eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Słupsk › RZP-23/12 dostawy jaj oraz innych artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-03

Słupsk: RZP-23/12 dostawy jaj oraz innych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 486518 - 2012; data zamieszczenia: 03.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Policji w Słupsku , ul. Kilińskiego 42, 76-200 Słupsk, woj. pomorskie, tel. 59 8417558, faks 059 8417559.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Policji.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: RZP-23/12 dostawy jaj oraz innych artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Jaja świeże w ilości : minimalnej 10 szt. , maksymalnej 36 000 szt. 2)Warzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości : minimalnej 180 kg, maksymalnej 10 120 kg 3)Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości : minimalnej 50 kg maksymalnej 1 430 kg 4)Miód naturalny w ilości : minimalnej 10 kg , maksymalnej 780 kg 5)Olej w ilości : minimalnej 10 l , maksymalnej 3 600 6)Cukier biały kryształ w ilości : minimalnej 10 kg, maksymalnej 3 720 kg 7)Kakao, kawa zbożowa, herbata ekspresowa, napój herbaciany w ilości : minimalnej 40 kg, maksymalnej 1300 kg 8)Makaron w ilości : minimalnej 20 kg, maksymalnej 3 480 kg 9)Produkty zbożowe w ilości : minimalnej 90 kg, maksymalnej 4 920 kg 10)Warzywa strączkowe suche w ilości : minimalnej 20 kg, maksymalnej 1 680 kg 11)Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości : minimalnej 20 l, 168 kg, maksymalnej l 080 l, 6 785 kg 12)Zupy błyskawiczne : minimalnej 90 szt., maksymalnej 22 000 szt..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3, 15.33.10.00-7, 15.33.15.00-2, 15.33.14.25-2, 15.33.14.70-2, 15.33.11.35-2, 15.33.24.00-8, 15.33.22.90-3, 15.83.16.00-8, 15.84.22.00-4, 15.41.12.00-4, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.00.00-4, 15.86.20.00-8, 15.85.11.00-9, 15.61.21.00-2, 15.60.00.00-4, 15.61.33.00-1, 15.61.33.11-1, 15.61.33.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku dotyczącego posiadania uprawnie-nia do wykonywania określonej działalności lub czynności, Wykonawcy zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) winni posiadać wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej. Wykonawca stosownie do art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia winien wdrażać lub posiadać wdrożony system HACCP z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 ww. ustawy. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powia-towej Inspekcji Sanitarnej lub decyzji administracyjnej o wpisie do rejestru zakładów oraz dokumentu potwierdzającego wdrażanie bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1)W trakcie realizacji zamówienia, nie częściej niż raz w kwartale, na wniosek Wykonawcy, dopuszcza się możliwość zmiany cen towaru wyłącznie na podstawie wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni kwartał, ogłoszonego przez Prezesa GUS w komunikacie opublikowanym w Monitorze Polskim. 2)Zmiany do umowy mogą być wniesione tylko pisemnie w formie aneksu, pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.slupsk.szkolapolicji.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Policji w Słupsku ul. Kilińskiego 42 76-200 Słupsk Zespół ds. Zamówień Publicznych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Policji w Słupsku ul. Kilińskiego 42 76-200 Słupsk Kancelaria Jawna Wydziału Prezydialnego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja konsumpcyjne - duże - L, pakowane w zgrzewki po 30 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy warzyw i owoców przetworzonych w słoikach i puszkach, dżemów owocowych, miodu naturalnego, kremu czekoladowo - orzechowego, oleju, kakao, herbaty ekspresowej, napoju herbacianego, kawy zbożowej, makaronu, mąki pszennej i ziemniaczanej, kaszy gryczanej i perłowej, płatków kukurydzianych, płatków kukurydzianych z miodem i orzechami, kulek zbożowych czekoladowych, płatków z pełnego ziarna pszenicy, ryżu, fasoli grubej, grochu, cukru, przypraw i przypraw korzennych, sosów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Warzywa i owoce przetworzone w słoikach i puszkach w ilości : minimalnej 180 kg, maksymalnej 10 120 kg 2)Dżem owocowy oraz krem czekoladowo-orzechowy w ilości : minimalnej 50 kg maksymalnej 1 430 kg 3)Miód naturalny w ilości : minimalnej 10 kg , maksymalnej 780 kg 4)Olej w ilości : minimalnej 10 l , maksymalnej 3 600 l 5)Cukier biały kryształ w ilości : minimalnej 10 kg, maksymalnej 3 720 kg 6)Kakao, kawa zbożowa, herbata ekspresowa, napój herbaciany w ilości : minimalnej 40 kg, maksymalnej 1300 kg 7)Makaron w ilości : minimalnej 20 kg, maksymalnej 3 480 kg 8)Produkty zbożowe w ilości : minimalnej 90 kg, maksymalnej 4 920 kg 9)Warzywa strączkowe suche w ilości : minimalnej 20 kg, maksymalnej 1 680 kg 10)Przyprawy i przyprawy korzenne oraz sosy w ilości : minimalnej 20 l, 168 kg, maksymalnej l 080 l, 6 785 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.15.00-2, 15.33.14.25-2, 15.33.14.70-2, 15.33.11.35-2, 15.33.24.00-8, 15.33.22.90-3, 15.83.16.00-8, 15.84.22.00-4, 15.41.12.00-4, 15.84.10.00-5, 15.86.41.00-3, 15.86.00.00-4, 15.86.20.00-8, 15.85.11.00-9, 15.61.21.00-2, 15.60.00.00-4, 15.61.33.00-1, 15.61.33.11-1, 15.61.33.00-1, 15.61.33.13-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy zup błyskawicznych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zupy błyskawiczne : minimalnej 90 szt., maksymalnej 22 000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.