eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Przeworsk › Sukcesywne przygotowanie, dostarczanie i rozładunek gorących posiłków do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku



Ogłoszenie z dnia 2014-01-09

Przeworsk: Sukcesywne przygotowanie, dostarczanie i rozładunek gorących posiłków do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku
Numer ogłoszenia: 5209 - 2014; data zamieszczenia: 09.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku, ul. Krakowska 30, 37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie, tel. 16 6487216, 6488750, faks 16 6487216 w. 24.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne przygotowanie, dostarczanie i rozładunek gorących posiłków do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczania i rozładunku jednodaniowych gorących posiłków (trzy razy w tygodniu zupa z wkładką, jeden raz w tygodniu drugie danie, jeden raz w tygodniu bigos, fasolka, leczo, zupa gulaszowa-zamiennie) dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku z zachowaniem kaloryczności posiłków przewidzianej dla osób dorosłych. 2.Miejscem wydawania posiłków jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku, Jadłodajnia, ul.Krakowska 30, gdzie Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć gorące posiłki w termosach i pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę. 3.Liczba wydawanych posiłków dziennie będzie wynosiła średnio ok.142. 4.Szacunkowa wielkość w skali całego zamówienia wynosi ok.11928 porcji. Wskazana ilość jest szacunkowa i czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości do minus 40% zamówienia w zależności od ilości podopiecznych objętych dożywianiem.Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie wydane i zrealizowane gorące posiłki. 5.Ostateczna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu) w zależności od faktycznej liczby potrzebujących. 6.Zamawiający wymaga, aby jednodaniowe gorące posiłki były dostarczane przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, w dni robocze, bez sobót i niedziel oraz bez dni świątecznych. 7.Posiłki Wykonawca dostarcza raz dziennie, na godz.10.45. 8.Zamawiający zapewnia wydawanie gorących posiłków we własnej Jadłodajni MOPS w godz.11.00-14.00 swoimi pracownikami MOPS a także zapewnia talerze i sztućce oraz ich mycie. 9.Przygotowywanie gorących posiłków będzie miało miejsce w zakładzie gastronomicznym Wykonawcy. 10.Zakład gastronomiczny Wykonawcy wraz z zapleczem, w którym będą przygotowywane gorące posiłki, musi posiadać zezwolenie na prowadzenie zbiorowego żywienia wydane przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 11.Ilość posiłków na kolejny dzień Wykonawca będzie uzgadniał telefonicznie z pracownikiem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku w dniu roboczym poprzedzającym dzień dostarczania posiłków. 12.Część osób nie spożywa posiłków na miejscu - zabiera je do domu we własnych naczyniach lub do ich domów dostarcza opiekunka MOPS. 13.Gorące posiłki będą wydawane osobom posiadającym bloczek posiłkowy wydany przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku. 14.Bloczki na gorące posiłki wydawane są podopiecznym MOPS w Przeworsku przez pracowników socjalnych, które są przyznawane w drodze decyzji administracyjnej Dyrektora MOPS. 15.Jednodaniowy gorący posiłek powinien składać się z potraw tradycyjnych w postaci ; zupa z wkładką i pieczywem lub drugiego dania oraz inne posiłki (np.bigos, fasolka). Pod pojęciem zupy z wkładką należy rozumieć zupę z tzw.mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem. 16.Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami.Do mięsa podawane są ziemniaki, kasza lub ryż. 17.Jednodaniowe gorące posiłki mogą też stanowić bigos z kiełbasą, fasolka po bretońsku, leczo, zupa gulaszowa podane ze świeżym pieczywem. 18.Temperatura dostarczanych posiłków zgodna będzie z obowiązującymi przepisami prawa i normami. 19.Wykonawca sukcesywnie dostarcza torebki atestowane HDPE (14/4/32), pakowane po 1000 szt. jako opakowanie jednorazowego użytku do pakowania wkładki na wynos w ilości dostarczanych gorących posiłków. 