eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Janowice Wielkie › Dostawa artykułów żywnościowych



Ogłoszenie z dnia 2008-03-11

Janowice Wielkie: Dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 49372 - 2008; data zamieszczenia: 11.03.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ, ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, fax 0-75 7547503.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych Wspólny Słownik Zamówień (CPV) 15 110000-2 mięso; 15 112130-6 kurczęta; 15 113000-3 wieprzowina; 15 114000-0 podroby; 15 131131-2 wędliny; 15 131310-1 pasztety; 15 222000-0 filety rybne mrożone; 15 412000-9 tłuszcze ; 15 511700-0 mleko w proszku; 15 512100-1 śmietana chuda; 15 540000-5 produkty serowarskie; 15 613300-1 produkty zbożowe; 15 831000-2 cukier; 15 851000-8 produkty mączne;15 863000-5 herbata; 15 871000-4 przyprawy; 15 981000-8 woda mineralna; Szczegółowy opis zamówienia jest zawarty w załączniku nr 1do SIWZ

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.11.21.30 - Kurczęta Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.21.30 - Kurczęta Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.13.11.31 - Wątrobianki Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.13.10 - Pasztety Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.13.10 - Pasztety Oryginalny kod CPV: 15.22.20.00 - Mrożone filety rybne Kod CPV wg słownika 2008: 15.21.10.00 - Filety rybne Oryginalny kod CPV: 15.41.20.00 - Tłuszcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.20.00 - Tłuszcze Oryginalny kod CPV: 15.83.10.00 - Cukier Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.10.00 - Cukier Oryginalny kod CPV: 15.85.10.00 - Produkty mączne Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.10.00 - Produkty mączne Oryginalny kod CPV: 15.86.30.00 - Herbata Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.30.00 - Herbata Oryginalny kod CPV: 15.87.10.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda Oryginalny kod CPV: 15.89.10.00 - Zupy i buliony Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.10.00 - Zupy i buliony .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zgodnie z art. 22 ust 1 ustawy o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 2. Ocena spełniania warunków wymaganych od dostawców zostanie dokonana na podstawie analizy dokumentów oraz oświadczeń, które zamawiający określił w SIWZ jako konieczne do złożenia przez dostawcę przy zastosowaniu kryterium spełnia, nie spełnia. Oferta spełniająca warunki otrzyma ocenę spełnia, natomiast oferta nie spełniająca warunków otrzyma ocenę nie spełnia. 3.Dostawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1, zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia. 4.Katalog zamknięty przesłanek stanowiących podstawę wykluczenia wykonawcy z postępowania określa art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. 5.Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 6. Zamawiający zawiadomi równocześnie dostawców, którzy zostali wykluczeni z postępowania o udzielenie zamówienia, podając uzasadnienie faktyczne i prawne z zastrzeżeniem art. 92 ust. 1 pkt 3 ustawy. 7. Dostawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia (art. 23 ustawy). W przypadku dostawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1 i 4 ustawy muszą być spełnione przez każdego z tych wykonawców, natomiast warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 2 i 3 ustawy mogą być spełnione łącznie przez wszystkich dostawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 8. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia, dostawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przepisy dotyczące dostawcy stosuje się odpowiednio do dostawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Jeżeli oferta dostawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zostanie wybrana, zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia, umowy regulującej współpracę tych dostawców. Dostawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenia zamówienia publicznego wymienionych w punkcie V.1 SIWZ, stosownie do postanowień art. 25 ust. 1 i art. 44 ustawy oraz rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. nr 87, poz.605), zwanego dalej rozporządzeniem, wykonawca musi złożyć niżej wymienione oświadczenia i dokumenty: 1.oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, podpisane przez osobę upoważnioną do występowania w imieniu wykonawcy. Brak podpisu osoby upoważnionej oznacza nieważność oświadczenia; 2. . w celu potwierdzenia, że dostawca posiada uprawnienie do wykonywania określone działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy, zamawiający żąda złożenia: 1)aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i opłat lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed ,upływem terminu składania ofert; 3)aktualnego zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4.Dostawca zobowiązany jest złożyć ofertę -wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zpir.sisco.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - S.P.Z.O.Z. , 58-520 Janowice Wielkie, ul. Świerczewskiego 12.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.03.2008 godzina 10:00, miejsce: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - S.P.Z.O.Z. , 58-520 Janowice Wielkie, ul. Świerczewskiego 12, sekretariat.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso i przetwory mięsne: kurczęta 420 kg wieprzowina: a) mięso mielone 480 kg b) łopatka z kością 700 kg c) karczek 500 kg d) słonina 200 kg podroby: a) wątroba wieprzowa 380 kg wędliny: a) kiełbasa żywiecka 240 kg b) parówka wieprzowa 430 kg c) kiełbasa rożnowa 500 kg d) pieczeń rzymska wieprzowa 240 kg e) mielonka wieprzowa 240 kg f) mortadela 430 kg g) salceson włoski 220 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.21.30-6, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.31-2, 15.13.13.10-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Filety rybne mrożone.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filety rybne mrożone: Filet z mintaja 325 kg przetwory rybne: a) śledź w pomidorach 885 X 170g b) szprot w pomidorach 885 X 170g c) paprykarz szczeciński 935 X 300g.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.24.00.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Tłuszcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: TŁSZCZE: a) masło roślinne 3.000 X 250g b) margaryna mleczna 800 X 250g mleko w proszku 1.000 X 500g śmietana 12% 1.700 X 450g produkty serowarskie: a) ser topiony 60% 1.650 X 100g b) ser twardy żółty Salami 40% 200 kg c) twaróg chudy 220 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.20.00-9, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zbożowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty zbożowe: 1. Mąka pszenna wrocławska 750 X 1 kg 2. Kasza jęczmienna 100 X 1 kg 60 X 5 kg 3. Kasza manna 250 X 1 kg 4. Makaron świderki 500 X 1kg 5. Makaron nitki 400 X 1kg 200 X 0,5 kg 6. Ryż 250 X 1kg 7. Płatki owsiane zwykłe 125 X 0,4kg 8. Płatki kukurydziane 40 X 1kg 20 X 0,5kg 9. Suchary zwykłe 175 X 285g.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pozostałe artykuły spożywcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pozostałe artykuły spożywcze: Cukier kryształ 1.500 X 1kg Herbata: a)granulowana indyjska 360 X 100g lub 450 X 80g Przyprawy: a) cukier wanilinowy 100 X 16g b) czosnek granulowany 100 X 20g d) musztarda sarepska 200 X 1kg 300 X 200g e) majeranek 300 X 20g f) papryka słodka mielona 200 X 20g g) pieprz ziołowy 360 X 20g h) pieprz naturalny 5 X 1kg i)przyprawa do zup w płynie MAGA 100 X 1kg j) proszek do pieczenia 50 X 30g k) sól jadalna 500 X 1kg l) soda oczyszczona 50 X 30g woda mineralna: a) gazowana 250 X 1,5l b) niegazowana 250 X 1,5l.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.86.30.00-5, 15.87.10.00-4, 15.98.10.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.