eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czechowice-DziedzicePrzedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie zestawów obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w rejonie Czechowice - Dziedzice -Centrum, w ramach pomocy świadczonej przez Zamawiającego w oparciu o ustawę o pomocy społecznej z dnia 12.III.2004r oraz ustawę z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego -Pomoc państwa w zakresie dożywiania.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-12-28

Czechowice-Dziedzice: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie zestawów obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w rejonie Czechowice - Dziedzice -Centrum, w ramach pomocy świadczonej przez Zamawiającego w oparciu o ustawę o pomocy społecznej z dnia 12.III.2004r oraz ustawę z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego -Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Numer ogłoszenia: 440302 - 2011; data zamieszczenia: 28.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 430510 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czechowicach-Dziedzicach, ul. Kolejowa 37, 43-502 Czechowice-Dziedzice, woj. śląskie, tel. 32 2154409, faks 32 2154409.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie zestawów obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w rejonie Czechowice - Dziedzice -Centrum, w ramach pomocy świadczonej przez Zamawiającego w oparciu o ustawę o pomocy społecznej z dnia 12.III.2004r oraz ustawę z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego -Pomoc państwa w zakresie dożywiania..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przygotowywanie i wydawanie zestawów obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej, zwanego dalej OPS , w rejonie - miasto Czechowice- Dziedzice -Centrum - w ilości około 9495 zestawów obiadowych dla około 45 osób. Istotne warunki przedmiotu zamówienia: Wykonawca będzie zobowiązany wydawać gorące posiłki 7 razy w tygodniu, w godzinach od 12:00 do 18:00, z możliwością wydawania posiłku świątecznego (nie niedzielnego) na wynos w opakowaniu jednorazowego użytku lub naczyniach należących do klienta. 1.Posiłki będą wydawane na podstawie kart żywieniowych wydawanych przez Zamawiającego. 2.Zamawiający wymaga aby przygotowywanie i wydawanie posiłków odbywało się zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. 3.Wykonawca nie może zamiast przygotowanego posiłku dokonywać wypłaty równowartości posiłku w pieniądzu lub dokonywać zamiany posiłków na towary w stanie nieprzetworzonym. 4.Wartość kaloryczna zestawu obiadowego nie może być mniejsza niż 1000 kcal 5.Posiłki muszą być skomponowane w następujących proporcjach: -co najmniej trzy razy w tygodniu obiad mięsny, -co najwyżej trzy razy w tygodniu obiad bezmięsny, -raz w tygodniu ryba. 6. Na posiłek spożywany na miejscu musi składać się : -zupa - nie mniej niż 300 ml. -drugie danie - gramatura mięsa lub ryby musi wynosić nie mniej niż 100 g. - gramatura ziemniaków, makaronu itp. nie mniej niż 250g - gramatura surówki lub warzyw nie mniej niż 100 g. - napój - 250 ml. ( gramatury podano dla produktów po obróbce termicznej) 7.Posiłki muszą być przygotowywane i wydawane z zachowaniem wszystkich obowiązujących przepisów sanitarno- higienicznych a w szczególności: -ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. Nr 171, poz.1225 z 2006 r. z późn. zm.), -Rozp. Min. Zdrowia z dnia 26.04.2004 r. w sprawie wymagań higieniczno - sanitarnych w zakładach produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz.U.. nr 104, poz. 1096). 8.Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny jakości posiłków tj. ich walorów smakowych, temperatury oraz sposobu i kultury ich wydawania. Zamawiający będzie oceniał jakość posiłków na podstawie ustawy z dnia 25.11.1970 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, norm żywienia oraz zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia. 9.Dostarczane posiłki muszą posiadać odpowiednią temperaturę: -gorące zupy - min. 75oC, -gorące drugie dania - min. 65oC, -gorące napoje - min. 80oC, 10.Wykonawca jest zobowiązany wykonać posiłki z naturalnych produktów metodą tradycyjną nie używając produktów typu instant oraz gotowych produktów ( np. pierogi mrożone, klopsy, gołąbki itp.) 11.Wykonawca jest zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godz. od upływu dnia podania. Pobór próbek i ich przechowywanie następuje zgodnie z wymogami rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r. nr 80 poz. 545). 12.Obiady muszą być wydawane w lokalu Wykonawcy, w którym jednorazowo może spożywać posiłek nie mniej niż 30 osób. 13.Lokal Wykonawcy wraz z zapleczem musi posiadać aktualną decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej stwierdzającą spełnienie przez obiekt ustawowych wymagań. 14.Lokal Wykonawcy musi być dostępny dla osób niepełnosprawnych..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • JUTAKO P.P.H.U. Kazimierz Rezik, JUTAKO P.P.H.U. Kazimierz Rezik, 43-502 Czechowice- Dziedzice, Pl. Wolności 3, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 88757,10 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 85523,36

  • Oferta z najniższą ceną: 85523,36 / Oferta z najwyższą ceną: 85523,36

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.