eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gołdapprzygotowywanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentom Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego w Gołdapi

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-03-18

Gołdap: przygotowywanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentom Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego w Gołdapi
Numer ogłoszenia: 66922 - 2009; data zamieszczenia: 18.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy w Gołdapi , ul. Słoneczna 7/9, 19-500 Gołdap, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 6153790, faks 087 6153790.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatgoldap.home.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przygotowywanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentom Samodzielnego Publicznego Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego w Gołdapi.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów SP ZP-O w Gołdapi, w tym: a)Przewidywana ilość osobodni w okresie realizacji zamówienia wynosi 11500 osobodni b)Rodzaje i ilość diet (średnia dzienna): dieta lekkostrawna - 30 dieta ogólna - 5 dieta cukrzycowa - do 1 do 3 dieta cukrzycowa + 2200 godz. - do 1 do 2 c)struktura racji pokarmowych: % energii z białka - nie mniej niż 12 % % energii z węglowodanów - 56-60 % % energii z tłuszczów - nie więcej niż 30 % d)Minimalny wsad do kotła 4,50 zł e)Średnia ilość żywionych w jednym dniu - 30 osób f)W skład posiłków muszą wchodzić warzywa i owoce wzbogacające dietę w witaminy, błonnik i sole mineralne, a II śniadanie i podwieczorek oraz dodatek na godz. 2200 dostarczany będzie tylko dla diet cukrzycowych (średnio 2-3 diety) g)Czas wydawania posiłków: śniadanie - 8.00 II śniadanie - 10.00 obiad - 13.00 podwieczorek - 16.00 kolacja - 18.00 h)Dopuszcza się dostarczanie II śniadania, podwieczorku oraz dodatku na godz. 22.00 wraz ze śniadaniem i obiadem i)Dowóz posiłków odbywać się musi w termosach własnych wykonawcy, a także własnym transportem Wykonawcy, a odbiór termosów do mycia w czasie 45-60 min. od dostarczenia.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.00 - Posiłki gotowe 15.89.42.20 - Posiłki szpitalne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 36.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wnoszenia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą brać udział wykonawcy którzy spełniają następujące warunki: a) Nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Ustawy b) Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 Ustawy. c) Złożą ważną ofertę, zgodnie z wymaganiami zawartymi w specyfikacji. d) Są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi niezbędnych do realizacji zamówienia, e) Zrealizują zamówienie w terminie 36 miesięcy od daty podpisania umowy f) Przedstawią załączniki, oświadczenia i dokumenty zgodnie ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. g) Udzielą 30 dniowego terminu płatności, h) zatrudniają dietetyka Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunków wymaganych od wykonawców. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana na podstawie złożonych dokumentów, które są potwierdzeniem wymaganych kryteriów od wykonawców postawionych w SIWZ. Ocena dokonana zostanie przez komisję przetargową na formularzu DRUK ZP - 17 na zasadzie spełnia - nie spełnia, czyli zero jedynkowo..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Wypełniony formularz ofertowy b) Oświadczenie wykonawcy z art. 22 ust. 1 Ustawy c) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy prze upływem składania ofert) d) wykaz osób, którymi dysponuje lub będzie dysponował wykonawca i które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności (dotyczy zatrudnienia dietetyka) e) Oświadczenie o zobowiązaniu do realizacji zamówienia w terminie 36 miesięcy od daty podpisania umowy f) Oświadczenie złożone na formularzu ofertowym o akceptacji terminu związania ofertą. g) Oświadczenie złożone na formularzu ofertowym o udzieleniu 30 dniowego terminu płatności. h) Oświadczenie złożone na formularzu ofertowym o zobowiązaniu się Wykonawcy do zawarcia umowy na warunkach określonych we wzorze umowy i) Oświadczenie złożone na formularzu ofertowym że prace objęte niniejszym zamówieniem wykonamy we własnym zakresie lub w przypadku uczestnictwa podwykonawców w procesie inwestycyjnym przedstawienie informacji o ich udziale.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatgoldap.home.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zakład Pielęgnacyjno - Opiekuńczy w Gołdapi, ul. Słoneczna 7/9, 19-500 Gołdap.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Pielęgnacyjno - Opiekuńczy w Gołdapi, ul. Słoneczna 7/9, 19-500 Gołdap - sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.