Ogłoszenie z dnia 2016-06-01
Częstochowa: USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU PEDAGOGICZNEGO
Numer ogłoszenia: 62571 - 2016; data zamieszczenia: 01.06.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie, ul. Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, woj. śląskie, tel. 034 3784100, faks 034 3784202.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU PEDAGOGICZNEGO.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i obsługa obiadu dla maksymalnie 45 osób - minimum 35 osób, w dniu 30.05.2016 r. o godz. 13.00-14.00 Wymagania: miejsce realizacji: budynek Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie ul. Waszyngtona 4/8, Częstochowa; Minimalne menu obiadu: Zupa: krem pomidorowy (250 ml/os.) danie główne: roladki wieprzowe w sosie (ok. 160 g/os.), dodatki typu: kluski śląskie, zestaw surówek (ok. 140 g./os.) napoje zimne: kompot (ok. 250 ml/os.) Wykonawca jest zobowiązany zapewnić: stoły, krzesła, zastawę białą porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe w odpowiedniej ilości, obrusy materiałowe i dekorację stołu i dopasowane serwetki papierowe (jednorazowe), obsługę kelnerską przez cały czas trwania obiadu. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku. Wykonawca odpowiada za podanie przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Zamawiający zapłaci wykonawcy wynagrodzenie odpowiadające faktycznie wykonanemu zakresowi usług, z zastosowaniem cen podanych w ofercie, z uwzględnieniem faktycznej liczby osób oraz z uwzględnieniem minimalnego i maksymalnego poziomu zamawianych usług. Minimalny poziom, na którym zostanie zrealizowane zamówienie obejmuje przygotowanie i obsługę obiadu dla 35 osób. Maksymalny poziom realizacji zamówienia nie przekroczy przygotowania i obsługi obiadu dla 45 osób..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.05.2016.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma Handlowa ALICJA s.c. Alicja Tomaszewicz i Roman Radecki, Ul. Waszyngtona 4/8, 42-200 Częstochowa, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 650,41 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 900,00
Oferta z najniższą ceną: 900,00 / Oferta z najwyższą ceną: 1170,00
Waluta: PLN .
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z art. 70 ustawy Pzp, zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia sa dostawy lub usługi powszechnie dostepne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niz kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna. Jest to usługa powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych. Przedmiot zamówienia nie wykazuje się złożonością i specyficznymi cechami. Wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8.
INNE PRZETARGI Z CZĘSTOCHOWY
- Przebudowa nawierzchni chodników ulicy Michała Ossowskiego po stronie południowej od skrzyżowania do bloków mieszkalnych
- "Wykonanie remontu balkonów na budynkach mieszkalnych wielorodzinnych, stanowiących zasób komunalny gminy, zarz. i admi.przez ZGM TBS w Częstochowie oraz stanowiących własności ZGM TBS Częstochowa"
- Rezerwacja, wystawianie, sprzedaż i sukcesywna dostawa biletów lotniczych na zagraniczne przewozy pasażerskie dla pracowników, doktorantów, studentów oraz gości Politechniki Częstochowskiej
- Dostawa odzieży i obuwia medycznego oraz technicznego dla pracowników SP ZOZ Miejskiego Szpitala Zespolonego w Częstochowie - drugie postępowanie
- Dostawa i montaż mebli dla jednostek organizacyjnych Politechniki Częstochowskiej
- Remont pobocza na drodze powiatowej DP 1083S Lipie Raczkowice w miejscowości Nowa Wieś
więcej: przetargi w Częstochowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- usługa organizacji uroczystej kolacji dla uczestników "The 26th International Conference on Computer Methods in Mechanics" (26 Międzynarodowej Konferencji Metody Komputerowe w Mechanice CMM-2025)
- Usługi towarzyszące szkoleniom wyjazdowym na potrzeby Sądu Apelacyjnego w Warszawie
- Świadczenie usługi hotelarskiej i gastronomicznej podczas imprezy muzycznej pn. "31 Pol´and Rock Festival".
- Zamówienie dotyczy organizacji szkoleń z zakresu aplikowania o fundusze UE realizowanych w ramach projektu pn. "Wsparcie Beneficjentów Programu FEDS 2021 - 2027 EFS+".
- Usługa kompleksowego zapewnienia zaplecza konferencyjnego na egzaminy i sprawdziany umiejętności organizowane przez UKNF
- "Zakup usługi zakwaterowania wraz z wyżywieniem policjantów delegowanych do pełnienia służby w sezonowych posterunkach Policji w m. Okuninka nad Jez. Białym oraz w m. Białka nad Jez. Bialskim"
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.