To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-02-24
Stary Sącz: Usługa cateringu przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego
Numer ogłoszenia: 64227 - 2011; data zamieszczenia: 24.02.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 36111 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Stary Sącz, ul. Stefana Batorego 25, 33-340 Stary Sącz, woj. małopolskie, tel. 18 446 02 70, faks 18 446 02 73.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringu przygotowania i dostawy posiłków dla dzieci uczęszczających do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowywaniu i dostawie posiłków dla dzieci w wieku 3-6 lat, które uczęszczają do Gminnego Przedszkola w Starym Sączu w roku kalendarzowym 2011 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego. W/w usługa polegać ma na przygotowaniu i dostarczeniu ok. 70 posiłków dziennie dla wychowanków Gminnego Przedszkola w Starym Sączu, ilość posiłków będzie ulegała zmianie w zależności od frekwencji. Posiłek powinien się składać: a) z pełnego obiadu składającego się z 3 posiłków: - śniadania, - obiadu składającego się: z zupy, drugiego dania, kompotu, - podwieczorku. b) z zestawu niepełnego składającego się z 2 posiłków: - śniadania lub podwieczorku, - obiadu składającego się z zupy, drugiego dania, kompotu c) z zestawu niepełnego składającego się z 2 posiłków - obiadu składającego się z: z zupy, drugiego dania, kompotu - podwieczorku d) dzienny jadłospis obejmuje: Śniadanie : zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne, kanapka, herbata Obiad : zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. - surówka, kompot lub napój Podwieczorek : kanapka lub słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne, owoce ( w tym sezonowe), kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny, woda mineralna. Zamawiający przewiduje dostarczanie posiłków przez ok. 185 dni w roku szkolnym. Wymagania inne: - Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień, - Posiłki musza być urozmaicone. Wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej , gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. - Posiłki będą dostarczane do Zamawiającego codziennie w dni robocze w godzinach: Śniadanie: 845-915 Obiad:1200-1230 Podwieczorek:1400-1430 Dokładny czas posiłków Wykonawca wybrany do realizacji zamówienia uzgodni z przedstawicielem Zamawiającego (Dyrektorem Przedszkola). - Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci, - Temperatura dostarczanych posiłków ciepłych winna mieścić się w granicy 65-800C. - Wykonawca będzie ponosić koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. - W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. - Wykonawca zobowiązany jest odebrać od Zamawiającego termosy w których dostarczył posiłki, a następnie dokonać ich umycia i wyparzenia. - Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił pełną odpowiedzialność za ich nieprzestrzeganie. - Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zgodnie z obowiązującymi w zakresie normami (Polskie Normy, Polskie Normy przenoszące normy europejskie, normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego ponoszące te normy). - Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedstawicielowi Zamawiającego (Dyrektorowi Przedszkola) z odpowiednim 3-dniowym wyprzedzeniem do akceptacji jadłospis na 10 dni roboczych tzw. dekadówkę uwzględniający dietę dzieci alergicznych. Informację o ilości dzieci alergicznych i rodzajach ich diet przekazuje Wykonawcy Dyrektor Przedszkola na etapie realizacji usługi. - Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie wyłącznie za rzeczywistą ilość wydanych posiłków. - W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. Zamawiający przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z usług przedszkola.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.02.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Andrzej Gorczowski Firma Gastronomiczna "Gorczowski"
jakie przetargi wygrała firma
Andrzej Gorczowski Firma Gastronomiczna "Gorczowski"
- Andrzej Gorczowski Firma Gastronomiczna GORCZOWSKI, Barcice, 33-342 Barcice, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 93940,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 110250,00
Oferta z najniższą ceną: 110250,00 / Oferta z najwyższą ceną: 154350,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI STARY SĄCZ
więcej: przetargi STARY SĄCZ »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla uczestników ośrodków wsparcia dla seniorów w Ustrzykach Dolnych w okresie od lipca do grudnia 2025 r.
- Usługa restauracyjna oraz usługa hotelowa dla gości w związku z organizowanym seminarium "Intergenerational Pedagogies of Remembrance: Arts, Curatorship and Youth Participation" w IFA WN
- "USŁUGI CATERINGOWE"
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w internacie IV Liceum Ogólnokształcącego w Rzeszowie
- Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Ośrodków Wsparcia dla Osób Starszych w Bielsku-Białej
- ". USŁUGA CATERINGOWA DLA UCZNIÓW OGÓLNOKSZTAŁCĄCEJ SZKOŁY MUZYCZNEJ I ST W SZCZECINIE W ROKU SZKOLNYM 2025/2026"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.