eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Stalowa Wola › Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowo - Wychowawczych w Stalowej Woli przy ul. Orzeszkowej 2



Ogłoszenie z dnia 2017-05-09



Ogłoszenie nr 503183-N-2017 z dnia 2017-05-09 r.

Zespół Placówek Oświatowo-Wychowawczych: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowo - Wychowawczych w Stalowej Woli przy ul. Orzeszkowej 2
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
0%

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Oświatowo-Wychowawczych, krajowy numer identyfikacyjny 18025759300000, ul. ul. Orzeszkowej  2 , 37450   Stalowa Wola, woj. podkarpackie, państwo Polska, tel. 0-15 8432676, e-mail bursamiedzyszkolna@interia.pl, faks .
Adres strony internetowej (URL): www.zpow.stalowowolski.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne http://bip.stalowowolski.pl/index.php/jednostki-organizacyjne/zespol-placowek-oswiatowo-wychowawczych/przetargi-zpow

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Tak
http://bip.stalowowolski.pl/index.php/jednostki-organizacyjne/zespol-placowek-oswiatowo-wychowawczych/przetargi-zpow


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
http://bip.stalowowolski.pl/index.php/jednostki-organizacyjne/zespol-placowek-oswiatowo-wychowawczych/przetargi-zpow


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
Pisemny, za pośrednictwem kuriera, pełnomocnika, gońca, osobiście lub za pośrednictwem operatora pocztowego
Adres:
Zespół Placówek Oświatowo- Wychowawczych,ul. Orzeszkowej 2, 37 - 450 Stalowa Wola


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowo - Wychowawczych w Stalowej Woli przy ul. Orzeszkowej 2
Numer referencyjny: ZPO-W.224.1.2017
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części zamówienia.


