eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sadki › Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-21

Sadki: Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu
Numer ogłoszenia: 437048 - 2009; data zamieszczenia: 21.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu , Samostrzel 7, 89-110 Sadki, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 386 88 76, faks 0-52 386 88 76.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu (kod CPV 15000000-8), według wyszczególnienia zawartego w Formularzu cenowym stanowiącym załączniki do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w następujących pakietach : Pakiet 1 - Warzywa i owoce Pakiet 2 - Artykuły ogólnospożywcze Pakiet 3 - Nabiał Pakiet 4 - Wyroby cukiernicze.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.21.00.00 - Zboża i ziemniaki 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy: 1. Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 Prawo Zamówień Publicznych oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy Pzp. 2. Posiadają odpowiednie atesty dla żywności i opakowań do okazania na każde żądanie (dotyczy cz.2 - art. ogólnospożywcze i 3 - nabiał). 3. Posiadają certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności (dotyczy części: 2 - art. ogólnospożywcze, 3 - nabiał i 4 - wyroby cukiernicze). 4. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem tj. powinien posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dotyczącą zgody na przewóz artykułów spożywczych. Ocena spełnienia powyższych warunków dokonana będzie przez Zamawiającego na podstawie złożonych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń określonych w pkt. IV. niniejszej SIWZ stosując formułę: spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia: a) oświadczenie Wykonawcy, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 wskazanej wyżej ustawy Pzp - Załącznik Nr 1 do SIWZ, b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, c) oświadczenie wykonawcy, że posiada wymagane aktem prawnym atesty dla oferowanej żywności i opakowań do okazania na każde żądanie zamawiającego (dotyczy cz.2 - art. ogólnospożywcze i 3 - nabiał). d) decyzję właściwego organu inspekcji sanitarnej dotyczącą zgody na przewóz (transport) żywności, zgodnie z wymaganiami określonymi w pkt. III, e) certyfikat HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności (dotyczy części: 2 -artykuły ogólnospożywcze, 3-nabiał i 4-wyroby cukiernicze), f) wypełniony formularz ofertowy - Załącznik nr 2, g) wypełniony formularz cenowy - Załącznik nr 3, h) wzór umowy - załącznik nr 4..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mowsam.website.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu Samostrzel 7 89-110 Sadki.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2009 godzina 09:00, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu Samostrzel 7 89-110 Sadki.