eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › dostawy chleba i przypraw nr sprawy 220/05/09/CP

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-04-10

Warszawa: dostawy chleba i przypraw nr sprawy 220/05/09/CP
Numer ogłoszenia: 61291 - 2009; data zamieszczenia: 10.04.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów , ul. Chłopickiego 71A, 04-275 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6105541, faks 022 6734501.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy chleba i przypraw nr sprawy 220/05/09/CP.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 - Chleb pszenno-żytni - 120000 kg, CPV 15811100-7, PN-A-74103:1993, chleb pszenno-żytni, krojony, foliowany o wadze 350 g, bułka tarta - 1000 kg, CPV 15893000-4, PN-A-74113:1997, bułka tarta w opak. jednorazowym do 5 kg, ciasto drożdżowe - 150 kg, CPV 15812200-5, PN-A-88106:1998, ciasto drożdżowe, foliowane z kruszonką o wadze do 1 kg, Grupa 2 - Przyprawa do zup i potraw - 60 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw sypka, mieszanka przypraw, wielowarzywna w opak. do 5 kg, kwasek cytrynowy- 25 kg, CPV 15871000-4, PN-A-79734:1981, kwasek cytrynowy w opak. do 1 kg, liść laurowy - 20 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, liść laurowy suszony w opak. do 1 kg, majeranek - 20 kg, CPV 15872300-4, PN-A-86958:1997, majeranek suszony, przetarty, przyprawa w opak. do 1 kg, natka pietruszki - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, pietruszka (natka) suszona w opak. do 1 kg, papryka ostra - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86955:1997, papryka mielona ostra w opak. do 1 kg, pieprz czarny- 50 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997, pieprz czarny mielony w opak. do 1 kg, pieprz ziołowy- 30 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86952:1997, pieprz ziołowy mielony w opak. do 1 kg, przyprawa do bigosu- 10 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do bigosu sypka w opak. do 1 kg, przyprawa do mięsa mielonego - 5 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do mięsa mielonego sypka w opak.do 1 kg, przyprawa do zup w płynie - 380 l, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw w płynie w opak. do 1 l, sól - 2300 kg, CPV 15872400-5, PN-C 84081-2:1998, sól spożywcza, jodowana, drobnoziarnista w opak. do 25 kg, czosnek granulowany- 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, czosnek granulowany, w opak. do 1 kg, ziele angielskie - 30 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, ziele angielskie, w opak. do 1 kg, zupa grzybowa - 300 kg, CPV 15891400-4, zupa grzybowa w proszku, w opak. do 10 kg, żurek w proszku- 300 kg, CPV 15891400-4, żurek w proszku, w opak. do 10 kg, barszcz czerwony- 200 kg, CPV 15891400-4, barszcz czerwony w proszku, w opak. do 10 kg, cukier - 7000 kg, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996- cukier biały sypki w opak. do 25 kg, miód sztuczny - 800 kg, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988, miód sztuczny, w opak. do 10 kg, majonez - 300 kg, CPV 15871273-8, PN-A-86950:1995, majonez, w opak. do 1 kg, ocet spirytusowy 10% - 80 l, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002, ocet spirytusowy 10%, w opak. 1 l, musztarda - 600 kg, CPV 15871250-1, PN-A-86964:2002, musztarda w opak. do 1 kg, herbata czarna - 500 kg, CPV 15863200-7, PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006, herbata czarna, granulowana, w opak. do 10 kg, kawa zbożowa- 600 kg, CPV 15862000-8, PN-V-74029:2006, kawa zbożowa, sypka, w opak. do 10 kg, bulion drobiowy - 500 kg, CPV 15891500-5, bulion przyprawa sypka drobiowa w opak. do 25 kg, sos sałatkowy do surówek - 150 kg, CPV 15871260-4, sos sałatkowy w proszku w opak. do 10 kg, bulion wędzonka - 300 kg, CPV 15891500-5, bulion wędzonka w proszku w opak. do 10 kg, sos do spaghetti - 200 kg, CPV 15871260-4, sos do spaghetti w proszku, w opak. do 5 kg, sos myśliwski - 300 kg, CPV 15871260-4, sos myśliwski w proszku, w opak. do 10 kg, makaron - 12000 kg, CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999, makaron świderki, muszelki, nitki, jajeczny o barwie żółtej w opak. do 10 kg..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00 - Chleb 15.81.22.00 - Ciasta 15.83.12.00 - Cukier biały 15.83.16.00 - Miód 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.86.20.00 - Substytuty kawy 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.12.60 - Sosy 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw 15.87.12.73 - Majonez 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.23.00 - Zioła 15.87.24.00 - Sól 15.89.14.00 - Zupy 15.89.15.00 - Buliony 15.89.30.00 - Produkty suszone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się WYKONAWCY, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 Ustawy. 