To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2014-02-19
Sopot: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w trakcie Halowych Mistrzostw Polski Seniorów - Sopot 2014 i IAAF Halowych Mistrzostw ¦wiata w Lekkoatletyce - Sopot 2014
Numer og³oszenia: 57632 - 2014; data zamieszczenia: 19.02.2014
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 45112 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Miasta Sopotu, ul. Tadeusza Ko¶ciuszki 25/27, 81-704 Sopot, woj. pomorskie, tel. 058 5213750, faks 058 5510133.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w trakcie Halowych Mistrzostw Polski Seniorów - Sopot 2014 i IAAF Halowych Mistrzostw ¦wiata w Lekkoatletyce - Sopot 2014.
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w trakcie Halowych Mistrzostw Polski Seniorów - Sopot 2014 i IAAF Halowych Mistrzostw ¦wiata w Lekkoatletyce - Sopot 2014.
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej rêki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.02.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
CLASSIC RESTAURANT POLSKA SP. Z O.O.
jakie przetargi wygra³a firma
CLASSIC RESTAURANT POLSKA SP. Z O.O.
- Classic Restaurant Polska Sp.zo.o., ul. Plac Dwóch Miast 1, 80-344 Gdañsk, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 254100,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 320636,42
Oferta z najni¿sz± cen±: 320636,42 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 320636,42
Waluta: PLN.
ZA£¡CZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez og³oszenia, zamówienia z wolnej rêki albo zapytania o cenê
1. Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej rêki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówieñ publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt. 1 lit. a ustawy Prawo zamówieñ publicznych, Zamawiaj±cy mo¿e udzieliæ zamówienia w trybie z wolnej rêki w przypadku, gdy us³ugi mog± byæ ¶wiadczone tylko przez jednego Wykonawcê z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. Zgodnie z ugruntowanym pogl±dem wyra¿onym w orzecznictwie oraz doktrynie, skorzystanie z mo¿liwo¶ci udzielenia zamówienia z powo³aniem siê na przes³ankê okre¶lon± pod lit. a jest dopuszczalne wtedy, gdy istnieje tylko jeden Wykonawca zdolny do realizacji zamówienia. Mo¿liwo¶æ wykonania danego zamówienia przez jednego Wykonawcê musi byæ obiektywna i niebudz±ca w±tpliwo¶ci, nie za¶ jedynie subiektywnym przekonaniem Zamawiaj±cego. Gmina Miasta Sopotu jako Zamawiaj±cy , który 5 lipca 2013 roku zawar³ umowê najmu pomieszczeñ w ERGO ARENA na organizacjê imprezy pod nazw± Mistrzostwa ¦wiata w Lekkoatletyce Sopot 2014 w dniach 7-9 marca 2014 r., któr± otrzyma³ na podstawie umowy zawartej z IAAF. Jednym z elementów realizacji tego przedsiêwziêcia jest przygotowanie cateringu dla obs³ugi zawodników i organizatorów imprezy zgodnie z ogólnymi warunkami umowy zawartej z IAAF. Zamawiaj±cy rozpozna³ wszystkie kwestie zwi±zane z uprawnieniami firmy Classic Restaurant Sp. z o.o. na terenie ERGO ARENA. Ponadto firma Classic Restaurant Sp. z o.o. jest wy³±cznym posiadaczem wszystkich powierzchni przeznaczonych na dzia³alno¶æ cateringow± na terenie tej hali. W zwi±zku z powy¿szym Zamawiaj±cy uzna³, ¿e zachodz± przes³anki do zrezygnowania z og³oszenia przetargu nieograniczonego i ograniczonego w sprawie obs³ugi cateringowej w trakcie Halowych Mistrzostw Polski Seniorów - Sopot 2014 i IAAF Halowych Mistrzostw ¦wiata w Lekkoatletyce - Sopot 2014 z powodu nierównego traktowania podmiotów gospodarczych. Zamawiaj±cy zamierza udzieliæ zamówienia Wykonawcy Classic Restaurant Polska Sp.z o.o. , z siedzib± przy ul. Plac Dwóch Miast 1. w Gdañsku, bowiem wskazany Wykonawca jako jedyny jest w stanie zapewniæ realizacjê pe³nego zakresu us³ug cateringowych wymaganych przez Zamawiaj±cego w ramach organizacji Halowych Mistrzostw ¦wiata w Lekkoatletyce Sopot 2014. W zwi±zku z powy¿szym zastosowanie znajduje art. 67 ust. 1 pkt.1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówieñ publicznych
INNE PRZETARGI Z SOPOTU
- Budowa sieci o¶wietlenia drogowego ul. ¯eromskiego (zamówienie podstawowe) oraz Budowa sieci o¶wietlenia drogowego ul. Herberta w Sopocie (zamówienie opcjonalne).
- Przebudowa placu manewrowego i sk³adowego na terenie siedziby ECO Sopot Sp. z o.o. przy Alei Niepodleg³o¶ci 723A w Sopocie
- Dostawê wyposa¿enia do pracowni kszta³cenia zawodowego - doposa¿enie pracowni komputerowej dla Zespo³u Szkó³ Technicznych
- Wykonanie robót budowlanych polegaj±cych na przebudowie i remoncie wej¶cia oraz schodów do budynku Sanatorium Le¶nik w Sopocie przy ulicy 23 marca 105.
- TERMOMODERNIZACJA BUDYNKU MUZEM SOPOTU
wiêcej: przetargi w Sopocie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie us³ug szkoleniowych realizowanych w ramach projektu Regionalnego O¶rodka Polityki Spo³ecznej w Toruniu
- "Kompleksowa organizacja trzech piêciodniowych wyjazdów studyjnych (Czechy, Dania i Litwa) dla 35 osób (uczniów szko³y ¶redniej, nauczycieli i ekspertów bran¿y rybackiej)."
- Kompleksowa organizacja wydarzenia Szko³a Prototypowania (II edycja)
- ¦wiadczenie us³ug w zakresie ca³odobowego ¿ywienia i dystrybucji posi³ków dla pacjentów hospitalizowanych"
- Us³uga cateringowa na szkoleniu po³±czonym z warsztatami polowymi pn. "Dzieñ Kukurydzy"
- DO¯YWIANIE DZIECI W GMINNYM PRZEDSZKOLU NR 1 W DOBREJ W ROKU SZKOLNYM 2025/2026 - POWTÓRKA
wiêcej: Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.