20.Dostawa jednodaniowych gorących posiłków ma się odbywać w dni robocze do Jadłodajni MOPS po około 142 porcji dziennie w ilościach ; - zupa +wkładka + pieczywo trzy razy w tygodniu - drugie danie jeden raz w tygodniu - bigos z kiełbasą lub fasolka po bretońsku lub leczo lub zupa gulaszowa jeden raz w tygodniu (zamiennie). 21.Waga jednodaniowych gorących posiłków powinna przedstawiać się następująco : 1) zupa 500 ml + wkładka mięsna 100 g, pieczywo 100 g 2) drugie danie: mięso -100 g, ziemniaki - 250g surówka -150g, , 3) bigos z kiełbasą 500 ml, 4) fasolka po bretońsku 500 ml, pieczywo 100 g 5) leczo 500 ml, pieczywo 100 g 6) zupa gulaszowa 500 ml, pieczywo 100 g 22.Liczba posiłków dostarczanych dziennie może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu). 23.Okres objęty dożywianiem : 01.01.2014 - 30.04.2014 Przewidywana liczba dni w poszczególnych miesiącach : - Styczeń 2014 r. - 22 dni - Luty 2014 r. - 20 dni - Marzec 2014 r. - 21 dni - Kwiecień 2014 r. - 21 dni Razem liczba dni ; 84 - liczba dni może ulec zmianie (np.zmniejszeniu). 24.Wykonawca jest zobowiązany dostarczać jednodaniowe gorące posiłki do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku ul.Krakowska 30, we własnych termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. 25.Wykonawca zapewnia codziennie odbiór : - odbiór zamówionych ale niewydanych w danym dniu gorących posiłków z Jadłodajni MOPS po godz.14.00, - odbiór pojemników na posiłki, po zakończeniu wydawania posiłków po godz.14.00. Niewydanych (niewykorzystanych) w danym dniu porcji Zamawiający i Wykonawca nie wlicza do wydanych (wykorzystanych ) posiłków. O czystość termosów zadba Wykonawca. 26.Podczas transportu gorące posiłki przewożone w termosach tj.zupa, wkładki, ziemniaki mają być przewożone w oddzielnych termosach, osobne do zupy i osobne na posiłki i dodatki. 27.W przypadku zgłoszenia przez Dyrektora Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku, że gorące posiłki nie odpowiadają normom żywieniowym wówczas nie zostaną podane do spożycia podopiecznym, Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku nie zapłaci za dostarczanie posiłku w tym dniu. 28.Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj.Dz.U. z 2010 roku Nr 136, poz.914) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 29.Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania posiłków ze świerzych artykułów spożywczych gat.I posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Nie dopuszcza się przygotowywania zup na gotowych bazach w proszku. 30.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania i dostarczania gorących posiłków o najwyższym standardzie, na bazie najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 31.Wykonawca wyceni koszt gorącego posiłku na podstawie przykładowego jadłospisu przygotowanego przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku. 32.Wykonawca określi cenę jednostkową jednego gorącego posiłku wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju gorącego posiłku oraz od zmian ustawowych wysokości podatku VAT. 33.Cena jednostkowa za gorący posiłek, podana przez Wykonawcę powinna uwzględnić wszelkie koszty przygotowania i dostarczenia posiłku do Jadłodajni MOPS. 34.Wykonawca dostarcza z góry Miejskiemu Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Przeworsku propozycję jadłospisu do akceptacji na kolejny tydzień. W przypadku braku akceptacji Wykonawca przedstawia zamawiającemu jadłospis poprawiony. Jadłospis powinien być zgodny z przykładowym jadłospisem przygotowanym przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku. 35.Mycie i wyparzanie termosów w których przewożone będą gorące posiłki odbywać się będzie na koszt i przez Wykonawcę. 36.Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie podopiecznych MOPS w Przeworsku przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym. 37.Wykonawca, na każde żądanie zamawiającego jest zobowiązany udostępnić nieodpłatnie próbki posiłków, które zostaną przedstawione do badania mikrobiologicznego żywności na koszt wykonawcy. 