eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców grupy I oraz warzyw grupy II

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-08

Olsztyn: Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców grupy I oraz warzyw grupy II
Numer ogłoszenia: 455768 - 2013; data zamieszczenia: 08.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3674 , ul. Saperska 1, 10-073 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 5422815; 5423866; 5423856, faks 89 5422815.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.22wog.wp.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: obrona.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców grupy I oraz warzyw grupy II.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawyziemniaków, warzyw i owoców grupy I oraz warzyw grupy IIh zwane dalej środkami spożywczymi lub produktami, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 6 SIWZ, do garnizonu Olsztyn, Lidzbark Warmiński i Lipowiec powiat szczycieński, w następującym asortymencie i ilościach:Ziemniaki wczesne 900 kg, Buraki ćwikłowe 1 930 kg, Marchew 2 900 kg, Pietruszka korzeniowa 720 kg, Seler korzeniowy 720 kg, Cebula 2 130 kg, Por 1 480 kg, Kapusta biała 2100 kg, Kapusta czerwona 1 100 kg, Czarna rzepa 375 kg, Fasola szparagowa 290 kg, Papryka słodka 560 kg Pomidory 1420 kg, Ogórki 1170 kg, Sałata 380 kg, Brokuły 260 kg, Kapusta włoska 190 kg Kapusta pekińska 740 kg, Kapusta brukselska 150 kg, Kalafior 510 kg, Rzodkiewka 380 kg Natka pietruszki 64 kg, Koperek zielony 64 kg, Szczypiorek 152 kg, Czosnek 30 kg, Pieczarki 600 kg, Rukola 90 kg, Sałata lodowa 160 kg, Banany 1 400 kg, Cytryny 780 kg, Pomarańcze 1 400 kg Mandarynki 1 300 kg, Arbuz 50 kg, Kiwi 770 kg, Brzoskwinie 30 kg, Winogrona 20 kg, Jabłka 6 100 kg, Gruszki 1 120 kg.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.22.10.00-6, 03.22.13.00-9, 03.22.12.00-8, 03.22.23.00-6, 03.22.21.10-7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia oraz dokumentów: aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.), - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wydane na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz z 2010 r. Nr 136, poz. 914, ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (dotyczy podmiotów, o których mowa w art. 63 ust. 2 przywołanej ustawy ).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku na podstawie oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom zamawiającego, należy złożyć: certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - Podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.z 2010 r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) lub protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymanie systemu HACCP na postawie art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), Wykonawca przedstawi dokumenty o których mowa w punkcie powyżej wydane dla podmiotów będących producentem zaoferowanych środków spożywczych będących przedmiotem zamówienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zmiany postanowień umowy mogą być dokonane przy wystąpieniu następujących uwarunkowań w zakresie: 1)Zmiany stawki VAT w przypadku ich urzędowej zmiany; 2)Zmiany ilości, częstotliwości dostaw do Odbiorców w przypadku: a)zastosowania sytuacji określonych w § 4 ust. 2, b)konieczności dostosowania do aktualnych potrzeb Odbiorców limitów asortymentowych, spowodowanych zmianą ilości osób żywionych, przekroczeniem limitu środka spożywczego u jednego Odbiorcy a nie wykorzystaniem limitu u innego Odbiorcy poprzez dokonywanie korekt ilościowych w limitach tego samego Odbiorcy lub w limitach tego samego produktu pomiędzy poszczególnymi Odbiorcami. Zmiany nie mogą spowodować przekroczenia ogólnej ilości środków spożywczych objętych umową oraz całkowitej wartości umowy określonej w § 2 ust. 1. W przypadku różnych cen środków spożywczych dla poszczególnych Odbiorców ceną obowiązującą będzie cena części, do której dokonano przesunięcia limitu. 