Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-02-27
Poddębice: DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SP ZOZ W PODDĘBICACH
Numer ogłoszenia: 44756 - 2009; data zamieszczenia: 27.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach , ul. Mickiewicza 16, 99-200 Poddębice, woj. łódzkie, tel. 043 678 36 22, faks 043 678 20 21.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-poddebice.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SP ZOZ W PODDĘBICACH.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 3.1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Poddębicach, szczegółowo określona w Formularzu ofertowo-cenowym stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 31.42.50.0 - Jaja 15.81.10.00 - Pieczywo 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.51.10.00 - Mleko 32.12.10.0 - Ziemniaki 32.20.00.0 - Warzywa, owoce i orzechy 15.33.21.00 - Przetworzone owoce 33.11.00.0 - Ryby 15.11.00.00 - Mięso 15.11.20.00 - Drób 15.13.11.30 - Wędliny .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w przedmiotowym postępowaniu.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają niżej określone warunki podmiotowe wynikające z art. 22 ust. 1 pkt. 1- 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r., Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.). a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, W tym zakresie Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy złożyli: Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności. b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - dołączyć do oferty (jeśli dotyczy). c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia w oparciu o art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r., Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.). W zakresie spełnienia warunków pkt. c i pkt. d Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy złożyli oświadczenie będące Załącznikiem Nr 3 do SIWZ. Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie na zasadzie spełnia /nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wymienionych w pkt. 8 SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż ww. warunki Wykonawca spełnił. Nie spełnienie chociażby jednego z powyższych warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z udziału w przedmiotowym postępowaniu..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 8.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 8.2. Oświadczenie o objęciu urzędowej kontroli żywności, jej dystrybucji i transportu przez organy inspekcji sanitarnej - Załącznik Nr 6 do SIWZ. 8.3. Oświadczenie o posiadaniu specjalistycznych środków transportu dopuszczonych do transportu artykułów spożywczych przez właściwy Inspektorat Sanitarny - Załącznik Nr 7 do SIWZ. 8.4. Parafowany wzór umowy - Załącznik Nr 2 do SIWZ. 8.5. Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 i art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r., Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.) - Załącznik Nr 3 do SIWZ. 8.6. Wykaz części zamówienia, które Wykonawca zamierza zlecić podwykonawcom- Załącznik nr 4 do SIWZ. 8.7. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia (jeżeli dotyczy). Inne dokumenty wymagane w SIWZ: 8.8. Formularz ofertowo-cenowy - Załącznik Nr 1 do SIWZ Informacja o zawartości oferty: Ofertę stanowi: Formularz ofertowo-cenowy - Załącznik Nr 1 do SIWZ. Dokumenty składane z ofertą: 1. Oświadczenia i dokumenty wymienione w pkt 8.1-8.7 SIWZ. 2. Próbki, o których mowa w pkt. 3.3 SIWZ..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-poddebice.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach
99-200 Poddębice, ul. Mickiewicza 16
