Ogłoszenie z dnia 2013-03-26
Włocławek: Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i jego przetworów dla Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego we Włocławku.
Numer ogłoszenia: 45671 - 2013; data zamieszczenia: 26.03.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy, ul. Leśna 24, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-54 413 46 66, faks 0-54 413 46 64.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i jego przetworów dla Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego we Włocławku..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zakresem zamówienia jest dostawa mięsa wieprzowego, wołowego , drobiowego i jego przetworów..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.02.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakłady Mięsne Kazimierz Kołodziejczak, Grzegorzew ul. Toruńska 6, 62-640 Grzegorzew, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 14541,81 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 16180,35
Oferta z najniższą ceną: 16180,35 / Oferta z najwyższą ceną: 16180,35
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt 3 ze wzgledu na wyjątkową sytuację niewynikającąch z przyczyn leżących po stronie zamawiającego,której nie mógł on przewidzieć, wymagane jest natychmiastowe wykonanie zamówienia, a nie można zachować terminów określanych dla innych trybów zamówienia.Wyjaśnienie faktyczne: W miesiącu grudniu 2012 w w naszej placówce roztrzygnięto przetarg nieograniczony na dostawy miesa wieprzowego, wołowowego, drobiowego i jego przetworów. Umowa obowiązywała od stycznia br. W/w umowę podpisał właściciel firmy ANAPOL p. Krzysztof Sowiński, wymagana dokumentacja była prawidłowa. W dniu 13.02.2013 osoba przyjmująca zamówienia z firmy ANAPOL , stwierdziła że w/w firma nie przyjmuje do realizacji żadnych dostaw ze wzgledu na niemożność wywiązania się z umowy. Poinformowaliśmy, że zgodnie z umową obowiązuje miesięczy okres wypowiedzenia i do tego okresu Firma Anapol jest zobowiązana do realizacji dostaw do naszej placówki. Odmówiono przyjęcia zamówienia i przekazano informację, że włściciel firmy P. Krzysztof Sowiński będzie kontaktował się z naszą placówką w powyższej kwesti.Po licznych próbach kontaktu telefonicznego z właścicielem, które pozostały bez odpowiedzi, dostalismy fax z prośbą o rozwiązanie umowy lecz bez uwzględnienia okresu wypowiedzenia. Następnie przysłano fax z uściśloną informacją o niemożności dalszego dostarczania produktów objetych specyfikacja przetargową i odmówiono przyjmowania zamówień.MOW jest placówką w której przebywa młodzież w wieku 13-18 lat i byliśmy zmuszeni złożyć zamówienia w innej firmie by zapewnić młodzieży posiłki. W Ośrodku przebywa przez całą dobę około 70 wychowanków i zgodnie z zasadami HCCP i Instrukcją Dobrej Praktyki Higienicznej wyrobów wędliniarskich nie kupujemy na zapas, by nie stworzyć zagrożenia zatrucia mikroorganizmami. Zasady HCCP koncentrują się przede wszystkim na zapewnieniu podopiecznym zdrowych i bezpiecznych posiłków, jadłospis jest realizowany na bieżąco i produkty potrzebne do jego realizacji kupowane są zwykle z jednodniowym wyprzedzeniem.Zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych na podstawie art. 66 i 67 ust. 1 pkt. 3 komisja przetargowa w dniu 15.02.2013 r. podjęła decyzję o wystosowaniu zaproszenia do negocjacji do Zakładów Mięsnych w Grzegorzewie, proponując spotkanie w dniu 18.02.2013 r.Wyboru dokonano po analizie sondażu telefonicznego na temat bieżących cen na artykuły mięsne.Decydującym kryterium w wyborze dostawcy były przede wszystkim ceny artykułów , jak i również gwarancja przestrzegania zasad HCCP oraz wysoka ocena współpracy z wybranym dostawcą w ubiegłych latach.Komisja ustaliła,że zakupy z wolnej ręki będą trwały przez okres trzech miesięcy tj. do 15.05.2013r. do chwili roztrzygnięcia przetargu nieograniczonego, który w międzyczasie zostanie ogłoszony i opublikowany w Biuletynie Zamówień Publicznych.
INNE PRZETARGI Z WŁOCŁAWKA
- "Budowa oświetlenia ulicznego na terenie Gminy Miasto Włocławek" - II postępowanie
- Modernizacja infrastruktury stadionu - II etap
- Dostawy tłuszczy do Zakładu Karnego we Włocławku
- Sukcesywne świadczenie usług prania i dezynfekcji asortymentu na potrzeby Zakładu Karnego we Włocławku
- "Rozbudowa i przebudowa budynku Urzędu Miasta przy ul. Bojańczyka ze zmianą sposobu użytkowania - dokumentacja" w ramach zadania pn.: "Przebudowa Urzędu Miasta Włocławek"
- Usługa w zakresie ochrony fizycznej mienia obiektów Ośrodka Sportu i Rekreacji we Włocławku w 2026 roku
więcej: przetargi w Włocławku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych roku 2026 dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 10 w Gdańsku
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 8 W OŁAWIE W 2026 ROKU
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI PRZEDSZKOLNEJ W ROKU 2026
- Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Koninie w 2026 roku
- Dostawa produktów spożywczych na potrzeby Miejskiego Przedszkola Samorządowego w Suchej Beskidzkiej w 2026 r. - część I
- Dostawy produktów mięsnych i wędliniarskich
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