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Towar Jedn. miary Ilość szacunkowa Cena jednostkowa netto Wartość netto Vat % Podatek VAT Wartość brutto 1 Arbuz kg 40 2 Banan kg 120 3 Brokuły kg 50 4 Brukselka kg 50 5 Brzoskwinia kg 100 6 Buraki czerwone kg 100 7 Cebula kg 300 8 Cytryny kg 40 9 Fasolka szparagowa kg 120 10 Gruszka kg 100 11 Jabłka kg 1.000 12 Kalafior szt. 300 13 Kapusta biała kg 600 14 Kapusta czerwona kg 150 15 Kapusta kiszona kg 350 16 Kapusta młoda szt. 200 17 Kapusta pekińska kg 300 18 Koper (pęczki) p. 200 19 Mandarynki kg 80 20 Marchew kg 1.000 21 Natka pietruszki (pęczki) p. 200 22 Nektarynka kg 60 23 Ogórek kiszony kg 420 24 Ogórek małosolny kg 80 25 Ogórek świeży kg 160 26 Papryka świeża kg 50 27 Pieczarka kg 100 28 Pietruszka korzeń kg 150 29 Pomarańcza kg 80 30 Pomidor kg 500 31 Por kg 200 32 Rzodkiewka (pęczek) p. 50 33 Sałata szt. 200 34 Seler kg 200 35 Szczypiorek (pęczki) p. 100 36 Truskawki kg 100 37 Winogrono kg 80 38 Ziemniaki kg 12.000 SUMA.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.22.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Towar Jedn. miary Ilość szacunkowa Cena jednostkowa netto Wartość netto Vat % Podatek VAT Wartość brutto 1 Ananas w syropie plastry (565g) szt. 100 2 Aromat do ciast 10 ml szt. 40 3 Baton czekoladowy 23,5g Skład: lekkie i puszyste nadzienie oblane mleczną czekoladą szt. 400 4 Baton czekoladowy 43g Skład: nadziewany wafel z karmelem i chrupiącymi płatkami ryżowymi w polewie kakaowej szt. 700 5 Baton czekoladowy 53g Skład: Nugatowe nadzienie oblane karmelem i mleczną czekoladą szt. 700 6 Brzoskwinia konserwowa puszka (850g) szt. 100 7 Budyń 65g (różne smaki) szt. 500 8 Bułka tarta kg 150 9 Buraczki tarte (1,70kg) skład: buraczki ćwikłowe, woda, ocet, cukier, sól Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 192kJ/46kcal, białko 0,9g, węglowodany 11,4g, tłuszcz 7,2g szt. 350 10 Chrzan 180g szt. 50 11 Cukier kg 2.500 12 Cukier puder kg 20 13 Cukier waniliowy 32g szt. 300 14 Cynamon 15g szt. 40 15 Czekolada mleczna 100 g szt. 800 16 Draże 70g (różne smaki) szt. 600 17 Dropsy szt. 400 18 Dżem wysoko słodzony różne smaki 1000g Skład: syrop glukozowo/fruktoz owy, pektyna, sporządzony z 35 g owoców na 100g produktu, max. Zawartość cukru 63g w 100g produktu kg 400 19 Fasola drobna kg 60 20 Fasola Jaś kg 80 21 Fasola konserwowa czerwona puszka 400g szt. 100 22 Fasolka szparagowa konserwowa żółta 470g szt. 200 23 Filet w sosie pomidorowym (170g) szt. 300 24 Galaretka 75g (różne smaki) szt. 300 25 Groch łuskany kg 60 26 Groszek konserwowy puszka 400g szt. 600 27 Herbata czarna liściasta 100g szt. 500 28 Herbatniki 100g szt. 800 29 Jabłka prażone (500g) szt. 20 30 Kakao 200 g Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna:1654kJ/395kcal, zawartość białka:19,7g, zawartość węglowodanów:55,9g, zawartość tłuszczu: 10,3g szt. 100 31 Kapusta modra 1,7 kg szt. 300 32 Kasza jęczmienna perłowa kg 120 33 Kasza manna 1 kg kg 50 34 Kawa INKA 150g szt. 100 35 Ketchup (970g) skład: koncentrat pomidorowy30%, cukier, cebula7%, seler7%, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca, ocet, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, sól, przyprawy Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 429kJ/101kcal, białko 1,9g, węglowodany przyswajalne 22,5g, tłuszcz całkowity 0,4g szt. 350 36 Kisiel 60g (różne smaki) szt. 500 37 Kompot agrestowy 0,9l szt. 100 38 Koncentrat barszczu (0,3l) - skład: zagęszczony sok z buraków ćwikłowych, sól, przyprawy aromatyczno-smakowe Wartość odżywcza w 100 ml koncentratu: energia 1223kJ/292kcal, białko 1,2g, tłuszcz całkowity 1,2g, węglowodany przyswajalne 69g szt. 250 39 Koncentrat pomidorowy 30% (970g) o wartości odżywczej w 100g produktu 