eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Dostawa produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-12

Kraków: Dostawa produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 506802 - 2012; data zamieszczenia: 12.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Uniwersytecki w Krakowie , ul. Kopernika 19, 31-501 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 424 71 21,012 424 70 46, faks 012 424 71 22, 012 424 71 20.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.su.krakow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych. Zamówienie składa się z 14 części: CZĘŚĆ 1 - Cukier i produkty cukrowe; CZĘŚĆ 2 - Produkty mączne sypkie; CZĘŚĆ 3 - Pieczywo; CZĘŚĆ 4 - Nabiał i jego przetwory; CZĘŚĆ 5 - Jajka; CZĘŚĆ 6 - Mięso czerwone i jego przetwory; CZĘŚĆ 7 - Mięso białe i jego przetwory; CZĘŚĆ 8 - Warzywa mrożone; CZĘŚĆ 9 - Produkty konserwowe; CZĘŚĆ 10 - Tłuszcze; CZĘŚĆ 11 - Ryby świeże i mrożone; CZĘŚĆ 12 - Przyprawy i inne produkty spożywcze; CZĘŚĆ 13 - Jabłka; CZĘŚĆ 14 - Jarzyny.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.51.11.00-4, 15.54.21.00-8, 15.51.20.00-0, 03.14.25.00-3, 15.11.00.00-2, 15.33.14.00-1, 15.53.00.00-2, 03.31.10.00-5, 15.87.00.00-7, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 14.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Wadium dla poszczególnych części wynosi: Część 1 - 300 zł; Część 2 - 450 zł; Część 3 - 1 500 zł; Część 4 - 3 700 zł; Część 5 - 200 zł; Część 6 - 1 700 zł; Część 7 - 960 zł; Część 8 - 230 zł; Część 9 - 20 zł; Część 10 - 520 zł; Część 11 - 160 zł; Część 12 - 350 zł; Część 13 - 620 zł; Część 14 - 1 400 zł

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy Formularz oferty, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. 2. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy arkusz cenowy, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1a do specyfikacji. 3. Pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej. 4. Kserokopia dowodu wniesienia wadium w przypadku wpłaty przelewem

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

reguluje wzór umowy (załącznik nr 3 do specyfikacji)

