Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-03-13
Tczew: dostwa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 52021 - 2008; data zamieszczenia: 13.03.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Armii Krajowej 39, 83-110 Tczew, woj. pomorskie, tel. 058 7770020, fax 058 5326003.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostwa mięsa i wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie Nr 1 : mięso wieprzowe i wołowe - CPV 15110000-2 1. gulaszowe wołowe kg. 440 2. Szynka wieprzowa bez kości i bez skóry kg. 240 3. Wołowina gulaszowa z szynki kg. 240 4. Łopatka bez kości i bez skóry kg. 1000 5. Schab bez kości kg. 260 6. Boczek świeży bez skóry i bez kości kg 160 7. Wątroba wieprzowa kg 320 8. Karkówka bez kości kg. 1100 9. Boczek wędzony wieprzowy bez kości kg. 300 10. zeberka płaty kg 480 11. Golonka wieprzowa mała kg. 20 12. szynka gotowana kg. 15 13. ogonówka kg. 10 14. Serca wieprzowe kg. 480 15. Nerki wieprzowe kg. 240 16. Golonka wieprzowa przednia kg. 240 17. Golonka wieprzowa tylna kg. 240 18. Biodrówka wieprzowa kg. 480 19. Kości świeże kg. 160 20. Kości wędzone kg. 160 21. Nogi wieprzowe kg. 240 22. Mielone z łopatki kg. 300 Zadanie Nr 2 : mięso i podroby pozostałe - CPV 15112000-6 1. Skrzydła z kurcząt kg. 90 2. Udka z kurcząt kg. 1400 3. Filet z kurczaka kg. 700 4. Polędwica drobiowa kg 6 5. Mielonka drobiowa kg. 80 6. Szynka z indyka kg. 6 7. Krakowska parzona drobiowa kg. 6 8. Żołądki z kurczaka kg. 720 9. Serca z kurczaka kg. 150 10. Korpus z kurczaka świeży kg. 230 11. Wątroba drobiowa kg. 480 12. kurczak - cały kg. 70 13. salami drobiowe kg. 30 14. filet z indyka kg. 300 15. Szyje z indyka kg. 240 16. Wątróbki drobiowe z kurczaka kg. 280 17. Wątróbki drobiowe z indyka kg. 480 18. Mielone z indyka kg. 680 19. Gulaszowe z indyka kg. 680 Zadanie Nr 3: wędliny- CPV 15131130-5 1. Jałowcowa kg. 75 2. Kiełbasa grilowa kg. 135 3. kiełbasa szynkowa kg. 26 4. Kiełbasa śląska kg. 480 5. Kiełbasa toruńska kg. 135 6. Serdelki kg 1000 7. Parówki kg. 50 8. mielonka kg. 90 9. Pasztetowa luksusowa kg. 30 10. Kaszanka kg. 300 11. Salceson biały kg. 30 12. Salceson czarny kg. 30 13. Metka wiejska kg. 32 14. kiłbasa krakowska parzona wieprzowa kg 70 15. kiełbasa zwyczajna kg 200 16. kiełbasa mortadela kg. 180 17. salami wieprzowe kg. 45 18. konserwa turystyczna 300 g. szt. 3200 19. kiełbasa biała kg. 300 20. Flaki wołowe odgotowane krojone kg 480
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 30.09.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.1. Warunki 1.1.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1.1.1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.1.1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 1.1.1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.1.1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 1.2. Opis oceny spełnienia warunków: 1.2.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia muszą wykazać, że warunki określone w pkt. 1.1. spełniają łącznie wszyscy Wykonawcy. 1.2.2. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie oceny żądanych w przedmiotowym postępowaniu oświadczeń lub dokumentów, wg. formuły spełnia - nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.1. Wraz z ofertą wypełnioną na Formularzu oferty należy załączyć: 1.1.1. Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ust. 2 ustawy Pzp - zał. Nr 1 do oferty, 1.1.2. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt. 1-3 ustawy Pzp - zał. Nr 2 do oferty, 1.1.3. Wypełniony formularz cenowy - zał. Nr 3 do oferty, 1.1.4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, z datą wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.1.5. Pełnomocnictwo do reprezentowania o ile ofertę składa pełnomocnik, 1.2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 1.1.4 .składa odpowiedni dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie zgłoszono upadłości. 1.3. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 1.2 .zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 1.4. Zasady składania oferty przez podmioty występujące wspólnie: 1.4.1. Podmioty zobowiązane są do złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 1.4.2. Wymagane oświadczenia i dokumenty wskazane w pkt. 1.1.1, 1.1.2., 1.1.5 powinny być złożone przez każdy podmiot. 