 1 Kostka z łososia panierowana mrożona 190 kg 2 Stek z łososia panierowany mrożony 160 kg 3. Kostka z dorsza panierowana mrożona 160 kg 4 Filet z flądry świeży bez skóry 320 kg 5. Filet z dorsza świeży bez skóry 300 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: warzywa i owoce świeże i mrożone oraz jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: II. zestawienie asortymentowe- warzywa i owoce Lp Nazwa artykułu Ilość j.m 1 Ziemniaki 9000 kg 2 Ziemniaki młode 130 kg 3 Marchew 450 kg 4 Pietruszka korzeń 50 kg 5 Seler 50 kg 6 Pietruszka zielona-natka świeża, pęczek od 30 g 100 szt 7 Pietruszka natka suszona opakowanie nie mniej niż 100g 3 kg 8 Koper świeży, pęczek od 30g 100 szt 9 Cytryny 10 kg 10 Cebula żółta 120 kg 11 Kapusta biała 110 kg 12 Kapusta pekińska 160 szt 13 Kapusta kiszona op 10 kg 520 kg 14 Kapusta czerwona 300 kg 15 Kapusta włoska 100 kg 16 Ogórek kiszony 430 kg 17 Ogórek świeży 250 kg 18 Por 35 kg 19 Salata lodowa 200 szt 20 Kalafior świeży duży 30 szt 21 Pomidory I gat, duże 90 kg 22 Papryka czerwona 40 kg 23 Jabłka duże 70 kg 24 Banany 270 kg 24 Szczypior gruby, pęczek 30 szt 25 Buraki 230 kg 26 Fasola drobna 150 kg 27 Groch łuskany 130 Kg 28 Koncentrat pomidorowy 30% opakowanie szklane 1L 160 szt 29 Soczek owocowy kartonik z słomką 0,2L 7600 szt 30 Soczek owocowy butelka plastikowa 0,3 L 2600 szt 31 Mandarynka 80 kg 32 Surówki warzywne op 3 kg 900 kg 33 Szczaw w słoiku 380g 130 szt 34 Pieczarki 260 kg 35 Kukurydza puszka 400g 60 szt 36 Chrzan słoik 290g 80 szt 37 Rodzynki opakowanie 1kg 3 kg 38 Koncentrat barszczu w płynie butelka 0,33L 15 szt 39 Jabłka prażone opakowanie 5-10 kg 210 kg 40 Jaja świeże kl A rozm L z chowu klatkowego 3300 szt Zestawienie asortymentowe -warzywa i owoce mrożone Lp Nazwa artykułu Ilośś jm 1 Fasola szparagowa zielona cięta opakowanie 2,5 kg 60 kg 2 Fasola szparagowa zielona cała opakowanie 2,5 kg 120 kg 3 Barszcz ukraiński opakowanie 2,5 kg 70 kg 4 Włoszczyzna 4-składnikowa opakowanie 2,5 kg 800 kg 5 Marchew kostka opakowanie 2,5 kg 100 kg 6 Marchew mini opakowanie 2,5 kg 100 kg 7 Marchew z groszkiem opakowanie 2,5kg 170 kg 8 Groszek zielony opakowanioe2,5kg 40 kg 9 Brokuły opakowanie 2,5kg 180 kg 10 Brukselka opakowanie 2,5kg 60 kg 11 Kalafior opakowanie 2,5kg 130 kg 12 Czarna porzeczka opakowanie nie mniej niż 2 kg 40 kg 13 Malina opakowanie nie mniej niż 2kg 40 kg 14 Wiśnia drylowana opakowanie nie mniej niż 2kg 80 kg 15 Śliwka drylowana opakowanie nie mniej niż 2kg 80 kg 16 Truskawka opakowanie nie mniej niż 2kg 210 kg 17 Mieszanka kompotowa opakowanie nie mniej niż 2kg 70 kg 18 Marchew plastry opakowanie 2,5 kg 70 kg 19 Papryka czerwona opakowanie nie mniej niż 2kg 60 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-3, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: świeże dania gotowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: II. Zestawienie asortymentowe - ŚWIEŻE DANIA GOTOWE Lp Nazwa towaru Szacunkowa ilość 1 Pierogi leniwe 600 kg 2 Pierogi z kapustą i grzybami 310 kg 3 Pierogi z mięsem 160 kg 4 Pierogi z serem 610 kg 5 Pierogi ruskie 160 kg 6 Naleśniki z serem 620 kg 7 Naleśniki z kapustą i grzybami 230 kg 8 Krokiety z kapustą( 100g/szt) 2100 szt 9 Krokiety z mięsem (100g/szt) 2100 szt 10 Gołąbki (100g/szt) 500 kg 11 Kotlety drobiowe typu Devolai( 100g/szt) 120 kg 12 Pyzy z mięsem 160 kg 13 kartacze 300 kg 14 kołduny 280 kg 15 kopytka 280 kg 16 Placki naleśnikowe 1520 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: II. Zestawienie asortymentowe produkty mleczarskie Lp Nazwa towaru Szacunkowa ilość 1 Mleko 3,2% UHT 40 L 2 Masło kostka 200g 82 % tłuszczu 400 szt 3 Twaróg półtłusty niemielony 190 kg 4 śmietana kwaśna do zup opakowanie 400g 18% tłuszczu 1110 szt 5 Śmietana UHT 18% tłuszczu opakowanie 0,5 l 70 szt 6 Śmietana UHT 30% tł opakowanie 1 l 90 L 7 ser żółty pełnotłusty 8 kg 8 Jogurt owocowy (op 150 g) z dodatkiem owoców nie konserwowany chemicznie 1160 szt 9 Jogurt naturalny w opakowaniach 1 kg 60 kg 10 Jogurt pitny 100 ml 1160 szt 11 Napój mleczny witaminowy 100 ml 1160 szt 12 Serek waniliowy 140 g 1540 szt 13 Deser z kaszą manną 150 g 1140 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.