Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-03-27
Chrzanów: Zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkoleń dla uczestników projektu Droga do zmian
Numer ogłoszenia: 68606 - 2015; data zamieszczenia: 27.03.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Burmistrz Chrzanowa , al. Henryka 20, 32-500 Chrzanów, woj. małopolskie, tel. 032 7585101, faks (032) 623 37 86.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.chrzanow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkoleń dla uczestników projektu Droga do zmian.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na Zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkoleń dla uczestników projektu Droga do zmian w ramach Projektu systemowego pod nazwą Droga do zmian w ramach programu operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VII - Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej. Szczegółowym przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zorganizowaniu i przeprowadzeniu szkoleń dla uczestników projektu Droga do zmian: 1.Zamówienie obejmuje: -przeprowadzenie wymienionych w punkcie 1.1 szkoleń- dla wskazanych grup uczestników rekrutowanych przez Zamawiającego, na warunkach określonych w rozdziale 2. -opracowanie kompletu materiałów szkoleniowych dla uczestników oraz ich wydrukowanie/powielenie w liczbie odpowiadającej ilości uczestników zakwalifikowanych do udziału w szkoleniu - na warunkach określonych w rozdziale 2 podpunkt B -zapewnienie sali szkoleniowej - na warunkach wskazanych w rozdziale 2 podpunkt C, -zapewnienie wyżywienia dla uczestników - w obiekcie, w którym będą realizowane szkolenia, obejmującego: -obiad w każdym dniu szkolenia (dla każdego uczestnika)zgodnie z harmonogramem szkoleń -łącznie maksymalnie 286 obiadów, na warunkach wskazanych w rozdziale 2 podpunkt D -serwis kawowy w każdym dniu szkolenia (dla każdego uczestnika), zgodnie z harmonogramem szkoleń - 286 serwisów, na warunkach wskazanych w rozdziale 2 podpunkt D -harmonogram spotkań zostanie ustalony z koordynatorem merytorycznym projektu. 1.1 Zakres tematyczny szkolenia, ilość uczestników szkolenia, ilość godzin szkoleniowych: Zadanie a/ Trening psychospołeczny (32 godz dla 12 osób) - 4 x 8 godz. dla 1 grupy 1.Określenie własnych potrzeb, umiejętności i zdolności 2.Radzenie sobie z trudnymi emocjami i stresem 3.Sposoby skutecznego rozwiązywania problemów życiowych 4.Rola komunikacji werbalnej i niewerbalnej Zadanie b/ Trening prawidłowych relacji w rodzinie (40 godz dla 8 osób) - 5 x 8 godz. dla 1 grupy 1.Kluczowe wartości w funkcjonowaniu rodziny 2.Podział obowiązków w rodzinie 3.Komunikacja w rodzinie (bariery komunikacji, konflikty i ich rozwiązywanie) 4.Pełnienie ról w rodzinie Zadanie c/ Trening kompetencji zawodowych (64 godz dla 22 osób) - 4 x 8 godz. dla 2 grup 1.Metody poszukiwania pracy na lokalnym rynku, 2.Instytucje wspomagające poszukiwanie pracy 3.Tworzenie dokumentów aplikacyjnych, 4.Przygotowanie do rozmowy kwalifikacyjnej. Zadanie d/ Trening kompetencji wychowawczych i rodzicielskich (40 godz dla 12 osób) 5 x 8 godz. dla 1 grupy 1.Dziecko na różnych etapach socjalizacji i edukacji 2.Wychowanie we współczesnej rodzinie (style rodzicielskie, autorytet, dyscyplina) 3.Rozwijanie kompetencji szkolnych i społecznych 4.Problemy szkolne dzieci (zaburzenia rozwojowe, unikanie obowiązków szkolnych) Zadanie e/ Trening budżetowy i prowadzenia gospodarstwa domowego (40 godz dla 10 osób) 5 x 8 godz. dla 1 grupy 1.Prawidłowy dobór produktów żywieniowych w codziennym menu 2.Znaczenie właściwego odżywiania dla zdrowia człowieka. 3.Gospodarowanie posiadanym budżetem, planowanie wydatków 4.Sposoby oszczędnego użytkowania urządzeń gospodarstwa domowego 2. Wymagania w zakresie zorganizowania szkoleń (dla każdej części postępowania): A. Szkolenia - Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił trenerów o odpowiednich kwalifikacjach i doświadczeniu, -Wykonawca zapewnił w trakcie całego szkolenia obecność koordynatora ze strony Wykonawcy, odpowiedzialnego za bieżącą obsługę organizacyjno-techniczną szkolenia (rolę koordynatora, za zgodą Zamawiającego, może pełnić trener), -Treningi odbywały się zgodnie z ustalonym harmonogramem -Wykonawca zapewnił serwis kawowy na rozpoczęcie zajęć, z możliwością dowolnego korzystania przez uczestników szkolenia w trakcie przerw, -szkolenia odbywały się na terenie Miasta Chrzanów - w promieniu do 1000 metrów od rynku Chrzanowa, -Wykonawca zapewnił oznakowanie sali szkoleniowej i miejsca realizacji szkolenia (informacja o realizacji szkolenia, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego, umieszczona w widocznym miejscu). -Wykonawca prowadził dziennik zajęć wg wzoru przedstawionego przez Zamawiającego i dostarczył go Zamawiającemu po zakończeniu szkolenia dla danej grupy, -Wykonawca umożliwił przedstawicielom Zamawiającego zebranie podpisów uczestników: na listach obecności, na listach potwierdzających otrzymanie