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowo - Wychowawczych z siedzibą przy ul. Orzeszkowej 2 w Stalowej Woli. Na przedmiot zamówienia składają się części szczegółowo opisane w pkt.4 SIWZ tj. A) Część I dostawa mięsa i wędlin B) Część II dostawa nabiału i przetworów mlecznych C) Część III dostawa artykułów spożywczych różnych, jaj i przypraw D) Część IV dostawa warzyw i owoców E) Część V dostawa pieczywa i ciast F) Część VI dostawa mrożonek, ryb mrożonych, ryb wędzonych i puszkowanych oraz konserwowanych. 2.Ilość poszczególnych art. spożywczych wskazanych w poszczególnych częściach - Załącznikach Nr 1A-1F - (Formularze rzeczowo-cenowe) ma charakter szacunkowy. Wykazane ilości artykułów żywnościowych są wielkościami orientacyjnymi, przyjętymi dla celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Wykonawca z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostaw w wielkościach podanych w pkt. 3.4. 3.Zamawiający przewiduje możliwość składania ofert częściowych - Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części zamówienia. Oferta dotycząca danej części musi zawierać wszystkie pozycje wchodzące w skład danej części. Miejsce dostawy - Zespół Placówek Oświatowo -Wychowawczych ul. Orzeszkowej 2, 37-450 Stalowa Wola. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia własnym środkiem transportu, na swój koszt i ryzyko. Żywność dostarczana będzie zgodnie z zasadami HACCP oraz w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego od Wykonawcy do Zamawiającego środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej. Wykonawca w ramach wynagrodzenia przewidzianego niniejszą umową zapewni rozładunek dostarczonych artykułów na miejsce wskazane przez Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje swoim zakresem, dostawę żywności określoną w z n/w Częściach A) Część I MIĘSO I WĘDLINY L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Baleron gotowany - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 71% kg 80 2 Boczek pieczony- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 89% kg 65 3 Boczek rolowany -zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 83% kg 3 4 Kiełbasa podlaska -zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 78% kg 50 5 Kiełbasa regionalna - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 71% kg 115 6 Kiełbasa żywiecka MINI-do wyprodukowania 100g wyrobu należy użyć nie mniej niż 116 g mięsa wieprzowego kg 80 7 Kiełbasa żywiecka parzona - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 78% kg 45 8 Kiełbasa wiejska - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 100g kg 10 9 Kiełbasa zwyczajna - zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 49% kg 75 10 Kiełbasa krakowska parzona - zawartość mięsa nie mniej niż 64% kg 2 11 Polędwica miodowa- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 62% kg 150 12 Polędwica sopocka - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 68% kg 350 13 Szynka gotowana - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 64% kg 155 14 Szynka śląska- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 70% kg 25 15 Szynka ogonówka - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 73% kg 120 16 Szynka Jana - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 68% kg 35 17 Szynka galicyjska - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 71% kg 11 18 Szynka w siatce - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 50% kg 45 19 Szynka Alpejska- zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 50% kg 40 20 Mielonka królewska - zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 34% kg 60 21 Mortadela śniadaniowa - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 49% kg 125 22 Pasztetowa - zawartość w produkcie- tłuszcz wieprzowy nie więcej niż 34%, mięso wieprzowe nie mniej niż 10 % i wątroba wieprzowa nie mniej niż 8% kg 55 23 Pasztet wieprzowy - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 74%, wątroby wieprzowej nie mniej niż 4% kg 50 24 Parówkowa - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 65% kg 15 25 Parówki cienkie - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 66% kg 330 26 Serdelki śniadaniowe zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 66% kg 5 27 Lencz - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 65% kg 60 28 Zawijaniec - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 78% kg 12 Mięsa: 29 Karkówka b/k najwyższej klasy kg 95 30 Łopatka b/k najwyższej klasy kg 460 31 Schab wieprzowy b/k, najwyższej klasy kg 350 32 Flaki wołowe opak. 1 kg szt 12 Drób : 33 Pierś wędzona indycza - zawartość mięsa drobiowego w produkcie nie mniej niż 69% kg 85 34 Szynka z piersi indyka - zawartość mięsa drobiowego w produkcie nie mniej niż 52% kg 6 35 Kurczak filet najwyższej jakości kg 190 36 Kurczak udo bioderko najwyższej jakości kg 300 37 Kurczak skrzydło najwyższej jakości kg 90 38 Kurczak porcja rosołowa kg 72 Kości: 39 Kości spożywcze kg 37 40 Kości mostkowe kg 140 Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych, przykrytych pokrywą. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni barwa szarozielona, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa. B) Część II NABIAŁ I PRZETWORY MLECZNE L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Masło min 82 % tłuszczu, opak. 200g szt. 3400 2 Mleko w kartonie UHT, 3,2 % tłuszczu , opak. 1 l l 2150 3 Śmietana 18 % opak. 360 g szt. 700 4 Śmietana 30% opak. 180 g szt. 73 5 Ser żółty różne rodzaje kg 193 6 Ser topiony nie gorszy niż Lactima, opak. 130 g szt. 888 7 Serek deserowy różne smaki i rodzaje opak. 150 g szt. 1195 8 Serek biały opak. 120 g, np. Ostrowia , Mlekowita szt. 1457 9 Serek wiejski biały, opak. 200 g nie gorszy niż Krasnystaw szt. 1419 10 Serek biały opak. 100 g różne smaki i rodzaje, nie gorsze niż Lactima szt. 1719 11 Ser rolada żółty opak. 300 g nie gorszy niż Lactima szt. 48 12 Ser Favita opak. 270 g nie gorszy niż Mlekowita szt. 141 13 Ser twarogowy biały półtłusty kg 432 12 Ser Mozzarella opak. 2 kg nie gorszy niż Mlekowita szt. 18 13 Ser Mozzarella opak. 125 g kulki, nie gorszy niż Mlekowita szt. 127 14 Deser nie gorszy niż Monte opak. 4 x 100g szt. 41 15 Deser opak. 170 g nie gorszy niż Satina szt. 214 16 Jogurty opak. 150 g różne smaki i rodzaje nie gorsze niż Mlekowita szt. 7346 C) Część III ARTYKUŁY SPOŻYWCZE RÓŻNE, JAJA I PRZYPRAWY L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Kasza gryczana opak. 500 g kg 79 2 Kasza jaglana opak. 400 g szt. 149 3 Kasza jęczmienna średnia opak. 500 g kg 34 4 Kasza