Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-11-26
Bolechowice: Dostawy artykułów spożywczych, przetworów owocowych,warzywnych i mrożonek
Numer ogłoszenia: 471770 - 2012; data zamieszczenia: 26.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Więckowice 1, 32-082 Bolechowice, woj. małopolskie, tel. 0-12 2851603, faks 0-12 2852010.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswieckowice
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych, przetworów owocowych,warzywnych i mrożonek.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Andruty-wafle cukrzycowe kg-70 Budyń bez cukru śmietankowykg-65 Budyń bez cukru czekoladowy kg-65 Bulion drobiowy Winiary kg-10 Chrupki krakowskie szt.-230 Ciastka deserowe kg-100 Ciastka Grześki w czekoladzie szt-400 Ciastka herbatniki szkolne kg-190 Ciastka krakersy szt-80 Cukier kg. - 2500 Cukier puder kg-120 Cukier waniliowy kg-5 Cukierki w czekoladzie kg-20 Cynamon kg-1,5 Czekolada dla diabetyków szt.-50 Czosnek granulowany kg-15 Drożdże piekarskie kg-10 Galaretka owocowa kg-200 Herbata ekspres. owoc. op.-110 Herbata liściasta Madras kg-100 Kakao Wawel kg-18 Kasza gryczana prażona kg-150 Kasza jęczmienna kg-160 Kasza manna kg-225 Kawa zbożowa kg-120 Ketchup Roleski kg-150 Kisiel bez cukru kg-110 Kleik ryżowy błyskawiczny szt.-20 Kminek kg-1 Konserwa rybna śledź w pomidorach kg-390 Konserwa rybna śledź w oleju kg-390 Kwasek cytrynowy kg-15 Liście laurowe kg-1,5 Majeranek kg-1,5 Majonez Roleski kg-330 Makaron drobny 4-ro jajeczny kg-150 Makaron nitki 4-ro jajeczny kg-150 Makaron różny 4-ro jajeczny kg-450 Makrela wędzona kg-160 Mąka pszenna tortowa kg-2450 Mąka ziemniaczana kg-160 Miód naturalny wielokwiatowy kg-50 Musli kg-130 Musztarda kremowa Roleski kg-40 Ocet 10 % l-60 Olej Kujawski l-410 Paluszki słone Lajkonik szt.- 500 Pieprz czarny mielony kg-15 Płatki kukury. Corn Flakes bez dodatków kg-50 Płatki kukury Corn Flakes smakowe z dodatkami kg-90 Płatki owsiane kg-30 Proszek do pieczenia kg-2 Przyprawa do drobiu Kamis kg-3 Przyprawa do mięsa Kamis kg-2 Przyprawa do potraw kg-75 Przyprawa w płynie do zup Winiary l-210 Rodzynki kg-22 Ryż kg-340 Sól kuchenna jodowana kg-630 Śledzie solone Matjas kg-210 Śmietanka śnieżka kg-25 Śliwki suszone bez pestek kg -8 Wiórka kokosowe kg-10 Ziele angielskie kg- 3 Żelatyna spożywcza kg-35 Barszcz biały l-140 Barszcz czerwony Krakus l-600 Brzoskwinie w syropie szt.-20 Chrzan tarty Polonaise kg-115 Dżem niskosłodzony kg-360 Groszek konserwowy szt.-480 Koncentrat pomidorowy 30% Pudliszki kg-200 Kukurydza konserwowa szt.-550 Marmolada kg-5 Papryka konserwowa czerwona szt.-340 Pieczarki marynowane szt.-170 Sałatka szwedzka szt.-380 Sałatka z czerwonej kapusty szt.-280 Sok 100 % Hortex małe szt.-1100 Sok 100 % Hortex różne smaki a 1 l.L-1230 Sok syrop L-50 Borówki opak. do 2,5 ,kg-40 Brukselka mrożona kg-40 Fasola szparagowa mrożona żółta kg-150 Fasola szparagowa mrożona zielona kg -100 Filet z mintaja mrożony kg-600 Groszek zielony mrożony kg-100 Kalafior mrożony kg-200 Lody wielosmakowe l-110 Mieszanka kompotowa mrożona kg-2400 Szpinak mrożony kg-180 Śliwy mroż. bez pestek kg-420 Truskawki mrożone kg-350.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.30.00.00-1.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie pobiera się
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswieckowice.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Więckowicach, ul. Słoneczna 3, 32-082 Bolechowice
