Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-03-17
Stargard Szczeciński: Przetarg nieograniczony nr 5/n/do/2008 r.
Numer ogłoszenia: 54097 - 2008; data zamieszczenia: 17.03.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej, ul. Wojska Polskiego 27, 73-110 Stargard Szczeciński, woj. zachodniopomorskie, tel. 0915776355 wew. 226.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://spzzoz.stargard.w.interia.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony nr 5/n/do/2008 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy żywności dla Kuchni SPZZOZ Stargard Szczeciński w podziale na 9 grup.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.20.00 - 01.11.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.87.00.00 - Napary ziołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne Oryginalny kod CPV: 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania Oryginalny kod CPV: 15.41.11.00 - Olej roślinny Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.11.00 - Olej roślinny Oryginalny kod CPV: 15.85.10.00 - Produkty mączne Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.10.00 - Produkty mączne 01.24.00.00 - 01.24.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Oryginalny kod CPV: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 PZP. 2. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów załączonych do oferty. 3. Zamawiający zawiadamia niezwłocznie wykonawcę o wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, podając uzasadnienie faktyczne i prawne; 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 5. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli wystąpi przynajmniej jedna przesłanka unormowana w art. 89 ust. 1 PZP. 6. Zamawiający zawiadamia równocześnie wszystkich wykonawców o odrzuceniu ofert, podając uzasadnienie faktyczne i prawne.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz oferty - załącznik nr 1 oraz załącznik A 2. Podpisane oświadczenie - załącznik nr 2 3. Oświadczenie o posiadaniu systemu kontroli jakości HCCAP. 4. aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 5. Zaświadczeń właściwego urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu- wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6. NIP i Regon
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://spzzoz.stargard.w.interia.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dyrekcja Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej ul. Wojska Polskiego 27, 73-110 Stargard Szczeciński lub osobiście w Kancelarii pok. 105.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.03.2008 godzina 09:00, miejsce: Dyrekcja Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej ul. Wojska Polskiego 27, 73-110 Stargard Szczeciński pok. 3.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: A R T Y K U Ł Y S U S Z O N E.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pietruszka susz. korzeń kg 150 Pietruszka susz. nać kg 20 Seler susz. kg 100 Koper suszony kg 25 Marchew susz. kg 200 Grzyby suszone - mieszanka kg 20 Fasola Jaś kg 150 Mak kg 30 Rodzynki kg 10.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: P R Z Y P R A W Y.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sól spoż 1/1 kg 1 000 Przyprawa do zup w proszku (Warzywko,Vegeta,Kucharek) kg 100 Przyprawa do zup w płynie, 1l l 300 Przyprawa - granulat do zup kg 200 Przyprawa do ryb kg 20 Pieprz ziołowy kg 50 Pieprz czarny mielony kg 30 Papryka słodka mielona 0,5 kg 20 Papryka ostra mielona kg 20 Majeranek kg 10 Czosnek granulowany kg 20 Soja granulowana kg 50 Soja w kostkach kg 100 Sos pieczeniowy 1/1 kg 40 Sos biały w proszku kg 50 Zupa barszcz biały w proszku kg 50 Soda oczyszczona kg 15 Kwasek cytrynowy kg 30 Cynamon 1/1 kg 10.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: A R T Y K U Ł Y S Ł O D K I E.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem asort. wysokosłodzony (truskawka, wiśnia) 0,3 kg 400 Marmolada wieloowocowa, wiadra 10 kg kg 600 Miód naturalny wielokwiatowy 0,5 l l 100 Syrop owocowy, niskosłodzony, wielosmakowy, poj. 1l l 1 000 Budyń śmietankowy kg 50 Budyń waniliowy kg 50 Budyń truskawkowy kg 50 Kisiel cytrynowy kg 50 Kisiel truskawkowy kg 50 Kisiel żurawinowy kg 50 Kakao nat. kg 30 Kawa zbożowa kg 200 Herbata naturalna, granulowana kg 150 Cukier kryształ 1/1 kg 1 500 Cukier waniliowy a 1 kg kg 40 Proszek do pieczenia kg 1 Herbatniki op. 100g kg 300 Wafle asort. op 1 kg kg 300.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: A R T Y K U Ł Y I N N E.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Koncentrat pomid. 30% pakowany po 0,8 - 1 kg kg 300 Ketchup łagodny 0,3 kg 100 Majonez niskotłuszczowy 0,4 kg 40 Musztarda łagodna 0,2 kg 50 Kukurydza konserwowa 0,5 kg 300 Groszek konserw. 0,3 kg 50 Ogórek kons.0,5l kg 100 Olej uniwersalny kuch. 1/1 l 800.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: A R T Y K U Ł Y S Y P K I E.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron (nitki,świderki, łazanki-w równych proporcjach) op. 1/1 kg 1 500 Kasza manna 1/1 kg 700 Kasza jęczmienna luz kg 1 000 Kasza gryczana luz kg 200 Ryż biały 1/1 kg 1 000 Mąka pszenna typ 500 op. 1 kg kg 1 500 Mąka ziemniaczana 1 kg kg 500 Kaszka ryżowa 0,2 kg 50 Płatki owsiane 1 kg kg 400 Chleb ryżowy, ubogosolony 100g op 400 Biszkopt 0,5 kg 100.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: J A J A.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja duże wielozbożowe szt 15 000.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: P I E C Z Y W O.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenno- żytni krojony kg 10 000 Chleb razowy krojony kg 2 000 Chleb pszenny krojony kg 10 000 Suchary kg 500 Bułka tarta kg 300 Ciasta różne ( drożdżowe, babka piaskowa) kg 70.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: M R O Ż O N K I W A R Z Y W N E.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kalafior , paczkowany kg 700 Mieszanka warzywna , 5-składnikowa, paczkowana kg 700 Szpinak, paczkowany kg 400 Fasolka, cięta, zielona, szparagowa, paczkowana 1/1 kg 500 Groszek zielony, paczkowany 1/1 kg 200 Brokuły, paczkowane 1/1 kg 500.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: R Y B Y M R O Ż O N E.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet ryb morskich (mintaj, morszczuk, podobne) -shutter pack kg 1 000 Śledzie matjas opakowanie wiaderka ca 4 kg kg 40.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W OŁAWIE
- Dostawa od dnia 01.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r. artykułów spożywczych - różne suche, warzyw, owoców, mięs, wędlin i drobiu, nabiału do Miejskiej Bursy Szkolnej w Zabrzu
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- Sukcesywna dostawa ryb i przetworów rybnych oraz mrożonek owocowo - warzywnych i mącznych
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Zespołu Żłobków Miejskich w Świdniku z podziałem na 3 części
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 17 w Olsztynie
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