3)Wstrzymanie dostaw, z powodu braku produktu na rynku krajowym. 2.Wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.22wog.wp.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 3674 Olsztyn, 10-073 Olsztyn ul. Saperska 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.11.2013 godzina 10:00, miejsce: JW 3674 Olsztyn, ul. Saperska 1, w kancelarii jawnej, bud. nr 1, pok. 18, w dni robocze od. 7.30-14.30. Nie dopuszcza się składania ofert na biurze przepustek lub u oficera dyżurnego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców gr. I oraz warzyw gr. II Miejsce dostawy - GZ Olsztyn (10-073 Olsztyn, ul. Saperska 1).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa ziemniaków, warzyw i owoców gr. I oraz warzyw gr. II w następującym asortymencie i ilościach: Ziemniaki wczesne 200 kg, Buraki ćwikłowe 380 kg, Marchew 600 kg, Pietruszka korzeniowa 120 kg, Seler korzeniowy 120 kg, Cebula 400 kg, Por 160 kg, Kapusta biała 500 kg, Kapusta czerwona 150 kg, Czarna rzepa120 kg, Fasola szparagowa 80 kg, Papryka słodka 60 kg, Pomidory 400 kg, Ogórki 250 kg, Sałata 120 kg, Brokuły 80 kg, Kapusta pekińska 140 kg, Kapusta brukselska 10 kg, Kalafior 70 kg, Rzodkiewka 100 kg, Natka pietruszki 20 kg, Koperek zielony 20 kg, Szczypiorek 20 kg, Czosnek 6 kg, Pieczarki 200 kg, Sałata lodowa 10 kg, Banany 200 kg, Cytryny 30 kg, Pomarańcze 200 kg, Mandarynki 100 kg, Arbuz 50 kg, Kiwi 20 kg, Brzoskwinie 30 kg, Winogrona 20 kg, Jabłka 800 kg, Gruszki 40 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.22.10.00-6, 03.22.12.00-8, 03.22.13.00-9, 03.22.23.00-6, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców gr. I oraz warzyw gr. II.Miejsce dostawy - GZ Lidzbark Warmiński (11-100 Lidzbark Warmiński, ul. Ornecka 1).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa ziemniaków, warzyw i owoców gr. I oraz warzyw gr. II w następującym asortymencie i ilości: Ziemniaki wczesne 700 kg, Buraki ćwikłowe 1 400 kg, Marchew 2 000 kg, Pietruszka korzeniowa 480 kg, Seler korzeniowy 480 kg, Cebula 1 400 kg, Por 1 200 kg, Kapusta biała 1 400 kg, Kapusta czerwona 800 kg, Czarna rzepa 200 kg, Fasola szparagowa 160 kg, Papryka słodka 300 kg, Pomidory 720 kg, Ogórki 720 kg, Sałata 160 kg, Brokuły 80 kg, Kapusta włoska 120 kg, Kapusta pekińska 520 kg, Kapusta brukselska 140 kg, Kalafior 400 kg, Rzodkiewka 180 kg, Natka pietruszki 32 kg, Koperek zielony 32 kg, Szczypiorek 120 kg, Czosnek 12 kg, Pieczarki 300 kg, Rukola 80 kg, Sałata lodowa 100 kg, Banany 900 kg, Cytryny 700 kg, Pomarańcze 900 kg, Mandarynki 900 kg, Kiwi 600 kg, Jabłka 4 000 kg, Gruszki 680 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.22.10.00-6, 03.22.12.00-8, 03.22.13.00-9, 03.22.23.00-6, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców gr. I oraz warzyw gr. II Miejsce dostawy - GZ Lipowiec (12-100 Lipowiec gm. Szczytno).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa ziemniaków, warzyw i owoców gr. I oraz warzyw gr. II w następującym asortymencie i ilosciach: Buraki ćwikłowe 150 kg, Marchew 300 kg, Pietruszka korzeniowa 120 kg, Seler korzeniowy 120 kg, Cebula 330 kg, Por 120 kg, Kapusta biała 200 kg, Kapusta czerwona 150 kg, Czarna rzepa 55 kg, Fasola szparagowa 50 kg, Papryka słodka 200 kg, Pomidory 300 kg, Ogórki 200 kg, Sałata 100 kg, Brokuły 100 kg, Kapusta włoska 70 kg, Kapusta pekińska 80 kg, Kalafior 40 kg, Rzodkiewka 100 kg, Natka pietruszki 12 kg, Koperek zielony 12 kg, Szczypiorek 12 kg, Czosnek 12 kg, Pieczarki 100 kg, Rukola 10 kg, Sałata lodowa 50 kg, Banany 300 kg, Cytryny 50 kg, Pomarańcze 300 kg, Mandarynki 300 kg, Kiwi 150 kg, Jabłka 1 300 kg, Gruszki 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.22.10.00-6, 03.22.12.00-8, 03.22.13.00-9, 03.22.23.00-6, 03.22.21.10-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.