eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kożuchów › Dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 12 zadań tj.; artykułów ogólnospożywczych, mięsa i jego przetworów, produktów mleczarskich , jaj konsumpcyjnych, pieczywa, ryb, drobiu mrożonego, mrożonek (warzyw i owoców), świeżych warzyw i owoców ,jabłek dese

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-03-18

Kożuchów: Dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 12 zadań tj.; artykułów ogólnospożywczych, mięsa i jego przetworów, produktów mleczarskich , jaj konsumpcyjnych, pieczywa, ryb, drobiu mrożonego, mrożonek (warzyw i owoców), świeżych warzyw i owoców ,jabłek deserowych , ziemniaków, przypraw.
Numer ogłoszenia: 66450 - 2009; data zamieszczenia: 18.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Szprotawska 19, 67-120 Kożuchów, woj. lubuskie, tel. 0-68 4599391, faks 0-684599393.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: powiatowa samorzadowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 12 zadań tj.; artykułów ogólnospożywczych, mięsa i jego przetworów, produktów mleczarskich , jaj konsumpcyjnych, pieczywa, ryb, drobiu mrożonego, mrożonek (warzyw i owoców), świeżych warzyw i owoców ,jabłek deserowych , ziemniaków, przypraw..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wartość zamówienia nie jest równa i nie przekracza kwoty określonej na podstawie przepisu art.11 ust.8 Prawo zamówień publicznych. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 12 zadań tj.; artykułów ogólnospożywczych, mięsa i jego przetworów, produktów mleczarskich , jaj konsumpcyjnych, pieczywa, ryb, drobiu mrożonego, mrożonek (warzyw i owoców), świeżych warzyw i owoców ,jabłek deserowych , ziemniaków, przypraw..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 31.42.50.0 - Jaja 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.11.20.00 - Drób 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 32.21.32.1 - 32.21.32.1 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków 15.87.21.00 - Pieprz .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający odstapił od wymogu wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia moga ubiegać sie Wykonawcy ,którzy spełniają warunki art.22 ust1tj;- 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, je-żeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału tech-nicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie za-mówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana przez stwierdzenie spełnia/nie spełnia wymaganego warunku..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności i spełnia warunki zawarte w art. 22.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. b)oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 i art.24 Ustawy Prawo zamówień publicznych (wg załącznika nr 4 ); c)oświadczenie wykonawcy o wdrożeniu systemu HACCP (zał. nr 5) d)oświadczenie o niezaleganiu z płatnościami wobec ZUS KRUS ,Urzędu Skarbowego, Miasta lub Gminy (zał. nr 6) e)podpisany projekt umowy ( załącznik nr 3) 2. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana przez stwierdzenie spełnia/nie spełnia wymaganego warunku..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat-nowosolski.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul. Szprotawska 19 pok.102 67-120 Kożuchów.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.03.2009 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ul. Szprotawska 19 pok.102 67-120 Kożuchów.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 budyń rózne smaki 60 g 2 barszcz biały a 65g 3 chrzan tarty a 200g 4 cukier kryształ a 1kg 5 cukier wanilowy a 16g 6 dżemy rózne smaki a 260 g 7 fasola sucha 8 groszek konserwowy a400g 9 grocz łuskany 10 herbata granulowana indyjska 11 herbatniki 12 herbatniki -krakersy 13 kasza jęczmienna wiejska 14 kasza manna 15 kasza gryczana 16 kasza kukurydziana 17 kawa zbozowa -INKA- a 150g 18 kwasek cytrynowy 20 g 19 kakao a 100g 20 konserwa wieprz-szynka 320g 21 koncentrat pomidorowy a 900g 22 koncentrat pomidorowy a 200g 23 kukurydza konserwowa a 400g 24 majonez dekoracyjny a 315g 25 makaron zacierka 26 makarony różne 27 maka pszenna typ 500 28 mąka zimniaczana 29 musztarada łagodana 180g 30 olej uniwersalny 1l 31 olej słonecznikowy 1l 32 ocet 0,5l 33 płatki owsiane górskie extra 0,5 kg 34 przecier ogórkowy a 300g 35 przyprawa do zup MAGI a 1l 36 pasztet drob prochowicki a 160g 36 ryż długoziarnisty 37 sałatka szwedzka z ogórków 0,9 38 sałatka sznakomita 0,9 39 soki wieloowocowe 1l 40 soki pomaranczowe 1l 41 soki jabłkowe 1l 42 sól spozywcza jodowana 43 zupa piecz, a 65g 44 zaprawa do napoi a330g 45 wafle o róznych smakach 46 woda źródlana gaz/nieg 1L(sezon let).