materiałów szkoleniowych, i korzystania przez nich z cateringu itp. oraz przeprowadzenie wśród uczestników ankiet dotyczących szkolenia i jego organizacji. -Wykonawca zorganizował, przeprowadził trening zgodnie z zakresem wskazanym w dziale II punkt 1.1 -Wykonawca umożliwił przeprowadzenie przez Zamawiającego monitoringu i / lub kontroli realizowanego treningu B. Materiały szkoleniowe - Zamawiający wymaga, aby: -przekazane materiały szkoleniowe opatrzone były logotypem Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego, logotypem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz informacją o współfinansowaniu szkolenia ze środków Unii Europejskiej, w formie zapisu: Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego; użyte logotypy i sformułowania muszą być zgodne z aktualnymi Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, ponadto, materiały powinny być opatrzone logotypami projektu Droga do zmian, -strona tytułowa materiałów szkoleniowych była zgodna ze wzorem przekazanym przez Zamawiającego, w szczególności nie zawierała logotypów Wykonawcy lub informacji o Wykonawcy, -Wykonawca zamieszczał swoje logotypy/informacje o Wykonawcy wyłącznie na ostatniej stronie materiałów szkoleniowych, -Wykonawca przekazał Zamawiającemu na potrzeby dokumentacji projektowej jeden egzemplarz materiałów, zgodny z zakresem tematycznym danego treningu (części), w formie papierowej oraz jeden w formie elektronicznej, przed rozpoczęciem szkolenia. C. Sala szkoleniowa - Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zagwarantował na potrzeby przeprowadzenia szkoleń salę szkoleniową/sale szkoleniowe w obiekcie na terenie Miasta Chrzanowa w odległości (promieniu) do 1000 metrów od Rynku Chrzanowa, utrzymaną w czystości, z dostępem do zaplecza sanitarnego, o powierzchni co najmniej 20 m2, pozbawioną przedmiotów nie związanych ze szkoleniem, z dostępem do światła dziennego oraz możliwością zasłonięcia okien, wyposażoną w sprawne ogrzewanie, sprzęt do przeprowadzenia szkoleń: ekran do wyświetlania multimediów, rzutnik, flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, z ilością miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników danego szkolenia, z możliwością ułożenia miejsc siedzących w układzie szkolnym oraz w formie podkowy. Sala/sale muszą spełniać wymogi rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jednolity Dz. U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650 ze zm.) D. Wyżywienie- Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił w trakcie szkoleń wyżywienie dla uczestników szkolenia obejmujące: 1) obiad, zgodnie z poniższym opisem: - zupa - 350 ml - ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g - kompot - 200 ml - woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach/ - deser 2) serwis kawowy (w trakcie którego podawana będzie kawa, mleko do kawy, herbata, cukier do kawy i herbaty, cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka) - na początek każdego dnia szkoleniowego, przed rozpoczęciem szkolenia; -serwis kawowy był zorganizowany w pomieszczeniu, w którym realizowane będzie szkolenie; -przygotowanie wyżywienia w postaci obiadu i serwisu kawowego dla uczestników szkolenia odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9, 55.30.00.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.06.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawcę.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie stosownego oświadczenia złożonego zgodnie ze wzorem określonym w załączniku nr 6 do SIWZ;
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy ubiegający się o przedmiotowe zamówienie muszą wykazać spełnianie warunków postawionych przez Zamawiającego wynikających z art. 22 ust. 1 ustawy: -Wykonawca wykaże, iż w okresie 3 lat przed dniem składania ofert w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), wykonał co najmniej 2 usługi szkoleniowe (wraz z zapewnieniem sali szkoleniowej oraz cateringu dla uczestników szkolenia) dla co najmniej 10 osób każde, o dowolnej tematyce.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy ubiegający się o przedmiotowe zamówienie muszą wykazać spełnianie warunków postawionych przez Zamawiającego wynikających z art. 22 ust. 1 ustawy: -Wykonawca wykaże, iż w okresie realizacji usługi będzie dysponował: salą szkoleniową oraz obiektem spełniającymi wymogi określone odpowiednio w rozdziale 2 podpunkt C SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy ubiegający się o przedmiotowe zamówienie muszą wykazać spełnianie warunków postawionych przez Zamawiającego wynikających z art. 22 ust. 1 ustawy: -Wykonawca wykaże, iż w okresie realizacji usługi będzie dysponował: a) odpowiednim personelem (dla każdej części postępowania oddzielnie), tj. co najmniej jedną osobą (trenerem), który posiada wyższe wykształcenie, oraz doświadczenie w prowadzeniu szkoleń w postaci przeprowadzonych co najmniej 2 szkoleń dla co najmniej 10 osób każde, odpowiadających (tematyką szkolenia) - szkolenia wykonane w ramach jednej usługi (zamówienia, projektu) dla kilku grup szkoleniowych traktowane będą jako pojedyncze szkolenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie stosownego oświadczenia złożonego zgodnie ze wzorem określonym w załączniku nr 6 do SIWZ;