manna 500 g kg 8 5 Pęcak jęczmienny 500 g kg 10 6 Ryż biały 1kg kg 334 7 Płatki kukurydziane 250 g szt. 118 8 Płatki jęczmienne 500 g szt. 12 9 Płatki fitnes 200 g szt. 51 10 Płatki Coakie Crips Nestle 250 g szt. 16 11 Mąka pszenna typ 450 kg 480 12 Mąka ziemniaczana opak. 500 g szt. 34 13 Cukier kg 950 14 Cukier puder opak.500 g szt. 12 15 Sól niskosodowa z magnezem i potasem opak. 350 g szt. 26 16 Sól spożywcza kg 182 17 Makaron, nie gorszy niż Lubella/świderki kolanka, nitki,muszelki, kokardki spaghetti, zacierka / kg 618 18 Makaron nitki niż gorszy niż Lubella kg 24 19 Sos chrzanowy opak. 200 g szt. 96 20 Bazylia opak. 10 g szt. 35 21 Chili opak. 20 g szt. 5 22 Kolendra opak.20g szt. 4 23 Rozmaryn opak. 15 g szt. 10 24 ziele angielskie opak.20 g szt. 20 25 Liść laurowy opak. 6 g szt. 20 26 Pieprz czarny opak. 18 g szt. 255 27 Oregano opak. 10 g szt. 10 28 Kwasek cytrynowy opak. 20 g szt. 116 29 Kucharek opak. 200 g szt. 146 30 Majeranek opak. 8 g szt. 25 31 Zioła prawansalskie opak. 10 g szt. 25 32 Bulion z kury opak. 120 g opak. 5 33 sos sałatkowy opak. 10 g szt. 100 34 Sos tatarski opak. 180 g szt. 18 35 Papryka słodka opak. 15 g szt. 5 36 Przyprawa do zup w płynie opak. 210 nie gorsz niż Winiary szt. 140 37 Przyprawa do mięs opak. 30 g szt. 6 38 Przyprawa do flaków opak. 30 g szt. 2 39 Przyprawa do kurczaka opak. 30 g szt. 20 40 Fix do spaghetti nie gorszy niż Polongese opak. 30 g szt. 19 41 Chrzan nie gorszy niż Polonaise opak. 180 g szt. 46 42 Groszek konserwowy nie gorszy niż Dawtona opak. 400 g szt. 179 43 Koncentrat pomidorowy nie gorszy niż Dawtona opak. 200g szt. 260 44 Ketchup nie gorszy niż Dawtona opak. 500 g szt. 350 45 Kukurydza nie gorsza niż Dawtona opak. 340 g szt. 205 46 Kapusta czerwona konserwowa opak. 0,9 l szt. 20 47 Oliwki nie gorsze niż Hutesa opak. 180 g szt. 103 48 Papryka czerwona konserwowa opak. 0,9 l szt. 32 49 Ogórek konserwowy nie gorszy niż Global opak. 0,9 l szt. 52 50 Sałata zielone pomidory , konserwowa opak. 840 g szt. 16 51 Pomidory w puszce ,całe opak. 400 g szt. 350 52 Pasztet wielkopolski Firmowy opak. 131 g szt. 1099 53 Pasztet z puszki nie gorszy niż Podlaski opak. 155 g szt. 120 54 Paprykarz szczeciński opak. 170 g szt. 340 55 Sałatka pikantna z makreli opak.170g szt. 20 56 Filet z makreli opak. 170 g szt. 24 57 Szprot w oleju opak. 170 g szt. 48 58 Śledź w sosie pomidorowym opak.170 g szt. 168 59 Tuńczyk w oleju opak. 200 g szt. 304 60 Gulasz angielski opak. 160 g szt. 644 61 Majonez nie gorszy niż Rrzymski opak. 260 g szt. 484 62 Dżem nie gorszy niż Łowicz opak.280 g szt. 288 63 Olej rzepakowy 1l nie gorszy niż Kujawski szt. 650 64 Musztarda nie gorsza niż Kielecka opak. 180 g szt. 22 65 Masa makowa nie gorsza niż Helio opak 850 g szt. 4 66 Migdały płatki 60 g nie gorsze niż Ziołopex szt. 4 67 Powidło śliwkowe opak. 240 g szt. 40 69 Miód naturalny opak. 250 g szt. 5 70 Sok, różne rodzaje i smaki opak 0,33 l nie gorsze niż Kubuś szt. 740 71 Sok opak. 1l różne rodzaje i smaki nie gorszy niż HORTEX szt. 697 72 Koncentrat barszcz czerwony 0,3 l nie gorszy niż Krakus szt. 4 73 Herbata granulowana 90 g szt. 368 74 Cacao naturalne nie gorsze niż DecoMoreno opak. 80 g szt. 65 75 Budyń / różne smaki/ opak. 65 g szt. 241 76 Barszcz czerwony błyskawiczny opak. 55 g , nie gorszy niż Winiary szt. 170 77 Barszcz biały opak. 66 g , nie gorszy niż Winiary szt. 40 78 Zupa grzybowa opak. 48 g nie gorsza niż Winiary szt. 20 79 Zupa grochowa opak. 75 g nie gorsza niż Winiary szt. 20 80 Zupa pieczarkowa opak. 45 g nie gorsza niż Winiary szt. 20 81 Kisiel różne smaki i rodzaje opak. 58 g szt. 30 82 Żurek opak. 51 g nie gorszy niż Winiary szt. 80 83 Rodzynki opak. 400 g szt. 1 84 Jaja A - 1 szt. 9560 85 Czekolada mleczna opak. 100 g nie gorsza niż Wawel /różne smaki/ szt. 140 86 Princeska mleczna szt. 46 g szt. 220 87 Baton Lion szt. 43 g szt. 70 88 Rogal 7 DEYS szt. 65 g szt. 30 D) Część IV WARZYWA I OWOCE L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Ananas szt. 15 Banan kg 320 3 Brzoskwinia kg 10 4 Cytryna kg 74 5 Gruszka kg 232 6 Jabłka kg 778 7 kiwi kosz 134 8 mandarynka kg 301 9 nektarynka kg 31 10 pomarańcza kg 356 11 Śliwka kg 150 12 truskawka kg 32 13 winogrono kg 94 14 Owoce suszone różne kg 3 15 Śliwka suszona kg 2 16 Buraki kg 289 17 brokuła szt 50 18 botwinka szt 7 19 cukinia kg 22 20 cebula kg 345 21 czosnek szt 104 22 Fasola Jaś kg 28 23 Fasola karłowata kg 25 24 Fasola biała jednolita kg 4 25 Groch łuskany kg 13 26 kalafior szt 86 27 Koper nać szt 219 28 Kapusta polska kg 109 29 Kapusta kiszona kg 391 30 Kapusta pekińska szt 158 31 marchew kg 370 32 Ogórek świeży kg 275 33 Ogórki kiszone kg 213 34 Por kg 118 36 pietruszka kg 101 37 Pietruszka nać szt 60 38 Papryka czerwona kg 244 39 Papryka żółta kg 32 40 pomidor kg 615 41 seler kg 103 42 szczypior szt 394 43 Sałata lodowa szt 95 44 Sałata masłowa szt 709 45 Rzodkiewka, pęczek szt 330 46 ziemniaki kg 3470 47 Grzyb maślak suszony opak. 8 g opak. 4 48 pieczarki kg 88 F) Część V PIECZYWO I CIASTA L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Chleb regionalny 0,60 kg szt. 2403 2 Chleb razowy 0,60 kg szt. 1181 3 Chleb słowiański 0,60 kg szt. 59 4 Bułka kajzerka 50-60 g szt. 31817 5 Drożdżówka 50 g szt. 1864 6 Cebularz 90 g szt. 18 7 Bułka tarta opak. 500 g szt. 80 8 Bułka paluch 90 g szt. 596 9 Bułka z sezamem 90 g szt. 1055 10 Bułka zwykła cięta 90 g szt. 209 11 Bułka ziarnista 90 g szt. 191 12 Bułeczki maślane 50 g szt. 67 13 Kapuśniaczki kg 14 14 Paluszki słone z kminkiem kg 14 15 Pączek 50 g szt. 202 16 Bułka mała maślana 20 g szt. 85 17 Ciastka różne smaki i rodzaje kg 78 F) Część VI MROŻONKI, RYBY MROŻONE, RYBY WĘDZONE, RYBY PUSZKOWANE I POZOSTAŁE RYBY KONSERWOWANE L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Filet z soli kg 48 2 Makrela wędzona kg 93 3 Filet z Miruny kg 101 4 Filet śledziowy w oleju opak. 3,2 kg opak. 30 5 Filet śledziowy, różne smaki opak. 800 g opak. 8 6 Ryba kostka Mintaj kg 90 7 Filet z Morszczuka kg 15 8 Koreczki śledziowe opak. 800 g opak. 2 9 Mieszanka kompotowa kg 240 10 Pierogi ruskie 1 kg 30 11 Groszek zielony kg 33 12 Flaki wołowe kg 10 13 Uszka z mięsem Kg 10 14 Kluski śląskie kg 68 15 Warzywa na patelnię kg 60 16 Kopytka kg 60 17 Bukiet warzyw z 3 składników kg 10 18 Szpinak mrożony kg 20 19 Truskawka mrożona kg 5 4.Dostawa artykułów spożywczych następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, faxem w dniu poprzedzającym dostawę. W szczególnie uzasadnionych przypadkach zamówienie powinno być zrealizowane w tym samym dniu, w którym zostało złożone zamówienie W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów. Wykonawcy nie przysługuje odrębne wynagrodzenie z tytułu dowozu produktów. 