eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpoleDostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2009r. do 31.03.2010r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-03-03

Opole: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2009r. do 31.03.2010r.
Numer ogłoszenia: 48326 - 2009; data zamieszczenia: 03.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu , ul. Osmańczyka 22, 45-027 Opole, woj. opolskie, tel. 077 4543850, faks 077 4543850.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsm.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2009r. do 31.03.2010r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Zamawiający podzielił zamówienie na 5 części w następującej kolejności: Część 1 - Produkty mleczarskie. Część 2 - Mrożonki warzywne, owocowe, rybne i przetwory z ryb. Część 3 - Mięso drobiowe (wędliny i wyroby wędliniarskie drobiowe), mięso wieprzowe (wędliny i podroby wieprzowe), mięso wołowe. Część 5 - Artykuły spożywcze. Część 6 - Pieczywo. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. 3. Zamawiający nie dopuszcza powierzenia części zamówienia podwykonawcom, a także składania ofert wariantowych. 4. Do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Zamawiający załącza wzory umów na każdą część oddzielnie i wymaga, aby wybrani Wykonawcy podpisali umowy zgodnie z tymi wzorami. Część 1. Produkty mleczarskie CPV Nazwa towaru/wielkość opakowania Jednostka miary Planowana ilość 15530000-2 Masło zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% kg 800 15431100-9 Margaryna mleczna o wartości energet nie mniej niż 540kcal z 100g kg 200 15542100-0 Ser biały półtłusty (twaróg) kg 400 15542200-1 Ser topiony w kostkach 100 g szt. 600 15544000-3 Ser żółty zawartość tłuszczu nie mniej niż 45% w suchej masie kg 750 15511000-3 Mleko 2% w folii litr 500 15512000-0 Śmietana 12% w kubkach 250 g litr 400 15551300-8 Jogurt kubek 150 ml owocowy różne smaki szt. 5000 01242000-5 Jaja kurze duże szt. 8000 Część 2. Mrożonki warzywne, owocowe, rybne i przetwory z ryb. CPV Nazwa towaru/wielkość opakowania Jednostka miary Planowana ilość 15331170-9 Fasolka szparagowa kg 50 Szpinak kg 50 Truskawki kg 150 Mieszanka kompotowa kg 100 Mieszanka warzywna 6 skł. kg 50 Kalafior kg 20 Śliwki węgierki kg 30 15222000-0 Filety z morszczuka - mrożone kg 150 15241200-1 Śledzie matjas kg 50 05110000-9 Makrela wędzona kg 50 15241400-3 Tuńczyk w oleju (konserwa 380g ) szt. 100 Część 3. Mięso drobiowe (wędliny i wyroby wędliniarskie drobiowe), mięso wieprzowe (wędliny i podroby wieprzowe), mięso wołowe. CPV Nazwa towaru Jednostka miary Planowana ilość 15112210-1 Ćwiartki z kurczaka kg 100 15112130-6 Kurczaki kg 200 15114000-0 Podroby - żołądki z kurczaka kg 100 15112220-4 Mięso mielone z indyka kg 250 15112210-1 Piersi z kurcząt kg 300 15131135-0 Polędwica drobiowa kg 200 Indyk faszerowany- wędlina kg 200 Kiełbasy drobiowe podsuszone kg 50 Piersi z indyka pieczone kg 200 15131310-1 Pasztetowa wieprzowa wędzona w bloku kg 50 15113000-3 Schab wieprzowy z kością kg 400 Karczek bez kości kg 250 Łopatka wieprzowa bez kości kg 200 Mięso mielone wieprzowo-wołowe kg 500 Szynka odkostniona kg 100 15111100-0 Wołowina pieczeń extra kg 100 Wołowina rosołowa kg 20 15114000-0 Ozory wieprzowe kg 50 Watroba wieprzowa kg 200 15131210-0 Szynka wędzona kg 100 15131410-2 Szynka z łopatki konserwowa kg 100 Szynka drobiowa kg 200 15131400-9 Baleron z indyka kg 150 Boczek wędzony kg 100 Kiełbasa podsuszana (równorzędna kiełbasie żywieckiej) kg 150 Mielonka (równorzędna szynce konserwowej) kg 100 Kiełbasa salami (równorzędna kiełbasie suchej) kg 20 Kiełbasa toruńska kg 150 Kiełbasa parzona (równorzędna kiełbasie krakowskiej lub szynkowej) kg 50 Kiełbasa śląska kg 100 Parówki wieprzowe - grube kg 150 Mortadela z różnymi dodatkami warzywnymi kg 50 Część 4 Artykuły spożywcze. CPV Nazwa towaru/wielkość opakowania Jednostka miary Planowana ilość 15863000-5 Herbata czarna granulowana 100g szt. 400 15861200-3 Kawa typu Inka 200 g szt. 80 15841000-5 Kakao 100 g szt. 70 15831000-2 Cukier biały kryształ kg 1350 15613100-9 Kasza gryczana kg 20 Kasza jęczmienna średnia kg 200 Kasza manna kg 20 15613311-1 Płatki kukurydziane opakowanie 250 g szt. 300 15613380-5 Płatki owsiane kg 20 15611000-4 Ryż biały długoziarnisty kg 280 15612100-2 Mąka pszenna wrocławska typ 500 kg 800 15612000-1 Mąka ziemniaczana kg 100 15332290-3 Dżem 290 g różne smaki szt. 500 15891400-4 Zupa żurek w