To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-02-28
Stary Zamość: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Stary Zamość w 2014 r.
Numer ogłoszenia: 67824 - 2014; data zamieszczenia: 28.02.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 51008 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Stary Zamość 6, 22-417 Stary Zamość, woj. lubelskie, tel. 84 61 63 243, faks 84 61 63 243.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Stary Zamość w 2014 r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Stary Zamość w 2014 r. Planowana liczba dożywianych dzieci w poszczególnych szkołach jest następująca: Szkoła Podstawowa w Wierzbie 78 Szkoła Podstawowa w Krasnem 11 Szkoła Podstawowa Wierzbie, Szkoła Filialna w Udryczach 9 Gimnazjum Publiczne w Starym Zamościu 35 Liczba dożywianych dzieci ogółem 133 W okresie dożywiania liczba posiłków może ulegać zmianie tj zwiększeniu lub zmniejszeniu w zależności od potrzeb. W przypadku zmiany liczby dostarczanych posiłków liczba ta będzie weryfikowana najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem. Wykonanie tego zadania obejmuje: przygotowanie gorących obiadów jednodaniowych, wraz z kompotem lub sokiem, ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia; zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego 3 razy w tygodniu drugie danie oraz 2 razy w tygodniu pożywna zupa w naczyniach jednorazowych, ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Brudne naczynia mają być uprzątnięte przez Wykonawcę po spożyciu przez dzieci posiłku i wywiezione ze szkoły. Dopuszcza się możliwość zabrania brudnych naczyń następnego dnia. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem. Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym lub rybnym z surówką lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki jednodaniowe o kaloryczności nie mniejszej niż 550 kcal i gramaturze nie mniejszej niż: zupa 400 g wraz z wkładką, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g, mięso lub ryba 100 g, surówka lub jarzyny 100 g, pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne 300 g, napój, sok 200 ml. - dowóz gorących posiłków do szkół w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno Epidemiologiczną; - transport posiłków w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz.U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914 łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół z wyprzedzeniem co najmniej 2 dniowym. Dopuszcza się możliwość weryfikacji jadłospisu przez dyrektorów szkół..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.02.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zajazd Namysłowiak Tadeusz Pieczykolan, Wierzba 21, 22-417 Stary Zamość, kraj/woj. lubelskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 61782,72 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 79412,81
Oferta z najniższą ceną: 79412,81 / Oferta z najwyższą ceną: 79412,81
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI STARY ZAMOŚĆ
więcej: przetargi STARY ZAMOŚĆ »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 11 WE WROCŁAWIU
- "Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia, SP Siedliska i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia"
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Białym Kościele w okresie od dnia 01.09.2025 r. do dnia 31.08.2026 r.
- Usługa przygotowania i dostarczania obiadów dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Janiny Porazińskiej w Ignacowie w roku szkolnym 2025/2026.
- Świadczenie usług cateringowych dla uczniów i wychowanków Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Skawinie
- Przygotowanie i dostarczanie dwudaniowych posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Babach
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.