Budynek Administracji, I piętro - Sekretariat Dyrekcji.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach 99-200 Poddębice, ul. Mickiewicza 16 Budynek Administracji, I piętro - Sekretariat Dyrekcji..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PAKIET NR 1 - PRODUKTY SPOŻYWCZE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier op=1 kg, 1 300 kg; 2. Sól jodowana op=1kg, 260 kg; 3. Mąka typ 480, op=1kg, 1 050 kg; 4. Kleik ryżowy, op = 180g, 260 op.; 5. Suchary b/c, op. = 220g - 300g, 100 op.; 6. Przyprawa warzywna, op. = 200 g, 360 op.; 7. Przyprawa do kurczaka, op. = 100 g, 40 op.; 8. Przyprawa do gulaszu, op. = 20g, 30 op.; 9. Przyprawa do zup w płynie, op. = 250 g, 25 op.; 10. Olej rzepakowy, op. = 1 litr, 370 op.; 11. Herbata granulowana, op. = 80g, 705 op.; 12. Kawa zbożowa, op. = 250g, 20 op.; 13. Kakao ciemne, op. = 100g, 20 op.; 14. Chrupki kukurydziane, op. = 100g, 200 op.; 15. Chleb ryżowy, op. = 100g, 250 op.; 16. Bułka tarta, op. = 1kg, 25 kg; 17. Ryż (sypki) op=1 kg, 170 kg; 18. Ryż (saszetki), op. = 4 saszetki x 100g, 300 op.; 19. Kasza manna op=1 kg, 180 kg; 20. Kasza jęczmienna op=1 kg, 320 kg; 21. Kwasek cytrynowy, op. = 20 g, 760 op.; 22. Makaron świderki, 300 kg; 23. Makaron rurki, 300 kg; 24. Makaron nitka, 60 kg; 25. Zacierka makaronowa, 120 kg; 26. Majeranek, op. = 10g, 40 op.; 27. Liść laurowy, op. = 10g, 30 op.; 28. Ziele angielskie, op. = 15g, 30 op.; 29. Barszcz biały w płynie, op. = 0,5 litra, 130 op.; 30. Pieprz mielony, op. = 15g, 180 op.; 31. Musztarda, op. = 200g, 10 op.; 32. Dżem, op. = 25g (smak: truskawkowy), 2 600 op.; 33. Miód naturalny wielokwiatowy, op. = 25g, 50 op.; 34. Kisiel, op. = 40g (smak: truskawkowy, cytrynowy), 200 op.; 35. Galaretka, op. = 90g (smak: truskawkowy, morelowy), 220 op.; 36. Budyń, op. = 65g (smak: śmietankowy), 20 op.; 37. Herbatniki, op. = 14-20g, 560 op.; 38. Krakersy, op. = 180g, 90 op.; 39. Ciastka bez czekolady, 20kg; 40. Wafelki bez czekolady, op. = 20g, 860 op.; 41. Soda oczyszczona, op. = 80g, 480 op..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET NR 2 - PRZETWORY.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Koncentrat pomidorowy 30% (o gęstej konsystencji, intensywnym kolorze, nie kwaśny w smaku), op. = 0,9 litra, 120 op..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 70
- 2. JAKOŚĆ - 30
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PAKIET NR 3 - PRZETWORY.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Sok owocowo-warzywny b/c, naturalny, nieklarowny (środek spożywczy specjalnego przeznaczenia), op. = 175 ml, 100 op.; 2. Koncentrat pomidorowy, op. (puszka) = 70g, 200 op.; 3. Majonez niskotłuszczowy, bez konserwantów, op. = 720g, 30 op.; 4. Groszek konserwowy, op. (puszka) = 400g, 60 op.; 5. Szczaw konserwowy, op. = 270-320g, 40 op.; 6. Barszcz czerwony - zagęszczony sok z buraków ćwikłowych (70%), op. = 320-380 ml, 20 op.; 7. Kukurydza konserwowa, op. (puszka) = 400g, 30 op.; 8. Pasztet drobiowy, op. = 90g, 150 op..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.32.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.13.13.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PAKIET NR 4 - JAJA.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jaja L 60-65g, 8 200 sztuk.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PAKIET NR 5 - PIECZYWO.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb pszenno-żytni, 1 200g, 3 200 sztuk; 2. Chleb razowy, 600g, 1 700 sztuk; 3. Bułka zwykła, 50g, 3 700 sztuk.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: PAKIET NR 6 - MLEKO I NABIAŁ.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko 2%, 8 500 litrów; 2. Masło roślinne kostka, op. = 250g, 2 780 op.; 3. Śmietana 18%, op. = 400g, 170 op.; 4. Ser biały półtłusty, 550 kg; 5. Ser żółty (typu: Salami, Morski), 70kg; 6. Ser topiony - plastry, op. = 130g, 800 op.; 7. Ser krążek, op. = 140g, 800 op.; 8. Ser z twarogu i śmietany (Ser kiri lub równoważny), op. = 100g, 600 op.; 9. Ser z twarogu i śmietany z dodatkami smakowymi, np. papryką, szynką, czosnkiem (Ser mini lub równoważny), op. = 20g, 100 op.; 10. Jogurt naturalny b/c, op. = 135g, 1 600 op.; 11. Jogurt owocowy, op. = 120g, 550 op.; 12. Kefir op=1 litr, 15 op.; 13. Margaryna, op. = 250g, 260 op..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.10.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PAKIET NR 7 - ZIEMNIAKI, WARZYWA, OWOCE, KISZONKI.