5.Poszczególne produkty będą sukcesywnie dostarczane Zamawiającemu na podstawie ilości określonych w zamówieniu przekazanym Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, faksem. 6.. Dostarczone produkty spożywcze muszą spełniać wymogi jakościowe, określone w przepisach dotyczących żywienia zbiorowego w tym w szczególności spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 1 sierpnia 2016 r. poz. 1154) oraz wymogi określone w treści Formularza Rzeczowo-cenowego. 7.Wykonawca dostarczy produkty pierwszej klasy jakości, świeże odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Opakowania dostarczonych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów w chwili dostawy, nie może być krótszy niż 1/2 ogólnego terminu przydatności do spożycia danego produktu. 8. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć produkty żywnościowe do stołówki Zespołu Placówek Oświatowo-Wychowawczych w Stalowej woli przy ul. Orzeszkowej 2 na własny koszt i ryzyko przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r 594 z późn. zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. 9.. Wykonawca zapewni takie opakowanie artykułów spożywczych wchodzących w skład przedmiotu zamówienia jakie jest wymagane, aby nie dopuścić do ich uszkodzenia lub pogorszenia jakości w trakcie transportu i składowania. Opakowania nie mogą być uszkodzone ani zgniecione, wszelkie uszkodzenia spowodują nieprzyjęcie towaru przez Zamawiającego. 10. Przy odbiorze zamówionej partii artykułów spożywczych sporządzony będzie protokół odbioru przedmiotu zamówienia, który podpisuje upoważniony przedstawiciel Zamawiającego. 11. W przypadku stwierdzenia nienależytego wykonania przedmiotu zamówienia Zamawiający naniesie wszystkie uwagi w protokole odbioru przedmiotu zamówienia oraz wezwie Wykonawcę pisemnie lub fax do należytego wykonania umowy. Wykonawca zobowiązany jest w terminie 2 dni roboczych do wymiany tych części przedmiotu zamówienia, których sposób wykonania lub jakość zostały zakwestionowane przez przedstawicieli Zamawiającego w trakcie sprawdzania. 12. W przypadku zgłoszenia reklamacji, zwrot artykułów spożywczych na wolne od wad nastąpi na koszt Wykonawcy. 13. Wykonawca odpowiada wobec Zamawiającego za wady fizyczne i prawne wszelkich materialnych rezultatów przedmiotu zamówienia objętego niniejszą umową. 14. Przez wadę fizyczną rozumie się w szczególności jakąkolwiek niezgodność materialnych rezultatów dostaw przedmiotu zamówienia z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w pkt. III SIWZ i Formularzu rzeczowo-cenowym, w tym w szczególności: żywność o niewłaściwej jakości, zdrowotnej, handlowej o nieaktualnym terminie przydatności do spożycia itp.. 15 Rozliczenia z Wykonawcą będą prowadzone na podstawie faktycznie zrealizowanych dostaw w oparciu o ceny jednostkowe wskazane przez Wykonawcę w Formularzu rzeczowo - cenowym - Załączniki Nr 1 A-F do SIWZ. Ceny jednostkowe podane w Formularzu rzeczowo-cenowym nie mogą ulec zmianie przez cały okres realizacji umowy. 16. Rachunki winny być wystawione za prawidłowo wykonane łącznie, faktycznie zrealizowane dostawy (zgodnie z zapotrzebowaniem zgłaszanym przez Zamawiającego) w okresie od 1 do 15 każdego miesiąca i od 16 do ostatniego dnia każdego miesiąca (max dwa rachunki/faktury za dostawy w danym miesiącu). Podstawą wystawienia rachunku/faktury stanowią protokóły odbioru zamówienia, obejmujące okres za który wystawiany jest rachunek/faktura. 17 Zamawiający nie przewiduje określania w opisie przedmiotu zamówienia wymagań związanych z realizacją zamówienia, o których mowa w art. 29 ust 4 ustawy Pzp. Równoważność materiałów i urządzeń 18. W sytuacji gdy Zamawiający opisał przedmiot zamówienia przez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, to należy rozumieć, iż dopuszcza się zastosowanie rozwiązań równoważnych. 19. Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów, które są wymienione w poszczególnych Częściach w pkt. 3.4 oraz Załącznikach Nr 1A-F do SIWZ - Formularz rzeczowo-cenowy, pod warunkiem, że produkty równoważne będą posiadały co najmniej takie same parametry jakościowe i ilościowe jak produkty wymienione w w/w dokumentach. 20. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek wykazania, iż oferowane dostawy produktów spożywczych, wymienionych w pkt. III SIWZ i Załącznikach Nr 1A-F - Formularz rzeczowo-cenowy, spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 21. Wszelkie produkty pochodzące od konkretnych producentów, określają minimalne parametry jakościowe i cechy użytkowe jakim muszą odpowiadać produkty, aby spełniać wymagania stawiane przez Zamawiającego i stanowią wyłącznie wzorzec jakościowy przedmiotu zamówienia. 22 Przez zapis dotyczący minimalnych wymagań parametrów jakościowych, Zamawiający rozumie wymagania towarów zawarte w ogólnie dostępnych źródłach, katalogach, stronach internetowych producentów. Podanie przykładowych nazw producenta, ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego rozwiązania. Tak więc posługiwanie się nazwami producentów czy produktów ma wyłącznie charakter przykładowy. Zamawiający przy opisie przedmiotu zamówienia wskazując oznaczenie konkretnego producenta (dostawcy) lub konkretny produkt, dopuszcza jednocześnie produkty równoważne o parametrach jakościowych i cechach użytkowych, co najmniej na poziomie parametrów wskazanego produktu, uznając tym samym każdy produkt o wskazanych parametrach lub lepszych. W takiej sytuacji Zamawiający wymaga złożenia stosownych dokumentów uwiarygadniających te produkty ( równoważne lub lepsze). 23. Wykonawca który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy, spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 24. Na potwierdzenie spełnienia wymagań, Wykonawca przedłoży specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę, która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego produktu z produktem opisanym przez Zamawiającego (skład, wagę, gramaturę, pojemność, jakość). W przypadku gdy Wykonawca nie złoży w ofercie dokumentów o zastosowaniu innych produktów, to rozumie się przez to, że w kalkulacji ceny oferty ujęto produkty zaproponowane w Załącznikach Nr 1A-F do SIWZ- Formularz rzeczowo-cenowy. Pod pojęciem parametry rozumie się skład, jakość, wagę, pojemność i przeznaczenie.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15110000-2
15130000-8
15500000-4
15300000-1
15810000-9
15200000-0
03142500-3


