eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦widwinDOSTAWA MLEKA I NABIA£U



Og³oszenie z dnia 2005-11-03

POZYCJA 57897

OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy ¦widwin: DOSTAWA MLEKA I NABIA£U

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) Oficjalna nazwa i adres zamawiaj±cego: Jednostka Wojskowa 3294, do kontaktów: Wies³aw Orzechowski; Barbara Niemczuk, ul. Po³czyñska 32, 78-301 ¦widwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3823509, fax 094 3823758, e-mail: 3294@hot.pl, www.21BLot.com. 2) Adres, pod którym mo¿na uzyskaæ dalsze informacje: taki jak w pkt. I.1). 3) Adres, pod którym mo¿na uzyskaæ dokumentacjê: taki jak w pkt. I.1). 4) Adres, na który nale¿y przes³aæ oferty/wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu: taki jak w pkt. I.1).

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.2) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: DOSTAWA MLEKA I NABIA£U. 1.3) Opis przedmiotu zamówienia: Dostawa mleka i nabia³u w wykazie i ilo¶ci zgodnej ze specyfikacj± istotnych warunków zamówienia ; sygnmatura sprawy nadana przez zamawiaj±cego : DZP/5/10/2005. 1.4) Miejsce wykonywania robót budowlanych, us³ug lub miejsce dostaw: Jednostka Wojskowa 3294; ul. Po³czyñska 32; 78-301 ¦widwin. 1.5) Nomenklatura 1.5.1) Wspólny s³ownik zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.51.10.00 - Mleko Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.51.10.00 - Mleko Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Mas³o Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.53.00.00 - Mas³o Oryginalny kod CPV: 15.51.21.00 - ¦mietana chuda Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.51.21.00 - ¦mietana chuda Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy 1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie. 1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielko¶æ lub zakres zamówienia 2.1) Warto¶æ lub zakres zamówienia: Dostawa mleka i nabia³u w ilo¶ci : 1. Mleko spo¿ywcze 3.2% - 60.000 l ; 2. Mleko 3.2% UHT - 1 000 l ; 3. ¦mietana 18% - 2.500 kg ; 4. Mas³o ¶mietankowe - 4.000 kg ; 5. Ser twarogowy pó³t³usty - 2.100 kg ; 6. Twaro¿ek - 400 kg ; 7. Serek wiejski - 400 kg ; 8. Ser twardy - 2.300 kg ; 9. Ser topiony 100g - 900 kg ; 10. Ser topiony 25g - 450 kg ; 11. Serek typu fromage - 800 kg ; 12. Serek homogenizowany - 1 000 kg ; 13.Kefir naturalny - 1 600 kg ; 14. Jogurt owocowy - 3 000 kg. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: data rozpoczêcia: 02.01.2006; data zakoñczenia: 31.12.2006;

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Wymagane wadium: 6.000,00 z³. 2) Warunki uczestnictwa 2.1) Informacje dotycz±ce sytuacji wykonawcy, dostawcy, lub us³ugodawcy oraz informacje i formalno¶ci niezbêdne do oceny, czy spe³nia on minimalne wymogi ekonomiczne, finansowe i techniczne: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³niaj± nastêpuj±ce warunki: 1. posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy PZP; Zamawiaj±cy na potwierdzenie spe³nienia warunku ¿±da za³±czenia do oferty: a)aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej b)aktualn± informacjê z KRK albo równowa¿nego za¶wiadczenia w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie okre¶lonym art. 24 ust.1 pkt 4-8 ustawy c) aktualn± informacjê z KRK w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy d) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika US oraz w³a¶ciwego oddzia³u ZUS lub KRUS potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne lub spo³eczne, lub za¶wiadczenia, ¿e uzyska³ zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci 2. posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz potencja³ techniczny, a tak¿e dysponuj± osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Zamawiaj±cy na potwierdzenie spe³nienia tego warunku ¿±da za³±czenia do oferty: 2.1. aktualnego za¶wiadczenie WOMP potwierdzaj±ce, i¿ wykonawca jest uprawniony do zaopatrywania jednostek wojskowych co najmniej na obszar siedziby zamawiaj±cego w przedmiot zamówienia 2.2. certyfikatu wdro¿enia lub za¶wiadczenie o wdra¿ania zasad systemu HACCP lub za¶wiadczenie o wdra¿ania zasad systemu HACCP wystawionego przez organy upowa¿nione b±d¼ o¶wiadczenie dostawcy o wdro¿eniu zasad systemu HACCP 3. znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia, 4. nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia. 5. z³o¿± o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków okre¶lonych w art. 22 ust.1 oraz o nie podleganiu wykluczeniu z postêpowania na podstawie art. 24 ustawy PZP 6. zaakceptuj± wzór umowy.

SEKCJA IV: TRYBY

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Wstêpne og³oszenie informacyjne dotycz±ce tego zamówienia: 1.3) Przewid. liczba dostawców, którzy zostan± zapr. do sk³ad. ofert: 2) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena. 3) Informacje administracyjne 3.1) Warunki uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz dodatkowych wyja¶nieñ: dostêpne do 19.12.2005. 3.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu: 19.12.2005 godzina 11:00. 3.3) Termin zwi±zania ofert±: liczba dni: 60 od ostat. term. sk³ad. ofert. 3.4) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 19.12.2005, godzina 11:30, Jednostka Wojskowa 3294 ; ul. Po³czyñska 32 ; 78-301 ¦widwin ; budynek nr 64 (sztab); pokój nr 303 - zamówienia publiczne.

SEKCJA V: INNE INFORMACJE

VI.1) Czy zam. dot. projektu/programu finans. ze ¶rodków UE: Nie. 2) Data wys³ania og³oszenia: 25.10.2005.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.