Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-05-19
Bydgoszcz: Dostawy różnych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 71937 - 2015; data zamieszczenia: 19.05.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Wały Jagiellońskie 4, 85-128 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 5855252, 5855303, faks 052 5855300.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy różnych artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres ok. 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części artykułów z braku zapotrzebowania na dany asortyment lub zmniejszenia zapotrzebowania. Część I: cukier 1.Cukier 15831000-2 w ilości około 7 000 kg, pakowany w worki od 15 do 50 kg Część II: różne artykuły 1.Chrupki kukurydziane 15821130-9 w ilości około 100 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg 2. Kasza jęczmienna 15613100-9 w ilości około 4 000 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 3. Kasza manna 15612100-9 w ilości około 1 500 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 4. Mąka kukurydziana 15612210-6 w ilości około 50 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 5. Mąka pszenna 15612100-2 w ilości około 6 000 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 6. Płatki kukurydziane 15613311-1 w ilości około 150 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg 7. Chleb ryżowy 15821130-9 w ilości około 30 kg, w postaci wafli, pakowany w opakowaniu 100 g 8. Ryż 15614300-8 w ilości około 5 000 kg, pakowany w worki od 15 do 50 kg 9. Cynamon 15872200-3 w ilości około 50 kg, pakowany w opakowania od 1 do 5 kg 10. Herbata 15863200-7 w ilości około 1 200 kg, pakowana worki od 5 do 20 kg 11. Kawa zbożowa 15862000-8 w ilości około 50 kg, pakowana w worki od 0,25 do 20 kg 12. Kwasek cytrynowy 15890000-3 w ilości około 30 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 13. Liść laurowy 15872000-1 w ilości około 15 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 14. Majeranek 15872300-4 w ilości około 120 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 15. Majonez 15871273-8 w ilości około 300 kg, pakowany w opakowania 0,5-1 kg 16. Musztarda 15872150-1 w ilości około 1 000 kg, pakowana w opakowania 0,5-1kg 17. Papryka suszona 15890000-3 w ilości około 45 kg, pakowana w opakowania do 1 kg 18. Pieprz naturalny 15872100-2 w ilości około 130 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 19. Przyprawa czosnkowa 15871270-7 w ilości około 45 kg, pakowana w opakowania do 1 kg 20. Przyprawa do zup w płynie 15871210-9 w ilości około 1200 l, pakowana w opakowania do 1 l 21. Przyprawa uniwersalna 15871270-7 w ilości około 600 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg 22. Sól 15872400-5 w ilości około 3 000 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 23. Ziele angielskie 15871270-7 w ilości około 18 kg, pakowane w opakowania do 1 kg 24. Ocet 15871110-8 w ilości około 300 l, pakowana w opakowania do 1 l 25. Budyń 15600000-0 w ilości około 65 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 26. Bulion warzywny 15891500-5 w ilości około 550 kg, pakowany w worki od 5 do 20 kg 27. Kisiel 15620000-0 w ilości około 180 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 28. Mąka ziemniaczana 15620000-0 w ilości około 300 kg, pakowana w worki od 15 do 50 kg 29. Koperek suszony 15893000-4 w ilości około 65 kg, pakowany w opakowania do 1 kg 30. Zupa barszcz biały 15891400-4 w ilości około 500 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5kg 31. Zupa barszcz czerwony 15891400-4 w ilości około 300 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5kg 32. Zupa pieczarkowa 15891400-4 w ilości około 250 kg, pakowana w opakowania od 1 do 5kg 33. Zupa żurek 15891400-4 w ilości około 750 kg, pakowany w opakowania od 1 do 5kg 34. Żelatyna 15800000-3 w ilości około 20 kg, pakowany w opakowaniach do 1 kg 35. Flaki sojowe 15890000-3 w ilości około 120 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg 36. Granulat sojowy 15890000-3 w ilości około 300 kg, pakowany w worki od 5 do 20 kg 37. Kostka sojowa 15890000-3 w ilości około 250 kg, pakowana w worki od 5 do 20 kg 38. Kotlety sojowe 15890000-3 w ilości około 800 kg, pakowane w worki od 5 do 20 kg 39. Mąka sojowa 15890000-3 w ilości około 30 kg, pakowana w worki do 5 kg 40. Miód naturalny 03142100-9 w ilości około 90 kg, opakowanie 0,025 kg 41. Koncentrat pomidorowy 15331425-2 w ilości około 2800 kg, pakowany w puszki do 5 kg 42. Sok pomidorowy 15322100-2 w ilości około 350 litrów w opakowaniach 300 - 350 ml 43. Curry 15872000-1 w ilości około 65 kg, pakowane w opakowania do 1 kg 44. Natka pietruszki suszona 15893000-1 w ilości około 65 kg, pakowana w opakowania do 1 kg 45. Sos pieczeniowy 15871000-1 w ilości około 500 kg, pakowany w worki do 5 kg Część III: Przetwory owocowe 1. Dżem śliwkowy 15 33 22 90-3 w ilości około 2 500 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z śliwek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 2. Dżem truskawkowy 15 33 22 96-5 w ilości około 2 800 