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Tak
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
  lub dniach:
lub
data rozpoczęcia:   lub zakończenia:

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)


Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)




III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

1. Odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt.1 ustawy Pzp. 2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt. 1. składa dokument wystawiony w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 2., zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania tej osoby. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3.Oświadczenie Wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp - Załącznik nr 5 do SIWZ. W celu zweryfikowania czy Wykonawcy należą do grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz .U. Nr 50, poz. 331 z póź. zm.), wszyscy Wykonawcy którzy złożyli oferty składają niniejsze Oświadczenie w terminie 3 dni od daty przekazania przez Zamawiającego informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp tj. informacji z otwarcia ofert. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca może złożyć wraz z Oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Zamawiający nie żąda żadnych dokumentów w tym zakresie.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1) Formularz ofertowy (Załącznik nr 1) - wypełniony i podpisany przez Wykonawcę, 2) Formularze rzeczowo-cenowe - w zależności od Części na którą składana jest oferta (Część I, II, III IV, V, VI ) - (Załącznik nr 1A, 1B, 1C, 1D, 1E, 1F) , 3) aktualne na dzień składania ofert Oświadczenie na podstawie art. 25a ust.1 ustawy Pzp, o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust.1 i art. 24 ust.5 w zakresie wskazanym przez Zamawiającego w SIWZ - Załącznik nr 3 do SIWZ, 4) aktualne na dzień składania ofert oświadczenie na podstawie art. 25a ust.1 ustawy Pzp o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie wskazanym przez Zamawiającego w SIWZ- Załącznik nr 2 do SIWZ, 5) Zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (jeżeli dotyczy) - Załącznik Nr 4 do SIWZ, 6) Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: Nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
cena60
termin zapłaty 40

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: Nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

licytacja wieloetapowa

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: Nie

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Dopuszczalne są następujące przypadki zmiany wynagrodzenia należnego Wykonawcy, w przypadku zmiany: 1. stawki podatku VAT- stawka i kwota podatku VAT oraz wynagrodzenie brutto ulegną zmianie odpowiednio do przepisów prawa wprowadzających zmianę stawki podatku VAT, pod warunkiem wskazania przez Wykonawcę, że zmiana ta będzie miała wpływa na koszty wykonania zamówienia wraz z uzasadnieniem, celem stwierdzenia przez Zamawiającego dopuszczalności zmiany wynagrodzenia, 2 wysokości minimalnego wynagrodzenia za prace ustalonego na podstawie art. 2 ust 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. Nr 200 poz. 1679 z późn. zm), oraz zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne - pod warunkiem wykazania przez Wykonawcę, że zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia wraz z uzasadnieniem w celu stwierdzenie przez Zamawiającego dopuszczalności zmiany wynagrodzenia. 3. Zmiana przedmiotu umowy w zakresie wskazanych w ofercie Wykonawcy parametrów np. (pojemność, waga, skład,) i producenta danego artykułu spożywczego jest możliwa wyłącznie w uzasadnionych przypadkach (np. wycofanie produktu z użycia, chwilowe trudności z dostępem danego produktu na rynku), za zgodą obu Stron umowy. Zmiana ta nie może powodować pogorszenia jakości dostarczanych artykułów.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2017-05-18 , godzina: 11:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH



Część nr: 1Nazwa: Dostawa mięsa i wędlin
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:MIĘSO I WĘDLINY L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Baleron gotowany - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 71% kg 80 2 Boczek pieczony- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 89% kg 65 3 Boczek rolowany -zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 83% kg 3 4 Kiełbasa podlaska -zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 78% kg 50 5 Kiełbasa regionalna - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 71% kg 115 6 Kiełbasa żywiecka MINI-do wyprodukowania 100g wyrobu należy użyć nie mniej niż 116 g mięsa wieprzowego kg 80 7 Kiełbasa żywiecka parzona - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 78% kg 45 8 Kiełbasa wiejska - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 100g kg 10 9 Kiełbasa zwyczajna - zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 49% kg 75 10 Kiełbasa krakowska parzona - zawartość mięsa nie mniej niż 64% kg 2 11 Polędwica miodowa- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 62% kg 150 12 Polędwica sopocka - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 68% kg 350 13 Szynka gotowana - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 64% kg 155 14 Szynka śląska- zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 70% kg 25 15 Szynka ogonówka - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 73% kg 120 16 Szynka Jana - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 68% kg 35 17 Szynka galicyjska - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 71% kg 11 18 Szynka w siatce - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 50% kg 45 19 Szynka Alpejska- zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 50% kg 40 20 Mielonka królewska - zawartość mięsa w produkcie nie mnij niż 34% kg 60 21 Mortadela śniadaniowa - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 49% kg 125 22 Pasztetowa - zawartość w produkcie- tłuszcz wieprzowy nie więcej niż 34%, mięso wieprzowe nie mniej niż 10 % i wątroba wieprzowa nie mniej niż 8% kg 55 23 Pasztet wieprzowy - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 74%, wątroby wieprzowej nie mniej niż 4% kg 50 24 Parówkowa - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 65% kg 15 25 Parówki cienkie - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 66% kg 330 26 Serdelki śniadaniowe zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 66% kg 5 27 Lencz - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 65% kg 60 28 Zawijaniec - zawartość mięsa w produkcie nie mniej niż 78% kg 12 Mięsa: 29 Karkówka b/k najwyższej klasy kg 95 30 Łopatka b/k najwyższej klasy kg 460 31 Schab wieprzowy b/k, najwyższej klasy kg 350 32 Flaki wołowe opak. 1 kg szt 12 Drób : 33 Pierś wędzona indycza - zawartość mięsa drobiowego w produkcie nie mniej niż 69% kg 85 34 Szynka z piersi indyka - zawartość mięsa drobiowego w produkcie nie mniej niż 52% kg 6 35 Kurczak filet najwyższej jakości kg 190 36 Kurczak udo bioderko najwyższej jakości kg 300 37 Kurczak skrzydło najwyższej jakości kg 90 38 Kurczak porcja rosołowa kg 72 Kości: 39 Kości spożywcze kg 37 40 Kości mostkowe kg 140 Wymagania jakościowe: Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w pojemnikach plastikowych, przykrytych pokrywą. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczany w oddzielnym pojemniku. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni barwa szarozielona, objawy wskazujące na zaparzenie mięsa.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-08-28 00:00:00
data zakończenia: 2018-06-30 00:00:00
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena60
termin zapłaty40

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2Nazwa: Dostawa nabiału i przetworów mlecznych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:NABIAŁ I PRZETWORY MLECZNE L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Masło min 82 % tłuszczu, opak. 200g szt. 3400 2 Mleko w kartonie UHT, 3,2 % tłuszczu , opak. 1 l l 2150 3 Śmietana 18 % opak. 360 g szt. 700 4 Śmietana 30% opak. 180 g szt. 73 5 Ser żółty różne rodzaje kg 193 6 Ser topiony nie gorszy niż Lactima, opak. 130 g szt. 888 7 Serek deserowy różne smaki i rodzaje opak. 150 g szt. 1195 8 Serek biały opak. 120 g, np. Ostrowia , Mlekowita szt. 1457 9 Serek wiejski biały, opak. 200 g nie gorszy niż Krasnystaw szt. 1419 10 Serek biały opak. 100 g różne smaki i rodzaje, nie gorsze niż Lactima szt. 1719 11 Ser rolada żółty opak. 300 g nie gorszy niż Lactima szt. 48 12 Ser Favita opak. 270 g nie gorszy niż Mlekowita szt. 141 13 Ser twarogowy biały półtłusty kg 432 12 Ser Mozzarella opak. 2 kg nie gorszy niż Mlekowita szt. 18 13 Ser Mozzarella opak. 125 g kulki, nie gorszy niż Mlekowita szt. 127 14 Deser nie gorszy niż Monte opak. 4 x 100g szt. 41 15 Deser opak. 170 g nie gorszy niż Satina szt. 214 16 Jogurty opak. 150 g różne smaki i rodzaje nie gorsze niż Mlekowita szt. 7346
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-08-28 00:00:00
data zakończenia: 2018-06-30 00:00:00
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena60
termi zapłaty40