1.5. W przypadku załączenia do oferty innych dokumentów niż wymagane przez Zamawiającego (np. materiały reklamowe) dokumenty takie nie będą oceniane przez Zamawiającego i nie będą miały wpływu na wybór najkorzystniejszej oferty. 1.6. Zakres i forma ww. dokumentów musi być zgodna z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dn. 19.05.2006r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87 poz. 605).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.tczew.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tczewie przy ul. Armii Krajowej 39.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.03.2008 godzina 09:00, miejsce: Oferty winny być złożone w siedzibie Zamawiającego w Tczewie przy ul. Armii Krajowej 39, sekretariat..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mieso wieprzowe i wołowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie Nr 1 : mięso wieprzowe i wołowe - CPV 15110000-2 1. gulaszowe wołowe kg. 440 2. Szynka wieprzowa bez kości i bez skóry kg. 240 3. Wołowina gulaszowa z szynki kg. 240 4. Łopatka bez kości i bez skóry kg. 1000 5. Schab bez kości kg. 260 6. Boczek świeży bez skóry i bez kości kg 160 7. Wątroba wieprzowa kg 320 8. Karkówka bez kości kg. 1100 9. Boczek wędzony wieprzowy bez kości kg. 300 10. zeberka płaty kg 480 11. Golonka wieprzowa mała kg. 20 12. szynka gotowana kg. 15 13. ogonówka kg. 10 14. Serca wieprzowe kg. 480 15. Nerki wieprzowe kg. 240 16. Golonka wieprzowa przednia kg. 240 17. Golonka wieprzowa tylna kg. 240 18. Biodrówka wieprzowa kg. 480 19. Kości świeże kg. 160 20. Kości wędzone kg. 160 21. Nogi wieprzowe kg. 240 22. Mielone z łopatki kg. 300.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso i podroby pozostałe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie Nr 2 : mięso i podroby pozostałe - CPV 15112000-6 1. Skrzydła z kurcząt kg. 90 2. Udka z kurcząt kg. 1400 3. Filet z kurczaka kg. 700 4. Polędwica drobiowa kg 6 5. Mielonka drobiowa kg. 80 6. Szynka z indyka kg. 6 7. Krakowska parzona drobiowa kg. 6 8. Żołądki z kurczaka kg. 720 9. Serca z kurczaka kg. 150 10. Korpus z kurczaka świeży kg. 230 11. Wątroba drobiowa kg. 480 12. kurczak - cały kg. 70 13. salami drobiowe kg. 30 14. filet z indyka kg. 300 15. Szyje z indyka kg. 240 16. Wątróbki drobiowe z kurczaka kg. 280 17. Wątróbki drobiowe z indyka kg. 480 18. Mielone z indyka kg. 680 19. Gulaszowe z indyka kg. 680.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: wedliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie Nr 3: wędliny- CPV 15131130-5 Jałowcowa kg. 75 Kiełbasa grilowa kg. 135 kiełbasa szynkowa kg. 26 Kiełbasa śląska kg. 480 Kiełbasa toruńska kg. 135 Serdelki kg 1000 Parówki kg. 50 mielonka kg. 90 Pasztetowa luksusowa kg. 30 Kaszanka kg. 300 Salceson biały kg. 30 Salceson czarny kg. 30 Metka wiejska kg. 32 kiłbasa krakowska parzona wieprzowa kg 70 kiełbasa zwyczajna kg 200 kiełbasa mortadela kg. 180 salami wieprzowe kg. 45 konserwa turystyczna 300 g. szt. 3200 kiełbasa biała kg. 300 Flaki wołowe odgotowane krojone kg 480.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z TCZEWA
- DOSTAWA, MONTAŻ I PODŁĄCZENIE AGREGATU PRĄDOTWÓRCZEGO
- NADZÓR INWESTORSKI PRZY ROBOTACH BUDOWLANYCH BUDYNKU ZST W TCZEWIE PRZY UL. PARKOWEJ W RAMACH ZADANIA PN. "POPRAWA JAKOŚCI KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W SZKOŁACH PONADPODSTAWOWYCH POWIATU TCZEWSKIEGO(...)"
- Usługa ochrony osób i mienia w budynku Sądu Rejonowego w Tczewie
- "Sprzątanie wewnętrzne budynku Starostwa Powiatowego w Tczewie"
- Odbiór odpadów komunalnych z Centrum Usług Wspólnych Gminy Miejskiej Tczew oraz jednostek obsługiwanych przez Centrum Usług Wspólnych w latach 2026-2027.
- Usługa sprzątania w Szkołach Podstawowych z terenu Gminy Miejskiej Tczew oraz budynku CUW-u.
więcej: przetargi w Tczewie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W OŁAWIE
- Dostawa od dnia 01.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r. artykułów spożywczych - różne suche, warzyw, owoców, mięs, wędlin i drobiu, nabiału do Miejskiej Bursy Szkolnej w Zabrzu
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
- Dostawy mięso i wędliny drobiowe dla Zakładu Karnego w Przytułach Starych
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