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ziemniaki, 11 300 kg; 2. Marchew, 2 600 kg; 3. Pietruszka, 60 kg; 4. Seler, 740 kg; 5. Por, 120 sztuk; 6. Burak, 1 700 kg; 7. Botwina, 90 sztuk; 8. Kapusta biała, 680 kg; 9. Kapusta młoda, 100 sztuk; 10. Kapusta pekińska, 270 kg; 11. Kapusta czerwona, 60 kg; 12. Włoszczyzna, pęczek, 850 sztuk; 13. Cebula (biała), 180 kg; 14. Pieczarka, 65 kg; 15. Jabłka (odmiany krajowe, średniej wielkości), 1 300 kg; 16. Ogórek zielony, 70 kg; 17. Ogórek kwaszony, 250 kg; 18. Pomidory, 200 kg; 19. Koperek, pęczek, 320 sztuk; 20. Natka pietruszki, pęczek, 730 sztuk; 21. Kalafior, 260 sztuk; 22. Brokuły, 20 sztuk; 23. Sałata (siewna), 1 450 sztuk; 24. Fasolka szparagowa (żółta), 36 kg; 25. Truskawka, 15 kg; 26. Czarna porzeczka, 30 kg; 27. Groch łupany, 10 kg; 28. Kapusta kiszona, 290 kg; 29. Papryka (czerwona), 8 kg; 30. Banany, 10 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1, 03.22.21.11-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: PAKIET NR 8 - OWOCE SPROSZKOWANE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Aronia - koncentrat, op. = 100g, 450 op..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: PAKIET NR 9 - MROZONKI, RYBY.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z ryby mrożony (mintaj), 200 kg; 2. Śledzie solone, 15 kg; 3. Makrela wędzona, 15 kg; 4. Kalafior mrożony, op. = 450g, 30 op.; 5. Fasola szparagowa, op. = 450g, 30 op.; 6. Truskawka mrożona, op. = 450g, 20 op..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 03.31.10.00-2, 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: PAKIET NR 10 - MIĘSO.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wieprzowina gulaszowa, 940 kg; 2. Wołowina gulaszowa, 200 kg; 3. Wieprzowina tłusta, 200 kg; 4. Kości, 25 kg; 5. Schab b/k, 400 kg; 6. Żeberka, 100 kg; 7. Słonina, 45 kg; 8. Wątroba wieprzowa, 150 kg; 9. Karczek; 180 kg; 10. Od szynki, 60 kg; 11. Wołowina bitkowa, 60 kg; 12. Pachwina wędzona, 5 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: PAKIET NR 11 - DRÓB.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ćwiartka kurczaka, op. = 0,45kg, 1 360 kg; 2. Filet drobiowy, 250 kg; 3. Porcja rosołowa, 550 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: PAKIET NR 12 - WĘDLINY.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, klipsowane. Powierzchnia batonu gładka od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw. (typu Krakowska), 300 kg; 2. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, kliprowane, cienki batorn. Powierzchnia batonu gładka od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw. (typu Rawska), 165 kg; 3. Wyrób średnio rozdrobniony z mięsa wieprzowego poddany parzeniu w osłonce barierowej o średnicy 73 mm., wyrób chudy, wyczuwalne przyprawy. Trwałość 14 dni. (typu Zielonogórska), 120 kg; 4. Łopatka prasowana w bloku -od 3-5 kg niedopuszczalny jest smak i zapach świadczące o nieświeżości produktu. Konsystencja ścisła, nierozpadająca się, barwa w przekroju jasnoróżowa, kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona parzona. (typu Łopatkowa), 140 kg; 5. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, przewiązanych przędzą wzdłuż i w poprzek, końce osłonek związane przędzą. Powierzchnia batonu gładka, barwy od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych mięśni wieprzowych peklowanych. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw. (typu Szynkówka), 160 kg; 6. Produkty parzone, wyprodukowane z mięsa wieprzowego peklowanego z dodatkiem przypraw i surowców uzupełniających. Batony w osłonkach sztucznych, kliprowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki i formy. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytego mięsa peklowanego; mięso od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz dodanych przypraw i surowców uzupełniających. (typu Dębicka), 150 kg; 7. Wyrób z mięsa wieprzowego grubo rozdrobnionego w białkowej osłonce o średnicy 65 mm. Batony o długości 30 cm poddane procesowi wędzenia i parzenia. Trwałość 14 dni. (typu Śniadaniowa), 250 kg; 8. Wędlina średnio rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego i wołowego. Batony w osłonkach białkowych, klipsowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. (typu Piwna), 100 kg; 9. Produkty parzone, wyprodukowane z mięsa wieprzowego peklowanego z dodatkiem przypraw i surowców uzupełniających. Batony w osłonkach sztucznych, kliprowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki i formy. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytego mięsa peklowanego; mięso od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz dodanych przypraw i surowców uzupełniających. (typu Tyrolska), 20 kg; 10. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, otrzymana z mięsa wieprzowego i wołowego, peklowanego. Batony w jelitach wieprzowych cienkich, odkręcane w odcinki - krótkie. Powierzchnia batonu od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka pomarszczona. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw. (typu Domowa ), 60 kg; 11. Parówka cienka wieprzowa, 400 kg; 12. Kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona i parzona, drobno rozdrobniona, homogenizowana, nietrwała, w osłonkach sztucznych - białkowych lub celofanowych lub w naturalnych, dł.12-14cm, konsystencja dość ścisła, elastyczna, barwa różowa do ciemnoróżowej lub jasnobrązowa. (typu Pieczeń wieprzowa), 70 kg; 13. Pasztet drobiowy, 40 kg; 14. Kaszanka (batony w jelitach wieprzowych cienkich - odkręcane odcinki określonej długości. Powierzchnia batonu szara do brunatnej, gładka, czysta. Konsystencja dość ścisła; dopuszcza się pod osłonką niewielką ilość wytopionego tłuszczu. Barwa na przekroju - brunatna, typowa dla użytych surowców, dodatków i przypraw.), 60 kg; 15. Wędzonka wieprzowa parzona. Wędzonka otrzymana z części szynki wieprzowej peklowanej bez kości, wędzona, parzona. Wędzonka osznurowana wzdłuż i w poprzek; barwa mięsa różowa do blado czerwonej, barwa tłuszczu biała do jasno żółtej, częściowo pokryta warstewką tłuszczu. (typu Ogonówka), 8 kg; 16. Produkty parzone, wyprodukowane z mięsa wieprzowego peklowanego z dodatkiem przypraw i surowców uzupełniających. Batony w osłonkach sztucznych, kliprowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki i formy. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytego mięsa peklowanego; mięso od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz dodanych przypraw i surowców uzupełniających. (typu Szynka gotowana), 10 kg; 17. Wędlina wyprodukowana z mięsa drobiowego peklowanego, parzona. Batony w osłonkach białkowych, klipsowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki. Barwa przekroju właściwa i charakterystyczna dla użytego mięsa drobiowego peklowanego. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny z mięsa drobiowego oraz dodanych przypraw, parzonej. (typu Wędlina drobiowa), 170 kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: PAKIET NR 13 - PRODUKTY SPOŻYWCZE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mąka ziemniaczana op=1 kg, 10 kg; 2. Mąka kukurydziana, 3 kg; 3. Płatki kukurydziane, op. = 250g, 5 op.; 4. Drożdże piekarnicze, op. = 100g; 10op.; 5. Deser owocowy, op. = 100g, 50 op..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.22.00-3, 15.61.33.11-1, 15.89.80.00-9, 15.83.31.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI PODDĘBICE
- Dostawy środków do mycia i dezynfekcji dla "Poddębickiego Centrum Zdrowia" Sp. z o.o. w Poddębicach
- Odbiór, transport i zagospodarowanie odpadów komunalnych zbieranych selektywnie oraz pozostałości z segregacji z posesji
- Zakup agregatów prądotwórczych na potrzeby zabezpieczenia funkcjonowania Gminy Poddębice i jednostek jej podległych, w ramach środków z Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej na lata 2025-2026
- Działanie na rzecz dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej i ich otoczenia - usługi pedagogiczne w ramach projektu: Wsparcie rodzinnej pieczy zastępczej na terenie Powiatu Poddębickiego - II postęp.
- Sukcesywna dostawa paliwa wraz z transportem do Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji w Poddębicach Sp. z o.o.
- Dostawa paliw dla Nadleśnictwa Poddębice do dnia 31 grudnia 2026 roku
więcej: przetargi PODDĘBICE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W OŁAWIE
- Dostawa od dnia 01.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r. artykułów spożywczych - różne suche, warzyw, owoców, mięs, wędlin i drobiu, nabiału do Miejskiej Bursy Szkolnej w Zabrzu
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Sukcesywna dostawa ryb i przetworów rybnych oraz mrożonek owocowo - warzywnych i mącznych
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