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Do oferty należy dołączyć również: 1.Pełnomocnictwo osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy składającego ofertę, o ile nie wynika ono z przepisów prawa lub innych dokumentów załączonych do oferty. Pełnomocnictwo wymagane jest również w przypadku, gdy ofertę składa kilka podmiotów działających wspólnie. 2.Wypełniony formularz oferty stanowiący załącznik nr 1 dla zadania a i/lub nr 2 dla zadania b i/lub nr 3 dla zadania c i/lub nr 4 dla zadania d i/lub nr 5 dla zadania e do SIWZ. W przypadku składania ofert na kilka części, formularz oferty należy złożyć na każdą część oddzielnie. 3.Oświadczenie stwierdzające, że Wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 i nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy (załącznik nr 6 do SIWZ). W przypadku, gdy ofertę składają podmioty działające wspólnie, oświadczenie w imieniu wszystkich podmiotów składa ustanowiony pełnomocnik. Dopuszcza się również, by oświadczenie na jednym formularzu złożyły wszystkie występujące wspólnie podmioty. 4.Pisemne zobowiązanie podmiotu udostępniającego wiedzy i doświadczenia lub potencjału technicznego - tylko w przypadku kiedy Wykonawca będzie polegał na zasobach innych podmiotów zgodnie z art. 26 ust 2b ustawy Pzp (załącznik 11)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 90
- 2 - termin realizacji usługi - 10
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany treści zawartej umowy dotyczącej: 1.Ceny/Wynagrodzenia Wykonawcy: a)Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany treści zawartej umowy dotyczącej ceny w przypadku zmiany albo wprowadzenia nowych przepisów lub norm jeśli zgodnie z nimi konieczne będzie dostosowanie treści umowy do aktualnego stanu prawnego, w tym zwłaszcza w zakresie stawki podatku VAT. 2.Zmiany osób wymienionych w załączniku 9 SIWZ a) wskutek utraty zdolności osoby do uczestnictwa w realizacji zamówienia : -rozwiązanie stosunku pracy, rozwiązanie umowy cywilno-prawnej z pracownikiem -utrata uprawnień zawodowych. 3.Zmiany miejsca realizacji zadań, na skutek zdarzeń niezależnych od wykonawcy, a uniemożliwiających wykonanie przedmiotu zamówienia.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.chrzanow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej w Chrzanowie, ul. Oświęcimska 9, 32-500 Chrzanów, pok. 316 (sekretariat).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.04.2015 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Chrzanowie, ul. Oświęcimska 9, 32-500 Chrzanów, pok. 316 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt systemowy pod nazwą Droga do zmian w ramach programu operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VII - Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej..
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie a/ Trening psychospołeczny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie a/ Trening psychospołeczny (32 godz dla 12 osób) - 4 x 8 godz. dla 1 grupy 1.Określenie własnych potrzeb, umiejętności i zdolności 2.Radzenie sobie z trudnymi emocjami i stresem 3.Sposoby skutecznego rozwiązywania problemów życiowych 4.Rola komunikacji werbalnej i niewerbalnej 2. Wymagania w zakresie zorganizowania szkoleń (dla każdej części postępowania): A. Szkolenia-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił trenerów o odpowiednich kwalifikacjach i doświadczeniu, -Wykonawca zapewnił w trakcie całego szkolenia obecność koordynatora ze strony Wykonawcy, odpowiedzialnego za bieżącą obsługę organizacyjno-techniczną szkolenia (rolę koordynatora, za zgodą Zamawiającego, może pełnić trener), -Treningi odbywały się zgodnie z ustalonym harmonogramem -Wykonawca zapewnił serwis kawowy na rozpoczęcie zajęć, z możliwością dowolnego korzystania przez uczestników szkolenia w trakcie przerw, -szkolenia odbywały się na terenie Miasta Chrzanów - w promieniu do 1000 metrów od rynku Chrzanowa, -Wykonawca zapewnił oznakowanie sali szkoleniowej i miejsca realizacji szkolenia (informacja o realizacji szkolenia, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego, umieszczona w widocznym miejscu). -Wykonawca prowadził dziennik zajęć wg wzoru przedstawionego przez Zamawiającego i dostarczył go Zamawiającemu po zakończeniu szkolenia dla danej grupy, -Wykonawca umożliwił przedstawicielom Zamawiającego zebranie podpisów uczestników: na listach obecności, na listach potwierdzających otrzymanie materiałów szkoleniowych, i korzystania przez nich z cateringu itp. oraz przeprowadzenie wśród uczestników ankiet dotyczących szkolenia i jego organizacji. -Wykonawca zorganizował, przeprowadził trening zgodnie z zakresem wskazanym