Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-02
Budzisław Kościelny: dostawy produktów żywnościowych do stołówki
Numer ogłoszenia: 494818 - 2013; data zamieszczenia: 02.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny , ul. Szkolna 17, 62-541 Budzisław Kościelny, woj. wielkopolskie, tel. 63 2681024, faks 63 2681396.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.edukacja.kleczew.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.edukacja.kleczew.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy produktów żywnościowych do stołówki.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych opisanych w załącznikach do specyfikacji od nr 3a do 3j. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na dostawę w ramach pakietów: pakiet I - grupa produktów - Mięso i wędliny, pakiet II - grupa produktów - Pieczywo, pakiet III - grupa produktów -Wyroby ciastkarskie i ciasta, pakiet IV - grupa produktów - Nabiał, pakiet V - grupa produktów - Artykuły spożywcze suche i inne, pakiet VI - grupa produktów - Warzywa i owoce, pakiet VII - grupa produktów - Mrożonki, pakiet VIII - grupa produktów - Ryby i przetwory rybne, pakiet IX - grupa produktów - Jaja, pakiet X - grupa produktów - Drób.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6, 15.81.10.00-6, 15.81.20.00-3, 15.50.00.00-3, 15.00.00.00-8, 03.10.00.00-2, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.11.20.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny tego warunku na podstawie oświadczenia wykonawcy, o którym mowa w pkt. 8.1.2 SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny tego warunku na podstawie oświadczenia wykonawcy, o którym mowa w pkt. 8.1.2 SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny tego warunku na podstawie oświadczenia wykonawcy, o którym mowa w pkt. 8.1.2 SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny tego warunku na podstawie oświadczenia wykonawcy, o którym mowa w pkt. 8.1.2 SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny tego warunku na podstawie oświadczenia wykonawcy, o którym mowa w pkt. 8.1.2 SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.edukacja.kleczew.pl, zakładka ZSP Budzisław Kościelny
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkolno - Przedszkolny, ul. Szkolna 17, 62-541 Budzisław Kościelny, tel. 63 2681024, fax 63 2681396, pokój nr 5 (sekretariat)..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2013 godzina 12:00, miejsce: Zespół Szkolno - Przedszkolny, ul. Szkolna 17, 62-541 Budzisław Kościelny - pokój nr 5 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet I - grupa produktów - Mięso i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka b/k-674kg, Kiełbasa cienka-171 kg, Mielonka-20 kg, Pasztetowa-12kg, Karkówka-75kg, Boczek surowy-14kg, Szynka gotowana- 6 kg, Pieczeń wiejska - 2kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet II - grupa produktów - Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb 600 g-552 szt., Chleb razowy 500g -189 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet III - grupa produktów - Wyroby ciastkarskie i ciasta.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka drożdżowa 100g-70 szt., Pączek- 56 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet IV - grupa produktów - Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser topiony (100g)-120 szt., Ser żółty-19kg, Mleko 2%-1770 l, Twaróg-240kg, Masło 80%- 325 szt., Śmietana 18%-235 l, Jogurt typu Danon-3180 szt., Serek homogenizowany-12 szt., Masło roślinne 100g-16 szt., Margaryna typu planta -4 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet V - grupa produktów - Artykuły spożywcze suche i inne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna-340 kg, Mąka ziemniaczana -35 kg, Cukier paczka 1 kg-320 kg, Płatki kukurydziane (250g)-12 szt., Ryż biały sypki paczkowany 1kg-53 kg, Sól drobna jodowana 1 kg-90 kg, Kasza gryczana 1 kg-12 kg, Olej 1l-168 l, Kawa typu Inka (150g)-10 szt., Kakao 100 g-13 szt., Sok owocowy typu Paola 0,5 l-10 szt., Płatki owsiane błyskawiczne 500 g-18 szt., Kasza jęczmienna sypka 1 kg-38 kg, Groszek konserwowy 340g-20 szt., Pieprz mielony 20g-65 szt., Budyń różne smaki-155 szt., Kisiel-80 szt., Koncentrat pomidorowy 30% (280g)-460 szt., Ogórek konserwowy (860g)- 17 szt., Dżem (280 g)-156 szt., Herbata sypka 100 g-70 szt., Kasza manna 1 kg- 12 kg, Cynamon (torebki) 20g- 2 szt., Bułka tarta-100 kg, Wafle typu Grześki (z czekoladą)-100 szt., Ziele angielskie 15 g-70 szt., Liść laurowy 20g-55 szt., Musztarda 180 g-10 szt., Szczaw Konserwowy krojony 280 g-42 szt., Kwasek cytrynowy 5g-150 szt., Kucharek przyprawa 200g-162 szt., Sos boloński 43g-33 szt., Buraczki tarte 900g-127 szt., Cukier puder 500g-2 szt., Sok typu Kubuś 900g-250 szt., Ketchup700g- 3 szt., Chrzan tarty-21 szt., Koncentrat buraczany-67 szt., Koncentrat ogórkowy-74 szt., Majeranek-150 szt., Krem czekoladowy typu nutella-9 szt., Żur 0,50l - 57 szt., Makaron 400g-500 szt., Chrupki kukurydziane - 17op., Napój 0,2l - 40szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet VI - grupa produktów - Warzywa i owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Banan-93 kg, Cebula-136 kg, Cytryna-68 kg, Jabłka-430 kg, Kapusta włoska - 9szt., Kapusta biała-220 kg, Kapusta czerwona-3 kg, Kapusta kiszona-190 kg, Koper pęczek-32 szt., Mandarynka-50 kg, Marchew-1390 kg, Natka pietruszki pęczek-20 szt., Ogórek kiszony-62 kg, Ogórek świeży-54 kg, Papryka-16 kg, Pietruszka korzeń-700 kg, Por - 11kg, por - 100szt., Rzodkiewka pęczek-15 szt., Sałata-15 szt., Seler-730 kg, Szczypior pęczek-28 szt., Ziemniaki-4240 kg, Kiwi-280 szt., Pomidor-110 kg, Fasola drobna-6 kg, Kapusta biała-94 szt., Kapusta czerwona-26 szt., Kapusta pekińska-7 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.10.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet VII - grupa produktów - Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kalafior-16 kg, Marchewka z groszkiem-38 kg, Brukselka-52 kg, Mieszanka kompotowa-212 kg, Fasola szparagowa - 12kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet VIII - grupa produktów - Ryby i przetwory rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet rybny mrożony typu Panga-158 kg, Konserwa rybna-10 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet IX - grupa produktów - Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze-9800 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pakiet X - grupa produktów - Drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety drobiowe-230 kg, Pałki drobiowe-120 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- Sukcesywne dostawy pieczywa
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Dostawy artykułów ogólnospożywczych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie na II półrocze 2024 roku.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.