eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zgorzelec › Dostawa mięsa, produktów mięsnych i drobiu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-06

Zgorzelec: Dostawa mięsa, produktów mięsnych i drobiu
Numer ogłoszenia: 505042 - 2013; data zamieszczenia: 06.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Jutrzenka" , ul. Przechodnia 8, 59-900 Zgorzelec, woj. dolnośląskie, tel. 075 6491630, 6491633, faks 075 7754678.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.republika.pl/dps_jutrzenka_zgorzelec

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa, produktów mięsnych i drobiu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia: Dostawa mięsa, produktów mięsnych i drobiu zawiera 52 pozycje asortymentowe Mięso wołowe b/k kg 130,00,Mięso wieprzowe karkówka b/k kg 220,00, Mięso wieprzowe szynka b/k kg 195,00,Mięso wieprzowe łopatka b/k kg 260,00, Mięso wieprzowe schab b/k kg 190,00, Mięso wieprzowe gulaszowe I gatunek extra kg 350,00,Piersi z kurczaka b/k bez skóry podwójne kg 240,00,Udziec z indyka bez kości kg 80,00, Ćwiartka z kurczaka kg 200,00, Porcje rosołowe kg 550,00, Kości wieprzowe zwykłe kg 530,00, Żołądki drobiowe kg 60,00, Wątróbka drobiowa z kurcząt kg 190,00, Mięso gulaszowe z indyka /grube/ kg 180,00, Krupniok kg 40,00, Kaszanka jęczmienna kg 60,00, Polędwica sopocka kg 30,00, Salceson biały wieprzowy kg 40,00, Salceson drobiowy kg 40,00, Pieczeń typu chlebowa kg 40,00, Pasztet drobiowy 160g szt 800,Pasztetowa wieprzowa kg 160,00,Pasztetowa drobiowa kg 100,00, Kiełbasa biała parzona kg 100,00,Kiełbasa typu jałowcowa /myśliwska kg 10,00,Kiełbasa typu ze starej spiżarni kg 15,00,Kiełbasa wieprzowa typu słoikowa kg 90,00,Kiełbasa typu krakowska parzona /gruborozdrobniona/kg 90,00,Kiełbasa typu parówkowa kg 100,00, Kiełbasa typu wrocławska/ podwawelska kg 120,00,Kiełbasa typu podlaska /średniorozdrobniona/kg 95,00,Szynka drobiowa w bloku /indycza kg 95,00,Kiełbasa typu szynkowa wieprzowa / gruborozdrobniona/kg 60,00,Kiełbasa typu zwyczajna /średniorozdrobniona/kg 160,00,Kiełbasa typu śląska /średniorozdrobniona/kg 200,00,Kiełbasa typu żywiecka/ gruborozdrobniona/kg 90,00, Flaki wołowe /krojone /parzone/ blanszowe kg 90,00, Szynka konserwowa w bloku kg 100,00,Kiełbasa typu mortadela kg 140,00, Parówka drobiowa kg 180,00, Baleron gotowany kg 30,00, Szynka wieprzowa gotowana typu wiejska kg 40,00, Wędzonki typu krotoszyńska/ ogonówka kg 40,00, Boczek wędzony parzony b/k kg 90,00, Polędwica drobiowa typu miodowa kg 70,00, Nogi wieprzowe kg 50,00, Golonka wieprzowa kg 40,00,Pieczeń rzymska kg 130,00,Mielonka w bloku typu tyrolska kg 120,00, Kiełbasa z piersi kurczaka /średniorozdrobniona/kg 75,00 Kiełbasa drobiowa typu żywiecka/ średniorozdrobniona/kg 100,00, Konserwa mięsna wieprzowa typu turystyczna, tyrolska 300g szt. 360.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.20.00 - Drób 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.21.20 - Indyki 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.14.10 - Szynka .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca oświadczy, że spełnia w/w warunek

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału dotyczących wiedzy i doświadczenia zostanie dokonana na podstawie dołaczonych do oferty dokumentow wg formuły spełnia nie spełnia. Wykonawca winien udokumentować wykonanie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych dostaw mięsa, produktów mięsnych i drobiu w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - z których co najmniej dwie muszą być zrealizowane na kwotę 35 000,00 zł brutto każda słownie: trzydzieści pięć tysięcy złotych 00/100

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca oświadczy, że spełnia w/w warunek.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca oświadczy, że spełnia w/w warunek.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli wykonawca oświadczy, że spełnia w/w warunek.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony Formularz Ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ), Wypełniony Formularz Cenowy (załącznik nr 2 do SIWZ), Oryginał pełnomocnictwa do działania w imieniu wykonawcy lub notarialnie potwierdzony odpis pełnomocnictwa w przypadku gdy wykonawcę reprezentuje Pełnomocnik.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, w sytuacji, gdy dotyczy ona zmiany:1. Zmiana danych kontrahenta (nazwy, siedziby, nr ewidencyjny, NIP, REGON, formy prawnej), 2. Strony dopuszczają możliwość przedłużenia czasu obowiązywania umowy w przypadku niezrealizowania wartości umowy w czasie jej trwania na okres nie dłuższy niż 1 miesiąc ( ceny asortymentu przedłużonej umowy nie mogą sie różnić od ujętych w umowie), 3. Strony dopuszczają możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT na dostawy będące przedmiotem zamówienia - w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT. Wówczas wynagrodzenie umowne brutto ulegnie modyfikacji proporcjonalnie do zmiany. 4. Powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym istotny wpływ na realizację przedmiotu umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatzgorzelecki.pl www.republika.pl/dps_jutrzenka_zgorzelec
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Jutrzenka, ul. Przechodnia 8, 59-900 Zgorzelec.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2013 godzina 09:00, miejsce: siedziba zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej Jutrzenka przy ul. Przechodniej 8, sekretariat, 59-900 Zgorzelec,.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.