w dziale II punkt 1.1 -Wykonawca umożliwił przeprowadzenie przez Zamawiającego monitoringu i / lub kontroli realizowanego treningu B. Materiały szkoleniowe-Zamawiający wymaga, aby: -przekazane materiały szkoleniowe opatrzone były logotypem Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego, logotypem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz informacją o współfinansowaniu szkolenia ze środków Unii Europejskiej, w formie zapisu: Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego; użyte logotypy i sformułowania muszą być zgodne z aktualnymi Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, ponadto, materiały powinny być opatrzone logotypami projektu Droga do zmian, -strona tytułowa materiałów szkoleniowych była zgodna ze wzorem przekazanym przez Zamawiającego, w szczególności nie zawierała logotypów Wykonawcy lub informacji o Wykonawcy, -Wykonawca zamieszczał swoje logotypy/informacje o Wykonawcy wyłącznie na ostatniej stronie materiałów szkoleniowych, -Wykonawca przekazał Zamawiającemu na potrzeby dokumentacji projektowej jeden egzemplarz materiałów, zgodny z zakresem tematycznym danego treningu (części), w formie papierowej oraz jeden w formie elektronicznej, przed rozpoczęciem szkolenia. C. Sala szkoleniowa-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zagwarantował na potrzeby przeprowadzenia szkoleń salę szkoleniową/sale szkoleniowe w obiekcie na terenie Miasta Chrzanowa w odległości (promieniu) do 1000 metrów od Rynku Chrzanowa, utrzymaną w czystości, z dostępem do zaplecza sanitarnego, o powierzchni co najmniej 20 m2, pozbawioną przedmiotów nie związanych ze szkoleniem, z dostępem do światła dziennego oraz możliwością zasłonięcia okien, wyposażoną w sprawne ogrzewanie, sprzęt do przeprowadzenia szkoleń: ekran do wyświetlania multimediów, rzutnik, flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, z ilością miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników danego szkolenia, z możliwością ułożenia miejsc siedzących w układzie szkolnym oraz w formie podkowy. Sala/sale muszą spełniać wymogi rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jednolity Dz. U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650 ze zm.) D. Wyżywienie-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił w trakcie szkoleń wyżywienie dla uczestników szkolenia obejmujące: 1) obiad, zgodnie z poniższym opisem: - zupa - 350 ml - ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g - kompot - 200 ml - woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach/ - deser 2) serwis kawowy (w trakcie którego podawana będzie kawa, mleko do kawy, herbata, cukier do kawy i herbaty, cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka) - na początek każdego dnia szkoleniowego, przed rozpoczęciem szkolenia; -serwis kawowy był zorganizowany w pomieszczeniu, w którym realizowane będzie szkolenie; -przygotowanie wyżywienia w postaci obiadu i serwisu kawowego dla uczestników szkolenia odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9, 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. termin realizacji usługi - 10
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie b/ Trening prawidłowych relacji w rodzinie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie b/ Trening prawidłowych relacji w rodzinie (40 godz dla 8 osób) - 5 x 8 godz. dla 1 grupy 1.Kluczowe wartości w funkcjonowaniu rodziny 2.Podział obowiązków w rodzinie 3.Komunikacja w rodzinie (bariery komunikacji, konflikty i ich rozwiązywanie) 4.Pełnienie ról w rodzinie 2. Wymagania w zakresie zorganizowania szkoleń (dla każdej części postępowania): A. Szkolenia-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił trenerów o odpowiednich kwalifikacjach i doświadczeniu, -Wykonawca zapewnił w trakcie całego szkolenia obecność koordynatora ze strony Wykonawcy, odpowiedzialnego za bieżącą obsługę organizacyjno-techniczną szkolenia (rolę koordynatora, za zgodą Zamawiającego, może pełnić trener), -Treningi odbywały się zgodnie z ustalonym harmonogramem -Wykonawca zapewnił serwis kawowy na rozpoczęcie zajęć, z możliwością dowolnego korzystania przez uczestników szkolenia w trakcie przerw, -szkolenia odbywały się na terenie Miasta Chrzanów - w promieniu do 1000 metrów od rynku Chrzanowa, -Wykonawca zapewnił oznakowanie sali szkoleniowej i miejsca realizacji szkolenia (informacja o realizacji szkolenia, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego, umieszczona w widocznym miejscu). -Wykonawca prowadził dziennik zajęć wg wzoru przedstawionego przez Zamawiającego i dostarczył go Zamawiającemu po zakończeniu szkolenia dla danej grupy, -Wykonawca umożliwił przedstawicielom Zamawiającego zebranie podpisów uczestników: na listach obecności, na listach potwierdzających otrzymanie materiałów szkoleniowych, i korzystania przez nich z cateringu itp. oraz przeprowadzenie wśród uczestników ankiet dotyczących szkolenia i jego organizacji. -Wykonawca zorganizował, przeprowadził