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa miesa i jego przetworów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. wołowina b/ k 2. karkówka b/k 3. łopatka z/k b/skóry 4. biodrówka 5. schab b/k 6. mięso gulszowe 7. wątroba wp. 8. serca wp 9. ozory wp 10 blok wieprzowy 11 blok szykowo drob 12 kaszanka cienka 13 kiełbasa zwyczajna 14 kiełbasa sniadaniowa 15 kiełbasa szynkowa 16 kiełbasa mielonka wieprz 17 kiełbasa mielonka drob. 18 kiełbasa parówkowa 19 mielonka drob 20 szynka tyrolska 21 kiełbasa żywiecka 22 kiełbas śląska 23 kiełbsa dolnośląska 24 kiełbasa krakowska parz. 25 kiełbasa kminkowa 26 kiełbasa rożnowa 27 kiełbasa tuchowska 28 metka cebulowa 29 mortadela 30 kiełbasa biała 31 parówki cielęce cienkie 32 pasztet domowy 33 pieczeń wiedenska 34 ogonówka 35 wątrobianka wędzona 36 salceson włoski 37 salceson ozorkowy 38 szynka gotowana 39 polędwica sopocka 40 metka żywiecka 41 kiełbasa jałowcowa 42 boczek wędz parz 43 kiełbasa myśliwska 44 kiełbasa polska.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. mleko w proszku 2. jogurt nat. b / cukru a 200g 3. margaryna mleczna a 200/250g 4. twaróg półtłusty 5. śmietana 30% kubek 200g 6. ser topiony hochlsnd plastry 7. ser topiony hochland(trójkaty) 8. sery topione kostka bez dodatków 9. mleko 2% folia 10. srery zółe edamski ,morski 11. maślanka folia a 1litr 12. serytwarogowy kanapkowe a 100 g szt 13 twrożek śniadaniowy grani a 150 g 14 margaryna rama 250g 15. masło extra a 200g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa jaj konsumpcyjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. jaja konsumpcyjne klasa A kategoria M.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa warzyw mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 mieszanka warzywna 6-składnikowa(zupa jarzynowa) 2 mieszanka warzywna 4składnik.( włoszczyzna) 3 zupa pieczarkowa mrozona 4 fasolka szparag 5 marchew z groszkiem 6 brukselka 7 kalafior 8 kalarepa 9 agrest mrożony 10 aronia mrożona 11 śliwka mrożona 12 mieszanka owocowa.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa drobiu mrożonego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 kurczak mrożony min 1,5kg 2 filet drobiowy 3 żołki drobiowe 4 golonka indycza (święta).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 dorsz tusze mrożone 2 filety rybne z pangi mrożone makrela wędzona 3 konserwy rybne w pomidor a 170g 4 śledź ,szprot ,makrela w puszcze w oleju a170g 5 śledzie matiasy filety.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 chleb balt.żytni a 600g 2 chleb pszenny a 700g 3 chleb graham a 500g 6 bułka poznanska a 80g 4 bułka tarta 5 bułka czerstwa 6 drożdżówki 7 pączki 8 placek drożdżowy 9 babka biszkptowa 10 ciasta tortowe 11 jabłecznik 12 mazurek 13 sernik.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: dostawa warzyw -świeżych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 buraki 2 marchew 3 pietruszka korzen 4 seler korzeń 5 cebula 6 kapusta pekinska 7 kapusta biała 8 kapusta włoska 9 por 10 pieczarki 11 rzodkiew biała 12 czosnek 13 pietruszka nać 14 rzodkiewka 15 szczypior 16 kapusta kiszona 17 ogórek kiszony 18 cukinia (sezonowo) 19 ogórek swieży(zesonowo) 20 pomidory (sezonowo) 21 kapusta młoda sezonowo) 22 sałata (sezonowo) 23 botwina (sezonowo) 24 koper (sezonowo) 25 truskawki (sezonowo) 26 wisnie ( sezonowo) 27 winogrona 28 cytryny 29 banany 30 mandarynki 31 pomarańcze.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: dostawa jabłek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. jabłka deserowe kl I.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.21-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Dostawa ziemniaków.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ziemniaki 2. ziemniaki młode.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: dostawa przypraw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 papryka słodka 2 majeranek pieprz naturalny mielony 3 pieprz ziołowy 4 przyprawa do ryb 5 przyprawa warzywna LIDERETTA 6 przyprawa do drobiu 7 liść laurowy 8 ziele angielskie.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.21.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.