eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Puck › Zakup i dostawy artykułów żywnościowych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-26

Puck: Zakup i dostawy artykułów żywnościowych.
Numer ogłoszenia: 472016 - 2012; data zamieszczenia: 26.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu , Darzlubie, ul. Pucka 74, 84-100 Puck, woj. pomorskie, tel. 0-58 673 82 92.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.darzlubie.eu

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawy artykułów żywnościowych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawy artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zamieszczony jest w Formularzach Cenowych stanowiących Załączniki nr 2.1 - 2.8 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w następujących pakietach: Pakiet nr 1 - Warzywa, Pakiet nr 2 - Nabiał, Pakiet nr 3 - Ryby, Pakiet nr 4 - Mięso i wędliny, Pakiet nr 5 - Drób, Pakiet nr 6 - Mrożonki, Pakiet nr 7 - Pieczywo, Pakiet nr 8 - Ciastka i ciasta. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na dowolną ilość pakietów. Zamawiający zastrzega jednak składanie ofert przez Wykonawcę na całość asortymentu w danym pakiecie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia. Z tego tytułu nie będą przysługiwały Wykonawcy żadne roszczenia poza roszczeniem o zapłatę za już dostarczony towar...

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.21.00.00-3, 15.23.50.00-4, 15.13.14.10-2, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.14.00-9, 15.11.11.00-0, 15.13.11.30-5, 15.11.21.30-6, 15.11.21.20-3, 15.11.31.35-0, 15.11.23.00-9, 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5, 15.81.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W związku z art. 144 Ustawy PZP ustala się następujące przesłanki i okoliczności jakie muszą być spełnione w przypadku zmiany postanowień zawartej umowy na wykonanie zadania: 1) nastąpią przekształcenia własnościowe, 2) nastąpią zmiany techniczne lub organizacyjne, 3) nastąpią zmiany adresu, 4) zmianie ulega wielkość opakowań, 5) nastąpi zakończenie, wstrzymanie lub wycofanie artykułów z produkcji, 6) zmianie ulega harmonogram dostaw co do ilości i terminów, 7) działanie siły wyższej (strajki generalne lub lokalne), mające bezpośredni wpływ na terminowość zamówień, 8) wystąpienia innych okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności, Warunki dokonywania zmian: 1) inicjowanie zmian może nastąpić na wniosek wykonawcy i zamawiającego, 2) uzasadnienie zmian - prawidłowa realizacja umowy, obniżenie kosztów, 3) zmiany umowy dokonuje się w formie pisemnego aneksu do umowy pod rygorem nieważności

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.darzlubuie.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu ul. Pucka 74 84-100 Puck Sekretariat..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2012 godzina 09:45, miejsce: Zespół Szkół im. Maksymiliana Wilandta w Darzlubiu ul. Pucka 74 84-100 Puck Sekretariat Szkoły..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew kg 250 Kalafior szt 160 Pietruszka Nać p 250 Cebula Biała kg 100 Czosnek gł 20 Koper p 130 Szczypior p 80 Por kg 60 Buraczki kg 250 Rzodkiewka p 30 Papryka czerw. kg 30 Papryka żółta kg 20 Papryka zielona kg 20 Kapusta biała kg 200 Kapusta czerw. kg 200 Sałata lodowa szt 60 Ogórek świeży kg 90 Ogórek kiszony kg 170 Fasola Jaś kg 90 Fasola drobna kg 50 Jabłka kg 200 Gruszka kg 50 Kapusta włoska kg 150 Śliwka węgerka kg 50 Ananas puszka szt 10szt (565g) Banan kg 100 Cytryna kg 30 Pomarańcza kg 150 Mandarynka kg 100 Pieczarki kg 50 Brukiew kg 50 Pomidory kg 30 Seler kg 130 Kapusta pekińs. kg 140 Botwinka P 60 Kapusta kiszona kg 150 Kapusta biała szt 100 Kapusta czerw. szt 50 Kapusta pekińsk szt 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja szt 6200 Palma szt 120 Masło Osełka szt 20 Masło śmietank. szt 30 Masło Warlubie szt 30 Masło Mix Pasł. szt 50 Mleko l 200 Maślanka l 120 Śmietana 12% (05l)szt 80 Śmietana 18% (05l)szt 50 Śmietana 30% szt 50 Śmietana 36% szt 100 Twaróg Mielony kg 100 Olej 5l szt 50 Olej 3l szt 50 Oliwa z oliwek szt 10 Jogurt Nat.900g szt 30 Jogurty małe różne smaki szt 680 Jogurt Bakoma szt 200 Jogurt Danon szt 200 Jogurt pitny szt 400 Majonez Winiary w.3 kg szt 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z Pangi kg 80 Filet z Dorsza kg 300 Płaty śledziowe marynowane w zalewie octowej po 4kg szt 35.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.21.00.00-3, 15.23.50.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso i wędliny..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab b/k kg 190 Łopatka b/k kg 200 Boczek św. kg 70 Boczek wędz. kg 50 Golonka kg 40 Żeberka kg 75 Kości wieprz. kg 40 Pachwina wędz. kg 40 Mielone kg 300 Mięso gulaszow. kg 300 Karkówka b/k kg 70 Smalec kg 100 Szynka kulka kg 200 Kiełbasa zwyczajna kg 150 Kiełbasa biała kg 100 Kiełbasa Śląska kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.10-2, 15.11.40.00-0, 15.41.21.00-0, 15.13.14.00-9, 15.11.11.00-0, 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka kg 350 Ćwiartka z kurczaka kg 150 Korpusy drobiowe kg 30 Bioderko z kurczaka kg 300 Udko z kurczaka kg 100 Gęsina skrz. kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30-6, 15.11.21.20-3, 15.13.11.35-0, 15.11.23.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Fasolka szparag. kg 300 Marchew kostka kg 250 Włoszczyzna kg 150 Zupa 7 składnikowa kg 100 Frytki kg 300 Truskawki mrożone kg 150 Kukurydza kg 50 Majonez Winiary po 3kg kg 20 Kalafior mroż. kg 100 Bukiet warzyw kg 100 Pierogi z mię.Wirtu kg 150 Pierogi z kap.i grzyb.Virtu kg 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły krojony szt 500 Bułka kajzerka szt 800 Bułka maślana szt 340 Bułka tarta kg 120.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ciasta i ciastka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drożdżówka szt 340 Drożdżówka z serem szt 340 Drożdżówka z budyniem szt 340 Pączek szt 400 Ciastko francuskie szt 180 Ciasto Murzynek kg 50 Ciasto Miodownik kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.