trening zgodnie z zakresem wskazanym w dziale II punkt 1.1 -Wykonawca umożliwił przeprowadzenie przez Zamawiającego monitoringu i / lub kontroli realizowanego treningu B. Materiały szkoleniowe-Zamawiający wymaga, aby: -przekazane materiały szkoleniowe opatrzone były logotypem Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego, logotypem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz informacją o współfinansowaniu szkolenia ze środków Unii Europejskiej, w formie zapisu: Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego; użyte logotypy i sformułowania muszą być zgodne z aktualnymi Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, ponadto, materiały powinny być opatrzone logotypami projektu Droga do zmian, -strona tytułowa materiałów szkoleniowych była zgodna ze wzorem przekazanym przez Zamawiającego, w szczególności nie zawierała logotypów Wykonawcy lub informacji o Wykonawcy, -Wykonawca zamieszczał swoje logotypy/informacje o Wykonawcy wyłącznie na ostatniej stronie materiałów szkoleniowych, -Wykonawca przekazał Zamawiającemu na potrzeby dokumentacji projektowej jeden egzemplarz materiałów, zgodny z zakresem tematycznym danego treningu (części), w formie papierowej oraz jeden w formie elektronicznej, przed rozpoczęciem szkolenia. C. Sala szkoleniowa - Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zagwarantował na potrzeby przeprowadzenia szkoleń salę szkoleniową/sale szkoleniowe w obiekcie na terenie Miasta Chrzanowa w odległości (promieniu) do 1000 metrów od Rynku Chrzanowa, utrzymaną w czystości, z dostępem do zaplecza sanitarnego, o powierzchni co najmniej 20 m2, pozbawioną przedmiotów nie związanych ze szkoleniem, z dostępem do światła dziennego oraz możliwością zasłonięcia okien, wyposażoną w sprawne ogrzewanie, sprzęt do przeprowadzenia szkoleń: ekran do wyświetlania multimediów, rzutnik, flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, z ilością miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników danego szkolenia, z możliwością ułożenia miejsc siedzących w układzie szkolnym oraz w formie podkowy. Sala/sale muszą spełniać wymogi rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jednolity Dz. U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650 ze zm.) D. Wyżywienie-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił w trakcie szkoleń wyżywienie dla uczestników szkolenia obejmujące: 1) obiad, zgodnie z poniższym opisem: -zupa - 350 ml -ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g -kompot - 200 ml -woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach/ -deser 2) serwis kawowy (w trakcie którego podawana będzie kawa, mleko do kawy, herbata, cukier do kawy i herbaty, cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka) - na początek każdego dnia szkoleniowego, przed rozpoczęciem szkolenia; -serwis kawowy był zorganizowany w pomieszczeniu, w którym realizowane będzie szkolenie; -przygotowanie wyżywienia w postaci obiadu i serwisu kawowego dla uczestników szkolenia odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9, 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. termin realizacji usługi - 10
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie c/ Trening kompetencji zawodowych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie c/ Trening kompetencji zawodowych (64 godz dla 22 osób)-4 x 8 godz. dla 2 grup 1.Metody poszukiwania pracy na lokalnym rynku, 2.Instytucje wspomagające poszukiwanie pracy 3.Tworzenie dokumentów aplikacyjnych, 4.Przygotowanie do rozmowy kwalifikacyjnej. 2. Wymagania w zakresie zorganizowania szkoleń (dla każdej części postępowania): A. Szkolenia-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił trenerów o odpowiednich kwalifikacjach i doświadczeniu, -Wykonawca zapewnił w trakcie całego szkolenia obecność koordynatora ze strony Wykonawcy, odpowiedzialnego za bieżącą obsługę organizacyjno-techniczną szkolenia (rolę koordynatora, za zgodą Zamawiającego, może pełnić trener), -Treningi odbywały się zgodnie z ustalonym harmonogramem -Wykonawca zapewnił serwis kawowy na rozpoczęcie zajęć, z możliwością dowolnego korzystania przez uczestników szkolenia w trakcie przerw, -szkolenia odbywały się na terenie Miasta Chrzanów - w promieniu do 1000 metrów od rynku Chrzanowa, -Wykonawca zapewnił oznakowanie sali szkoleniowej i miejsca realizacji szkolenia (informacja o realizacji szkolenia, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego, umieszczona w widocznym miejscu). -Wykonawca prowadził dziennik zajęć wg wzoru przedstawionego przez Zamawiającego i dostarczył go Zamawiającemu po zakończeniu szkolenia dla danej grupy, -Wykonawca umożliwił przedstawicielom Zamawiającego zebranie podpisów uczestników: na listach obecności, na listach potwierdzających otrzymanie materiałów szkoleniowych, i korzystania przez nich z cateringu itp. oraz przeprowadzenie wśród uczestników ankiet dotyczących szkolenia i jego organizacji. -Wykonawca