proszku nie gorsza niż KNORR kg 10 Zupa brokułowa w proszku w opakowaniu 2.5 kg kg 5 Zupa borowikowa w proszku w opakowaniu 2.5 kg kg 10 15332240-8 Galaretka owocowa kg 10 15900000-7 Napój owocowy w proszku różne smaki kg 120 15331462-3 Groszek konserwowy 250g szt. 160 15331463-0 Fasolka czerwona konserwowa 250g szt. 140 15331470-2 Kukurydza konserwowa 340 g szt. 150 15851000-8 Budyń waniliowy kg 20 15331427-6 Koncentrat pomidorowy800 g nie mniej niż 30% szt. 150 15872400-5 Sól kg 200 15871000-4 Przyprawa do potraw typu Warzywko lub Vegeta kg 100 Czosnek granulowany 20g szt. 180 Pieprz ziołowy mielony 20g szt. 100 15872100-2 Pieprz naturalny mielony 20g szt. 200 15871000-4 Przyprawa do zup w płynie 1 litr szt. 200 Majeranek suszony tarty 10g szt. 50 Kwasek cytrynowy 20g szt. 100 15321300-7 Cytrynka w płynie (1 litr) szt. 60 15871000-4 Ziele angielskie 15g szt. 130 Liść laurowy 7g szt. 130 Zioła prowansalskie kg 4 Przyprawa do drobiu w proszku kg 10 Przyprawa do gulaszu w proszku kg 5 15871250-1 Musztarda 180g stołowa szt. 150 15871230-5 Ketchup 500g łagodny szt. 200 15891100-1 Rosół z kury w proszku kg 10 15332412-5 Rodzynki kg 30 15851100-9 Makaron (nitki, wstążki, łazanka, świderki) kg 200 15842000-2 Batoniki czekoladowe nie mniej niż 40 g na opakowanie szt 3000 Czekolada mleczna w tabliczkach 100g szt 1500 15331461-6 Kapusta kiszona kg 700 15331400-1 Ogórki kwaszone kg 200 Ćwikła (340 g) szt. 20 Chrzan (160 g) szt. 200 Krem chrzanowy (160 g) szt. 50 15871273-8 Majonez 250 ml zawartość tłuszczu nie mniej niż 80% szt. 380 15411000-2 Olej rafinowany rzepakowy o wartości energet nie mniej niż 900 kcal z 100 g litr 400 Część 4 Pieczywo CPV Nazwa towaru/wielkość opakowania Jednostka miary Planowana ilość 15811100-7 Chleb krojony pszenno-żytni 600g szt. 5000 15811400-0 Bułki pszenne zwykłe 60g szt. 50000 Bułki grahamki 70g szt 1000 Bułka tarta kg 250 Drożdżówki 100 g szt 2500.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00 - Masło 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.11.22.10 - 15.11.22.10 15.86.30.00 - Herbata 15.81.11.00 - Chleb .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania działalności zgodnej z przedmiotem zamówienia i nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawa. Dokonanie oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie złożonych w ofercie wykonawcy oświadczenia o niewykluczeniu i dokumentu potwierdzającego wykonywanie działalności gospodarczej. Zamawiający sprawdzi kompletność tych dokumentów, a następnie dokona sprawdzenia spełnienia warunków wyżej opisanych według zasady: spełnia/nie spełnia, co musi wynikać jednoznacznie z treści oświadczeń i dokumentów..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia prawa Wykonawcy do ubiegania się o zamówienie publiczne określonego w art. 22 ust. 1 Prawa, Zamawiający na podstawie art. 44 Prawa żąda złożenia następujących dokumentów i oświadczeń: 1) odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania zgodnie z załączonym do niniejszej specyfikacji wzorem. 2. Wymieniony wyżej odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, mogą być złożone w formie kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę/osoby (podpis i imienna pieczęć) upoważnione do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. 3. Jeżeli Wykonawca ustanowi pełnomocnika w przedmiotowym postępowaniu, to Zamawiający wymaga załączenia do oferty oryginału pełnomocnictwa podpisanego przez osobę uprawnioną zgodnie z KRS-em. Na podstawie pisma dyrektora Departamentu Podatków i Opłat Lokalnych Ministerstwa Finansów z dnia 12.02.2007 r. (PL-835-94/LM/EO/07-219) pełnomocnictwa składane w postępowaniach przetargowych nie wymagają wniesienia opłaty skarbowej. 4. W przypadku składania ofert przez tego samego Wykonawcę na więcej niż jedną części zamówienia, dokument i oświadczenie, o których wyżej mowa składane są w jednym egzemplarzu, jako wspólne dla wszystkich ofert częściowych tego Wykonawcy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsm.opole.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu. 45-038 Opole ul. Osmańczyka 22 w sekretariacie szkoły.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.03.2009 godzina 11:00, miejsce: Oferty należy przesyłać na adres Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu. 45-038 Opole ul. Osmańczyka 22, lub składać w sekretariacie Szkoły pod tym samym adresem..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.