Ogłoszenie z dnia 2019-01-14
Ogłoszenie nr 510007947-N-2019 z dnia 14-01-2019 r.
Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie: Sukcesywne dostawy w 2019 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie,
warzyw i owoców, wraz z dowozem i wniesieniem.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 658601-N-2018
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie, Krajowy numer identyfikacyjny 29116843200000,
ul. Mnichów
135,
28300
Jędrzejów, woj.
świętokrzyskie, państwo
Polska, tel.
41 38-73-512, e-mail
dpsmnichow@gmail.com, faks
41 38-73-512.
Adres strony internetowej (url):
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego (Powiatu Jędrzejowskiego)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy w 2019 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, warzyw i owoców, wraz z dowozem i wniesieniem.
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):1/PWO/2018
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia są : sukcesywne dostawy w 2019 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie warzyw i owoców, wraz z dowozem i wniesieniem. Przedmiot zamówienia dotyczy warzyw i owoców o standardach jakościowych które Zamawiający odniósł do istotnych cech przedmiotu zamówienia, które zamieścił w formularzach cenowych dla poszczególnych kwartałów 2019 r. Są to artykuły znormalizowane, które muszą spełniać wymogi polskich norm, wymogi określone przepisami prawa polskiego, prawa żywnościowego i prawa unii europejskiej, spełniać wymogi norm przyjętych w odbiorze konsumenckim, wymogi zasad GMP/GHP,GAP, systemu HACCP). Dokładne nazwy artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, ich dane, przewidywane ilości dostaw - Zamawiający określił w treści poszczególnych załączników Nr.3 - Nr.6 do SIWZ (formularzach cenowych dla poszczególnych kwartałów 2019 r). Zastosowanie przez Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do standardów jakościowych, podyktowane jest zapewnieniem w odniesieniu do warzyw i owoców, ich wysokiej jakości (I klasy). Maksymalne ilości artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, Zamawiający określił działając z należytą starannością) w formularzach cenowych dla poszczególnych kwartałów 2019 r (Zał.Nr.3 - 6 do SIWZ). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dostosowania tych ilości do swoich potrzeb (z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych w wynagrodzeniu umownym - do max. jego wartości wynikającej z umowy), bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Terminy sukcesywnych dostaw przedmiotu zamówienia, ilość i rodzaj artykułów /asortymentów/ przedmiotu zamówienia w dostawie, uzależnione będą od potrzeb Zamawiającego. Terminy sukcesywnych dostaw przedmiotu zamówienia, ilość i rodzaj artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia w dostawie, uzależnione będą od potrzeb Zamawiającego. Miejsce realizacji dostaw (Odbiorca) : Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie, Mnichów 135, 28 - 300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie Zamawiający wymaga aby : - dostawy wykonywane były transportem samochodowym Wykonawcy (na jego koszt), spełniającym wymogi przepisów dotyczących transportu żywności, - dostawy po dowiezieniu do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie, Mnichów 135, 28-300 Jędrzejów, woj. świętokrzyskie, zostały niezwłocznie wniesione przez Wykonawcę (na jego koszt) do pomieszczenia wskazanego przez Zamawiającego, - terminy dostaw spełniały wymogi zapisów pkt.3.4 SIWZ. - etykiety artykułów (asortymentów) dostaw, uwzględniały wymogi zapisów pkt.3.3 SIWZ, - ceny określone w ofercie Wykonawcy, uwzględniały wszystkie koszty i składniki jakie należy zapłacić za przedmiot zamówienia, oraz żeby uwzględniały w/w wymogi Zamawiającego, - oferta Wykonawcy dotyczyła całego przedmiotu zamówienia tj. formularzy cenowych kwartałów I; II; III; IV 2019 r. łącznie. Ponadto : - Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność odszkodowawczą wg zasad określonych kodeksem cywilnym, oraz postanowieniami zawartymi w treści postanowień umowy, - Wykonawca jest odpowiedzialny za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia do czasu wygaśnięcia zobowiązań Wykonawcy wobec Zamawiającego. - Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, rozumiana jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszego zamówienia - Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. - Wykonawca określi telefony kontaktowe i numery faksów oraz dokona innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę (w tym również podwykonawców) podczas wykonywania przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia są łączne dostawy w 2019 r. /w kwartałach I; II; III i IV 2019 r./, a mianowicie : a) kwartał I 2019 r. - dostawy : warzywa świeże i przetworzone, świeże warzywa szklarniowe lub tunelowe, świeże grzyby, ziemniaki, świeże owoce /zgodnie z formularzem cenowym kwartału I 2019 r., stanowiącym Zał. Nr 3 do SIWZ/. Dostawy dotyczą : - warzyw /CPV 03221000-6/ : kapusta biała, kapusta pekińska, kapusta czerwona, brokuł, ogórek szklarniowy lub tunelowy, marchew, seler, por, cebula, burak czerwony, pietruszka, cukinia, pomidory szklarniowe lub tunelowe, papryka czerwona, papryka zielona, koperek, natka, rzodkiewka, szczypiorek, sałata, grzyby (pieczarki), - ziemniaków /CPV 03212100-1/ : ziemniaki jadalne, - warzyw przetworzonych /CPV 15331000-7/ : warzywa kiszone (ogórki, kapusta), - owoce inne niż tropikalne /CPV 03222300-6/ : jabłka deserowe. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 /formularzu cenowym kwartału I 2019 r./. b) kwartał II 2019 r. - dostawy : warzywa świeże i przetworzone, świeże warzywa szklarniowe lub tunelowe, świeże grzyby, ziemniaki, świeże owoce /zgodnie z formularzem cenowym kwartału II 2019 r., stanowiącym Zał. Nr 4 do SIWZ/. Dostawy dotyczą : - warzyw /CPV 03221000-6/ : kapusta biała, kapusta pekińska, kapusta czerwona, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, ogórek gruntowy, ogórek szklarniowy lub tunelowy, marchew seler, por, cebula, burak czerwony, pietruszka, cukinia, pomidory szklarniowe lub tunelowe, papryka czerwona, papryka zielona, koperek, natka, rzodkiewka, szczypiorek, sałata , botwina, grzyby /pieczarki/, - ziemniaków /CPV 03212100-1/ : ziemniaki jadalne, - warzyw przetworzonych /CPV 15331000-7/ : warzywa kiszone (ogórki, kapusta), - owoce inne niż tropikalne /CPV 03222300-6/ : jabłka deserowe, truskawki, gruszki. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 /formularzu cenowym kwartału II 2019 r./. c) kwartał III 2019 r. - dostawy : warzywa świeże i przetworzone, świeże warzywa szklarniowe lub tunelowe, świeże grzyby, ziemniaki, świeże owoce /zgodnie z formularzem cenowym kwartału III 2019 r., stanowiącym Zał. Nr 5 do SIWZ/. Dostawy dotyczą : - warzyw /CPV 03221000-6/ : kalafior, kapusta biała,kapusta młoda, kapusta pekińska, kapusta czerwona, ogórek gruntowy, marchew, seler, por, cebula, burak czerwony, pietruszka, fasolka szparagowa, cukinia, pomidory gruntowe, pomidory szklarniowe lub tunelowe, papryka czerwona, papryka zielona, koperek, natka, rzodkiewka, szczypiorek, sałata, botwina, brokuł, grzyby (pieczarki), - ziemniaków /CPV 03212100-1/ : ziemniaki jadalne, ziemniaki młode, - warzyw przetworzonych /CPV 15331000-7/ : warzywa kiszone (ogórki, kapusta), - owoce inne niż tropikalne /CPV 03222300-6/ : śliwki, wiśnie, truskawki, jabłka deserowe,gruszki Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 /formularzu cenowym kwartału III 2019 r./. d) kwartał IV 2019r. - dostawy : warzywa świeże i przetworzone, świeże warzywa szklarniowe lub tunelowe, świeże grzyby, ziemniaki, świeże owoce /zgodnie z formularzem cenowym kwartału IV 2019 r., stanowiącym Zał. Nr 6 do SIWZ/. Dostawy dotyczą : - warzyw /CPV 03221000-6/ : kalafior, kapusta biała, kapusta pekińska, kapusta czerwona, ogórek szklarniowy lub tunelowy, marchew, seler, por, cebula, burak czerwony, pietruszka, fasolka szparagowa, cukinia, pomidory szklarniowe lub tunelowe, papryka czerwona, papryka zielona, koperek, natka, rzodkiewka, szczypiorek, sałata, brokuł, grzyby (pieczarki), - ziemniaków /CPV 03212100-1/ : ziemniaki jadalne, - warzyw przetworzonych /CPV 15331000-7/ : warzywa kiszone (ogórki, kapusta), - owoce inne niż tropikalne /CPV 03222300-6/ : jabłka deserowe, gruszki. Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 /formularzu cenowym kwartału IV 2019 r./. Przedmiot zamówienia został szczegółowo opisany w Zał. Nr 3 - 6 do niniejszej SIWZ /formularzach cenowych kwartału I; II; III; IV 2019 r./, które łącznie /razem/ określają /stanowią/ przedmiot zamówienia.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 03100000-2
Dodatkowe kody CPV: 03221000-6, 03212100-1, 15331000-7, 03222300-6
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
03/01/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
54674.00
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Gospodarstwo Rolne Mariusz Kucięba
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
54674.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Republika w Chorzowie
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Andrychowie
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bursy Szkolnej Zespołu Placówek Oświatowych w Słupsku od 1 września 2024 do 31 sierpnia 2025
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kozuli w okresie VII-XII.2024
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI dla Uzdrowiska Lądek - Długopole S.A.
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Przedszkolu nr 3 w Brwinowie, ul. Słoneczna 6, 05-840 Brwinów
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.