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3Nazwa: Dostawa artykułów spożywczych różnych, jaj i przypraw
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:ARTYKUŁY SPOŻYWCZE RÓŻNE, JAJA I PRZYPRAWY L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Kasza gryczana opak. 500 g kg 79 2 Kasza jaglana opak. 400 g szt. 149 3 Kasza jęczmienna średnia opak. 500 g kg 34 4 Kasza manna 500 g kg 8 5 Pęcak jęczmienny 500 g kg 10 6 Ryż biały 1kg kg 334 7 Płatki kukurydziane 250 g szt. 118 8 Płatki jęczmienne 500 g szt. 12 9 Płatki fitnes 200 g szt. 51 10 Płatki Coakie Crips Nestle 250 g szt. 16 11 Mąka pszenna typ 450 kg 480 12 Mąka ziemniaczana opak. 500 g szt. 34 13 Cukier kg 950 14 Cukier puder opak.500 g szt. 12 15 Sól niskosodowa z magnezem i potasem opak. 350 g szt. 26 16 Sól spożywcza kg 182 17 Makaron, nie gorszy niż Lubella/świderki kolanka, nitki,muszelki, kokardki spaghetti, zacierka / kg 618 18 Makaron nitki niż gorszy niż Lubella kg 24 19 Sos chrzanowy opak. 200 g szt. 96 20 Bazylia opak. 10 g szt. 35 21 Chili opak. 20 g szt. 5 22 Kolendra opak.20g szt. 4 23 Rozmaryn opak. 15 g szt. 10 24 ziele angielskie opak.20 g szt. 20 25 Liść laurowy opak. 6 g szt. 20 26 Pieprz czarny opak. 18 g szt. 255 27 Oregano opak. 10 g szt. 10 28 Kwasek cytrynowy opak. 20 g szt. 116 29 Kucharek opak. 200 g szt. 146 30 Majeranek opak. 8 g szt. 25 31 Zioła prawansalskie opak. 10 g szt. 25 32 Bulion z kury opak. 120 g opak. 5 33 sos sałatkowy opak. 10 g szt. 100 34 Sos tatarski opak. 180 g szt. 18 35 Papryka słodka opak. 15 g szt. 5 36 Przyprawa do zup w płynie opak. 210 nie gorsz niż Winiary szt. 140 37 Przyprawa do mięs opak. 30 g szt. 6 38 Przyprawa do flaków opak. 30 g szt. 2 39 Przyprawa do kurczaka opak. 30 g szt. 20 40 Fix do spaghetti nie gorszy niż Polongese opak. 30 g szt. 19 41 Chrzan nie gorszy niż Polonaise opak. 180 g szt. 46 42 Groszek konserwowy nie gorszy niż Dawtona opak. 400 g szt. 179 43 Koncentrat pomidorowy nie gorszy niż Dawtona opak. 200g szt. 260 44 Ketchup nie gorszy niż Dawtona opak. 500 g szt. 350 45 Kukurydza nie gorsza niż Dawtona opak. 340 g szt. 205 46 Kapusta czerwona konserwowa opak. 0,9 l szt. 20 47 Oliwki nie gorsze niż Hutesa opak. 180 g szt. 103 48 Papryka czerwona konserwowa opak. 0,9 l szt. 32 49 Ogórek konserwowy nie gorszy niż Global opak. 0,9 l szt. 52 50 Sałata zielone pomidory , konserwowa opak. 840 g szt. 16 51 Pomidory w puszce ,całe opak. 400 g szt. 350 52 Pasztet wielkopolski Firmowy opak. 131 g szt. 1099 53 Pasztet z puszki nie gorszy niż Podlaski opak. 155 g szt. 120 54 Paprykarz szczeciński opak. 170 g szt. 340 55 Sałatka pikantna z makreli opak.170g szt. 20 56 Filet z makreli opak. 170 g szt. 24 57 Szprot w oleju opak. 170 g szt. 48 58 Śledź w sosie pomidorowym opak.170 g szt. 168 59 Tuńczyk w oleju opak. 200 g szt. 304 60 Gulasz angielski opak. 160 g szt. 644 61 Majonez nie gorszy niż Rrzymski opak. 260 g szt. 484 62 Dżem nie gorszy niż Łowicz opak.280 g szt. 288 63 Olej rzepakowy 1l nie gorszy niż Kujawski szt. 650 64 Musztarda nie gorsza niż Kielecka opak. 180 g szt. 22 65 Masa makowa nie gorsza niż Helio opak 850 g szt. 4 66 Migdały płatki 60 g nie gorsze niż Ziołopex szt. 4 67 Powidło śliwkowe opak. 240 g szt. 40 69 Miód naturalny opak. 250 g szt. 5 70 Sok, różne rodzaje i smaki opak 0,33 l nie gorsze niż Kubuś szt. 740 71 Sok opak. 1l różne rodzaje i smaki nie gorszy niż HORTEX szt. 697 72 Koncentrat barszcz czerwony 0,3 l nie gorszy niż Krakus szt. 4 73 Herbata granulowana 90 g szt. 368 74 Cacao naturalne nie gorsze niż DecoMoreno opak. 80 g szt. 65 75 Budyń / różne smaki/ opak. 65 g szt. 241 76 Barszcz czerwony błyskawiczny opak. 55 g , nie gorszy niż Winiary szt. 170 77 Barszcz biały opak. 66 g , nie gorszy niż Winiary szt. 40 78 Zupa grzybowa opak. 48 g nie gorsza niż Winiary szt. 20 79 Zupa grochowa opak. 75 g nie gorsza niż Winiary szt. 20 80 Zupa pieczarkowa opak. 45 g nie gorsza niż Winiary szt. 20 81 Kisiel różne smaki i rodzaje opak. 58 g szt. 30 82 Żurek opak. 51 g nie gorszy niż Winiary szt. 80 83 Rodzynki opak. 400 g szt. 1 84 Jaja A - 1 szt. 9560 85 Czekolada mleczna opak. 100 g nie gorsza niż Wawel /różne smaki/ szt. 140 86 Princeska mleczna szt. 46 g szt. 220 87 Baton Lion szt. 43 g szt. 70 88 Rogal 7 DEYS szt. 65 g szt. 30
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15600000-4,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-08-28 00:00:00
data zakończenia: 2018-06-30 00:00:00
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
CENA60
TERMN ZAPŁATY40

