eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awek › Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2020-08-11

Og³oszenie nr 510149397-N-2020 z dnia 11-08-2020 r.

Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego": Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia:

obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:

tak
Numer og³oszenia: 555364-N-2020

Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", Krajowy numer identyfikacyjny 34083363300000, ul. ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, pañstwo Polska, tel. 544 110 380, e-mail jadlodajnia@op.pl, faks 544 110 380.
Adres strony internetowej (url): http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:

Administracja samorz±dowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:

Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

Numer referencyjny(je¿eli dotyczy):

MJ.AZ.2420-06/2020

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy WARZYW I OWOCÓW dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego": Czê¶æ I zamówienia (ziemniaki): a) Ziemniaki - ¶wie¿e, m³ode, jadalne z 2020 r. ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 4 cm i przeciêtnej d³ugo¶ci od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, Bitnia; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 18.000 kilogramów, Czê¶æ II zamówienia (warzywa i owoce): a) Marchew - bez naci, ¶wie¿a, oczyszczona, nieobrana, ¶redniej d³ugo¶ci i grubo¶ci, tzn. o ¶rednicy od 3 cm do 4 cm i d³ugo¶ci od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 750 kilogramów, b) Kapusta czerwona - ¶wie¿a, w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 550 kilogramów, c) Groch ³uskany - po³ówki; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 200 kilogramów, d) Fasola drobna - bia³a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 200 kilogramów, e) Fasola typu Ja¶ - du¿a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 190 kilogramów, f) Cebula - ¶wie¿a, twarda, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 850 kilogramów, g) Burak æwik³owy - ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 10 cm lub pod³u¿ny o d³ugo¶ci od 8 cm do 16 cm i ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.250 kilogramów, h) Naæ pietruszki - ¶wie¿a, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 90 kilogramów, i) Koper - ¶wie¿y, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 90 kilogramów, j) Ogórek zielony - twardy, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o d³ugo¶ci od 15 cm do 19 cm i ¶rednicy od 3 cm do 5 cm, w ca³o¶ci, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 220 kilogramów, k) Ogórek zielony - twardy, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o d³ugo¶ci od 10 cm do 16 cm i ¶rednicy od 3 cm do 5 cm, w ca³o¶ci, polny; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, l) Papryka surowa - czerwona, ¶wie¿a, ca³a; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów, m) Pieczarka - ¶wie¿a, ¶redniej wielko¶ci, tzn. zamkniête kapelusze o ¶rednicy od 3 cm do 5 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 280 kilogramów, n) Pietruszka korzeñ - ¶wie¿a, bez naci, oczyszczona, nieobrana, ¶redniej d³ugo¶ci i grubo¶ci, tzn. o ¶rednicy od 3 cm do 4 cm i d³ugo¶ci od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów, o) Pomidor - ¶wie¿y, twardy, niepoobijany, czerwony, ca³y, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 5 cm do 8 cm, polny; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 700 kilogramów, p) Pomidor - ¶wie¿y, twardy, niepoobijany, czerwony, ca³y, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 5 cm do 8 cm, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 180 kilogramów, q) Por - ¶wie¿y, oczyszczony, gruby, tzn. o ¶rednicy od 2 cm do 4 cm, w ca³o¶ci; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, r) Sa³ata - ¶wie¿a, ca³a, o ¶rednicy g³ówki od 18 cm do 22 cm, nieprzero¶niêta, polna; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 200 kilogramów, s) Sa³ata - ¶wie¿a, ca³a, o ¶rednicy g³ówki od 18 cm do 22 cm, nieprzero¶niêta, szklarniowa; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 40 kilogramów, t) Cukinia- twarda, nieprzero¶niêta, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o d³ugo¶ci od 18 cm do 22 cm i ¶rednicy od 7 cm do 9 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów, u) Seler - ¶wie¿y, du¿y, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez li¶ci; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów, v) Kapusta w³oska - ¶wie¿a w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1 kg do 4 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 300 kilogramów, w) Jab³ka - ¶wie¿e, ca³e, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o ¶rednicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 440 kilogramów, x) Kapusta bia³a - ¶wie¿a, w g³ówkach, o wadze g³ówki od 1 kg do 4 kg, bez li¶ci bocznych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 3.000 kilogramów, y) Kapusta pekiñska - ¶wie¿a, w g³ówkach, o minimalnej ¶rednicy 9 cm i minimalnej d³ugo¶ci 20 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, z) Szczypior - ¶wie¿y, o przeciêtnej wadze pêczka ok. 100 g i maksymalnej d³ugo¶ci 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów, aa) Rzodkiewka - ¶wie¿a, ca³a, bez li¶ci, ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 1 cm do 3 cm, nieprzero¶niêta, twarda; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, bb) Czosnek - w g³ówkach ¶redniej wielko¶ci, tzn. o przeciêtnej ¶rednicy od 3 cm do 5 cm, o przeciêtnej wadze g³ówki od 35 g do 50 g; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów, Czê¶æ III zamówienia (warzywa kiszone): a) Kapusta kiszona - z marchewk±, bez konserwantów, niezakwaszana octem; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.500 kilogramów, b) Ogórek kiszony - twardy, o d³ugo¶ci od 8 cm do 10 cm i ¶rednicy od 3 cm do 4 cm, w ca³o¶ci, kwaszony, odsolony; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 700 kilogramów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: o dla czê¶ci I i II zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ piêæ razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 8:00, o dla czê¶ci III zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.

II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:
Zamówienie by³o podzielone na czê¶ci:

tak

II.5) G³ówny Kod CPV: 03200000-3


Dodatkowe kody CPV: 03212000-0, 03212100-1, 03220000-9, 03221100-7, 03221300-9, 03221400-0, 03221112-4, 03221410-3, 03221220-4, 03221210-1, 03221113-1, 03221111-7, 03221270-9, 03221230-7, 03221240-0, 03221250-3, 03221310-2, 03222321-9, 15331000-7, 15331140-0, 15331142-4

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZÊ¦Æ NR: 1

NAZWA: Ziemniaki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/08/2020
IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT 111212.50
Waluta

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Gospodarstwo Ogrodnicze Zbigniew Krosnowski
Email wykonawcy: krystynakrosnowska@wp.pl
Adres pocztowy: ¦mi³owice 35
Kod pocztowy: 87-850
Miejscowo¶æ: Choceñ
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 13482.00
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 13041.00
Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 18900.00
Waluta: z³

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:

nie dotyczy


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.