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z truskawek, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 3. Dżem wiśniowy 15 33 22 94-1 w ilości około 2 500 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z wiśni, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 4. Dżem z czarnej porzeczki 15 33 22 93-4 w ilości około 2 000 kg dżem o konsystencji gęstej lub galaretowatej otrzymany z czarnej porzeczki, pakowany w słoje lub wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami. Wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 5. Marmolada 15 33 22 30-5 w ilości około 3 000 kg marmolada o konsystencji twardej lub miękkiej otrzymywanej z jednego lub kilku owoców, pakowana w wiaderka plastikowe zgodnie z obowiązującymi normami, wielkość maksymalna 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesiące od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. 6. Syrop owocowy 15 32 18 00-2 w ilości około 50 l syrop zagęszczony, do napojów z owoców wzbogacony w wit. C zagęszczany, pasteryzowany bez konserwantów. Syrop powinien mieć naturalny zapach i charakterystyczny smak surowca z jakiego jest zrobiony. Opakowania jednostkowe powinny być szklane lub z tworzyw sztucznych zgodnie z obowiązującymi normami, wielość maksymalna 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 12 miesięcy od daty dostawy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu trwania umowy w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Wymagania stawiane Wykonawcy dla części I - III: 1. Miejsce dostaw: Areszt Śledczy w Bydgoszczy, magazyn żywnościowy mieszczący się przy ul. Wały Jagiellońskie 4, 85-128 Bydgoszcz. 2. Dostawy odbywać się będą do poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00 3. Dostawy sukcesywne na podstawie zamówień telefonicznych, za pośrednictwem faxu lub e-mailem, maksymalnie w ciągu dwóch dni od złożenia zamówienia. 4. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 5. Ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 6. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 8. Za wykonanie dostawy przedmiotu zamówienia ustala się 30 dniowy termin płatności, na podstawie faktury wystawionej przez Wykonawcę po wydaniu towaru Zamawiającemu. Termin płatności liczy się od daty doręczenia w/w faktury do Zamawiającego. Sposób płatności - przelew na konto Wykonawcy..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00 - Cukier 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.21.00 - Przetworzone owoce .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia / nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz) oraz dokumentów jakie mają dołączyć wykonawcy, o których mowa w siwz rozdział VI
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia / nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz) oraz dokumentów jakie mają dołączyć wykonawcy, o których mowa w siwz rozdział VI
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia / nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz) oraz dokumentów jakie mają dołączyć wykonawcy, o których mowa w siwz rozdział VI
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia / nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz) oraz dokumentów jakie mają dołączyć wykonawcy, o których mowa w siwz rozdział VI
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły spełnia / nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz) oraz dokumentów jakie mają dołączyć wykonawcy, o których mowa w siwz rozdział VI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - Termin realizacji zamówienia - 5
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy, ul. Wały Jagiellońskie 4, 85-128 Bydgoszcz.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.05.2015 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy, ul. Wały Jagiellońskie 4, 85-128 Bydgoszcz - Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Sporządzenie operatów szacunkowych na wycenę nieruchomości, będących w Zasobie KOWR OT Bydgoszcz, położonych na terenie województwa kujawsko-pomorskiego - 9 zadań
- Remont budynku trafostacji i sieci 0,4 kV w kompleksie wojskowym przy ul. Spacerowej 1 w Borównie dla potrzeb 8. KP BOT
- USŁUGA PRANIA, CZYSZCZENIA I DEZYNFEKCJI OBUWIA
- Rozbiórka 3 budynków chlewni, położonych na dz. nr 26/83 w miejscowości Radzim, gmina Kamień Krajeński, powiat sępoleński, woj. kujawsko-pomorskie.
- Szkolenia z zakresu "Pacjent z dysfunkcją wzroku"
- Dostawa sprzętu medycznego - aparatu USG dla Wojewódzkiego Szpitala im. Tadeusza Browicza w Bydgoszczy
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych -7 części (P80Gdańsk)
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w celu realizacji żywienia zbiorowego dla uczestników przedsięwzięć szkoleniowych w Ośrodku Szkoleniowo-Konferencyjnym w Lucieniu
- Dostawy artykułów spożywczych różnych, przypraw i ziół, oraz zup w proszku, cukru białego, tłuszczów, jaj kurzych do Szkoły Policji w Katowicach
- Dostawa produktów spożywczych i wód mineralnych
więcej: Przetworzone owoce »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





