eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wojkowice › Dostawa artykułów spożywczych. Nr sprawy D/Kw 220/2/13

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-12

Wojkowice: Dostawa artykułów spożywczych. Nr sprawy D/Kw 220/2/13
Numer ogłoszenia: 57632 - 2013; data zamieszczenia: 12.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Sobieskiego 298, 42-580 Wojkowice, woj. śląskie, tel. 032 2961600, faks 032 2961613.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej podległa Min. Sprawiedliwości.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych. Nr sprawy D/Kw 220/2/13.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 8. Każdy z wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie zadanie lub zadania. Przedmiotem zamówienia są dostawy art. Spożywczych do Zakładu Karnego w Wojkowicach Zadanie nr 1 1.Koncentrat pomidorowy 28-30% Opakowanie 0,9 - 4,5 kg ilość 2800 kg 2.Sałatka warzywna Opakowanie 0,8 - 4,5 kg ilość 2600 kg 3.Sałatka z czerwonej kapusty Opakowanie 0,8 - 4,5 kg ilość 1500 kg 4.Fasolka szparagowa konserwowa Opakowanie 0,4 - 4,5 kg ilość 1100 kg 5. Sałatka szwedzka Opakowanie 0,8 - 4,5 kg ilość 3500 kg 6.Ogórki konserwowe Opakowanie 0,8 - 4,5 kg ilość 2200 kg 7.Dżem wieloowocowy wysokosłodzony Opakowanie 1 - 15 kg ilość 1400 kg 8.Marmolada wieloowocowa Opakowanie 1 - 15 kg ilość 1400 kg 9.Kukurydza konserwowa Opakowanie 0,4 - 4,5 kg ilość 1700 kg 10.Groszek konserwowy Opakowanie 0,4 - 4,5 kg ilość 1700 kg 11.Ketchup łagodny Opakowanie 0,5 - 5 kg ilość 2500 kg 12.Syrop owocowy o smaku malinowym rozcieńczalność ok. 1-10 Opakowanie 1 - 5 litr ilość 3500 litr 13.Musztarda Opakowanie 0,9 - 10 kg ilość 1800 kg Zadanie nr 2 1.Zupa żurek w proszkuOpakowanie 5 - 10 kg ilość 500 kg 2.Zupa pieczarkowa w proszku Opakowanie 5 - 10 kg ilość 500 kg 3.Sos pieczeniowy w proszku Opakowanie 5 - 10 kg ilość 450 kg 4.Sos myśliwski w proszku Opakowanie 5 - 10 kg ilość 400 kg 5.Zupa kalafiorowa w proszku Opakowanie 5 - 10 kg ilość 300 kg 6.Zupa porowa w proszku Opakowanie 5 - 10 kg ilość 250 kg 7.Zupa selerowa w proszku Opakowanie 5 - 10 kg ilość 250 kg 8.Sos grzybowy w proszku Opakowanie 5 - 10 kg ilość 400 kg 9.Bulion jarzynowy w proszku Opakowanie 5 - 10 kg ilość 1800 kg 10.Zupa barszcz czerwony w proszkuOpakowanie 5 - 10 kg ilość 500 kg Zadanie nr 3 1.Makaron z mąki pszennej makaronowej - nitka, łazanka, świder Opakowanie 5 - 10 kg ilość 8000 kg Zadanie nr 4 1.Cukier biały Opakowanie 1 - 25 kg ilość 11500 kg Zadanie nr 5 1.Konserwa turystyczna - puszki wyposażone w otwieracz tzw łatwo otwierane Opakowanie 0,3 - 0,33 kg ilość 3100 kg 2.Pasztet drobiowy - konserwa, puszki wyposażone w otwieracz tzw łatwo otwierane Opakowanie 0,2 - 0,33 kg ilość 3500 kg 3.Konserwa tyrolska - puszki wyposażone w otwieracz tzw łatwo otwierane Opakowanie 0,3 - 0,33 kg ilość 3100 kg 4.Paprykarz szczeciński - puszki wyposażone w otwieracz tzw łatwo otwierane Opakowanie 0,2 - 0,33 kg ilość 3400 kg 5.Szprot w sosie pomidorowym - puszki wyposażone w otwieracz tzw łatwo otwierane Opakowanie 0,2 - 0,33 kg ilość 2800 kg 6.Szprot w oleju - puszki wyposażone w otwieracz tzw łatwo otwierane Opakowanie 0,2 - 0,33 kg ilość 2800 kg Zadanie nr 6 1.Ryż biały długoziarnisty Opakowanie 1 - 10 kg ilość 6000 kg 2.Mąka pszenna typ 650 Opakowanie 1 - 25 