38.Personel zatrudniony przez wykonawcę jest zobowiązany uwzględniać i wprowadzać w życie uwagi zamawiającego dotyczące sposobu wykonywania usług - osobą upoważnioną do przekazywania uwag jest Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku. 39.W ramach nadzoru nad jakością świadczonych usług, Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny posiłków, poprzez dokonywanie sporadycznych kontroli dostarczanych posiłków, ich zgodności z opisem przedmiotu zamówienia, walorów smakowych i estetyki. Wnioski wynikające z kontroli będą wiążące dla Wykonawcy. 40.Reklamacje jakościowe dotyczące przygotowywanych posiłków zgłaszane będą w drodze bezpośredniej komunikacji pisemnej lub telefonicznej na linii Dyrektor - Wykonawca. 41.Potwierdzeniem realizacji przedmiotu umowy będą wystawiane przez Wykonawcę faktury wraz ze zwrotem zrealizowanych, wystawionych przez zamawiającego bloczków posiłkowych. Faktury oraz zrealizowane bloczki posiłkowe rozliczane będą w cyklach comiesięcznych. 42.Za zrealizowane bloczki posiłkowe Zamawiający zobowiązuje się zapłacić cenę określoną w fakturze 14 dni od dnia przedstawienia faktury z wymaganymi dokumentami..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.10.00 - Usługi w zakresie dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • IMPEL CATERING Company Sp.z o.o., Sp.K.,, ul.Ślężna 118, 53-111 Wrocław, 53-111 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 32155,20 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 36714,38

  • Oferta z najniższą ceną: 36714,38 / Oferta z najwyższą ceną: 36714,38

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej ręki, w przypadku udzielenia, w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego, dotychczasowemu wykonawcy usług lub robót budowlanych zamówień uzupełniających, stanowiących nie więcej niż 50% wartości zamówienia podstawowego i polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień, jeżeli zamówienie podstawowe zostało udzielone w trybie przetargu nieograniczonego lub ograniczonego, zamówienie uzupełniające było przewidziane w ogłoszeniu o zamówieniu dla zamówienia podstawowego i jest zgodne z przedmiotem zamówienia podstawowego. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku realizował zamówienie podstawowe zgodnie z Umową Nr 1/05/342/2013 na usługę Sukcesywne przygotowanie, dostarczanie i rozładunek gorących posiłków do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej , umowa była zawarta w dniu 21 maj 2013 r.Strony określiły termin realizacji zamówienia; sukcesywnie w okresie od 01 czerwiec 2013 r. do 31 grudnia 2013,czyli zamówienie uzupełniające przewidziane jest w okresie mniejszym niż 3 lata od zamówienia podstawowego - planowana realizacja zamówienia uzupełniającego od 1 stycznia 2014 do 30 kwiecień 2014 r., z Wykonawcą IMPEL CATERING Company Sp.z.o.o,Sp.K., ul.Ślężna 118, 53-111 Wrocław, czyli temu samemu wykonawcy .Umowa zawarta była na kwotę 73823,40 zł brutto, czyli obecne zamówienie uzupełniające o wartości 36714,38 zł brutto nie przekracza 50% zamówienia podstawowego. Zamówienia podstawowe dotyczyło usługi Sukcesywne przygotowanie, dostarczanie i rozładunek gorących posiłków do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej , a więc zamówienie uzupełniające na usługę Sukcesywne przygotowanie, dostarczanie i rozładunek gorących posiłków do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku jest tego samego rodzaju. W ogłoszeniu o zamówieniu usługi podstawowej na Sukcesywne przygotowanie, dostarczanie i rozładunek gorących posiłków do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Nr ogłoszenia;58691-2013: data zamieszczenia: 18.04.2013, w II 1.5), przewidziano zamówienia uzupełniające.Zamawiający przewidział możliwość udzielenia zamówień uzupełniających w trybie z wolnej ręki na zasadach określonych w art.67.ust.1 pkt.6 Ustawy prawo zamówień publicznych.Zamawiający przewiduje udzielenia zamówienia dotychczasowemu wykonawcy usług, zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 50% wartości zamówienia podstawowego i polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień. Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia podstawowego opublikowane zostało w BZP Nr ogłoszenia :84491-2013 data zamieszczenia 22.05.2013 r.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.