eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy SączŚwiadczenie usług gastronomicznych dla pracowników MOPS i członków ich rodzin.



Ogłoszenie z dnia 2012-11-21

Nowy Sącz: Świadczenie usług gastronomicznych dla pracowników MOPS i członków ich rodzin.
Numer ogłoszenia: 464238 - 2012; data zamieszczenia: 21.11.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Żywiecka 13, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 018 4443623, faks 018 4435239.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług gastronomicznych dla pracowników MOPS i członków ich rodzin..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej dla pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Nowym Sączu i członków ich rodzin w dniu 23 listopada 2012r. od godziny 18:00 do 03:00, dla grupy 63 osób z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia tej liczby do maksymalnej liczby 6 osób. 2.Usługa winna być realizowana w Centrum miasta Nowego dla 63 osób z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia liczby uczestników o 6 osób, zwane dalej plus/minus 6 osób. 3.Zamawiający zastrzega sobie możliwość przedmiotowej zmiany wielkości zamówienia w ten sposób, że liczba osób korzystająca z usługi będącej przedmiotem zamówienia zaplanowana jest na 63 osoby, zaś przewidywaną zmianę ilości osób szacuje się na plus/minus 6 osób. W związku z powyższym faktem Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia lub zwiększenia ilości uczestników na poziomie plus/minus 6 osób. 4.Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników spotkania składające się z poniższych elementów:Rosół z pierożkami 300 ml / 1 osobę, Ziemniaki 200 g / 1 osobę, Zestaw surówek 200 g / 1 osobę, 2 rodzaje mięs, kotlet devolay, kotlet schabowy 2x po 150 g / 1 osobę, Oraz dodatkowo filet rybny - smażony dorsz ( 30 szt.) 150/200 g x 30 osób, Deser: Tort lub ciasto tortowe 10 kg, Bogracz 200 ml, Barszcz czerwony z krokietem (krokiet z kapustą i grzybami 2 szt.) 250 ml i 250 g / 1 osobę, 3 rodzaje szynek, kabanos, pasztet 150 g / 1 osobę, smalec z cebulą i skwarkami 50 g / 1 osobę, Ogórek kiszony 30 g / 1 osobę, 2 rodzaje serów żółtych 80 g / 1 osobę, jajka faszerowane po 2 połówki na osobę 80 g / 1 osobę, Galaretki drobiowe z warzywami 120 g / 1 osobę, cztery rodzaje sałatek warzywnych 4x50g / 1 osobę, 3 rodzaje śledzi 3x100 gram / 1 osobę, Pieczywo (chleb) bez ograniczeń, Kawa/herbata + dodatki bez ograniczeń, Woda Mineralna bez ograniczeń, Sprite, coca-cola, sok pomarańczowy, grejpfrutowy Łączna ilość przypadająca na jedną osobę wymienionych napojów 1 litr. 5.Ponadto w ramach zaproponowanej ceny: a)Wykonawca zapewnia sprawną, szybką i należytą obsługę kelnerską, co najmniej 1 kelnera na 30 uczestników, b)Wykonawca zapewnia przestronne salę (sale) restauracyjną i taneczną oraz bezpłatny dostęp do szatni i toalet, wszystkie położone bezpośrednio przy sobie. Dopuszczalne jest połączenie sali restauracyjnej z taneczną, jeżeli sala jest tak duża, że swobodnie pozwoli na wykonywanie tych funkcji. c)Stoły połączone (co najmniej 6 osobowe), przystrojone (serwetki, świece, kwiaty), d)Wykonawca nie będzie pobierał dodatkowych opłat za produkty indywidualnie zakupione, przyniesione i spożywane w miejscu realizacji usługi. 6.Dodatkowo Wykonawca zapewnia muzykę z płyt lub innych nośników, obsługę DJ od godziny 1800 do 0300. 7.Wykonawca zapewnia wyżywienie i gwarantuje, że podawane posiłki będą urozmaicone, kaloryczne - zgodnie z normami obowiązującymi w żywieniu zbiorowym. 8.Dostarczone produkty żywnościowe będą świeże i winne być przyrządzone w dniu ich wydania. Przygotowywanie i podawanie posiłków będzie się odbywało zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji. Wykonawca weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 9.Próbki posiłków będą zachowane przez Wykonawcę zgodnie z przepisami. 10.Zamawiający poda ostateczną ilość uczestników na 1 dzień przed terminem rozpoczęcia. 11.Wynagrodzenie za wykonanie zamówienia oparte jest o cenę jednostkową za 1 (jednego) uczestnika spotkania. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie w zależności od faktycznie wykonanej usługi, tj. cena ryczałtowej za 1 (jednego) uczestnika spotkania pomnożonej przez faktyczną ilość uczestników spotkania. Wysokość wynagrodzenie uzależnione jest od ostatecznej liczby osób uczestniczących w spotkaniu, z tym że liczba ta nie może być mniejsza niż 57 i większa niż 69..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.51.10.00 - Usługi bufetowe oraz usługi kawiarniane dla ograniczonej grupy klientów 55.31.00.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.11.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • RENA-G.B. Kazimierz Grzegorczyk, Marian Bodziony Spółka Jawna, Barska 63, 33-300 Nowy Sącz, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6197,78 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 6123,60

  • Oferta z najniższą ceną: 6123,60 / Oferta z najwyższą ceną: 6930,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na: Świadczeniu usługi gastronomicznej dla pracowników MOPS i członków ich rodzin. Usługi gastronomiczne są usługami powszechnie dostępnymi i mają ustalone standardy jakościowe, a w przypadku zamówienia nr MOPS.I.271/Z/P/46/2012 wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp. Zamawiający posłużył się tym trybem, gdyż spełnione zostały obie przesłanki jednocześnie, tj. przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne na rynku o znormalizowanych standardach, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Pzp. Usługi gastronomiczne są powszechnie dostępne gdyż mogą je realizować liczne podmioty na rynku, co umożliwia łatwy dostęp do tych dóbr nieograniczonej grupie konsumentów, co z kolei łączy się wprost z powszechną konsumpcją takich usług. Przez ustalone standardy Zamawiający rozumie pozycje z menu ( karta dań) gdzie podaje się nazwę dania oraz ich gramaturę jako podstawowy parametr. Są to standardy wynikające z przyjętych dla tych usług norm w gastronomii i wymagań przyjętych przez konsumentów. Standardy jakościowe w gastronomi - to podstawowe wymogi dotyczące technologii produkcji oraz metod postępowania z produktem żywieniowym w placówkach gastronomicznych, zgodnie z zaleceniami instytucji lub organów nadzorujących tą działalność. Usługi gastronomiczne to usługi powszechne, typowe i gwarantują Zamawiającemu możliwość porównania cen takiego samego pozycji menu u różnych wykonawców na rynku.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.