eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jeziorany › Dostawa żywnosci

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-07

Jeziorany: Dostawa żywnosci
Numer ogłoszenia: 497512 - 2012; data zamieszczenia: 07.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Kajki 49, 11-320 Jeziorany, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 7181 664, faks 0-89 7181 664.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: opieka społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywnosci.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej w Jezioranach , zwanego dalej zamawiającym, zgodnie z opisem zawartym w pliku części zamówienia. Dopuszcza się składanie ofert równoważnych pod warunkiem, że produkt oferty jest identyczny pod względem składu jak w zamówieniu. 1. Część I - Artykuły spożywcze 2. Część II - Drób 3. Część III - Jaja 4. Część IV - Mrożonki 5. Część V - Mięso i wędliny 6. Część VI - Ryby i konserwy rybne 7. Część VII - Nabiał 8 Część VIII - Pieczywo 9. Część IX - Warzywa i owoce Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: zamwaiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Umowa (umowy), która będzie podpisana w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, będzie zawierała wszystkie zapisy podane we wzorze umowy stanowiący dodatek nr 4 do niniejszej specyfikacji, z uwzględnieniem treści ofert. 1. Zamawiający działając w oparciu o art. 144 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych określa następujące okoliczności, które mogą powodować konieczność wprowadzenia zmian w treści zawartej umowy w stosunku do treści złożonej oferty: 1.1.zmiana terminu realizacji zamówienia z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy; 1.2.zmiana osób odpowiedzialnych za kontakty i nadzór nad realizacją przedmiotu umowy; 1.3.wystąpienie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy. 1.4. zmniejszenie realizacji wielkości dostaw zgodnie z Rozd. 3 ust 2 SIWZ . 2. Zmiany o których mowa w ust. 1 dopuszczone będą wyłącznie pod warunkiem złożenia wniosku przez Wykonawcę i po akceptacji przez Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsjeziorany.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej , ul Kajki 49, 11-320 Jeziorany.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej , ul Kajki 49, 11-320 Jeziorany, budynek administracji pok Kadr.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze Część I 1. Aromaty 300 szt 2. Cukier puder 30 kg 3. Cukier waniliowy 15 kg 4. Cukier kryształ 2000 kg 5. Dżem(mix owoc.) 200 kg 6. Groszek konserwowy 50 kg 7. Herbata granul. Saga 40 kg 8. Koncentrat pomid. 30% 250 kg 9. Kasza manna 80 kg 10. Kasza jęczm. drobna 100 kg 11. Kasza pęczak 50 kg 12. Kasza gryczana 20 kg 13. Ketchup łagodny 200 kg 14. Kakao 15 kg 15. Kawa zboż. Kujawianka 80 kg 16. Kawa Inka 20 kg 17. Kwasek cytrynowy 15 kg 18. Liść laurowy 3 kg 19. Margaryna zwykła 400 kg 20. Musztarda stołowa 100 kg 21. Mąka pszenna /450/ tortowa 1000 kg 22. Mąka ziemniaczana 30 kg 23. Olej uniwersalny 350 l 24. Olej słonecznikowy 70 l 25. Ocet 10% 10 l 26. Pasztet drobiowy 200 kg 27. Płatki owsiane 30 kg 28. Przyp. do zup w pł. 1 l. 200 l 29. Proszek do pieczenia 1 kg 30. Sól kuchenna drobna 400 kg 31. Szczaw konserw. kroj. 60 kg 32. Ziele angielskie 4 kg 33. Pieprz natur. mielony 3 kg 34. Pieprz ziołowy 3 kg 35. Majonez Kętrzyń. 5kg 200 kg 36. Żelatyna spożywcza 1 kg 37. Cynamon 2 kg 38. Papryka miel. słodka 2 kg 39. Miód pszczeli wielokw. 120 kg 40. Konserwa mięs. Tyrol. 150 kg 41. Majeranek 2,5 kg 42. Przypr. Prowansalska 1 kg 43. Przypr. Uniwersalna 20 kg 44. Rosół jarzynowy 15 kg 45. Syrop owocowy 50 l 46. Chrupki mazur. 50 g. 300 szt 47. Kisiel bez cukru 120 kg 48. Budyń bez cukru 50 kg 49. Chrzan konserwowy 20 kg 50. Makaron wstążka 250 kg 51. Płatki kukurydziane 150 kg 52. Rodzynki 15 kg 53. Ryż 100 kg 54. Kukurydza konserwowa 40 kg 55. Soda oczyszczona 1 kg 56. Fasola czerwona 20 kg 57. Brzoskwinie puszka 50 kg 58. Ananas puszka 50 kg 60. Przyprawa Curry 20g 2 kg 61. Makaron kolanka 200 kg 62. Makaron świderki 400 kg 63. Musli 150 kg Razem.