Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-03-28
Rzekuń: Dostawy konserw i tłuszczów roślinnych
Numer ogłoszenia: 47661 - 2013; data zamieszczenia: 28.03.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Przytułach Starych , Przytuły Stare 13A, 07-411 Rzekuń, woj. mazowieckie, tel. 29 764 42 22, faks 29 764 89 29.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www:zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka penitencjarna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy konserw i tłuszczów roślinnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1 Paprykarz szczeciński waga netto 330 g ilość 4758 kg Paprykarz szczeciński waga netto 135g. ilość 130 kg. Sałatka rybna waga netto 300 g. ilość 2 340 kg. Sałatka rybna waga netto 330 g. ilość 1 820 kg. Zadanie 2 Konserwa mięsna opakowanie 300g, ilość 5 200kg Pasztet z drobiu opakowanie 100g, ilość 130 kg. Pasztet drobiowy opakowanie 135g, ilość 520 kg. Pasztet drobiowy opakowanie 300 g, ilość 4 420kg. Zadanie 3 Ryba mrożona mintaj lub dorsz, ilość 1 040 kg, Ryba mrożona Panga, ilość 780 kg, Śledź w płatach, ilość 3 900kg. Burgery rybne, ilość 8 580 kg. Zadanie 4 Olej rzepakowy, ilość 6 500 l, Margaryna roślinna do smarowania pieczywa ilość 26 000 kg..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.30.00-3, 15.24.00.00-2, 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1, 15.22.10.00-3, 15.20.00.00-0, 15.41.11.00-3, 15.43.10.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ; oraz dostarczy zaświadczenie o wpisie do odpowiedniego rejestru.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia potencjału technicznego i osób.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia potencjału technicznego i osób.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia potencjału technicznego i osób.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia potencjału technicznego i osób.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 5,
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
zmiany obowiązującej stawki podatku VAT obniżenia ceny w każdym momencie obowiązywania umowy cena za dostarczony towar, zgodnie ze złożoną ofertą, obowiązywać będzie do końca roku kalendarzowego, w którym zawarto umowę, chyba, że zmiana ceny będzie korzystna dla zamawiającego w następnym roku obowiązywania umowy podwyższenie ustalonej ceny może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług ustalony przez GUS za rok poprzedzający podwyżkę. W przypadku kształtowania się wskaźnika na poziomie ujemnym Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny o w/w wskaźnik podwyższenie ceny wymaga pisemnej zgody Zamawiającego Informację o planowanym podniesieniu cen Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie nie później niż w terminie 14 dni przed terminem wprowadzenia zmiany W przypadku, gdy podniesienie ceny nie będzie odpowiadać Zamawiającemu, ma on prawo rozwiązać umowę, z zachowaniem 30 - dniowego terminu wypowiedzenia umowy
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Przytułach Starych
Przytuły Stare 13A
07-411 Rzekuń.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.04.2013 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Przytułach Starych Przytuły Stare 13A 07-411 Rzekuń sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy konserw rybnych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Paprykarz szczeciński opakowanie 300g, ilość 4 758 kg Paprykarz szczeciński opakowanie 135g, ilość 130 kg Sałatka rybna opakowanie 300g, ilość 2 340 kg Sałatka rybna opakowanie 330g, ilość 1 820 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.30.00-3, 15.24.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa konserw mięsnych i pasztetów.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwa mięsna opakowanie 300g, ilość 5200 kg Pasztet drobiowy opakowanie 100g, ilość 130 kg Pasztet drobiowy opakowanie 135g, ilość 520 kg Pasztet opakowanie 300g, ilość 4 420 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy ryb.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mintaj lub dorsz, ilość 1 040 kg, Ryba Panga, ilość 780 kg, Śledź w płatach w zalewie octowej, ilość 3 900 kg, Burgery rybne, ilość 8 580 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3, 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa tłuszczy roślinnych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Olej roślinny 6 500 l Margaryna do smarowania pieczywa 26 000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3, 15.43.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa artykułów spożywczych"(12.2024.)
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Olofa Palmego w Józefowie w roku szkolnym 2024/2025
- DOSTAWA PRZETWORÓW, PRZYPRAW I RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej SP43 w Lublinie w roku szkolnym 2024 - 2025
- Dostawy różnych artykułów spożywczych na II półrocze 2024 r.
- Dostawa żywności do bieżącego żywienia wojsk w 2024 r. - KONSERWY MIĘSNE
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.