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.su.krakow.pl/dzial-zamowien-publicznych
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Uniwersytecki w Krakowie, Dział Zamówień Publicznych, ul. Kopernika 19, 31-501 Kraków - odpłatnie (12,30 zł) lub bezpłatnie ze strony internetowej.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2012 godzina 12:00, miejsce: Szpital Uniwersytecki w Krakowie, Dział Zamówień Publicznych, ul. Kopernika 19, 31-501 Kraków, I piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Cukier i produkty cukrowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier kryształ - 1 875 kg; 2. Cukier puder - 12 kg; 3. Cukier waniliowy - 20 szt.; 4. Dżem owocowy różne smaki - 150 kg; 5. Miód naturalny - 150 kg; 6. Powidło śliwkowe - 220 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mączne sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kasza manna - 500 kg; 2. Kasza perłowa średnia - 450 kg; 3. Makaron 4 - jajeczny , gruby i cienki, różne rodzaje i kształty - 1 100 kg; 4. Mąka pszenna poznańska - 2 025 kg; 5. Mąka ziemniaczana - 125 kg; 6. Płatki owsiane górskie - 225 kg; 7. Ryż biały zwykły - 1 275 kg; 8. Ryż paraboliczny - 500 kg; 9. Makaron rurki - 250 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bułka pszenna zwykła - 90 000 szt.; 2. Bułka słodka maślana - 5 000 szt.; 3. Chleb myślenicki zwykły pszenny - 10 500 szt.; 4. Chleb pszenno razowy - 12 750 szt.; 5. Weka pszenna - 6 000 szt.; 6. Rogal maślany - 375 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Nabiał i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko 2% - 45 000 litrów; 2. Ser biały - 3 300 kg; 3. Ser żółty - 270 kg; 4. Ser topiony - 115 kg; 5. Serek topiony - 115 kg; 6. Serek homogenizowany - 1 500 sztuki; 7. Serek śniadaniowy typu fromage - 1 500 kg; 8. Serek śniadaniowy typu maślany - 1 500 sztuki; 9. Jogurt - 6 000 sztuki; 10. Śmietana 18% - 500 litrów; 11. Śmietana 30% - 25 litrów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.54.21.00-8, 15.51.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jajko I gatunek - 24 000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mięso czerwone i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wołowe pieczeń - 975 kg; 2. Mięso wołowe gulasz - 1 150 kg; 3. Mięso wieprzowe od szynki - 675 kg; 4. Mięso schab wieprzowy bez kości - 900 kg; 5. Karczek wieprzowy - 50 kg; 6. Parówki wieprzowe - 150 kg; 7. Szynka wieprzowa gotowana - 150 kg; 8. Baleron gotowany wieprzowy - 150 kg; 9. Kiełbasa szynkowa - 150 kg; 10. Kiełbasa krakowska parzona - 150 kg; 11. Kiełbasa zwyczajna - 35 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso białe i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z indyka - 900 kg; 2. Kurczaki - 750 kg; 3. Ćwiartka tylna z kurczaka (nóżka) - 350 kg; 4. Pałki z kurczaka - 300 kg; 5. Pasztet drobiowy - 2 250 szt.; 6. Szynka drobiowa - 200 kg; 7. Polędwica drobiowa - 200 kg; 8. Polędwica sopocka drobiowa - 200 kg; 9. Parówka drobiowa - 100 kg; 10. Salceson z indyka - 250 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Warzywa mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Fasolka szparagowa - 300 kg; 2. Groszek mrożony zielony - 60 kg; 3. Kalafior mrożony - 375 kg; 4. Marchew mrożona - 250 kg; 5. Mieszanka kompotowa - 300 kg; 6. Mieszanka jarzynowa - 425 kg; 7. Sałatka jarzynowa - 100 kg; 8. Pieczarki mrożone - 100 kg; 9. Papryka mrożona - 15 kg; 10. Seler mrożony - 200 kg; 11. Szpinak - 100 kg; 12. Aronia - 50 kg; 13. Czarna porzeczka - 50 kg; 14. Frytki ziemniaczane - 25 kg; 15. Kuleczki ziemniaczane - 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Produkty konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Groszek konserwowy - 150 szt.; 2. Kukurydza konserwowa - 150 szt.; 3. Fasolka czerwona konserwowa - 50 szt.; 4. Tuńczyk konserwowy w oleju -75 szt.; 5. Ananas w puszce - 30 szt.; 6. Brzoskwinia w puszce - 30 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Masło extra - 1 500 kg; 2. Margaryna zwykła - 360 kg; 3. Olej uniwersalny - 650 litr.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Ryby świeże i mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filety z mintaja mrożone - 450 kg; 2. Filety z pangi mrożone - 150 kg; 3. Łosoś świeży dzwonki - 40 kg; 4. Makrela wędzona świeża - 15 kg; 5. Karp świeży patroszony - 60 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Przyprawy i inne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Rosół drobiowy - 60 kg; 2. Bulion grzybowy - 50 kg; 3. Przyprawa do drobiu - 50 kg; 4. Przyprawa do mięsa - 25 kg; 5. Przyprawa do ryb -2,5 kg; 6. Herbata w saszetkach - 150 kg; 7. Kawa zbożowa - 270 kg; 8. Kakao naturalne - 10 kg; 9. Ketchup łagodny - 30 kg; 10. Koncentrat pomidorowy - 175 kg; 11. Kwasek cytrynowy - 25 kg; 12. Kminek - 10 szt.; 13. Liść laurowy - 40 szt.; 14. Majeranek - 250 szt.; 15. Musztarda stołowa - 75 szt.; 16. Majonez - 175 szt.; 17. Przyprawa w płynie maggi - 450 litrów; 18. Ocet - 15 litrów; 19. Pieprz naturalny - 25 kg; 20. Kleik ryżowy - 150 szt.; 21. Sól kuchenna - 1 000 kg; 22. Czosnek granulowany - 15 kg; 23. Sos sałatkowy zioła ogrodowe - 300 szt.; 24. Ziele angielskie - 25 szt.; 25. Chrzan tarty - 175 szt.; 26. Żelatyna spożywcza - 600 szt.; 27. Koper suszony - 50 szt.; 28. Grzyby suszone - 10 szt.; 29. Śliwki suszone - 15 szt.; 30. Wafle ryżowe - 40 szt.; 31. Sucharki spożywcze - 45 szt.; 32. Herbatniczki typu petitki - 7 000 szt.; 33. Gałka muszkatołowa mielona - 50 szt.; 34. Cynamon mielony - 50 szt.; 35. Proszek do pieczenia - 25 szt.; 36. Rodzynki spożywcze bez pestek - 25 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Jabłka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jabłka I gatunek - 7 200 kg 2. Jabłka II gatunek - 4 800 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Jarzyny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Marchewka - 7 200 kg; 2. Pietruszka - 1 440 kg; 3. Seler - 3 360 kg; 4. Buraki - 2 400 kg; 5. Kalafiory - 480 szt.; 6. Brokuły - 480 kg; 7. Pietruszka zielona - 1 440 szt.; 8. Koper zielony - 1 440 szt.; 9. Szczypiorek - 1 440 szt.; 10. Pomidory - 500 kg; 11. Sałata - 768 szt.; 12. Ziemniaki - 14 400 kg; 13. Ogorki zielone - 360 kg; 14. Ogorki kiszone - 960 kg; 15. Kapusta kiszona - 1 800 kg; 16. Rzodkiewka - 240 szt.; 17. Pory - 240 szt.; 18. Kapusta czerwona - 2 400 kg; 19. Kapusta biała - 2 400 kg; 20. Cebula - 960 kg; 21. Groch - 75 kg; 22. Sałata pekinska - 960 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.