To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2021-01-13
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Numer ogłoszenia: 610175-N-2020
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
telefon: 41 276 76 00
faks: 41 265 22 51
e-mail: biuro@mopsostrowiec.pl
www: www.mopsostrowiec.4bip.pl
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim w 2021 roku wraz z przejęciem pracownika Zamawiającego w trybie art. 23 (1) kodeksu pracy
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej w okresie od 01.01.2021 r. do 31.12.2021 r. w zakresie: przygotowywania i wydawania gorących dwudaniowych posiłków, zwanych dalej posiłkami, w dwóch miejscach będących w dyspozycji Wykonawcy na terenie miasta Ostrowca Świętokrzyskiego dla osób korzystających z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św., zwany w dalszej części MOPS (spożywanie wydanych posiłków odbywa się w tych miejscach), przygotowania gorących dwudaniowych posiłków, zapakowania w pojemniki jednorazowego użytku i przygotowania do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania osób uprawnionych, które decyzją administracyjną mają przyznane posiłki wraz z dowozem. 3. Wykonawca, który uzyska niniejsze zamówienie zobowiązany jest również do przejęcia pracownika Zamawiającego w trybie art. 23(1) kodeksu pracy. Wykonawca w związku z przejęciem zadania realizowanego przez Zamawiającego zgodnie z art. 23(1) k.p. będzie pracodawcą dla następującego pracownika: pomoc kuchenna - 1 osoba, 1 etat. Szczegółowe informacje dot. przejęcia pracownika zawiera Załącznik Nr 8 do SIWZ. 4. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 1 stycznia 2021 r. do 31 grudnia 2021 r.: liczba posiłków wydawanych w lokalach Wykonawcy - max. 22.700 (ok. 90 posiłków średnio dziennie), liczba posiłków przygotowanych do odebrania przez pracowników MOPS do dostarczenia do miejsca zamieszkania podopiecznych MOPS – max.6.300 (ok. 25 posiłków dziennie), Łączna maksymalna liczba posiłków: 29.000 sztuk. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przesunięć ilościowych posiłków w przypadku zaistnienia takich potrzeb, pod warunkiem, iż przesunięcia te nie przekroczą maksymalnej liczby posiłków, a tym samym maksymalnej kwoty wynagrodzenia ustalonej w umowie. Przewidywana maksymalna liczba dni żywieniowych: 254 dni robocze. Podana liczba posiłków może ulegać ciągłym zmianom z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np.: z powodu zmiany przepisów o pomocy społecznej, zmiany liczby osób zakwalifikowanych przez MOPS do dożywiania lub innych przyczyn. Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu zmniejszania ilości zamawianych posiłków, a ryzyko z tego tytułu obciąża Wykonawcę. Zamawiający zastrzega, że w przypadku wydania większej liczby posiłków dziennie, termin wykonania zamówienia może ulec skróceniu. Powyższe okoliczności nie mogą być powodem zerwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku, gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, nie będzie to leżało w interesie Zamawiającego. W związku z ograniczeniem przez Zamawiającego przedmiotu umowy, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Informacyjnie Zamawiający przedstawia, że w okresie od stycznia do września 2020 r. średniomiesięczna liczba planowanych posiłków wynosiła 3.008 i średniomiesięczna liczba wydanych posiłków wyniosła 2.343. Z doświadczenia z lat ubiegłych Zamawiający wskazuje, iż liczba dziennie wydanych posiłków jest mniejsza o ok. 16-23% w stosunku do liczby planowanych posiłków. 5. Wydawanie posiłków odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt w godzinach od godz. 12:00 do godz. 14:00 w 2 miejscach na terenie miasta Ostrowca Św. należących do Wykonawcy i dostosowanych do wydawania posiłków na naczyniach tradycyjnych. Wykonawca musi posiadać lub dysponować 2 zapleczami gastronomicznymi (zwanymi w dalszej części miejscem lub lokalem) do wydawania posiłków na terenie miasta Ostrowca Św. Posiadanie zaplecza Wykonawca musi udokumentować (własność, umowa najmu, dzierżawa, porozumienie). Miejsca te muszą być dopuszczone przez Sanepid do wydawania i spożywania w nich posiłków na naczyniach tradycyjnych.
II.4) Informacja o częściach zamówienia
Zamówienie było podzielone na części: Nie
II.5) Główny kod CPV: 55.32.10.00
SEKCJA III: PROCEDURA
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 295370.37 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Fundacja Pomocna Dłoń
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: Aleja 3-go Maja 73
Kod pocztowy: 27-400
Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski
Kraj/woj.: świętokrzyskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 319000
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 319000
Waluta: PLN
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie 67 ust.1 pkt 4 ustawy Pzp
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Zgodnie z treścią art. 67 ust 1 pkt 4 ustawy Pzp Zamawiający może udzielić zamówienia z wolnej reki, jeżeli zachodzi co najmniej jedna z następujących okoliczności: w postępowaniu prowadzonym uprzednio w trybie przetargu nieograniczonego albo przetargu ograniczonego nie wpłynął żaden wniosek o dopuszczenie do udziału w postępowaniu i nie zostały złożone żadne oferty lub wszystkie oferty zostały odrzucone na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 Pzp ze względu na ich niezgodność z opisem przedmiotu zamówienia lub wszyscy wykonawcy zostali wykluczeni z postępowania, a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione. W postępowaniu prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego A.262.4.2020 nie wpłynęła żadna oferta w terminie przewidzianym na składanie ofert, tj. do dnia 24 listopada 2020 r. do godz. 9:00 dlatego postępowanie zostało przeprowadzone w trybie powyżej wartości 30000 euro a poniżej kwot, o których mowa w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust 8 Pzp.
INNE PRZETARGI Z OSTROWCA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO
- Opracowanie dokumentacji projektowej pn. "Budowa przedłużenia ul. Chrzanowskiego od ul. Kilińskiego do ul. Samsonowicza"
- Poprawa infrastruktury drogowej na terenie Powiatu Ostrowieckiego poprzez remont drogi powiatowej nr 1623T oraz drogi powiatowej nr 1590T.
- Budowa instalacji centralnego ogrzewania oraz instalacji centralnej ciepłej wody użytkowej w budynku mieszkalnym wielorodzinnym przy ul. Polna 3a w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Budowa instalacji centralnego ogrzewania oraz instalacji centralnej ciepłej wody użytkowej w budynku mieszkalnym wielorodzinnym przy ul. Polna 3a w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zakup i dostawy obłożeń i bielizny operacyjnej
- Usługa prowadzenia zajęć warsztatowych, pozalekcyjnych, szkoleń oraz indywidualnego doradztwa zawodowego na potrzeby projektu pn.: AKCJ@ EDUKACJA
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych.
- Kompleksowe zorganizowanie warsztatów w ramach operacji pn. "Od pola do stołu - innowacje w rozwoju pomorskiej wsi"
- Świadczenie usługi cateringu na potrzeby podopiecznych Punktu opieki dla osób z niepełnosprawnościami z Ukrainy
- Realizacja projektu Klub Integracji Społecznej +
- Dostarczanie posiłków dla Mieszkańców Zamawiającego wraz z dzierżawą kuchni
- Świadczenie usług cateringowych dla seniorów Dziennego Domu Pobytu Seniora w Kolbuszowej
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.