418kJ/99kcal, białko 5,9g, węglowodany przyswajalne 15,9g, tłuszcz całkowity 1,3g szt. 200 40 Krem kakaowo-mleczno-czekoladowy 400g Skład: cukier ,utwardzony tłuszcz roślinny, serwatka w proszku, kakao 4,9% mleko w proszku 2,7%, mąka sojowa, laktoza, emulgator-lecytyna sojowa, pasta z orzechów laskowych 0,04%, aromaty, sól szt. 350 41 Kukurydza konserwowa (400g) szt. 300 42 Kwasek cytrynowy 20g szt. 150 43 Landrynki owocowe 100g szt. 400 44 Liść laurowy 12 g szt. 200 45 Lizaki szt. 400 46 Majeranek 100g szt. 100 47 Majonez stołowy 620g Składniki: olej roślinny, woda, ocet spirytusowy, cukier, żółtko kurze w proszku2,2%, sól, gorczyca, skrobia modyfikowana, zagęstniki: E412,E415, regulator kwasowości; kwas cytrynowy, naturalne przyprawy ziołowe, barwnik beta-karoten, przeciwutleniacz E385 Wartości odżywcze w 100g produktu: wartość energetyczna 2559kj/611kcal, białko 1,25g, węglowodany 3,51g, tłuszcz 65,80g szt. 200 48 Makaron świderki kg 300 49 Makaron kolanko-falbanka kg 400 50 Makaron nitki kg 100 51 Makaron spaghetti kg 100 52 Makrela wędzona kg 100 53 Marchew konserwowa 700g szt. 600 54 Mąka tortowa kg 10 55 Mąka wrocławska kg 1.000 56 Mąka ziemniaczana 1kg szt. 20 57 Miód 1kg Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1343kj/319 kcal, białko 0,3g, węglowodany 79,5g, tłuszcze 0g szt. 30 58 Mix makrelowy 125g szt. 400 59 Musztarda sarepska 200g szt. 400 60 Napój gazowany (różne smaki) l 800 61 Ocet spirytusowy l 20 62 Ogórek konserwowy 870g szt. 200 63 Olej 1l L 600 64 Oregano 10g szt. 70 65 Paluszki 100g szt. 600 66 Papryka konserwowa 850g szt. 300 67 Papryka suszona słodka 20g szt. 200 68 Paprykarz 135g szt. 300 69 Pasztet drobiowy 130g (różne smaki) szt. 700 70 Pieprz mielony czarny 15g szt. 180 71 Płatki kukurydziane kg 25 72 Płaty śledziowe marynowane kg 75 73 Proszek do pieczenia 18g szt. 100 74 Przyprawa do bigosu 30g szt. 120 75 Przyprawa do gulaszu 30g szt. 60 76 Przyprawa do gyrosa 30g szt. 60 77 Przyprawa do kurczaka 20g szt. 200 78 Przyprawa do mięsa 700g Skład: sól, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; mąka pszenna, papryka 8%, cebula suszona 3%,aromaty, tłuszcz roślinny, ekstrakt drożdżowy suszony, czosnek 1,4%, barwnik; E150c; natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, gałka muszkatołowa, majeranek kg 15 79 Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb , opakowanie foliowe 1000g Skład: warzywa suszone 15,2%, pasterniak, por, kapusta, korzeń pietruszki, zawierający śladowe ilości gorczycy, laktozy, jaj, mleka i glutenu, max. zawartość węglowodanów w 100g produktu 22,7g kg 150 80 Przyprawa warzywna w płynie 200g w opakowaniu szklanym Skład: woda, sól, substancje, karmel E150, kwas cytrynowy, ekstrakt z lubczyka szt. 500 81 Rodzynki kg 5 82 Rosół z kury w kostkach w pojemniku plastikowym 700g Skład: tłuszcz kurzy 3%,marchew suszona, kurkuma, natka pietruszki, nasiona selera, ekstrakt z mięsa kurzego 0,5%, cebula smażona, barwnik; karmel amoniakalny Wydajność 35 litrów z 700g szt. 100 83 Ryż długo ziarnisty 1 kg kg 120 84 Sałatka pikantna z makreli 170g szt. 120 85 Sałatka szwedzka 840g szt. 200 86 Sałatka warzywna 840g szt. 200 87 Sękacz 32g szt. 600 88 Sok marchewkowy (330 ml) szt. 700 89 Soki w kartonach 1l czarna porzeczka l 100 90 Soki w kartonach 1l grejpfrut l 100 91 Soki w kartonach 1l jabłkowe l 