eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŚwidwinDostawa Produktów Spożywczych w 2014 r.



Ogłoszenie z dnia 2013-12-17

Świdwin: Dostawa Produktów Spożywczych w 2014 r.
Numer ogłoszenia: 523022 - 2013; data zamieszczenia: 17.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatswidwinski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa Produktów Spożywczych w 2014 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Tytuł zadania: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa produktów spożywczych Sukcesywna dostawa produktów spożywczych transportem wykonawcy w ilościach mniejszych określonych przez zamawiającego telefonicznie. 1. Baton 3 BIT lub równoważny 250 szt. 2. Baton Kit Kat lub równoważny 250 szt. 3. Baton Mars lub równoważny 250 szt. 4. Baton Snikrs lub równoważny 250 szt. 5. Chrzan 10 szt. 6. Ciastka różne op. 2 kg 15 kg 7. Cukier 140 kg 8. Cukierki czekoladowe 15 kg 9. Czosnek granulowany 20g 50 szt. 10. Delikat do mięs 0,75 kg lub równoważny 5 szt. 11. Dżem 280 g 150 szt. 12. Fasola JAŚ (500g) 10 szt. 13. Groch łuskany połówki (500 g) 10 szt. 14. Groszek konserwowy 20 szt. 15. Herbata ekspresowa (100szt.) 6 szt. 16. Przyprawa do potraw Wegeta (1 kg) lub równoważne 20 kg 17. Kakao Decomoreno 20 szt. 18. Kasza gryczana 40 kg 19. Kasza jęczmienna 40 kg 20. Kawa inka lub równoważna 12 szt. 21. Kawa naturalna (250 g) 6 szt. 22. Ketchup kotlin wyciskany lub równoważny 25 szt. 23. Koncentrat pomidorowy 800g 20 szt. 24. I. Konserwa turystyczna 130 g 200 szt. 25. II. Koper suszony 20 g 25 szt. 26. Kukurydza konserwowa 30 szt. 27. Kwasek cytrynowy 15 szt. 28. Liść laurowy prymat 20 g lub równoważny 30 szt. 29. Majeranek prymat 20 g lub równoważny 30 szt. 30. Majonez dekoracyjny Winiary lub równoważny 20 szt. 31. Mąka kukurydziana (200g) 20 szt. 32. Mąka pszenna 1 kg 80 kg 33. Mąka ziemniaczana 1 kg 2 kg 34. Makaron - zacierka (250 g) 5 szt. 35. Makaron spaghetti Lubella lub równoważny 40 kg 36. Makaron świderki Lubella lub równoważny 10 kg 37. Makaron wstążki gniazda Lubella lub równoważny 20 kg 38. Miód 6 szt. 39. Musztarda stołowa 30 szt. 40. Ocet 2 szt. 41. Ogórek konserwowy 900 g 30 szt. 42. Olej (1l) 90 l 43. Oregano prymat lub równoważny 20g 5 szt. 44. Papryka konserwowa 900 g 15 szt. 45. Papryka mielona ostra prymat lub równoważna 20g 25 szt. 46. Papryka mielona słodka prymat lub równoważna 20 g 25 szt. 47. III. Paprykarz szczeciński 200 szt. 48. Pieprz naturalny prymat lub równoważny 20g 70 szt. 49. Pieprz ziołowy prymat lub równoważny 20g 120 szt. 50. IV. Pietruszka nać suszona 0,2 kg 20 szt. 51. Płatki kukurydziane (500g) 30 szt. 52. Przyprawa do bigosu prymat lub równoważny 20g 15 szt. 53. Przyprawa do gulaszu prymat lub równoważny 20g 4 szt. 54. Przyprawa do grosa prymat lub równoważny 20g 1 szt. 55. Przyprawa delikat do kurczaka lub równoważny 25 szt. 56. Przyprawa do ryb prymat lub równoważny 20g 15 szt. 57. Przyprawa w płynie uniwersalna 30 szt 58. Maggi 1 l - przyprawa w płynie lub równoważna 2 szt 59. Kostka rosołowa 30 szt 60. Ryż długoziarnisty 1 kg 90 kg 61. V. Sałatka obiadowa 20 szt. 62. VI. Sałatka szwedzka 20 szt. 63. VII. Sałatka brokułowa 12 kg 64. VIII. Sałatka jarzynowa 12 kg 65. Sok owocowy 2 l 12 szt. 66. IX. Sok - syrop 12 szt 67. Sól 25 kg 68. Sos boloński do spaghetti 60 szt. 69. Sos pieczeniowy 1kg 20 szt. 70. Sos sałatkowy Knorr lub równoważny 90 szt. 71. Surówka z kapusty czerwonej 12 szt. 72. Szczaw konserwowy 20 szt. 73. Wafel Grzesiek lub równoważny 200 szt. 74. Wafel Prince Polo lub równoważny 200 szt. 75. Wafel Princessa lub równoważny 200 szt. 76. Ziele angielskie prymat 20 g lub równoważny 50 szt. 77. Zupa grzybowa Winiary lub równoważna 30 szt. 78. Zupa żurek Winiary lub równoważna 30 szt. Miejsca dostaw:Internat przy Zespole Szkół Rolniczych CKP w Świdwinie, ul.Szczecińska 88.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających jeśli zaistnieje konieczność zamówienia większej ilości produktów spożywczych niż wynika z szacunków określonych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień w tym: prowadzący działalność gospodarczą - na potwierdzenie wykonawca dołączy do oferty aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 2. Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na podstawie oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.powiatswidwinski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego im. Stefana Żeromskiego ul. Szczecińska 88. 78-300 Świdwin.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2013 godzina 09:30, miejsce: Zespół Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego im. Stefana Żeromskiego ul. Szczecińska 88. 78-300 Świdwin SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.