eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mikołajki › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W MIKOŁAJKACH I BARANOWIE

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-11

Mikołajki: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W MIKOŁAJKACH I BARANOWIE
Numer ogłoszenia: 514098 - 2013; data zamieszczenia: 11.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Mikołajki , ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 4219050, faks 087 4219099.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.mikolajki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ W MIKOŁAJKACH I BARANOWIE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Mikołajkach i Baranowie w okresie od 07.01.2014 do 31.12.2014. Ananas w syropie opakowanie min. 2 kg szt. 62, Baton czekoladowy 55g Mars lub równoważny szt. 120, Baton czekoladowy Snickers lub równoważny szt. 800, Bazylia w paście op. min. 480g szt. 20, Brokuły mrożone op. min 2,5 kg kg 200, Brzoskwinia - puszka szt. 10, Chrzan 180 g szt. 30, Ciastka na wagę kg 23, Cukier biały kg 1000, Cukier brązowy kg 300, Cukier puder 0,4 kg szt. 15, Cukier waniliowy szt. 730, Cukierki owocowe/czekoladowe na wagę kg 40, Curry 25g szt. 100, Cynamon 20g szt. 35, Czekolada pełnomleczna 100g szt. 1100, Czosnek granulowany 20g szt. 100, Delikat do drobiu Knorr 0,6kg lub równoważną (za przyprawę równoważną uważamy przyprawę zawierającą w swoim składzie paprykę, kolendrę, kurkumę, kmin, kozieradkę, kardamon) szt. 50, Delikat przyprawa do potraw gyros 0,5kg szt. 20, Drożdże świeże kg 12, Dżem Łowicz 270g lub równoważny (za równoważny uważamy dżem z 100% zawartością owoców, na 100g dżemu użyto 100g owoców) szt. 750, Fasola czerwona konserwowa 400g szt. 110, Fasola szparagowa zielona nie krojona, mrożona op. min. 2,5 kg kg 375, Fix do spaghetti Knorr lub równoważny 1200 g szt. 30, Fix słodko-kwaśny Knorr lub równoważny 1500g szt. 20, Galaretka owocowa szt. 30, Groszek mrożony ziarno op. min. 2,5kg kg 100, Groszek konserwowy op. 400 g szt. 510, Herbata czarna sypka 90g szt. 511, Imbir mielony 20g szt. 10, Kakao 100 g szt. 150, Kalafior mrożony op. min. 2,5 kg kg 260, Kasza gryczana prażona op. min. 5 kg kg 260, Kasza jaglana kg 30, Kasza jęczmienna średnia op. min. 5 kg kg 310, Kasza manna kg 15, Kasza pęczak op. min. 5 kg kg 230, Kawa zbożowa 150 g szt. 60, Ketchup łagodny pudliszki 480g lub równoważny (za ketchup równoważny uważamy ketchup o zawartości minimum 50% przecieru pomidorowego) szt. 310, Kisiel 40 g szt. 10, Kluski śląskie mrożone 450g szt. 450, Knedle z truskawką mrożone 450g szt. 450, Kompot w soiku 0,9l szt. 5050, Koncentrat buraczany w płynie 300ml Krakus lub równoważny szt. 130, Koncentrat paprykowy krem op. min. 2kg szt. 10, Koncentrat pomidorowy op. Min. 0,8 kg szt. 620, Krem nutella lub równoważny ( za krem równoważny uważamy krem z minimum 13% zawartością orzechów laskowych) szt. 360, Kukurydza konserwowa 400g szt. 630, Kwasek cytrynowy 20g szt. 450, Liść laurowy 12g szt. 122, Lizak owocowy szt. 600, Maggi 1l l 120, Majeranek 20g szt. 156, Majonez słoik 0,9 l szt. 240, Makaron 100% pszenicy durum, opakowanie min. 5 kg kg 1075, Makaron razowy op. min 05, kg kg 100, Makrela wędzona kg 60, Malina mrożona op. min. 2,5 kg kg 50, Margaryna do ciasta 200g szt. 85, Margaryna Planta szt. 80, Mąka