To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-04-06
Orzesze: Przygotowanie, dostawa oraz podawanie posiłków i napoi w termosach dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Orzeszu ul. Traugutta 45
Numer ogłoszenia: 66310 - 2011; data zamieszczenia: 06.04.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 65493 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Traugutta 45, 43-180 Orzesze, woj. śląskie, tel. 032 2215362, faks 032 2215362.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostawa oraz podawanie posiłków i napoi w termosach dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Orzeszu ul. Traugutta 45.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Usługa przygotowania, dostarczania i podawania posiłków oraz napoi a) śniadanie na godzinę 7:00 - 7:30 - zupa w termosie dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) - chleb krojony dla każdego zespołu oddzielnie - masło, krojone wagowo w kostki (dla każdego zespołu oddzielnie) - dodatki do chleba lub bułek w pojemnikach lub słoikach dla każdego zespołu oddzielnie - diety: podstawowa - 64 szt. lekkostrawna - 16 szt. niskofenyloanalinowa - 1 szt. niskolaktyzowa - 2 szt. cukrzycowa - 1 szt. wrzodowa - 2 szt. bogata w błonnik - 4 szt. łącznie 90 szt. b) obiad na godzinę 1200 - 1215 pierwsze danie - zupa w termosach dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) drugie danie - w termosach dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) c) kolacja dostarczana łącznie z obiadem - pieczywo krojone i dodatki w skrzynkach zamykanych dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) - diety jak w pkt. a d) naczynia z których będą spożywane posiłki są własnością Zamawiającego e) Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu tygodniowego jadłospisu diet z gramaturą, na trzy dni robocze przed terminem obowiązywania jadłospisu, który podlega kontroli Zamawiającego f) dzienna ilość posiłków 90 porcji ilość może ulec zmianie w przypadku wyjazdu mieszkańców na turnus rehabilitacyjny lub do innych miejsc (szpital, wycieczki itp.) g) wsad do kotła (koszt surowca) nie może być mniejszy niż 6,50 zł. netto dla jednego obiadu h) wyżywienie dotyczy wszystkich dni w tygodniu i) Wykonawca każdorazowo po posiłkach zapewni dodatkowo 5 litrów napoju (przegotowanej wody z sokiem lub wody mineralnej) na każdy zespół j) Wykonawca zapewni dodatkowo całodzienny dostęp do chleba, masła oraz dżemu lub pasztetu (chleb 6 szt./ a 1,5 kg ; masło 6 szt./ a 200 g ; dżem lub pasztet 6 szt./ a 250 g) na każde żądanie Zamawiającego, które będzie zgłaszane dzień wcześniej telefonicznie lub faxem. k) dostarczane i podawane posiłki muszą być gorące, poza posiłkami, które co do zasady są spożywane na zimno l) Wykonawca dostarcza posiłki w termosach na każdy zespół oddzielnie (6 zespołów) - na I Zespół Opiekuńczy dowozi wózkiem Zamawiającego - na II, III, IV, V Zespół Opiekuńczy termosy są przesyłane windą towarową przez Wykonawcę, natomiast odbieranie następuje przez pracowników Zamawiającego - zespół hostelowy odbiera jedzenie w termosach osobiście przez pracownika lub mieszkańca m) Zamawiający zastrzega sobie prawo do wykupienia dodatkowych obiadów informując o tym Wykonawcę przy dostawie śniadania. Cena posiłków sprzedawanych pracownikom powinna być taka sama jak posiłku dla mieszkańców Przygotowanie posiłków - wymagane zestawy obiadowe powinny składać się z co najmniej dwóch rodzajów zup, dwóch drugich dań, dwóch surówek, kompotu, - do wyboru - minimum cztery razy w tygodniu powinien być obiad mięsny ( drób, wołowina, wieprzowina, cielęcina), a raz w tygodniu ryba (filet) - gramatura mięsa przygotowanego do spożycia musi wynosić na jednego mieszkańca 150 g, ryby (filet) 200 g, surówka 150 g, ziemniaki 300g, zupa 500 ml, natomiast innych potraw (naleśniki, pierogi itp.) 300 g - zamiennik ziemniaków typu kasza, makaron jest dopuszczalny raz w tygodniu. Usługa musi być wykonana zgodnie z normami żywienia zbiorowego oraz zgodnie z ustawą z 11.05.2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634 z 2001 r. z późn. zm.) a kaloryczność, waga, temperatura i dietetyczność posiłków musi być zgodna z normami ujętymi w systemie dietetycznym stosowanym dla Zakładów Służby Zdrowia wydanym przez Instytut Żywności i Żywienia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.40.00.00 - Usługi podawania napojów .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.03.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- NIRO Sp. z o.o., ul. Ścinawska 37, 59-300 Lubin, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 720395,46 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 676321,20
Oferta z najniższą ceną: 676321,20 / Oferta z najwyższą ceną: 977639,40
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ORZESZA
- Wywóz i zagospodarowanie komunalnych osadów ściekowych o kodzie 19 08 05 z oczyszczalni ścieków przy ul. Centralnej w Orzeszu w roku 2026.
- Usługi transportu sanitarnego z kierowcą (T) dla potrzeb pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu
więcej: przetargi w Orzeszu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





