To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-11-20
Krynica-Zdrój: Dostawa pieczywa dla punktów żywienia S.A. Uzdrowiska Krynica-Żegiestów ul. Nowotarskiego 9/4 33-380 Krynica Zdrój
Numer ogłoszenia: 460814 - 2012; data zamieszczenia: 20.11.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 399566 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Krynica - Żegiestów S.A., ul. Nowotarskiego 9/4, 33-380 Krynica-Zdrój, woj. małopolskie, tel. 018 4712395, faks 018 4715081.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednoosobowa Spółka Skarbu Państwa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa pieczywa dla punktów żywienia S.A. Uzdrowiska Krynica-Żegiestów ul. Nowotarskiego 9/4 33-380 Krynica Zdrój.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: I.Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ . 1. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danego zamówienia. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zostaną odrzucone. 2.Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania cen netto określonych w ofercie przetargowej przez okres 3 miesięcy licząc od dnia podpisania umowy. 3. Wraz z upływem okresu określonego w pkt. 8.2 może nastąpić indeksacja cen, w oparciu o wskaźnik GUS-u (wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za poprzedni kwartał ogłoszony przez Prezesa GUS), jeśli wskaźnik ten wzrośnie lub zmaleje o minimum 3%. Cena danego towaru może być w takim wypadku podwyższona lub zmniejszona o tyle procent o ile wzrośnie lub ulegnie zmniejszeniu wskaźnik GUS. Indeksacja cen w każdym przypadku wymaga uprzedniego zawiadomienia drugiej strony wraz z wykazaniem podstawy indeksacji. 4.Zamawiający w trakcie realizacji zamówienia dopuszcza możliwość przedmiotowej zmiany ilości w granicach +/- 30 % określonej w załączniku nr 4. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia w określonej powyżej granicy. II. Towar dostarczany przez Wykonawcę w asortymencie: bułki, winien spełniać wymogi zawarte w następujących aktach prawnych : 1. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych ( Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.) 2. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 nr 232 poz. 1525 z późn. zm.) 3. Pakowanie Opakowania stanowią kosze plastikowe wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, suche, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 4. Znakowanie a) na opakowaniu należy podać następujące informacje: b) nazwę pieczywa, c) wykaz surowców, d) nazwę dostawcy - producenta, adres, e) masę jednostkową oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. III. Towar dostarczany przez Wykonawcę w asortymencie: bułka tarta, winien spełniać wymogi zawarte w następujących aktach prawnych : 1. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych ( Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.) 2. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 z późn. zm.) 3. Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (Dz. U. z 2009r. nr 91 poz. 740 z późn. zm.) 4. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007r nr 137 poz. 966 z późn. zm.) 5. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 nr 232 poz. 1525 z późn. zm.) 6. Opakowania jednostkowe Opakowania jednostkowe - torby papierowe wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 7. Opakowania transportowe Opakowania transportowe - pudła tekturowe do 5kg, wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. 8. Znakowanie Zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem . IV. Towar dostarczany przez Wykonawcę w asortymencie chleb (pszenno-żytni, graham), winien spełniać wymogi zawarte w następujących aktach prawnych : 1. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych ( Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 z późn. zm.) 2. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 nr 232 poz. 1525 z późn. zm.) 3. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007r nr 137 poz. 966 z późn. zm.) 4. Pakowanie Opakowania stanowią kosze plastikowe wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, suche, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 5. Znakowanie Każdy bochenek chleba powinien być oznakowany etykietą lub banderolą zawierającą następujące dane: nazwę pieczywa, wykaz surowców, nazwę dostawcy - producenta, adres, masę jednostkową oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. V.Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 VIII 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29.IV.2004r. - higiena środków spożywczych (zał.nr 2 do rozporządzenia),którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia oraz posiadać książkę kontroli mycia i dezynfekcji samochodu. VI.Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) lub jest w trakcie opracowywania. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców - oświadczeniem, o którym mowa w pkt. IV.6.2. VII. Wykonawca winien posiadać dokument wystawiony przez właściwy organ sanitarny potwierdzający spełnianie wymagań, o których mowa w art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia VIII. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań wynikających z umowy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.11.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
TĘGOBORZE ZPC GRZYB SPÓŁKA KOMANDYTOWO-AKCYJNA
jakie przetargi wygrała firma
TĘGOBORZE ZPC GRZYB SPÓŁKA KOMANDYTOWO-AKCYJNA
- Zakład Piekarski GRZYB Spółka jawna, Tęgoborze 280, 33-312 Tęgoborze, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 166953,80 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 67490,87
Oferta z najniższą ceną: 67490,87 / Oferta z najwyższą ceną: 90069,44
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KRYNICY-ZDRÓJ
- Zakup paneli medycznych i lampy LED do sali zabiegowej dla SPZOZ Szpitala im. dr. J. Dietla w Krynicy-Zdroju
- Dostawa środków czystości, gąbek, mopów, ścierek, papierów i ręczników, opakowań jednorazowych i gastronomicznych, worków oraz materiałów dezynfekcyjnych i ochrony osobistej podzielonych na ZADANIA.
- Dostawa w formie leasingu operacyjnego z opcją wykupu fabrycznie nowej, kompletnej śmieciarki jednokomorowej o pojemności skrzyni ładunkowej min. 21 m3 na podwoziu trzyosiowym
- Kompleksowa sprzedaż paliw płynnych do pojazdów i urządzeń Gminy Krynicy-Zdroju w 2026 roku
- Sprzedaż i dostawa produktów mleczarskich
- Rozwój Parku Zdrojowego w Krynicy-Zdroju poprzez zwiększenie dostępności i bioróżnorodności
więcej: przetargi w Krynicy-Zdrój »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Wolicy
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Publicznego Przedszkola nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2026 roku
- ZP/CZD/171/25 Dostawa pieczywa
- Dostawy różnych artykułów spożywczych i pieczywa dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
- Dostawa artykułów spożywczych do Publicznego Przedszkola w Nadarzynie
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2026 rok"
więcej: Pieczywo »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