kg ilość 5000 kg 3.Mąka ziemniaczana Opakowanie 1 kg ilość 750 kg 4.Kasza manna Opakowanie 1 kg ilość 850 kg 5.Kasza jęczmienna Opakowanie 1 kg - 5kg ilość 4500 kg 6.Groch łuszczony połówki Opakowanie 25 - 50 kg ilość 3500 kg 7.Fasola biała jednolita Opakowanie 25 - 50 kg ilość 4200 kg 8.Teksturowane białko sojowe kotlet ala schabowy Opakowanie 5 - 20 kg ilość 200 kg 9.Teksturowane białko sojowe - granulat Opakowanie 5 - 20 kg ilość 400 kg 10.Teksturowane białko sojowe - kostka Opakowanie 5 - 20 kg ilość 500 kg Zadanie nr 7 1.Herbata granulowana Opakowanie 1 - 10 kg ilość 460 kg 2.Ocet spirytusowy 10% Opakowanie 0,5 - 1 litr ilość 500 litrów 3.Przyprawa do zup w płynie Opakowanie 0,9 - 1 litr ilość 2400 litrów 4.Liść laurowy Opakowanie 1 - 5 kg ilość 16 kg 5.Majeranek Opakowanie 1 - 5 kg ilość 75 kg 6.Pieprz czarny mielony Opakowanie 1 - 5 kg ilość 140 kg 7.Pieprz ziołowy Opakowanie 1 - 5 kg ilość 40 kg 8.Czosnek granulowany Opakowanie 1 - 5 kg ilość 85 kg 9.Sól warzona, próżniowa, jodowana Opakowanie 1 - 5 kg ilość 2600 kg 10.Ziele angielskie Opakowanie 1 - 5 kg ilość 20 kg 11.Susz koperkowy Opakowanie 1 - 5 kg ilość 45 kg Zadanie nr 8 1.Woda mineralna gazowana Opakowanie 1,5 litr ilość 21000 litrów.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.33.22.90 - Dżemy 15.33.22.30 - Marmolady 15.32.18.00 - Soki skoncentrowane 15.87.12.50 - Musztarda 15.89.14.00 - Zupy 15.87.12.60 - Sosy 15.89.15.00 - Buliony 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.83.12.00 - Cukier biały 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.24.30.00 - Przetwory z ryb 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.61.20.00 - Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty 15.61.33.00 - Produkty zbożowe 15.33.11.33 - Groch dzielony 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Strony, mając na uwadze zmianę stawek podatku od towarów i usług, zgodnie postanawiają, iż w przypadku ich zmiany przez właściwe organy władzy państwowej, może ulec zmianie cena brutto, przy zachowaniu następujących warunków: 1. w sytuacji podwyższenia stawki podatku od towarów i usług dla danego towaru (asortymentu) - Wykonawca uprawniony jest do podwyższenia ceny brutto za dany towar o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku nr 2 (kol 7) do SIWZ , a stawką obowiązującą po zmianie stawki; Wykonawca nie jest uprawniony do podwyższenia ceny brutto za towary dostarczone Zamawiającemu przed dniem zmiany stawki podatku, 2. w sytuacji obniżenia stawki podatku od towarów i usług dla danego towaru (asortymentu) - Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny brutto za dany towar o różnicę w stawkach podatku od towarów i usług pomiędzy stawką określoną w załączniku nr 2 (kol 7) do SIWZ , a stawką obowiązującą po zmianie stawki podatku. W przypadkach określonych w pkt. 1 oraz 2, każdorazowo niezmienna pozostaje cena netto danego towaru, stanowiąca podstawę do naliczenia podatku od towarów i usług.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Wojkowicach ul. Sobieskiego 298 42-580 Wojkowice.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.02.2013 godzina 10:30, miejsce: Zakład Karny w Wojkowicach ul. Sobieskiego 298 42-580 Wojkowice sekretariat (wejście od ulicy Plaka).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.