eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GaćDożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Gać w okresie od 10.01.2013r. do 27.06.2013r.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-12-18

Gać: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Gać w okresie od 10.01.2013r. do 27.06.2013r.
Numer ogłoszenia: 517736 - 2012; data zamieszczenia: 18.12.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 474990 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, Gać 275, 37-207 Gać, woj. podkarpackie, tel. 016 641 14 29 wewn. 22, faks 016 641 14 29.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Gać w okresie od 10.01.2013r. do 27.06.2013r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Codzienne przygotowanie i dostawa do szkół na terenie gminy Gać gorących obiadów jednodaniowych + herbata, trzy razy w tygodniu drugie danie dwa razy w tygodniu zupa 2. Dostawa ma się odbywać w dni nauki szkolnej do następujących szkół w ilościach Zespół Szkół w Dębowie -12 zapewnienie naczyń jednorazowych Zespół Szkół w Gaci -30,zapewnienie naczyń jednorazowych, Przedszkole w Gaci-10 zapewnienie naczyń jednorazowych,Szkoła Podstawowa w Białobokach-11 zapewnienie naczyń jednorazowych,Szkoła Podstawowa w Ostrowie-21zapewnienie naczyń jednorazowych.Razem:84 Posiłki wydawane będą tylko w dni nauki szkolnej z wyłączeniem dni wolnych Przewidywana ilość dni nauki szkolnej-112 W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: przygotowywania i dostawy w ramach prowadzonej działalności ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup i drugich dań zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży, przygotowywania posiłków o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal. i gramaturze: a. zupy- nie mniej niż 450ml,b.II dania - mięso 100g, ziemniaki , ryż, kasza 200g, surówka 100g. Drugie dania mogą też stanowić pierogi naleśniki, kopytka ,krokiety, makaron z sosem i inne,c. dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę, a podawane mięso nie powinno być tłuste i przerośnięte- do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny, która powinna być przeznaczona do spożycia przez dzieci lub mięsa bez kości, nie powinno być tłuste i przerośnięte- zupa z wkładką mięsną lub wędliną w ilości nie mniejszej niż 50g. - Kierownik GOPS może zgłaszać w imieniu wszystkich szkół propozycje zmiany w zaproponowanym menu a Wykonawca obowiązany jest te propozycje uwzględnić, - dostarczania posiłków w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu, -dostarczania i wydawania posiłków codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 10.01.2013r. do dnia 27.06.2013r.w czasie trwania najdłuższej przerwy,-uzgodnienia z Dyrektorami poszczególnych szkół godziny dostawy do każdej ze szkół oraz zasad poruszania się samochodem na terenie szkoły, -wykonywania posiłków ze świeżych artykułów spożywczych gat. I posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia,-ponoszenia kosztów przygotowania, załadunku, transportu, zapewnienia naczyń jednorazowych, ze sztućcami oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków na miejsce wskazane w szkołach i jego posprzątanie po posiłku. 3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszane lub zwiększane ilości, które zgłoszone zostaną przez Dyrektorów lub pracowników GOPS w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00. 4.Wykonawca jest zobowiązany do stosowania jadłospisu opracowanego przez Zamawiającego na poszczególne dni określone w załączniku nr 7 5.Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym. Ogólne warunki dla realizacji zamówienia 1.Posiłki będą przygotowywane do wydania w pomieszczeniach kuchennych w budynkach szkół w Dębowie, Gaci, Białobokach i Ostrowie, które wyposażone są w podstawowe urządzenia Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno - sanitarnych. Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków i zużytych opakowań jednorazowych w szkołach gdzie będą dowożone i wydawane posiłki. 2.Zamawiający nie zezwala Wykonawcy na wykorzystywanie pomieszczeń kuchennych do celów innych niż dotyczących zamówienia. 3.Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i poziomie bezpieczeństwa zgodnym z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych. Posiłki nie odpowiadające normom będą wymieniane na miejscu - a w przypadku braku takiej możliwości - następna dostawa następująca po dostawie kwestionowanej, będzie wzbogacona o dodatkowe pozycje żywieniowe, standardowo nie przewidziane w typowym codziennym posiłku. 4.Wymagane jest zastępowanie produktów przetworzonych wartościowymi składnikami odżywczymi i nie dopuszcza się przygotowywania zup na gotowych bazach w proszku. 5.Temperatura dostarczanych posiłków gorących nie powinna spaść poniżej 65oC dla II dania i 75 oC dla zupy 6.Personel Wykonawcy powinien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP oraz HACCP a także aktualne książeczki zdrowia. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym 7.Wykonawca, na każde żądanie Zamawiającego, jest zobowiązany udostępnić nieodpłatnie próbki posiłków, które zostaną przedstawione do badania mikrobiologicznego żywności na koszt Wykonawcy. Personel zatrudniony przez Wykonawcę jest zobowiązany uwzględniać i wprowadzać w życie uwagi Zamawiającego - dotyczące sposobu wykonywania usług, osobą upoważnioną do przekazywania uwag jest Kierownik GOPS w Gaci oraz Dyrektorzy poszczególnych szkół. W ramach nadzoru nad jakością świadczonych usług Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny posiłków , poprzez dokonywanie sporadycznych, szczątkowych degustacji dostarczanych do szkół. -Wnioski wynikające z takowych degustacji będą wiążące dla Wykonawcy. -Reklamacje jakościowe dotyczące serwowanych posiłków zgłaszane będą w drodze bezpośredniej komunikacji pisemnej lub telefonicznej na linii Dyrektorzy poszczególnych szkół - Wykonawca. -W jednostkowej cenie ofertowej musi być zawarty całkowity koszt jego realizacji wg powyższych założeń, tj. w szczególności: koszt zakupu produktów do przygotowania posiłków, koszt ich przygotowania, wydania, podania, koszt zapewnienia odpowiedniej ilości naczyń, koszt odbioru naczyń jednorazowych po wydaniu posiłków dzieciom oraz koszty pośrednie i zysk uwzględnieniem wszystkich elementów cenotwórczych takich jak np. wszelkie koszty wynikające z innych umownych obowiązków Wykonawcy, podatek VAT..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • GEMAR Maria Geraszek, 37-200, 37-200 Przeworsk, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 47040,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 31516,80

  • Oferta z najniższą ceną: 31516,80 / Oferta z najwyższą ceną: 51744,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.