Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2016-01-15
Mys³owice: Dostawa przypraw
Numer og³oszenia: 5575 - 2016; data zamieszczenia: 15.01.2016
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy:
| V | zamówienia publicznego |
| zawarcia umowy ramowej | |
| ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy , ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mys³owice, woj. ¶l±skie, tel. 032 3183400, faks 032 3183399.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Areszt ¦ledczy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa przypraw.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1). Barszcz bia³y w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 2). Czosnek granulowany w ilo¶ci 80,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 3). Li¶æ laurowy w ilo¶ci 40,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 4). Majeranek w ilo¶ci 40,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 5). Musztarda w ilo¶ci 250,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 0,20 kg do 1,00 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty dostawy; 6). Ocet spirytusowy w ilo¶ci 500,00 l, pakowany w opakowania jednostkowe 0,5 l, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 7). Papryka mielona (ostra 50%, s³odka 50%) w ilo¶ci 50,00 kg, pakowana hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 8). Pieprz czarny mielony w ilo¶ci 120,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 9). Przyprawa warzywna do zup i sosów w proszku w ilo¶ci 1 000,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 10). Bulion wo³owy (sk³ad bulionu - cebula, marchew, pasternak, natka z pietruszki, seler, por, t³uszcz wo³owy, skrobia ziemniaczana, sól, kwasek cytrynowy, cukier) w ilo¶ci 600,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe od 0,50 kg do 1,00 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 11). Sól jadalna jodowana w ilo¶ci 800,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 12). Ziele angielskie w ilo¶ci 40,00 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 13). ¯urek instant w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 14). Herbata li¶ciasta w ilo¶ci 160,00 kg, pakowana hermetycznie w opakowania jednostkowe do 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 10 miesiêcy od daty dostawy; 15). Cynamon w ilo¶ci 10,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe do 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 10 miesiêcy od daty dostawy; 16). Curry w ilo¶ci 40,00 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe do 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 10 miesiêcy od daty dostawy; 17). Suszony koper w ilo¶ci 20,00 kg, pakowany hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 18). Zio³a prowansalski w ilo¶ci 20,00 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 19). Suszona natka z pietruszki w ilo¶ci 20,00 kg, pakowane hermetycznie w opakowania jednostkowe 0,10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy; 20). Przyprawa do zup w p³ynie w ilo¶ci 700,00 kg, skoncentrowana, wysokiej jako¶ci, pakowana w opakowania jednostkowe do 1,00 kg , minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 8 miesiêcy od daty dostawy, 21). Granulat sojowy w ilo¶ci 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 15,00 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 8 miesiêcy od daty dostawy; 22). Krajanka sojowa w ilo¶ci 100,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe do 15,00 kg, minimalny termin do spo¿ycia 8 miesiêcy od daty dostawy; 23). Kotlety sojowe w ilo¶ci 100,00 kg, pakowane w opakowania jednostkowe do 10,00 kg, minimalny termin do spo¿ycia 8 miesiêcy od daty dostawy; 24). Sos pieczeniowy ciemny w proszku w ilo¶ci 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 1,00 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. Areszt ¦ledczy w Mys³owicach bêd±cy podmiotem sektora finansów publicznych zobowi±zany jest na podstawie ustawy o finansach publicznych do