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Noga z kurczaka-udka 450 kg 2 Udo z kurczaka-ćwiartka tylna 400 kg 3 Filet z kurczaka 230 kg 4 Skrzydełka 500 kg 5 Porcje rosołowe 350 kg 6 Wątróbka drobiowa 100 kg 7 Żołądki drobiowe 100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jaja 53g M 21 500 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kalafior mrożony 450 kg 2 Mieszanka kompotowa 700 kg 3 Fasolka szparagowa 450 kg 4 Wiśnie mrożone 80 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mieso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Baleron wędzony 160 kg 2 Boczek wędzony 80 kg 3 Polędwica wędzona 160 kg 4 Polędwica z indyka 120 kg 5 Pasztetowa 90 kg 6 Szynka wędzona 150 kg 7 Szynkówka drobiow. 80 kg 8 Mortadela 100 kg 9 Śląska 100 kg 10 Parówkowa 300 kg 11 Parówki śląskie 150 kg 12 Zwyczajna 450 kg 13 Żywiecka 180 kg 14 Kaszanka 200 kg 15 Pieczeń Polska 80 kg 16 Mielonka turystycz. 100 kg 17 Salceson włoski 200 kg 18 Kiszka ziemniaczana 100 kg 19 Zwyczajna z indyka 50 kg 20 Szynka konserwowa 120 kg 21 Kiełbasa szynkowa 160 kg 22 Kiełbasa kanapkowa 80 kg 23 Serdelki wieprzowe 70 kg 24 Kiełbasa biała regionalna 100 kg 25 Kiełbasa biesiadna 110 kg 26 Karkówka b/kości 250 kg 27 Mięso drobne chude 500 kg 28 Szynka wp.sur. b/k 300 kg 29 Łopatka wp. b/k 700 kg 30 Golonka przód 90 kg 31 Schab b/k 230 kg 32 Żeberka 300 kg 33 Słonina 150 kg 34 Kości schabowe 1000 kg 35 Wątroba wieprzowa 100 kg 36 Nogi wieprzowe 100 kg 37 Boczek surowy 200 kg 38 Wołowina b/k ekstra 80 kg 39 Smalec 240 kg 40 Boczek faszerowany 60 kg 41 Pasztet rodzinny 90 kg 42 Szynka z beczki 100 kg 43 Kiełbasa Tatrzańska 100 kg 44 Podwawelska regionalna 100 kg 45 Rolada z kurczaka 80 kg 46 Pasztet z kurczaka 60 kg 47 Flaki 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby i konserwy rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Makrela wędzona 120 kg 2 Hamburgery rybne z warzywami 100 kg 3 Konserwa rybna w pomidorach 250 kg 4 Mintaj kostka panierowana 200 kg 5 Paprykarz szczeciński 180 kg 6 Filety sledziowe małosolne 150 kg 7 Tuńczyk w sosie własnym 25 kg 8 Panga b/s filet 400 kg 9 Rolmopsy 50 kg 10 Paluszki rybne 80 kg 11 Sałatka rybna 100 kg 12 Konserwa rybna w oleju 100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko 2% w kartoniku 18 000 litr 2 Śmietana 18% 600 kg 3 Maślanka naturalna 220 kg 4 Ser żółty twardy 350 kg 5 Ser twarog.półtłust. Krajanka 600 kg 6 Ser topiony kostka 250 kg 7 Masło extra 1 400 kg 8 Serek homogenizow. 200 kg 9 Jogurt owocowy 200 kg 10 Ser topiony plastry 260 kg 11 Kefir 100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Bułka tarta 210 kg 2 Drożdże piekarnicze 20 kg 3 Bułka zwykła 0,09 800 szt. 4 Chleb pszenny krojony 0,5 kg 5 500 szt. 5 Chleb zwykły krojony 0,5 kg 13 800 szt. 6 Chleb razowy krojony 0,4 kg 4 380 szt. 7 Pączki 0,05 300 szt 8 Bułka słodka 900 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Buraki czerwone 650 kg 2 Cebula 485 kg 3 Fasola biała 80 kg 4 Groch 60 kg 5 Kapusta kiszona 700 kg 6 Kapusta biała 400 kg 7 Kapusta pekińska 250 kg 8 Kapusta świeża 400 kg 9 Kapusta czerwona 150 kg 10 Brokuły 40 kg 11 Ogórki kiszone 550 kg 12 Marchewka 2 300 kg 13 Ogórki świeże 500 kg 14 Kapusta brukselka 40 kg 15 Pietruszka 700 kg 16 Por 300 kg 17 Szczypior 10 kg 18 Seler 600 kg 19 Susz warzywny 50 kg 20 Ziemniaki 16 000 kg 21 Pieczarki 280 kg 22 Banany 400 kg 23 Cytryna 400 kg 24 Czosnek 2 kg 25 Jabłka 500 kg 26 Kiwi 80 kg 27 Pomidory 400 kg 28 Pomarańcze 150 kg 29 Truskawki 70 kg 30 Arbuz 100 kg 31 Mandarynki 100 kg 32 Sałata zielona 50 kg 33 Grejfrut 80 kg 34 Grzyby suszone 2 kg 35 Śliwki suszone 5 kg 36 Mak 5 kg 37 Nektarynki 100 kg 39 Ogórki konserwowe 100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.