eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Usługa cateringowa na Akademię Solidarności organizowaną w dn. 4-7 listopada 2013r. przez Europejskie Centrum Solidarności



Ogłoszenie z dnia 2013-11-06

Gdańsk: Usługa cateringowa na Akademię Solidarności organizowaną w dn. 4-7 listopada 2013r. przez Europejskie Centrum Solidarności
Numer ogłoszenia: 451154 - 2013; data zamieszczenia: 06.11.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Europejskie Centrum Solidarności, ul. Doki 1, 80-958 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 767 79 71, faks 058 767 79 78.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja kultury.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa na Akademię Solidarności organizowaną w dn. 4-7 listopada 2013r. przez Europejskie Centrum Solidarności.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 2.Posiłki składać się będą z: a)Akademia Solidarności liczba osób: 20 4 obiady Na jeden obiad składa się: -zupa wegetariańska (co najmniej 250 ml/osobę) 4.11.2013r. - krem z dyni z imbirem 5.11.2013r. - krem z pomidorów z gorgonzolą 6.11.2013r. - krem z cukinii i rukoli 7.11.2013r. - krem ziemniaczany z papryczkami jalapeno -II danie posiłek mięsny 4.11.2013r. - sakiewki z piersi kurczaka, ziemniaki, surówki 5.11.2013r. - szaszłyki z wołowiny, puree, surówki 6.11.2013r. - polędwiczki wieprzowe, puree, surówki 7.11.2013r - wieprzowina w pieczarkach, puree, surówki (1 posiłek II dania składa sie z co najmniej 100 g/osobę sałat/sałatek; co najmniej 500 g/osobę dodatku skrobiowego, w tym co najmniej 150 g dodatku mięsnego) -II danie posiłek wegetariański 4.11.2013r. - knedle ze śliwkami, sałaty 5.11.2013r. - sola, puree, surówki 6.11.2013r. - papryka faszerowana, puree, surówki 7.11.2013r. - pierogi ruskie, surówki (1 posiłek II dania składa się z co najmniej 100 g/osobę sałat/sałatek; co najmniej 500 g/osobę dodatku skrobiowego, w tym co najmniej 150 g dodatku rybnego lub jarskiego) -Napoje zimne: woda mineralna gazowana i niegazowana i soki (3 rodzaje soków 100%, łącznie co najmniej 300 ml/osobę).

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.10.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Swojski Smak Sp. z o.o., ul. Heweliusza 25/27, 80-861 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2493,82 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2000,00

  • Oferta z najniższą ceną: 2000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 2950,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Uzasadnienie faktyczne wyboru trybu: Usługa ta jest możliwa do nabycia przez każdego zamawiającego bez wymagania specjalnych zezwoleń. Usługa przygotowania posiłku jest usługą pospolitą i popularną tym bardziej, że konkretne zamówienie (zupa, obiad- II danie) nie jest szczególnie skomplikowane. Parametry podane przez zamawiającego są dokładnie określone, znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, standardowym, a nie specyficznym wymaganiom (normom), nie wymagającego indywidualnego podejścia. W związku z powyższym, realizacja przedmiotu zamówienia jest usługą powszechnie dostępną, o ustalonych standardach jakościowych. Ponadto wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8 ustawy pzp. Uzasadnienie prawne wyboru trybu: art. 70 Pzp

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.