wydatkowania ¶rodków finansowych m.in. w sposób celowy i oszczêdny. Areszt dokonuje zakupów artyku³ów ¿ywno¶ciowych m.in. przypraw, w celu zapewnienia wy¿ywienia osadzonych odbywaj±cych karê pozbawienia wolno¶ci. Osadzeni w Areszcie ¦ledczym w Mys³owicach ¿ywieni s± zgodnie z Rozporz±dzeniem Ministra Sprawiedliwo¶ci z dnia 2 wrze¶nia 2003 r. w sprawie okre¶lenia warto¶ci dziennej normy wy¿ywienia oraz rodzaju diet wydawanych osobom osadzonym w zak³adach karnych i aresztach ¶ledczych, oraz zarz±dzeniem nr 66/2010 Dyrektora Generalnego S³u¿by Wiêziennej z dnia 06.09.2010 r. w sprawie gospodarki ¿ywno¶ciowej w jednostkach organizacyjnych S³u¿by Wiêziennej. Rozporz±dzenie Ministra Sprawiedliwo¶ci okre¶la m. in. wysoko¶æ stawek dziennych norm wy¿ywienia oraz diet. Bior±c pod uwagê, i¿ wysoko¶æ dziennej stawki wy¿ywienia ogranicza mo¿liwo¶ci Zamawiaj±cego, nale¿y stwierdziæ, i¿ zastosowanie drugiego kryterium oceny ofert poza cen±, mo¿e spowodowaæ zwiêkszenie kosztów wy¿ywienia osadzonych, powoduj±c negatywny wp³yw na korzy¶ci finansowe zak³adu, które s± odzwierciedleniem obok zasady legalno¶ci, równie¿ zasady gospodarno¶ci i celowo¶ci wydatkowanych ¶rodków finansowych. Ponadto zastosowanie w postêpowaniu ceny jako jedynego kryterium oceny ofert, nie wp³ynie na koszty ponoszone w ca³ym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia..
II.1.5)
przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.89.14.00 - Zupy 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.24.00 - Sól 15.87.23.00 - Zio³a 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.89.15.00 - Buliony 15.89.30.00 - Produkty suszone 15.87.22.00 - Przyprawy korzenne 15.89.40.00 - Przetworzone produkty spo¿ywcze .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
dzia³alno¶æ prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnieñ
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) Formularz ofertowy - wype³niony i podpisany przez wykonawcê, 2) Formularz cenowy - wype³niony i podpisany przez wykonawcê, 3) Wykaz osób do kontaktów z zamawiaj±cym, 4) Projekt umowy - parafowany przez wykonawcê, 5) Dokumenty potwierdzaj±ce posiadanie uprawnieñ/pe³nomocnictw osób sk³adaj±cych ofertê, o ile nie wynikaj± z przepisów prawa lub z przedstawionych dokumentów rejestrowych.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2)
| przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Areszt ¦ledczy w Mys³owicach,
ul. Szymanowskiego 6,
41-400 Mys³owice,
Biuro Kierownika Dzia³u Kwatermistrzowskiego.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 29.01.2016 godzina 09:00, miejsce: Areszt ¦ledczy w Mys³owicach, ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mys³owice, Sekretariat lub przes³aæ poczt± na adres Zamawiaj±cego.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z MYS£OWIC
- Remont systemu monitoringu ci¶nienia w stojakach 130 sekcji obudowy zmechanizowanej dla PGG S.A. Oddzia³ Mys³owice-Weso³a
- Opracowanie dokumentacji projektowej wielobran¿owej dla zadania Termomodernizacja oraz przebudowa budynku mieszkalnego wielorodzinnego po³o¿onego w Mys³owicach przy ul. Krakowskiej 8, 8a
- Remont drogi wewnêtrznej dla PGG S.A. Oddzia³ KWK Mys³owice-Weso³a
wiêcej: przetargi w Mys³owicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy artyku³ów spo¿ywczych ró¿nych, przypraw i zió³, oraz zup w proszku, cukru bia³ego, t³uszczów, jaj kurzych do Szko³y Policji w Katowicach
- Dostawa produktów ogólnospo¿ywczych do budynku Centrum Rehabilitacji Spo³ecznej i Zawodowej - Zak³ad Aktywno¶ci Zawodowej "S³oneczne Wzgórze"
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki Specjalnego O¶rodka Szkolno-Wychowawczego im. Janusza Korczaka w Sokó³ce, w okresie od dnia 7 stycznia 2026 r. do dnia 31 grudnia 2026 r.
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych dla O¶rodka Reprezentacyjnego MON
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych ró¿nych - przyprawy i soja
wiêcej: Herbata czarna »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