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4Nazwa: Dostawa warzyw i owoców
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:WARZYWA I OWOCE L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Ananas szt. 15 Banan kg 320 3 Brzoskwinia kg 10 4 Cytryna kg 74 5 Gruszka kg 232 6 Jabłka kg 778 7 kiwi kosz 134 8 mandarynka kg 301 9 nektarynka kg 31 10 pomarańcza kg 356 11 Śliwka kg 150 12 truskawka kg 32 13 winogrono kg 94 14 Owoce suszone różne kg 3 15 Śliwka suszona kg 2 16 Buraki kg 289 17 brokuła szt 50 18 botwinka szt 7 19 cukinia kg 22 20 cebula kg 345 21 czosnek szt 104 22 Fasola Jaś kg 28 23 Fasola karłowata kg 25 24 Fasola biała jednolita kg 4 25 Groch łuskany kg 13 26 kalafior szt 86 27 Koper nać szt 219 28 Kapusta polska kg 109 29 Kapusta kiszona kg 391 30 Kapusta pekińska szt 158 31 marchew kg 370 32 Ogórek świeży kg 275 33 Ogórki kiszone kg 213 34 Por kg 118 36 pietruszka kg 101 37 Pietruszka nać szt 60 38 Papryka czerwona kg 244 39 Papryka żółta kg 32 40 pomidor kg 615 41 seler kg 103 42 szczypior szt 394 43 Sałata lodowa szt 95 44 Sałata masłowa szt 709 45 Rzodkiewka, pęczek szt 330 46 ziemniaki kg 3470 47 Grzyb maślak suszony opak. 8 g opak. 4 48 pieczarki kg 88
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-08-28 00:00:00
data zakończenia: 2018-06-30 00:00:00
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena60
termn zapłaty40

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5Nazwa: Dostawa pieczywa i ciast
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:PIECZYWO I CIASTA L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Chleb regionalny 0,60 kg szt. 2403 2 Chleb razowy 0,60 kg szt. 1181 3 Chleb słowiański 0,60 kg szt. 59 4 Bułka kajzerka 50-60 g szt. 31817 5 Drożdżówka 50 g szt. 1864 6 Cebularz 90 g szt. 18 7 Bułka tarta opak. 500 g szt. 80 8 Bułka paluch 90 g szt. 596 9 Bułka z sezamem 90 g szt. 1055 10 Bułka zwykła cięta 90 g szt. 209 11 Bułka ziarnista 90 g szt. 191 12 Bułeczki maślane 50 g szt. 67 13 Kapuśniaczki kg 14 14 Paluszki słone z kminkiem kg 14 15 Pączek 50 g szt. 202 16 Bułka mała maślana 20 g szt. 85 17 Ciastka różne smaki i rodzaje kg 78
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15810000-9,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia:
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena60
termin zapłaty40

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6Nazwa: Dostawa mrożonek, ryb mrożonych, ryb wędzonych i puszkowanych oraz konserwowanych
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:MROŻONKI, RYBY MROŻONE, RYBY WĘDZONE, RYBY PUSZKOWANE I POZOSTAŁE RYBY KONSERWOWANE L. p. Nazwa przedmiotu zamówienia Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Filet z soli kg 48 2 Makrela wędzona kg 93 3 Filet z Miruny kg 101 4 Filet śledziowy w oleju opak. 3,2 kg opak. 30 5 Filet śledziowy, różne smaki opak. 800 g opak. 8 6 Ryba kostka Mintaj kg 90 7 Filet z Morszczuka kg 15 8 Koreczki śledziowe opak. 800 g opak. 2 9 Mieszanka kompotowa kg 240 10 Pierogi ruskie 1 kg 30 11 Groszek zielony kg 33 12 Flaki wołowe kg 10 13 Uszka z mięsem Kg 10 14 Kluski śląskie kg 68 15 Warzywa na patelnię kg 60 16 Kopytka kg 60 17 Bukiet warzyw z 3 składników kg 10 18 Szpinak mrożony kg 20 19 Truskawka mrożona kg 5
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 0,0
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2017-08-28 00:00:00
data zakończenia: 2018-06-30 00:00:00
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena60
termin zapłaty40

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.