zorganizował, przeprowadził trening zgodnie z zakresem wskazanym w dziale II punkt 1.1 -Wykonawca umożliwił przeprowadzenie przez Zamawiającego monitoringu i / lub kontroli realizowanego treningu B. Materiały szkoleniowe-Zamawiający wymaga, aby: -przekazane materiały szkoleniowe opatrzone były logotypem Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego, logotypem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz informacją o współfinansowaniu szkolenia ze środków Unii Europejskiej, w formie zapisu: Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego; użyte logotypy i sformułowania muszą być zgodne z aktualnymi Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, ponadto, materiały powinny być opatrzone logotypami projektu Droga do zmian, -strona tytułowa materiałów szkoleniowych była zgodna ze wzorem przekazanym przez Zamawiającego, w szczególności nie zawierała logotypów Wykonawcy lub informacji o Wykonawcy, -Wykonawca zamieszczał swoje logotypy/informacje o Wykonawcy wyłącznie na ostatniej stronie materiałów szkoleniowych, -Wykonawca przekazał Zamawiającemu na potrzeby dokumentacji projektowej jeden egzemplarz materiałów, zgodny z zakresem tematycznym danego treningu (części), w formie papierowej oraz jeden w formie elektronicznej, przed rozpoczęciem szkolenia. C. Sala szkoleniowa-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zagwarantował na potrzeby przeprowadzenia szkoleń salę szkoleniową/sale szkoleniowe w obiekcie na terenie Miasta Chrzanowa w odległości (promieniu) do 1000 metrów od Rynku Chrzanowa, utrzymaną w czystości, z dostępem do zaplecza sanitarnego, o powierzchni co najmniej 20 m2, pozbawioną przedmiotów nie związanych ze szkoleniem, z dostępem do światła dziennego oraz możliwością zasłonięcia okien, wyposażoną w sprawne ogrzewanie, sprzęt do przeprowadzenia szkoleń: ekran do wyświetlania multimediów, rzutnik, flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, z ilością miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników danego szkolenia, z możliwością ułożenia miejsc siedzących w układzie szkolnym oraz w formie podkowy. Sala/sale muszą spełniać wymogi rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jednolity Dz. U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650 ze zm.) D. Wyżywienie-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił w trakcie szkoleń wyżywienie dla uczestników szkolenia obejmujące: 1) obiad, zgodnie z poniższym opisem: -zupa - 350 ml -ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g -kompot - 200 ml -woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach/ -deser 2) serwis kawowy (w trakcie którego podawana będzie kawa, mleko do kawy, herbata, cukier do kawy i herbaty, cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka) - na początek każdego dnia szkoleniowego, przed rozpoczęciem szkolenia; -serwis kawowy był zorganizowany w pomieszczeniu, w którym realizowane będzie szkolenie; -przygotowanie wyżywienia w postaci obiadu i serwisu kawowego dla uczestników szkolenia odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9, 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. termin realizacji usługi - 10
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie d/ Trening kompetencji wychowawczych i rodzicielskich.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie d/ Trening kompetencji wychowawczych i rodzicielskich (40 godz dla 12 osób)-5 x 8 godz. dla 1 grupy 1.Dziecko na różnych etapach socjalizacji i edukacji 2.Wychowanie we współczesnej rodzinie (style rodzicielskie, autorytet, dyscyplina) 3.Rozwijanie kompetencji szkolnych i społecznych 4.Problemy szkolne dzieci (zaburzenia rozwojowe, unikanie obowiązków szkolnych 2. Wymagania w zakresie zorganizowania szkoleń (dla każdej części postępowania): A. Szkolenia - Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił trenerów o odpowiednich kwalifikacjach i doświadczeniu, -Wykonawca zapewnił w trakcie całego szkolenia obecność koordynatora ze strony Wykonawcy, odpowiedzialnego za bieżącą obsługę organizacyjno-techniczną szkolenia (rolę koordynatora, za zgodą Zamawiającego, może pełnić trener), -Treningi odbywały się zgodnie z ustalonym harmonogramem -Wykonawca zapewnił serwis kawowy na rozpoczęcie zajęć, z możliwością dowolnego korzystania przez uczestników szkolenia w trakcie przerw, -szkolenia odbywały się na terenie Miasta Chrzanów - w promieniu do 1000 metrów od rynku Chrzanowa, -Wykonawca zapewnił oznakowanie sali szkoleniowej i miejsca realizacji szkolenia (informacja o realizacji szkolenia, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego, umieszczona w widocznym miejscu). -Wykonawca prowadził dziennik zajęć wg wzoru przedstawionego przez Zamawiającego i dostarczył go Zamawiającemu po zakończeniu szkolenia dla danej grupy, Wykonawca umożliwił przedstawicielom Zamawiającego zebranie podpisów uczestników: na listach obecności, na listach potwierdzających otrzymanie materiałów szkoleniowych, i