luksusowa kg 760, Mąka ziemniaczana kg 75, Mieszanka kompotowa mrożona 0,450 szt. 10, Mieszanka warzywna chińska op. min. 2,5 kg kg 360, Mieszanka warzywna mrożona 4-składnikowa (marchew, brokół, kalafior, fasolka mamut) op. min. 2,5 kg kg 175, Miód naturalny 0,9l szt. 50, Musztarda op. min. 0,5kg szt. 90, Napój 1,5l szt. 15, Ocet balsamiczny krem op. min. 0,5l szt. 10, Ocet spirytusowy szt. 60, Ocet winny biały 250 ml szt. 30, Ogórki konserwowe 0,9l szt. 220, Olej rzepakowy l 850, Oliwa z oliwek extra virgin 1l l 50, Oliwki czarne całe 0,9l szt. 15, Oliwki zielone całe 0,9l szt. 15, Oregano 10g szt. 150, Otręby pszenne kg 10, Papryka mielona 20g szt. 410, Pasta pesto opakowanie nie większe niż 340g szt. 20, Pieprz czarny mielony 20g szt. 520, Płatki jęczmienne 1 kg kg 10, Płatki kukurydziane op. nie większe niż 0,5 kg szt. 200, Płatki owsiane błyskawiczne 1 kg kg 30, Płatki ryżowe błyskawiczne 1 kg szt. 16, Płatlki czekoladowe/miodowe op. min 0,25kg szt. 350, Polędwica z dorsza lub tilapia filet kg 1150, Pomidory pelati całe bez skórki op. min. 2,5 kg szt. 50, Proszek do pieczenia szt. 30, Pryzprawa do ryb Knorr 0,6kg lub rwnoważna ( za przyprawę równoważną uważamy przyprawę zawierającą w swoim składzie pieprz biały, natkę pietruszki, koperek oraz imbir) szt. 30, Pryzprawat do mięs Knorr 0,6kg lub równoważna ( za przyprawę równoważną uważamy przyprawę zawierającą w swym składzie paprykę, rozmaryn, oregano, pieprz czarny, tymianek oraz gałkę muszkatałową) szt. 100, Przyprawa typu wegeta op. min. 1kg kg 230, Pyzy ziemniaczane mrożone 450g szt. 450, Rosołek drobiowy Winiary 120g lub równoważny szt. 180, Ryż brązowy kg 100, Ryż paraboiled op. min. 5 kg kg 660, Sok 100% owocowy 1l hortex lub równoważny l 800, Sok Kubuś lub równoważny 0,75l szt. 100, Sok owocowo-marchwiowy hortex lub równoważny 1l (za produkt równoważy uważamy sok o minimum 80% zawartości przecierów owocowo-warzywnych) l 1000, Sok w kartoniku 200ml szt. 200, Sos demiglace baza do sosu op. Min. 900g szt. 5, Sos sałatkowy koperkowy Knorr 800g lub równoważny (za sos równoważny uważamy sos zawierający w swym składzie minimum 3,5% koperku, szczypiorek, kurkumę, gorczycę i cebulę) szt. 15, Sos kop.- ziołowy 9g szt. 100, Sos sałatkowy ogrodowy 700g szt. 15, Sól kg 285, Syrop owocowy 3l szt. 24, Szpinak mrożony liście op. min. 2,5 kg kg 150, Szprot w pomidorach 170g szt. 75, Śmietanka roślinno-zwierzęca uht 18% 1l l 450, Świeże kopytka gnocchi 1kg kg 150, Truskawka mrożona op. min. 2,5 kg kg 340, Tuńczyk w zalewie 170g szt. 100, Tymianek w paście op. Min. 480g szt. 20, Wafelek w czekoladzie 55g szt. 530, Wiśnia mrożona op. min 2,5kg kg 30, Woda mineralna niegazowana 5l szt. 750, Zacierka op. min 250g szt. 200, Ziele angielskie 20g szt. 160, Zioła prowansalskie 10g szt. 70, Zioła prowansalskie w paście op. Min. 480g szt. 20, Zupy w proszku 1 kg Winiary lub równoważne szt. 20.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mikolajki.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Miasta i Gminy Mikołajki ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki pok. 114.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.12.2013 godzina 09:00, miejsce: Urząd Miasta i Gminy Mikołajki ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki pok. 102.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.