Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-03-19
Jaworze: Dostawa wraz z transportem warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 69560 - 2009; data zamieszczenia: 19.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy , ul. Pałacowa 1, 43-384 Jaworze, woj. śląskie, tel. 0-33 8172172, faks 0-33 8172172.
- Adres strony internetowej zamawiającego: bip.silesia-region.pl/mowjaworze
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: bip.silesia-region.pl/mowjaworze
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wraz z transportem warzyw i owoców.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający zaprasza do udziału w postępowaniu prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego na wykonanie dostaw pod nazwą: sukcesywne dostawy wraz z transportem warzyw i owoców zgodnie z wymogami określonymi w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. Do udzielenia przedmiotowego zamówienia stosuje się przepisy ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych tekst jednolity Dz. U. z 2007 r. Nr 223 poz. 1655 z póź.zm163, zwanej dalej ustawą oraz akty wykonawcze a w sprawach nieuregulowanych ustawą, przepisy ustawy - Kodeks cywilny. III. Opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wraz z transportem warzyw i owoców w ilości określonych poniżej : Warzywa świeże CPV 01121000-1 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Burak czerwony kg 160 2 Cebula kg 331 3 Ziemniak kg 4320 4 Kapusta czerwona kg 155 5 Kapusta biała kg 405 6 Marchew kg 190 7 Pietruszka kg 85 8 Seler kg 85 9 Pieczarka kg 72 10 Por kg 80 Warzywa sezonowe 1 Ogórek zielony kg 100 2 Pomidor kg 150 3 Kalafior szt. 50 4 Kalarepa kg 10 5 Pietruszka zielona pęcz 90 6 Sałata zielona szt. 50 7 Koperek zielony pęcz 90 8 Szczypiorek pęcz 130 9 Cebulka zielona pęcz 70 10 Kapusta pekińska kg 50 11 Rzodkiewka pęcz 140 12 Botwinka kg 15 13 Papryka świeża kg 25 14 Cukinia kg 10 15 Fasola szparagowa kg 20 Warzywa kiszone CPV 15331142-4 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Kapusta kiszona kg 291 2 Ogórek kiszony kg 143 3 Żurek 0,5 l szt. 150 Owoce CPV 01131200-6; 01131111-5; 01131300-7;01131300-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Maksymalna ilość w roku 1 Cytryna kg 40 2 Pomarańcze kg 150 3 Mandarynki kg 100 4 Kiwi kg 30 5 Banany kg 235 6 Rabarbar kg 20 7 Truskawka kg 36 8 Arbuz kg 150 9 Jabłko kg 283 10 Śliwki kg 140 11 Gruszka kg 15 12 Nektarynka szt. 180 13 Brzoskwinia szt. 180 14 Agrest kg 20 15 Wiśnie kg 20 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225, oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b. Rozporządzeniem WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80590EWG i 89109EWG, c. Rozporządzeniem WE nr 852 2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r., d. Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych Dz. U. Nr 220, poz. 1856 z 2002r.z późn. zm, e. Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. tekst jednolity: Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm. 3. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: a Dostawa przedmiotu zamówienia do magazynu żywnościowego Zamawiającego transportem Wykonawcy i na jego koszt. b Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym transportem, zgodnie z obowiązującymi przepisami. c Dostawy odbywają się po telefonicznym lub pisemnym zgłoszeniu przez Zamawiającego ilości oraz asortymentu każdej dostawy. W imieniu Zamawiającego działa magazynier . d Pisemne zgłoszenie kolejnego zamówienia może być przekazywane przedstawicielowi Wykonawcy podczas bieżącej dostawy. Ewentualne zmiany dotyczące zamówienia będą odbywać się w formie telefonicznej. e Wykonawca gwarantuje Zamawiającemu, że przedmiot zamówienia będzie wolny od wad jakościowych.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 11.21.00.0 - 11.21.00.0 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona 11.31.20.0 - 11.31.20.0 11.31.11.1 - 11.31.11.1 11.31.30.0 - 11.31.30.0 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 9.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: nie dotyczyIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy 1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. a W celu potwierdzenia uprawnień Wykonawca musi prowadzić działalność gospodarczą adekwatną do przedmiotu zamówienia. b Stosować system HACCP. c Wykonawca składa oświadczenie, że nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - załącznik nr 6 do niniejszej SIWZ. 1.2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. a. Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w ciągu ostatnich 3 lat minimum 2 porównywalne dostawy, a jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie. b. Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. Wykonawca jest zobowiązany do złożenia oświadczenia, iż spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych i nie podlega wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 wg wzoru. Należy złożyć druk, będący załącznikiem nr 1 do SIWZ. UWAGA! W przypadku złożenia oferty wspólnej konsorcjum, spółka jawna, cywilna itp.oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 składa każdy wykonawca oddzielnie. 2. Ocena spełniania ww warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt XI niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww warunki Wykonawca spełnił. 3. Nie spełnienie ww warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. 4. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę . 5.Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: a Wykonawcy występujący wspólnie konsorcja muszą ustanowić pełnomocnika lidera do reprezentowania lub do reprezentowania i zawarcia umowy w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie pełnomocnikiem liderem konsorcjum, b W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzący w skład konsorcjum oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, 6. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty, z zastrzeżeniem art. 93 ust. 4 ustawy..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia a wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 2 do SIWZ b wypełniony formularz cenowy - załącznik nr 3 do SIWZ c pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie d aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert e oświadczenie potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidywane prawem zezwolenie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu załącznik nr 6. f wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie nie dłuższym niż ostatnie 3 lata, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie dwóch max. 10 odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu zamówienia, dat wykonania i odbiorców oraz dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie załącznik nr 4 do SIWZ g oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 i art. 24 ust. 1,2 Ustawy prawo zamówień publicznych - załącznik nr 1 do SIWZ. h potwierdzenie stosowania przepisów żywnościowych Rozdz. III pkt. 3ujętych w załączniku nr 7 do SIWZ oraz systemu HACCP w jednej z następującej formie: - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju - zaświadczenie lub inny dokument właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o stosowaniu zasad systemu HACCP; - oświadczenie - załącznik nr 7 do niniejszej SIWZ. 2. Dokumenty dołączone do oferty mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę tj. przez osobę y upoważnioną/e do reprezentowania Wykonawcy. 3. Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych dokumentów spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt 3. 4. Zamawiający informuje, że zgodnie z art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych oferty składane w postępowaniu o zamówienie publiczne są jawne i podlegają udostępnieniu od chwili ich otwarcia, z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeśli Wykonawca, nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą one być udostępniane. 5. Stosowne zastrzeżenie Wykonawca winien złożyć na formularzu ofertowym. W przeciwnym razie cała oferta zostanie uznana za jawną. 6. Informacje zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorstwa powinny być przez Wykonawcę złożone w oddzielnej kopercie z oznakowaniem tajemnica przedsiębiorstwa lub spięte zszyte oddzielnie od pozostałych, jawnych elementów oferty..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.silesia-region.pl/mowjaworze.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Jaworzu ul. Pałacowa 1.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w jaworzu ul. Pałacowa 1 sekretariat ośrodka.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
INNE PRZETARGI JAWORZE
więcej: przetargi JAWORZE »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