korzystania przez nich z cateringu itp. oraz przeprowadzenie wśród uczestników ankiet dotyczących szkolenia i jego organizacji. -Wykonawca zorganizował, przeprowadził trening zgodnie z zakresem wskazanym w dziale II punkt 1.1 -Wykonawca umożliwił przeprowadzenie przez Zamawiającego monitoringu i / lub kontroli realizowanego treningu B. Materiały szkoleniowe-Zamawiający wymaga, aby: -przekazane materiały szkoleniowe opatrzone były logotypem Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego, logotypem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz informacją o współfinansowaniu szkolenia ze środków Unii Europejskiej, w formie zapisu: Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego; użyte logotypy i sformułowania muszą być zgodne z aktualnymi Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, ponadto, materiały powinny być opatrzone logotypami projektu Droga do zmian, -strona tytułowa materiałów szkoleniowych była zgodna ze wzorem przekazanym przez Zamawiającego, w szczególności nie zawierała logotypów Wykonawcy lub informacji o Wykonawcy, -Wykonawca zamieszczał swoje logotypy/informacje o Wykonawcy wyłącznie na ostatniej stronie materiałów szkoleniowych, -Wykonawca przekazał Zamawiającemu na potrzeby dokumentacji projektowej jeden egzemplarz materiałów, zgodny z zakresem tematycznym danego treningu (części), w formie papierowej oraz jeden w formie elektronicznej, przed rozpoczęciem szkolenia. C. Sala szkoleniowa - Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zagwarantował na potrzeby przeprowadzenia szkoleń salę szkoleniową/sale szkoleniowe w obiekcie na terenie Miasta Chrzanowa w odległości (promieniu) do 1000 metrów od Rynku Chrzanowa, utrzymaną w czystości, z dostępem do zaplecza sanitarnego, o powierzchni co najmniej 20 m2, pozbawioną przedmiotów nie związanych ze szkoleniem, z dostępem do światła dziennego oraz możliwością zasłonięcia okien, wyposażoną w sprawne ogrzewanie, sprzęt do przeprowadzenia szkoleń: ekran do wyświetlania multimediów, rzutnik, flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, z ilością miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników danego szkolenia, z możliwością ułożenia miejsc siedzących w układzie szkolnym oraz w formie podkowy. Sala/sale muszą spełniać wymogi rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jednolity Dz. U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650 ze zm.) D. Wyżywienie- Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił w trakcie szkoleń wyżywienie dla uczestników szkolenia obejmujące: 1) obiad, zgodnie z poniższym opisem: -zupa - 350 ml -ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g -kompot - 200 ml -woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach/ -deser 2) serwis kawowy (w trakcie którego podawana będzie kawa, mleko do kawy, herbata, cukier do kawy i herbaty, cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka) - na początek każdego dnia szkoleniowego, przed rozpoczęciem szkolenia; -serwis kawowy był zorganizowany w pomieszczeniu, w którym realizowane będzie szkolenie; -przygotowanie wyżywienia w postaci obiadu i serwisu kawowego dla uczestników szkolenia odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9, 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. termin realizacji usługi - 10
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie e/ Trening budżetowy i prowadzenia gospodarstwa domowego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie e/ Trening budżetowy i prowadzenia gospodarstwa domowego (40 godz dla 10 osób) 5 x 8 godz. dla 1 grupy 1.Prawidłowy dobór produktów żywieniowych w codziennym menu 2.Znaczenie właściwego odżywiania dla zdrowia człowieka. 3.Gospodarowanie posiadanym budżetem, planowanie wydatków 4.Sposoby oszczędnego użytkowania urządzeń gospodarstwa domowego 2. Wymagania w zakresie zorganizowania szkoleń (dla każdej części postępowania): A. Szkolenia-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił trenerów o odpowiednich kwalifikacjach i doświadczeniu, -Wykonawca zapewnił w trakcie całego szkolenia obecność koordynatora ze strony Wykonawcy, odpowiedzialnego za bieżącą obsługę organizacyjno-techniczną szkolenia (rolę koordynatora, za zgodą Zamawiającego, może pełnić trener), -Treningi odbywały się zgodnie z ustalonym harmonogramem -Wykonawca zapewnił serwis kawowy na rozpoczęcie zajęć, z możliwością dowolnego korzystania przez uczestników szkolenia w trakcie przerw, -szkolenia odbywały się na terenie Miasta Chrzanów - w promieniu do 1000 metrów od rynku Chrzanowa, -Wykonawca zapewnił oznakowanie sali szkoleniowej i miejsca realizacji szkolenia (informacja o realizacji szkolenia, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego, umieszczona w widocznym miejscu). -Wykonawca prowadził dziennik zajęć wg wzoru przedstawionego przez Zamawiającego i dostarczył go Zamawiającemu po zakończeniu szkolenia dla danej grupy, -Wykonawca umożliwił przedstawicielom