i na stronie internetowej www.dpswieckowice.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Więckowicach, ul. Słoneczna 3, 32-082 Bolechowice w pokoju Działu Administracyjno - Gospodarczego w paw.D.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy Artykułów Spożywczych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze Andruty-wafle cukrzycowe kg-70 Budyń bez cukru śmietankowykg-65 Budyń bez cukru czekoladowy kg-65 Bulion drobiowy Winiary kg-10 Chrupki krakowskie szt.-230 Ciastka deserowe kg-100 Ciastka Grześki w czekoladzie szt-400 Ciastka herbatniki szkolne kg-190 Ciastka krakersy szt-80 Cukier kg. - 2500 Cukier puder kg-120 Cukier waniliowy kg-5 Cukierki w czekoladzie kg-20 Cynamon kg-1,5 Czekolada dla diabetyków szt.-50 Czosnek granulowany kg-15 Drożdże piekarskie kg-10 Galaretka owocowa kg-200 Herbata ekspres. owoc. op.-110 Herbata liściasta Madras kg-100 Kakao Wawel kg-18 Kasza gryczana prażona kg-150 Kasza jęczmienna kg-160 Kasza manna kg-225 Kawa zbożowa kg-120 Ketchup Roleski kg-150 Kisiel bez cukru kg-110 Kleik ryżowy błyskawiczny szt.-20 Kminek kg-1 Konserwa rybna śledź w pomidorach kg-390 Konserwa rybna śledź w oleju kg-390 Kwasek cytrynowy kg-15 Liście laurowe kg-1,5 Majeranek kg-1,5 Majonez Roleski kg-330 Makaron drobny 4-ro jajeczny kg-150 Makaron nitki 4-ro jajeczny kg-150 Makaron różny 4-ro jajeczny kg-450 Makrela wędzona kg-160 Mąka pszenna tortowa kg-2450 Mąka ziemniaczana kg-160 Miód naturalny wielokwiatowy kg-50 Musli kg-130 Musztarda kremowa Roleski kg-40 Ocet 10 % l-60 Olej Kujawski l-410 Paluszki słone Lajkonik szt.- 500 Pieprz czarny mielony kg-15 Płatki kukury. Corn Flakes bez dodatków kg-50 Płatki kukury Corn Flakes smakowe z dodatkami kg-90 Płatki owsiane kg-30 Proszek do pieczenia kg-2 Przyprawa do drobiu Kamis kg-3 Przyprawa do mięsa Kamis kg-2 Przyprawa do potraw kg-75 Przyprawa w płynie do zup Winiary l-210 Rodzynki kg-22 Ryż kg-340 Sól kuchenna jodowana kg-630 Śledzie solone Matjas kg-210 Śmietanka śnieżka kg-25 Śliwki suszone bez pestek kg -8 Wiórka kokosowe kg-10 Ziele angielskie kg- 3 Żelatyna spożywcza kg-35.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy przetworów owocowych i warzywnych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: przetwory owocowo warzywne Barszcz biały l-140 Barszcz czerwony Krakus l-600 Brzoskwinie w syropie szt.-20 Chrzan tarty Polonaise kg-115 Dżem niskosłodzony kg-360 Groszek konserwowy szt.-480 Koncentrat pomidorowy 30% Pudliszki kg-200 Kukurydza konserwowa szt.-550 Marmolada kg-5 Papryka konserwowa czerwona szt.-340 Pieczarki marynowane szt.-170 Sałatka szwedzka szt.-380 Sałatka z czerwonej kapusty szt.-280 Sok 100 % Hortex małe szt.-1100 Sok 100 % Hortex różne smaki a 1 l.L-1230 Sok syrop L-50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy mrożonek.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożonki : Borówki opak. do 2,5 ,kg-40 Brukselka mrożona kg-40 Fasola szparagowa mrożona żółta kg-150 Fasola szparagowa mrożona zielona kg -100 Filet z mintaja mrożony kg-600 Groszek zielony mrożony kg-100 Kalafior mrożony kg-200 Lody wielosmakowe l-110 Mieszanka kompotowa mrożona kg-2400 Szpinak mrożony kg-180 Śliwy mroż. bez pestek kg-420 Truskawki mrożone kg-350.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolny 2025/2026
- Dostawy różnych produktów spożywczych dla jednostek penitencjarnych podległych Okręgowemu Inspektoratowi Służby Więziennej w Koszalinie
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 22 im. Karola Miarki z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Św. Piotra 9a - I/2025
- Dostawa artykułów spożywczych z przeznaczeniem na potrzeby żywieniowe do Szkoły Podstawowej nr 2 w Miechowie.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.