100 92 Soki w kartonach 1l multiwitamina l 100 93 Soki w kartonach 1l pomarańczowe l 100 94 Soki w kartonach 1l winogronowe l 100 95 Soczki w kartonikach ze słomką szt. 1.000 96 Sos boloński 565g szt. 250 97 Sos słodko-kwaśny 300g szt. 250 98 Sól kg 400 99 Sól czosnkowa 20g szt. 70 100 Sucharki 285 g szt. 30 101 Szczaw mielony 280g szt. 100 102 Śnieżka na mleko 60g szt. 200 103 Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach 170g szt. 75 104 Tymianek 20g szt. 70 105 Wafelki familijne 80g (różne smaki) szt. 1.000 106 Wafelki w czekoladzie 39g szt. 1.000 107 Wafle ryżowe 100g szt. 200 108 Wiórki kokosowe kg 10 109 Woda mineralna gazowana 1,5l szt. 160 110 Woda mineralna niegazowana 1,5l szt. 160 111 Zaprawa do napojów z dodat. soku naturalnego słodzona cukrem lub syropem glukoz.-fruktoz.,op. plastik. 5l,. w st. rozcieńczenia 1:10. l 250 112 Ziele angielskie 20 g szt. 200 113 Żelatyna spożywcza 50g szt. 50 114 Żurek (3kg) op. plastik., wydaj. 42l, skład: skrobia, mleko odtłuszcz. w proszku, mąka żytnia, sól, płatki ziemn., boczek wp wędz. prażony,tł.roślinny,subst.wzmacn.smak i zapach, cukier, cebula prażona, czosnek, majeranek, liść laurowy szt. 12.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jogurt naturalny 150g 0% tłuszczu szt. 800 2 Jogurt owocowy 150g szt. 2000 3 Jogurt pitny 200 g szt. 500 4 Jogurt z konfiturą 125 g szt. 600 5 Kefir 400g szt. 1.800 6 Ser kanapkowy 180g szt. 325 7 Margaryna o zmniejszonej zawart. tłuszczu, 0,5kg; Wartość odżywcza: 540kcal/100g, tł.60g, białko 0,01g, sód 0,12g, węglowodany 0,01g, kg 200 8 Masło roślinne kubek 0,5kg kg 200 9 Masło ze śmietanki pasteryzowanej 200g (tłuszcz mleczny do smarowania (75%tł.)) szt. 6.000 10 Margaryna do smażenia, pieczenia, gotowania, o zmniejszonej zawartości tłuszczu (tł.60%), 250g,skład: oleje roślinne i tł. roślinny, utwardz., woda, sól, subst. konserw., subst. wzbogacaj. kg 200 11 Maślanka owocowa 1l l 100 12 Mleko 2% UHT (karton) 1l Mleko pasteryzowane w wys. temp.; wart.energet. 207kj(49kcal),Skład: białko 3,1g, węglowodany 4,7g, tł.2,0g l 1.000 13 Mleko 3,2% UHT (karton) 1l, Mleko pasteryzowane w wys.temp., Skład: białko 3,0g, węglowodany 4,7g, tł.3,2g l 4.000 14 Pudding z bitą śmietaną 200 g (czekoladowy) szt. 600 15 Pudding z bitą śmietaną 200 g (śmietankowy) szt. 600 16 Ryż na mleku (różne smaki) 200g szt. 600 17 Ser smażony 180g szt. 325 18 Ser topiony kostka kg 60 19 Ser topiony krążki kg 60 20 Ser topiony plastry 150g szt. 400 21 Ser żółty kg 350 22 Serek homogenizowany 125g szt. 3.000 23 Serek twarogowy 150g szt. 500 24 Serniczek z polewą 150g szt. 500 25 Śmietanka 12% UHT 0,5l l 300 26 Śmietanka 30% UHT 0,5l l 10 27 Śmietana zakwaszana 18% 400g szt. 600 28 Twaróg półtłusty 1kg kg 600.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wyroby cukiernicze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Towar Jedn. miary Ilość szacunkowa 1 Amerykanka 120g szt. 500 2 Ciastko francuskie 100g szt. 500 3 Drożdżówka z makiem 150g szt. 500 4 Drożdżówka z budyniem 150g szt. 500 5 Drożdżówka z dżemem 150g szt. 500 6 Drożdżówka z serem 150g szt. 500 7 Ekler z budyniem 120g szt. 500 8 Maślane szt. 500 9 Omlet szt. 500 10 Pączek 80g szt. 500 11 Pączek w czekoladzie szt. 500 12 Ptyś szt. 500 13 Rogal z nadzieniem 120g szt. 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.