Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-09
Tarnowskie Góry: Przygotowanie oraz wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Tarnowskich Górach w okresie
od 02.01.2014r. do 31.12.2014r.
Numer ogłoszenia: 508852 - 2013; data zamieszczenia: 09.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Bytomska 15, 42-600 Tarnowskie Góry, woj. śląskie, tel. 032 2854244, faks 032 2854244.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie oraz wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Tarnowskich Górach w okresie od 02.01.2014r. do 31.12.2014r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamówienie obejmuje przygotowanie i wydawanie posiłków w siedzibie Wykonawcy dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w okresie od 02.01.2014r. do 31.12.2014r. Przygotowanie gorących posiłków dwudaniowych i wydawanie ich w pojemnikach jednorazowych /utrzymujących właściwą temperaturę posiłków/ wraz ze sztućcami zapakowanych w torbę foliową osobom skierowanym przez MOPS w lokalu Wykonawcy w dni robocze, soboty oraz niedziele w maksymalnej liczbie do 38 400 posiłków, Posiłki dla osób starszych i niepełnosprawnych odbierane będą przez firmę świadczącą podstawowe usługi opiekuńcze w zakresie dostarczania posiłków od godz. 11:00, dla pozostałych osób wydawanie posiłków odbywać się będzie w godzinach od 12:00 do 15:00. Pod pojęciem posiłku dwudaniowego należy rozumieć posiłek składający się z zupy (nie mniej niż 500ml) oraz drugiego dania (wraz z surówką lub gotowanymi jarzynami). Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /tekst jednolity Dz. U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914 z późn. zm./ oraz w przepisach wykonawczych do tej ustawy. Wykonawca bezwzględnie będzie przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określonych przez Instytut Żywienia i Żywności. Zobowiązuje się Wykonawcę do przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż, systemu HACCP itp. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania czystości w miejscach sporządzania, wydawania i spożywania posiłków. Posiłki powinny być urozmaicone, sycące, smaczne i zdrowe. Dania nie mogą się powtarzać w okresie jednego tygodnia. Klienci powinni otrzymywać zawsze gorący posiłek, o temp.: zupy min. 75oC, drugie danie min. 63oC, sałatki i surówki 4oC. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do używania do produkcji posiłków produktów posiadających aktualne terminy ważności. Wykonawca zobowiązany będzie do przekazywania w formie pisemnej Zamawiającemu w każdy piątek menu obejmującego następny tydzień. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wniesienia uwag do proponowanego menu. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wglądu do procesu sporządzania posiłków, sprawdzenia ich gramatury oraz oceny organoleptycznej. W przypadku zastrzeżeń, co do jakości posiłków Zamawiający podda je badaniu laboratoryjnemu na koszt Wykonawcy. Zamawiający przyznaje uprawnionym osobom świadczenia z pomocy społecznej w postaci gorącego posiłku przekazując Wykonawcy z dwudniowym wyprzedzeniem imienny wykaz osób oraz informacje o liczbie przyznanych świadczeń i terminie ich realizacji. Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania w tajemnicy wszelkich danych dotyczących podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. Zamawiający będzie obciążony tylko za faktycznie wydane posiłki. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia lokalu do wydawania i spożywania posiłków na terenie dzielnicy Śródmieście-Centrum w Tarnowskich Górach, gwarantując minimum 10 miejsc, w których jednocześnie można spożyć posiłek. Zobowiązuje się Wykonawcę do wskazania miejsca wydawania i spożywania posiłków w formularzu ofertowym.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności, jeżeli wykaże, że posiada zezwolenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający będzie dokonywał oceny spełnienia tego warunku na podstawie złożonego oświadczenia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający będzie dokonywał oceny spełnienia tego warunku na podstawie złożonego oświadczenia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający będzie dokonywał oceny spełnienia tego warunku na podstawie złożonego oświadczenia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający będzie dokonywał oceny spełnienia tego warunku na podstawie złożonego oświadczenia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.mops.tarnowskiegory.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Bema 1
42-600 Tarnowskie Góry.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Bytomska 15 42-600 Tarnowskie Góry.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z TARNOWSKICH GÓR
- Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: część A - mięso, konserwy i przetwory z mięsa; część B - drób i podroby drobiowe
- DOSTAWA MIKROSKOPU OPERACYJNEGO OKULISTYCZNEGO
- BZP.271.32.2025 "Przebudowa amfiteatru w Parku Hutnika w Tarnowskich Górach - Strzybnicy"
- Świadczenie usług cateringu w 2026 r. na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 11 im. Władysława Broniewskiego w Tarnowskich Górach
- Świadczenie w roku 2026 usług cateringu na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 8 im. Pułku 3. Ułanów Śląskich w Tarnowskich Górach
- Świadczenie ochrony ubezpieczeniowej w zakresie ubezpieczenia OC , ubezpieczenie mienia i ubezpieczenia pojazdów Zarządu Dróg Powiatowych w Tarnowskich Górach , w okresie 36 miesięcy 2025-2028
więcej: przetargi w Tarnowskich Górach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych wraz z obsługą kelnerską na potrzeby Instytutu Adama Mickiewicza
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych
- Świadczenie usługi przygotowania, dostarczania oraz wydawania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Kamieniu Wielkim w 2026r.
- Obsługa cateringowa podczas spotkania świątecznego Pracowników Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby NID
- Świadczenie usług cateringowych w okresie 6 miesięcy na potrzeby Muzeum Historii Polski w Warszawie.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