2. Zamawiający uzna, że wykonawca: a. posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej b. posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia, c. znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia, d. nie podlega wykluczeniu z postępowania, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia,.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru , 2) Formularz cenowy z wykorzystaniem wzoru, 3) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert 4) Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22, ust. 1 ustawy z wykorzystaniem wzoru, 5) Dokumentów potwierdzających uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają one z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/index.php/zamowienia.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Warszawie Grochowie przy ulicy Chłopickiego 71a.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.04.2009 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Warszawie Grochowie przy ulicy Chłopickiego 71a, sekretariat pok. nr 4.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenno-żytni - 120000 kg, CPV 15811100-7, PN-A-74103:1993, chleb pszenno-żytni, krojony, foliowany o wadze 350 g, bułka tarta - 1000 kg, CPV 15893000-4, PN-A-74113:1997, bułka tarta w opak. jednorazowym do 5 kg, ciasto drożdżowe - 150 kg, CPV 15812200-5, PN-A-88106:1998, ciasto drożdżowe, foliowane z kruszonką o wadze do 1 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.81.22.00-5, 15.89.30.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa do zup i potraw - 60 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw sypka, mieszanka przypraw, wielowarzywna w opak. do 5 kg, kwasek cytrynowy- 25 kg, CPV 15871000-4, PN-A-79734:1981, kwasek cytrynowy w opak. do 1 kg, liść laurowy - 20 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, liść laurowy suszony w opak. do 1 kg, majeranek - 20 kg, CPV 15872300-4, PN-A-86958:1997, majeranek suszony, przetarty, przyprawa w opak. do 1 kg, natka pietruszki - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, pietruszka (natka) suszona w opak. do 1 kg, papryka ostra - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86955:1997, papryka mielona ostra w opak. do 1 kg, pieprz czarny- 50 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997, pieprz czarny mielony w opak. do 1 kg, pieprz ziołowy- 30 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86952:1997, pieprz ziołowy mielony w opak. do 1 kg, przyprawa do bigosu- 10 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do bigosu sypka w opak. do 1 kg, przyprawa do mięsa mielonego - 5 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do mięsa mielonego sypka w opak.do 1 kg, przyprawa do zup w płynie - 380 l, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw w płynie w opak. do 1 l, sól - 2300 kg, CPV 15872400-5, PN-C 84081-2:1998, sól spożywcza, jodowana, drobnoziarnista w opak. do 25 kg, czosnek granulowany- 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, czosnek granulowany, w opak. do 1 kg, ziele angielskie - 30 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, ziele angielskie, w opak. do 1 kg, zupa grzybowa - 300 kg, CPV 15891400-4, zupa grzybowa w proszku, w opak. do 10 kg, żurek w proszku- 300 kg, CPV 15891400-4, żurek w proszku, w opak. do 10 kg, barszcz czerwony- 200 kg, CPV 15891400-4, barszcz czerwony w proszku, w opak. do 10 kg, cukier - 7000 kg, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996- cukier biały sypki w opak. do 25 kg, miód sztuczny - 800 kg, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988, miód sztuczny, w opak. do 10 kg, majonez - 300 kg, CPV 15871273-8, PN-A-86950:1995, majonez, w opak. do 1 kg, ocet spirytusowy 10% - 80 l, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002, ocet spirytusowy 10%, w opak. 1 l, musztarda - 600 kg, CPV 15871250-1, PN-A-86964:2002, musztarda w opak. do 1 kg, herbata czarna - 500 kg, CPV 15863200-7, PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006, herbata czarna, granulowana, w opak. do 10 kg, kawa zbożowa- 600 kg, CPV 15862000-8, PN-V-74029:2006, kawa zbożowa, sypka, w opak. do 10 kg, bulion drobiowy - 500 kg, CPV 15891500-5, bulion przyprawa sypka drobiowa w opak. do 25 kg, sos sałatkowy do surówek - 150 kg, CPV 15871260-4, sos sałatkowy w proszku w opak. do 10 kg, bulion wędzonka - 300 kg, CPV 15891500-5, bulion wędzonka w proszku w opak. do 10 kg, sos do spaghetti - 200 kg, CPV 15871260-4, sos do spaghetti w proszku, w opak. do 5 kg, sos myśliwski - 300 kg, CPV 15871260-4, sos myśliwski w proszku, w opak. do 10 kg, makaron - 12000 kg, CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999, makaron świderki, muszelki, nitki, jajeczny o barwie żółtej w opak. do 10 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.85.11.00-9, 15.86.20.00-8, 15.86.32.00-7, 15.87.10.00-4, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.60-4, 15.87.12.70-7, 15.87.12.73-8, 15.87.21.00-2, 15.87.23.00-4, 15.87.24.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.15.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.