Zamawiającego zebranie podpisów uczestników: na listach obecności, na listach potwierdzających otrzymanie materiałów szkoleniowych, i korzystania przez nich z cateringu itp. oraz przeprowadzenie wśród uczestników ankiet dotyczących szkolenia i jego organizacji. -Wykonawca zorganizował, przeprowadził trening zgodnie z zakresem wskazanym w dziale II punkt 1.1 -Wykonawca umożliwił przeprowadzenie przez Zamawiającego monitoringu i / lub kontroli realizowanego treningu B. Materiały szkoleniowe - Zamawiający wymaga, aby: -przekazane materiały szkoleniowe opatrzone były logotypem Unii Europejskiej z odwołaniem słownym do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego, logotypem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz informacją o współfinansowaniu szkolenia ze środków Unii Europejskiej, w formie zapisu: Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego; użyte logotypy i sformułowania muszą być zgodne z aktualnymi Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, ponadto, materiały powinny być opatrzone logotypami projektu Droga do zmian, -strona tytułowa materiałów szkoleniowych była zgodna ze wzorem przekazanym przez Zamawiającego, w szczególności nie zawierała logotypów Wykonawcy lub informacji o Wykonawcy, -Wykonawca zamieszczał swoje logotypy/informacje o Wykonawcy wyłącznie na ostatniej stronie materiałów szkoleniowych, -Wykonawca przekazał Zamawiającemu na potrzeby dokumentacji projektowej jeden egzemplarz materiałów, zgodny z zakresem tematycznym danego treningu (części), w formie papierowej oraz jeden w formie elektronicznej, przed rozpoczęciem szkolenia. C. Sala szkoleniowa-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zagwarantował na potrzeby przeprowadzenia szkoleń salę szkoleniową/sale szkoleniowe w obiekcie na terenie Miasta Chrzanowa w odległości (promieniu) do 1000 metrów od Rynku Chrzanowa, utrzymaną w czystości, z dostępem do zaplecza sanitarnego, o powierzchni co najmniej 20 m2, pozbawioną przedmiotów nie związanych ze szkoleniem, z dostępem do światła dziennego oraz możliwością zasłonięcia okien, wyposażoną w sprawne ogrzewanie, sprzęt do przeprowadzenia szkoleń: ekran do wyświetlania multimediów, rzutnik, flipcharty z kartkami papieru oraz kompletem markerów, z ilością miejsc siedzących odpowiadających liczbie uczestników danego szkolenia, z możliwością ułożenia miejsc siedzących w układzie szkolnym oraz w formie podkowy. Sala/sale muszą spełniać wymogi rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (tekst jednolity Dz. U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650 ze zm.) D. Wyżywienie-Zamawiający wymaga, aby: -Wykonawca zapewnił w trakcie szkoleń wyżywienie dla uczestników szkolenia obejmujące: 1) obiad, zgodnie z poniższym opisem: -zupa - 350 ml -ciepłe danie główne (mięso lub ryba (łosoś, dorsz lub sola)) - 150 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, surówki - 100 g -kompot - 200 ml -woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach/ -deser 2) serwis kawowy (w trakcie którego podawana będzie kawa, mleko do kawy, herbata, cukier do kawy i herbaty, cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka) - na początek każdego dnia szkoleniowego, przed rozpoczęciem szkolenia; -serwis kawowy był zorganizowany w pomieszczeniu, w którym realizowane będzie szkolenie; -przygotowanie wyżywienia w postaci obiadu i serwisu kawowego dla uczestników szkolenia odbywało się zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9, 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.06.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. termin realizacji usługi - 10
INNE PRZETARGI Z CHRZANOWA
- Zmiana sposobu użytkowania i przebudowa poddasza dolnego w MPR-S nr 1 w Chrzanowie, ul. Sokoła 19 - II
- Dostawa środków higienicznych dla Szpitala Powiatowego w Chrzanowie
- Dostawa materiałów do sterylizacji dla Szpitala Powiatowego w Chrzanowie
- Dostawa sprzętu informatycznego i oprogramowania dla Starostwa powiatowego w Chrzanowie
- Wykonanie dokumentacji projektowej, koncepcji
- Budowa boiska do koszykówki przy ul. Kasztanowej
więcej: przetargi w Chrzanowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 20 im. Orła Białego we Wrocławiu w roku szkolnym 2025/2026
- Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na organizację i przeprowadzenie kursu pn. Odnowa biologiczna, Masaże, SPA & Wellness
- Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na organizację i przeprowadzenie kursu pn. Podstawy obsługi komputera
- Wykonanie usług cateringowych podczas wydarzeń artystycznych organizowanych przez Teatr Wielki - Operę Narodową
- Kompleksowa organizacja krajowego wyjazdu studyjnego "Uprawa i przetwórstwo lawendy możliwością rozwoju i zwiększenia dochodów ..." dla 20 osób. Realizacja Planu Operacyjnego KSOW + na rok 2025.
- Usługi hotelarskie świadczone w 2025 roku na rzecz wydarzeń realizowanych przez ZIR - 2 części
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.