eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jasło › Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczychprzyprawy, dodatki gastronomiczne, produkty zbożowe, art. strączkowe, dżem i marmolada oraz cukier (zakup wspólny dla ZK Jasło, ZK Rzeszów, AŚ Nisko i AŚ Sanok)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-03-21

Jasło: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych: przyprawy, dodatki gastronomiczne, produkty zbożowe, art. strączkowe, dżem i marmolada oraz cukier (zakup wspólny dla ZK Jasło, ZK Rzeszów, AŚ Nisko i AŚ Sanok)
Numer ogłoszenia: 63744 - 2016; data zamieszczenia: 21.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Jaśle , Warzyce 467, 38-200 Jasło, woj. podkarpackie, tel. 13 44 35 860, faks 13 44 35 861.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych: przyprawy, dodatki gastronomiczne, produkty zbożowe, art. strączkowe, dżem i marmolada oraz cukier (zakup wspólny dla ZK Jasło, ZK Rzeszów, AŚ Nisko i AŚ Sanok).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych z podziałam na następujące zadania. Zadanie I: Przyprawy L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 158 910 00-0 Barszcz biały - koncentrat w proszku kg 100 2 158 910 00-0 Barszcz czerwony - koncentrat w proszku kg 590 3 158 910 00-0 Bulion jarzynowy kg 900 4 158 910 00-0 Bulion wołowy kg 800 5 158 910 00-0 Bulion drobiowy kg 880 6 158 300 00-5 Cukier waniliowy 20 g kg 40 7 158 700 00-7 Cynamon mielony kg 53 8 158 700 00-7 Czosnek granulowany kg 101 9 158 630 00-5 Herbata kg 1150 10 158 410 00-5 Kakao kg 70 11 158 610 00-1 Kawa zbożowa kg 1355 12 158 723 00-7 Kminek kg 23 13 158 931 00-5 Koperek suszony kg 68 14 158 700 00-7 Kwasek cytrynowy kg 30 15 158 700 00-7 Liść laurowy kg 41 16 158 700 00-7 Majeranek kg 80 17 158 710 00-4 Ocet kg 530 18 158 700 00-7 Papryka suszona ostra kg 45 19 158 700 00-7 Papryka suszona słodka kg 125 20 158 721 00-1 Pieprz czarny mielony kg 195 21 158 721 00-2 Pieprz ziołowy kg 32 22 158 990 00-6 Proszek do pieczenia kg 15 23 158 700 00-7 Przyprawa do bigosu kg 35 24 158 700 00-7 Przyprawa do zup w płynie l 4050 25 158 700 00-7 Przyprawa do fasolki kg 13 26 158 700 00-7 Przyprawa do grilla kg 18 27 158 700 00-7 Przyprawa do gulaszu kg 50 28 158 700 00-7 Przyprawa grzybowa kg 18 29 158 700 00-7 Przyprawa do kurczaka kg 50 30 158 700 00-7 Przyprawa do mięsa kg 65 31 158 700 00-7 Przyprawa do ryb kg 13 32 158 700 00-7 Przyprawa do sosu myśliwskiego kg 10 33 158 700 00-7 Przyprawa jarzynowa kg 932 34 241 315 21-9 Soda kg 30 35 158 710 00-4 Sos cygański kg 210 36 158 710 00-4 Sos koperkowy kg 160 37 158 710 00-4 Sos grzybowy kg 135 38 158 710 00-4 Sos pieczarkowy kg 250 39 158 710 00-4 Sos myśliwski kg 350 40 158 710 00-4 Sos węgierski kg 220 41 158 710 00-4 Sos pieczeniowy kg 390 42 158 724 00-5 Sól kg 4300 43 158 712 70- 7 Sól ziołowa kg 40 44 158 722 00-3 Ziele angielskie kg 36 45 158 910 00-0 Zupa brokułowa kg 300 46 158 910 00-0 Zupa grzybowa kg 435 47 158 910 00-0 Zupa ogonowa kg 206 48 158 910 00-0 Zupa pieczarkowa kg 475 49 158 910 00-0 Zupa szparagowa kg 340 50 158 910 00-0 Żurek - koncentrat w proszku kg 355 Zadanie II: Dodatki gastronomiczne, L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 153 310 00-7 Chrzan tarty kg 360 2 158 712 30-5 Ketchup kg 1830 3 153 314 25-2 Koncentrat pomidorowy kg 1450 4 158 712 73-8 Majonez kg 1630 5 158 712 50-1 Musztarda kg 2030 6 158 315 00-7 Miód sztuczny kg 300 Zadanie III: Produkty zbożowe L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 156 131 00-9 Kasza gryczana kg 200 2 156 130 00-9 Kasza jęczmienna kg 1400 3 156 131 00-9 Kasza manna kg 250 4 158 511 00-9 Makaron kg 12 820 5 156 121 00-2 Mąka pszenna kg 2400 6 156 110 00-4 Ryż kg 2200 Zadanie IV: Groch i fasola L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 153 311 33-8 Groch suszony(łuskany połówki) kg 1 650 2 153 311 30-7 Fasola JAŚ średnia suszona kg 2 250 Zadanie V: Dżem i marmolada L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1 153 322 00-6 Dżem wieloowocowy opakowanie 10 do 15 kg kg 350 2 153 322 00-6 Dżem truskawkowy opakowanie 10 do 15 kg kg 350 3 153 322 00-6 Marmolada wieloowocowa opakowanie 10 do 15 kg kg 1100 Zadanie VI: Cukier L.P. Kod CPV Nazwa artykułu J.M Ilość asortymentu 1. 158 310 00-2 Cukier kg 3300.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.86.30.00 - Herbata 15.87.24.00 - Sól 15.33.14.25 - Przecier pomidorowy 15.87.12.50 - Musztarda 15.61.30.00 - Produkty z ziaren zbóż 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.83.10.00 - Cukier .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Pisemne oświadczenie wykonawcy w przedmiocie sprawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W trakcie obowiązywania umowy strony dopuszczają zmiany cen w przypadku zamiany stawki VAT , przy czym zmianie ulega wyłącznie cena brutto , cena netto pozostaje bez zamian. Nowa stawka podatku VAT obowiązuje od dnia wejścia przepisów ją wprowadzających.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Jaśle Warzyce 467 38-200 Jasło.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.03.2016 godzina 08:00, miejsce: Zakład Karny w Jaśle Warzyce 467 38-200 Jasło.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.